Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-2

Άλωσε στους "Ζωσιμάδες" ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης έσπασε την αήττητη έδρα του ΠΑΣ στη φετινή Super League, νικώντας για την όγδοη αγωνιστική με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Απόστολο Γιάννου.
Στο 4΄ έγινε το γέμισμα από την άμυνα του ΠΑΣ, ο Μπαντής έκανε τραγική έξοδο, η μπάλα πέρασε από πάνω του και ο Μανιάς σε κενή εστία σκόραρε με κεφαλιά για το 1-0 του ΠΑΣ.
Ο Στρούνα ανατρέπει τον Μπερτόλιο εντός περιοχής και ο Στυλιαράς υποδεικνύει το πέναλτι στο 38΄.
Ο Γιάννου στο 39' εκτέλεσε με δύναμη στο κέντρο της εστίας του Βελλίδη και ισοφάρισε.
Ο Λανθαρότε πάσαρε από δεξιά, ο Στρούνα άφησε τη μπάλα και ο Γιάννου αφύλακτος στο πέναλτι, πλάσαρε για το 1-2 στο 81΄.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (72΄ Σκόνδρας), Ναδάλες – Τσάβες, Κοζορώνης (84΄ Φερφελής), Τσουκαλάς, Ακόστα – Μανιάς, Ίλιτς (76΄ Σαπαλίδης)
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής – Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης – Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας – Παπαδόπουλος, Δημούτσος (55΄ Φερνάντες), Μπερτόλιο (46΄ Λανθαρότε) – Γιάννου (85΄ Αλόκο)

Κέρδισε ο Αγροτικός Αστέρας το ντέρμπι του Πωγωνίου (4-3)-Βαριά ήττα της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Ροδοτόπι (5-1)

*Ύστερα  από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο,  ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου με 4-3 και πέρασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

*Μετά από μια κακή εμφάνιση η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος γνώρισε βαριά ήττα το απόγευμα του Σαββάτου στο Ροδοτόπι από τον τοπικό Πασσαρώνα με σκορ 5-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Fejzulla Relsi  στο 25'.
Ο Κοσμάς Παύλος διπλασίασε τα τέρματα  για τον Πασσαρώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 64'
Ο Ντέλλας Κων/νος μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 69'.
Στο 76΄ ο Βασιλείου Θωμάς  έκανε το 3-1 στο 76΄, ο Παϊκάς Άγγελος  το 4-1 στο 83' και το τελικό 5-1 έκανε ο Παπαϊωάννου Νικόλαος   στο 87'.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίχτες γιατί ο  Πότσης Γεώργιος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στο 45' και ο  Καπρινιώτης Ευστράτιος στο 67'.
Πολλά παράπονα για την διαιτησία του κ. Κατσουλίδη τόσο στο πέναλτι που σφύριξε υπέρ των γηπεδούχων (2-0), όσο και για τα σφυρίγματα κατά την διάρκεια του αγώνα από την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Μυριούνης Σταύρος, Καρδάσης Γεώργιος (Ζενέλης Πάτροκλος 60΄),  Ντέλλας Κων/νος, Πότσης Γεώργιος (Τσαραώσης Ευάγγελος 40΄), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μπάγιας Ελευθέριος, Κώστας Κωνσταντίνος Φουρτούνης  Ηλίας, Θανασιάς Παναγιώτης, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος (Παπάζης Ιωάννης 40΄)


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-0  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 2-0  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 1-3  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 5-1 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 7-0  
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-2
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 4-3  
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 0-1   


Βαθμολογία (6η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 18
2. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 15
3. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 13
4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 11
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 11 
6. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 11
7. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 10 
8. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 10 
9. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 9
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 9
11. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 8 
12. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 8 
13. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 6
14. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 6  
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 6
16. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 1
18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 0

Εξιχνιάστηκε πλήθος διαρρήξεων σε οχήματα, κατά το τελευταίο τρίμηνο, στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκαν (2) ημεδαποί Ρομά, ως δράστες των κλοπών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει, (17) κλοπές και απόπειρες κλοπών από οχήματα, στην Θεσπρωτία και (35) κλοπές και απόπειρες, στην Πρέβεζας
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρησιμοποίηση διαρρηκτικού εξοπλισμού παραβίασης των παραθύρων ή της κλειδαριάς των οχημάτων
Στα ίχνη διδύμου διαρρηκτών, οι οποίοι κατά τους τελευταίους μήνες έδρασαν παράνομα, διαπράττοντας κλοπές από οχήματα στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και τα Αστυνομικά Τμήματα Καναλλακίου και Πάργας, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και επισταμένη ανάλυση του τρόπου δράσης τους.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 37 και 27 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Η σύλληψη των δύο διαρρηκτών, πραγματοποιήθηκε προχθές (23.10.2015) το απόγευμα στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ενώ αυτοί επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αποτελεί απότοκο συστηματικών ερευνών που αναπτύχθηκαν για τη διαλεύκανση συγκεκριμένων υποθέσεων διαρρήξεων και τον εντοπισμό των δραστών.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, δρώντας από τα μέσα του μηνός Ιουλίου, προέβησαν σε πλήθος διαρρήξεων οχημάτων που ήταν σταθμευμένα σε χώρους κοντά σε παραλίες των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Οι δύο δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν αυτοκίνητα που λόγω του σημείου στάθμευσης ήταν δυσεπιτήρητα από τους παθόντες, προκαλούσαν συνήθως στρέβλωση του πλαστικού τμήματος που περιβάλλει το παράθυρο του αυτοκινήτου με τη χρήση κατσαβιδιού και στη συνέχεια ασκώντας πίεση, προκαλούσαν θραύση του παραθύρου είτε παραβίαζαν, με διαρρηκτικό εξοπλισμό, απευθείας την κλειδαριά. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα, από το εσωτερικό των αυτοκινήτων.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες έχουν διαπράξει, κατά το τελευταίο τρίμηνο, (17) κλοπές και απόπειρες κλοπών από οχήματα, στην περιοχή της Θεσπρωτίας και (35) κλοπές και απόπειρες, στην περιοχή της Πρέβεζας.
Σε πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι και αμορτισέρ πόρτας με δεμένο στην άκρη του σύρμα, κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανοίγει τις ασφάλειες των οχημάτων)
το χρηματικό ποσό των (180) ελβετικών φράγκων.
διάφορα αντικείμενα (γυαλιά, κλειδιά αυτοκινήτων, ipοd, κοσμήματα), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
δύο φακοί.
ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από σάκο λουόμενου στην παραλία της Πλαταριάς και τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.
Στη δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή οι δύο ημεδαποί, αποτυπώνεται η εξιχνίαση πενήντα δύο (52) υποθέσεων διαρρήξεων, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που πραγματοποίησε την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στη Μελισσόπετρα Κόνιτσας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 30χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στη Μελισσόπετρα Κόνιτσας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε το βράδυ της 11/12-05-2015 σε εξοχική κατοικία 79χρονης ημεδαπής στη Μελισσόπετρα Κόνιτσας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Αποχή για τις 12 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην «πρόσφατη κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους μετά την 1-1-1993, ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ καθώς και σε ποινικές φορολογικές διατάξεις του ίδιου νόμου» εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό τη προεδρία του προέδρου της και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασιλείου Αλεξανδρή και συζήτησε εκτενώς τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις νέες διατάξεις, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγόρων αποφάσισε σειρά ενεργειών αλλά και τη συμμετοχή των δικηγόρων σε αποχή στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ισόβιας κάθειρξης, για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη προχθές (23.10.2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, 61χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, για διακίνηση ναρκωτικών κατ΄ επάγγελμα.
Συγκεκριμένα, ο 61χρονος συνελήφθη, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή (100.000) ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών κατ΄ επάγγελμα.

Ο 61χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνεχόμενες 24ωρες απεργίες ξεκινούν οι φαρμακοποιοί από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Συνεχόμενες 24ωρες κυλιόμενες απεργίες ξεκινούν οι φαρμακοποιοί από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση, που όπως λένε, «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού».
Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν τη διαφωνία τους με τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας φαρμακείων.

Τέλος, οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα στη μία μετά το μεσημέρι.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, προχθές (23-10-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδιωκτικό έγγραφο και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, ποινής φυλάκισης (4) μηνών και (23) ημερών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.