Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου

Οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 θα καταβληθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία από 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά:
Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου  του Δημοσίου, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ.
Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.
Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των επικουρικών συντάξεων.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την  Τετάρτη  29 Νοεμβρίου 2017.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017.

Στις συντάξεις, θα πιστωθεί και το ποσό που αναλογεί σε κάθε συνταξιούχο ως επιστροφή των κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης.

Επίσκεψη του ΠΑΣ Γιάννινα στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ

          Επίσκεψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα με επικεφαλής τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ κ. Κώστα Πεδιαδιτάκη. Οι μαθητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον συμμαθητή τους, Θοδωρή Βενετικίδη (φοιτά στο ΓΕΛ των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ) και τον Ένες Ντόλοβατς, οι οποίοι υπέγραψαν αυτόγραφα, έβγαλαν φωτογραφίες, συνομίλησαν, έπαιξαν μαζί τους ποδόσφαιρο και τους παρέδωσαν δωρεάν προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν από τη μαθητική κερκίδα του Σταδίου «Ζωσιμάδες» τον κυριακάτικο αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό.
          Στους μαθητές τονίστηκε η αξία του αθλητισμού, η επίδρασή του στη διαμόρφωση αξιών και στάσης ζωής, η αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» καθώς και η χαρά της συμμετοχής στα αθλήματα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Οι ίδιοι οι μαθητές συνομιλώντας με τους ποδοσφαιριστές άκουσαν τις εμπειρίες τους, τις δυσκολίες των προσπαθειών τους, τις θυσίες που κάνουν και την υπομονή που δείχνουν στο πρωτάθλημα της Super League για να πετύχουν τον τελικό τους στόχο, που είναι η επιτυχία. Και όπως επισημάνθηκε από τους εκπαιδευτικούς, αυτά τα μηνύματα θα πρέπει να αποτελέσουν και για τους μαθητές φωτεινά παραδείγματα για επιτυχίες στο στίβο της γνώσης.

Παρακάλαμος: Με επιτυχία η αιμοδοσία της Τοπικής Κοινότητας

Με επιτυχία στέφτηκε η αιμοδοσία  που οργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Αγροτικό Ιατρείο.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Κωσταντίνος Μπίκας  ευχαριστεί για άλλη μια φορά όσους συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία.

ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΡΧΕΙΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η Διευθύντρια των ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου κ. Μάρθα Παπαδοπούλου και ο κ. Ηλίας Κοντοζαμάνης, Ανώτατος Δικαστικός, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ηπείρου (ΙΑΜΗ) με αφορμή την έκθεση «Ο Βυζαντινός Κόσμος» που θα πραγματοποιηθεί από 18 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου (ΙΑΜΗ).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που αφορά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα διόδια

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στις 8/11/2017 έγινε φανερό για μια ακόμα φορά η σύμπλευση όλων των άλλων παρατάξεων σε βασικά θέματα. Σε θέματα που πρέπει να πεις «τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη». Όταν πρέπει να πάρεις ξεκάθαρη θέση και να πεις χωρίς ήξεις-αφήξεις αν είσαι με τα συμφέροντα των εργαζομένων ή του αστικού κράτους, του κεφαλαίου, των οδηγιών της Ε.Ε.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση  με θέμα τα διόδια, προέκυψε ταυτότητα απόψεων των άλλων και μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε την κατάργηση τους. Συγκεκριμένα οι προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  ήταν οι εξής:
“  Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πλευρά της καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων. Να διεκδικήσουν:
- Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων.
- Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.
- Να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε.
- Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας και να γίνουν όλα τα έργα υποδομής λαϊκή περιουσία, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια ο λαός, χωρίς να πληρώνει χαράτσια. ”
 Με αυτές τις προτάσεις διαφώνησαν οι άλλες παρατάξεις.
Πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι στη σύμπλευση των άλλων παρατάξεων βοήθησε με την εισήγησή της η ΑΡΠΗ (Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο ), γεγονός που σχολίασε σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Από την πλευρά της η ΑΡΠΗ αντί να εξηγήσει στον κόσμο γιατί στα αιτήματά της δεν ζητάει την κατάργηση όλων των διοδίων ζητάει τα …ρέστα από τη συνέπεια της «Λ.Σ», καλώντας μας  να μπούμε στο δρόμο της ενωτικής αγωνιστικής δράσης, όπως απαιτούν οι σημερινές ανάγκες και οι εργαζόμενοι !!! Να μπούμε δηλαδή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να ζητήσουμε τι; Επιτροπή αγώνα με τις δυνάμεις της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης; Να ζητήσουμε μείωση των διοδίων; Να μπει μπροστάρης η …Περιφέρεια;  Καλά μυαλό δεν έβαλαν από την ανάλογη ταχτική τους στο ζήτημα της ΔΩΔΩΝΗΣ;                                                  
Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά την εισήγηση της ΑΡΠΗ για τα διόδια μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την πολιτική ταυτότητά της η οποία μόνο τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετεί. Αναφέρει για παράδειγμα τη σωστή διαπίστωση εισαγωγικά ότι: « Οι οδικοί άξονες πρέπει να είναι ελεύθεροι χωρίς διόδια και επιβαρύνσεις για όλους τους πολίτες». Όμως πουθενά στα αιτήματα λόγος για κατάργηση όλων των διοδίων!!! Φυσικά αυτή είναι η πρώτη βασική …έκπτωση για να συμφωνήσουν όλοι !!! Στη συνέχεια αφού κάνουν ένα διαχωρισμού αστικού κράτους ( Εγνατία) και μονοπωλιακών κατασκευαστικών ομίλων (Ιόνια οδός) ζητάνε:
Να μειωθούν τα υπόλοιπα διόδια (όπως της Τύριας) σε πρώτη φάση αντισταθμίζοντας τα κέρδη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Να μην επιτρέψουμε να μπουν διόδια στο Δροσοχώρι. Να συσταθεί μια Πανηπειρωτική Επιτροπή και καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να μπει μπροστά στην διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων.!!! 
Προτείνουμεε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο να συγκροτήσει Επιτροπή από έμπειρους οικονομολόγους και μηχανικούς και να φέρουν έκθεση πραγματικής εκτίμησης για το κόστος του έργου, την περίοδο αποπληρωμής και κατά συνέπεια τα αναλογούντα διόδια. Σε αυτό το πλαίσιο στο οποίο με χαρά συμφώνησαν οι άλλες παρατάξεις, ιδιαίτερα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να συμβάλει για να την προφυλάξουν από την απομόνωση!!!
Αλήθεια ! Δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από τη μέχρι τώρα αγωνιστική ταξική πορεία του κινήματος ή συνειδητά με την πολιτική τους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην πορεία ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος; Όσο για τις δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν σταθεί στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον αγώνα της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ χρυσοπληρωμένων από τους εργαζόμενους διοδίων. Έχουν δώσει το παρών στο κλείσιμο των διοδίων διότι έχουν πείρα από δημιουργία επιτροπών. Όσο για την ΑΡΠΗ καλό θα ήταν να έχει επίγνωση του γνωμικού « στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» , όταν αναφέρεται στην «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από τον Νοέμβρη του 1973 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Η 17η του Νοέμβρη του 1973 αποτελεί κορυφαία στιγμή της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας και συμβολίζει την αντίσταση του πνεύματος της ελευθερίας κατά της βίας και της τυραννίας. 
Σαράντα τρία χρόνια μετά θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα και τον ξεσηκωμό του λαού μας.
Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, η Νομική, αλλά και οι τόποι εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οι χιλιάδες ανώνυμοι αγωνιστές που διώχτηκαν και βασανίστηκαν, υπερασπιζόμενοι ιδέες, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, αποτέλεσαν πράξεις αντίστασης στο επτάχρονο σκότος και αναλαμπή ελπίδας για τον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό μας.
Ο αγώνας της γενιάς του Πολυτεχνείου για αξιοπρέπεια, λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και δημοκρατία, αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης και διαχρονικό μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να το καπηλεύεται.
Ειδικά σήμερα που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για τα δήθεν θετικά της χούντας και οι νοσταλγοί τους σκορπίζουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, το Πολυτεχνείο και τα μηνύματά του εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να καθοδηγούν τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας.

Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των νεκρών, των εξόριστων, των φυλακισμένων και βασανισμένων, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ και έκλεψαν χρήματα στο Κανάλι Πρέβεζας

Επισταμένες έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών, οι οποίοι σήμερα (16-11-2017) και ώρα 04:00΄ στο Κανάλι Πρέβεζας, προξένησαν έκρηξη σε Αυτόματη Ταμειολογική Μηχανή (Α.Τ.Μ.) τραπεζικού καταστήματος και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε σε αγροτική οδό κοντά στη διασταύρωση Φραξύλας Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 25-08-2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Παγκρατίου Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας έτερου οχήματος.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: 27ο Συνέδριο Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων στις 17-19 Νοεμβρίου

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιεί το 27ο Συνέδριό του στις 17-19 Νοεμβρίου 2017 στην Ηγουμενίτσα (Αμφιθέατρο ΤΕΙ), με θέμα: «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων»
Το Συνέδριο αυτό είναι το 13ο που συνδιοργανώνεται με την ΚΕΔΕ.
Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι επίσης: η Περιφέρεια Ηπείρου, η ΠΕΔ Ηπείρου και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
Έναρξη: Παρασκευή 17/11/2017 ώρα 16.00
Γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των κλειστών κόλπων και το γεγονός ότι αποτελούν πολύ ευαίσθητα οικοσυστήματα, θεωρούμε ότι το θέμα του 27ου Συνεδρίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το Συνέδριο απευθύνεται στους πολιτικούς προϊσταμένους και τα στελέχη των Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών που σχετίζονται με το περιβάλλον, τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με το περιβάλλον, τους ΦοΔΣΑ, τους Συμβούλους Ανάπτυξης των ΠΕΔ, οικολογικές οργανώσεις, απλούς πολίτες κλπ.
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας και την ευαισθησία σας στα θέματα περιβάλλοντος, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο και στον προβληματισμό του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 27ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΝΔΟΙΚΟ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 17-19 Νοεμβρίου 2017
(Χώρος Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας)
Θέμα: Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων
Παρασκευή απόγευμα 17 Νοεμβρίου 2017
16.00-16.30 Προσέλευση Συνέδρων
1η Συνεδρία
Προεδρείο: Σάββας Χιονίδης, Δημήτρης Μπαϊραχτάρης, Γιάννης Βερβερίδης, Ηλιάνα Σπανοπούλου-Σάρρα
16.30-17.40 Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος (καλωσόρισμα-χαιρετισμό), Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης (χαιρετισμό), Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης (χαιρετισμό), εκπρόσωπος ΠΑΝΔΟΙΚΟ (χαιρετισμό), επίσημοι προσκεκλημένοι (χαιρετισμό)
17.40-17.50 Κήρυξη Έναρξης Συνεδρίου
17.50-18.00 Προβολή Βίντεο Συνεδρίου
18.00-18.15 «Οι Κλειστοί Κόλποι στην Ελλάδα»
Γιώργος Φώτης, Πρόεδρος Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας
18.15-18.30 «Ο Ρόλος της Τ. Α. στην προστασία των Κλειστών Κόλπων»
Σάββας Χιονίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Κατερίνης, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
18.30-18.45 «Θαλάσσιος Χωροταξικός  Σχεδιασμός Κλειστών Κόλπων»
Ηλίας Μπεριάτος, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος ΜΧΠΠΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
18.45-19.00 «Εμπειρίες και προβλήματα από τη ρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου»
Γιώργος Πάσχος, Υπεύθυνος Πεδίου Επιχειρήσεων Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.
19.00-19.30 Ερωτήσεις-Συζήτηση
19.30-20.00 Διάλειμμα-Καφές
2η Συνεδρία
Προεδρείο: Αλέξανδρος Καχριμάνης, Γιώργος Καλλιαμπέτσος, Γιώτα Γαζή, Κωστής Τσουμάνης
20.00-20.15 «Πηγές Ρύπανσης Κλειστών και Ημίκλειστων Κόλπων και Μακροχρόνιες Επιπτώσεις»
Δρ. Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, Φυσικός Ωκεανογράφος, Ερευνήτρια Τμ. Πολ. Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
20.15-20.30 «Οικότοποι των κλειστών κόλπων,  τραγάνες φυκιάδες και ο Μεσογειακός κανονισμός Αλιείας»
Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Βιολόγος Ωκεανογράφος Δ/ντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)

20.30-20.45 «Κλειστοί Θαλάσσιοι Κόλποι. Νομικά Ζητήματα»
Δήμος Νικόπουλος, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος ΠΑΝΔΟΙΚΟ
20.45-21.15 Ερωτήσεις-Συζήτηση
21.15 Λήξη Εργασιών Πρώτης Ημέρας
21.15 Δείπνο
Σάββατο πρωί 18 Νοεμβρίου 2017
ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
8.45-9.00 Προσέλευση Συνέδρων
3η Συνεδρία
Προεδρείο: Ιωάννης Λώλος, Θανάσης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Ντάνης, Μαρία Σρέτσκοβιτς
9.00-9.15 «Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο Τουρισμός σε Κλειστούς Κόλπους»
Χάρης Κοκκώσης, Καθηγητής Πολεοδομίας-Χωροταξίας, ΤΜΧΠΠΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θεοδώρα Παπαθεοχάρη, Ερευνήτρια-Διδάκτωρ, ΤΜΧΠΠΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
9.15-9.30 «Προβλήματα Ελέγχων και Αστυνόμευσης Κλειστών Κόλπων»
Αντώνης Μάζης, Πλοίαρχος Λ.Σ., Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας
9.30-9.45 «Βιολογικοί Καθαρισμοί. Τί Πρέπει να Κάνουμε;»
 Δρ. Κατερίνα Παπαοικονόμου, Τμήμα ΜΧΠΠΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
9.45-10.00 «Μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια και επιπτώσεις σε κλειστούς κόλπους»
Χρήστος Αναγνώστου, Γεωλόγος - Ωκεανογράφος Δ/ντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)
10.00-10.15 «Η Περίπτωση του Παγασητικού Κόλπου»
Κώστας Βολιώτης, Μέλος Επταμελούς Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ
10.15-10.25 «Η Θάλασσα και ο Βυθός με τη Ματιά των Αυτοδυτών»
Χρήστος Μπάρδας, Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου 
10.25-11.00 Ερωτήσεις-Συζήτηση
11.00-11.30 Διάλειμμα-Καφές
4η Συνεδρία
Προεδρείο: Κώστας Βολιώτης, Σάββας Χιονίδης, Αθηνά Ιωάννου, Ηλίας Μπεριάτος
11.30-11.45 «Χωροταξία και προβλήματα από ιχθυοτροφεία σε κλειστούς κόλπους» Νίκος Νεοφύτου, Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
11.45-12.00  «Προβλήματα του Κορινθιακού Κόλπου. Η Περίπτωση των Μεδουσών» Γιώργος  Παλαμάρης, Μέλος Επταμελούς Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ
12.00-12.15  «Ανάγκη συντονισμένων ωκεανογραφικών προγραμμάτων για την παρακολούθηση βιοτικών και αβιοτικών παραμέτρων των κόλπων της Ελλάδας» Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Βιολόγος Ωκεανογράφος Δ/ντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)
12.15-12.30 «Η Συμβολή των Φορέων Διαχείρισης Λιμένων στην Προστασία των Κλειστών Κόλπων στην Περιοχή Ευθύνης τους»
Θρασύβουλος  Σταυριδόπουλος, Γεν. Γραμματέας ΕΛΙΜΕ, Πρόεδρος/Δνων Σύμβουλος Ο.Λ. Βόλου
12.30-12.45 «Προβλήματα και Προοπτικές του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου»
Γιάννης Σελιμάς, Περιβαλλοντολόγος, MSC Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Συντονιστής Φ.Δ./Λ.Μ.
12.45-13.00 «Συνεργασία και Δράση Φορέων για την Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου»
Σταμάτης Χαλβατζής, Πρόεδρος ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝΑ», Κορινθιακού Κόλπου
13.00-13.45 Ερωτήσεις-Συζήτηση
13.45-14.00 Αποφάσεις Συνεδρίου
14.00 Λήξη Θεματικού Συνεδρίου
14.00 Μπουφές στο χώρο του Συνεδρίου
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Εσωτερικό Συνέδριο ΠΑΝΔΟΙΚΟ (Μόνο για Συνέδρους του ΠΑΝΔΟΙΚΟ)
18.30-19.00 Διαπίστωση απαρτίας. Εκλογή Προεδρείου
19.00–19.15 Εγγραφή Νέων Οργανώσεων
19.15-19.30 Απολογισμός Εκτελεστικής Γραμματείας
19.30-20.00 Οικονομικός Απολογισμός. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
20.00-21.00 Ερωτήσεις-κριτική στους απολογισμούς. Ψηφοφορία στους Απολογισμούς
21.00-21.10 Ψήφιση Προϋπολογισμού για την περίοδο 2017-2018
21.10-22.00 Προετοιμασία αρχαιρεσιών (εκλογή εφορευτικής επιτροπής, υποβολή υποψηφιοτήτων)
22.00 Τέλος εργασιών 2ης ημέρας
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
Εσωτερικό Συνέδριο ΠΑΝΔΟΙΚΟ (Μόνο για Συνέδρους του ΠΑΝΔΟΙΚΟ)
09.30– 10.00 Προσέλευση Συνέδρων
10.00-10.30 Αρχαιρεσίες
10.30-11.30 Επιλογή θέματος και τόπου επόμενου Συνεδρίου
11.30-12.00 Παρουσίαση μελών νέας Ε.Γ. Συζήτηση για το μέλλον του ΠΑΝΔΟΙΚΟ
12.00 Λήξη Συνεδρίου

12.00 Αναχώρηση συνέδρων για επίσκεψη σε αξιοθέατο της περιοχής

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την πρόσληψη 1.135 ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας

Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr , ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης ανέργων στο Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 1.135 θέσεις εργασίας, με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους και στις ευπαθείς ομάδες ανέργων, καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων.
Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Φορείς Υποδοχής, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 10/2017.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους είτε από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr
Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες, καλούνται να προσέλθουν εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει ο Φορέας Υποδοχής για τις περιπτώσεις που ταυτίζεται με την Υπηρεσία Τοποθέτησης. Στην περίπτωση που ο Φορέας Υποδοχής και η Υπηρεσία Τοποθέτησης δεν ταυτίζονται, οι άνεργοι καλούνται να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η Υπηρεσία Τοποθέτησης, προκειμένου να υποδειχθούν στους Φορείς Υποδοχής.

Μέχρι 20 Δεκεμβρίου την εξόφληση του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης (του 30% που αντιστοιχεί σε 427,3 εκατ. ευρώ) του πρασινίσματος (562,9 εκατ. ευρώ) καθώς και της ενίσχυσης για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (37,5 εκατ. ευρώ).
Δικαιούχοι είναι επίσης όσοι έχουν να λαμβάνουν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα εκείνοι που το συνολικό ποσό επιδότησης είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ αλλά και όσοι δεν έλαβαν τις προκαταβολές που καταβλήθηκαν τον Οκτώβριο λόγω ελλιπών δικαιολογητικών και μη ολοκλήρωσης των ελέγχων.
Νωρίτερα θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωσης ύψους 230 εκατ. ευρώ σε περίπου 370.000 δικαιούχους. Από αυτά τα 148 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε ορεινές περιοχές τα υπόλοιπα 82 εκατ. ευρώ στα πεδινά.

Μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα πιστωθούν και 55 εκατ. ευρώ για 11.500 παραγωγούς που εντάσσονται στο μέτρο της βιολογικής γεωργίας.    

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια της εφημερίδας της Αδελφότητας Αγναντινών Αθήνας



Τα 40 της χρόνια κλείνει η εφημερίδα της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας «Αγναντα Άρτας» και το Δ.Σ. της Αδελφότητας διοργάνωσε εκδήλωση στην Αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, γιόρτασε την επέτειο και διασκέδασε σε παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια, παρέα με την ηπειρώτικη μουσική κομπανίας ''Οι Λαλητάδες".

Pulse: Μπροστά η ΝΔ με 9,5%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Δημοκρατία» η ΝΔ προηγείται με 9,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο 22,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου.
ΝΔ: 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 19%
Χρυσή Αυγή: 7%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 7%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝ. ΕΛ.: 1,5%
Ένωση Κεντρώων: 1,5
Ποτάμι: 1%

Αναποφάσιστοι/Λευκό/Άκυρο: 22,5%.

Τα βλαστοκύτταρα βάζουν τέλος στον καταρράκτη

Νέο φακό, με την  χρήση βλαστικών κυττάρων, σε παιδιά που έχουν γεννηθεί με συγγενή καταρράκτη δημιούργησαν  Κινέζοι επιστήμονες!
Το νέο ιατρικό επίτευγμα, έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση καθώς η χρήση βλαστοκυττάρων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και στους ενήλικες.
Κι αυτό γιατί σήμερα παγκοσμίως περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι τυφλοί λόγω γεροντικού καταρράκτη, ενώ το ήμισυ όλων των περιπτώσεων τύφλωσης οφείλονται στον καταρράκτη!
Το επίτευγμα των Κινέζων είναι εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη και θεωρείται επίσης ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην αναγεννητική ιατρική.  Η επιστημονική μελέτη  δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους περιοδικό Nature.
«Τα νέα είναι ευχάριστα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα μεγαλώνουν πλέον φυσιολογικά και χωρίς  γυαλιά» αναφέρει οδιαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών   κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης και προσθέτει
«Το θέμα του καταρράκτη αφορά δισεκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και πιστεύω πως σύντομα  η θεραπεία θα επεκταθεί και στους ενήλικες για την αντιμετώπιση του γεροντικού καταρράκτη».
Η  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη οι Κινέζοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα βλαστοκύτταρα  για την δημιουργία διαυγούς κρυσταλλοειδούς φακού με σκοπό την αναγέννηση του φακού του οφθαλμού σε παιδιά με καταρράκτη.