Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Με το βλέμμα καρφωμένο στον τελικό ο Α.Σ. Καλπακίου

Προκρίθηκε με άνεση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών!


Ο Α.Σ. Καλπακίου πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση επιβλήθηκε με 4-0 της Πλατανιάς και προκρίθηκε με άνεση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Πλατανία και άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ με τον Ηρακλή Μωϋσιάδη στο 5'.
Στο 35' ο Νταλάκας με κεφαλιά διπλασίασε το σκορ για τους γηπεδούχους.
Στο 60' ο Τσουμάνης με σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Ο Κατσαβριάς πέτυχε με πέναλτι το τελικό 4-0.

Τα αποτελέσματα της Δ' Φάσης:
ΠΑΟ Κρύας-Κουτσελιό: 1-2
Καλπάκι-Πλατανιά: 4-0
Χουλιαράδες-Βουνοπλαγιά: 0-1

Τέλος τα δώρα από το 2013

Τέλος μπαίνει εντός του 2013 στα δώρα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και παράλληλα το οικονομικό επιτελείο “ψαλιδίζει” σειρά αμοιβών τις οποίες λαμβάνουν σήμερα δημόσιοι υπάλληλοι και αιρετοί.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο:
-Καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου , των ΟΤΑ και των άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου , καθώς και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου . Τα “δώρα” ανέρχονται σε 1.000 ευρώ μικτά τον χρόνο.
-Αναστέλλεται μέχρι 31.12.2016, η καταβολή των Κινήτρων Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ) στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα κίνητρα αυτά θεσπίστηκαν το 2011 με το ενιαίο μισθολόγιο αλλά ουδέποτε χορηγήθηκαν στους εργαζομένους.
-Από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων μειώνεται κατά 50% επί του ποσού που θα καταβληθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2012.
-Καταργείται η καταβολή αποζημίωσης στους αιρετούς από τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής των δήμων και των λοιπών επιτροπών των Δημοτικών Συμβουλίων.
-Από τον Ιανουάριο του 2013 , οι αποδοχές, οι αποζημιώσεις, τα έξοδα παράστασης και οι πάσης φύσεως αμοιβές των Διοικητών, Υποδιοικητών, των Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διευθυνόντων Συμβούλων, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Ιδρυμάτων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου συμπεριλαμβανομένων των Συνδέσμων των Ο.Τ.Α., αλλά και των ανωνύμων εταιρειών, στις οποίες οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέχουν ποσοστό πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου, μειώνονται κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).
-Ο βασικός μισθός του Ειδικού Γραμματέα υπουργείου μειώνεται στις 3.000 ευρώ (από 3.200 ευρώ) και του Γενικού Γραμματέα υπουργείου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης πέφτει στις 3.450 ευρώ (από 3.700 ευρώ) .

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Ιατρικός τουρισμός στην Ήπειρο, προτεραιότητα για τον Στέφανο Φούσα

Ως νέου Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
«Μέλημά μου, να μεταφερθεί η δράση από το Κέντρο στην Περιφέρεια…»

Σε μια περίοδο που ο Ιατρικός τουρισμός, αρχίζει δειλά- δειλά να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, η εκλογή του συμπατριώτη μας Επίκουρου Καθηγητής κ. Στέφανου Φούσα ως νέου Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας για την οργανωμένη ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου και στην Ήπειρο.
Αυτό προκύπτει από τη δήλωση του κ. Στ. Φούσα, στον «Πρωινό Λόγο», σύμφωνα με την οποία μια από τις βασικές προτεραιότητες που έχει, είναι η προώθηση – μέσω της Καρδιολογικής Εταιρείας- δράσεων που ενισχύουν τον ιατρικό τουρισμό προς την Ήπειρο και γενικά προς την Ελληνική Περιφέρεια.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε κρατητήριο

Δικογραφία σχηματίστηκε επιπλέον σε βάρος του κρατουμένου.


Συνελήφθη χθες (06.11.2012) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων.
Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 31χρονου κρατουμένου.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 31χρονος, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου σε κρατούμενο, μετέφερε ένα ναρκωτικό χάπι, το οποίο προορίζονταν για τον 31χρονο κρατούμενο, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον σκοπό των κρατητηρίων και συνελήφθη.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.
Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Η στάση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, σε ζητήματα που αφορούν την Βορειοηπειρωτική αποδημία και για την τροποποίηση του Καταστατικού της

Η στάση της ΠΣΕ σε ζητήματα που αφορούν την Βορειοηπειρωτική Αποδημία και για την τροποποίηση του καταστατικού της.

Επειδή η ανάρτηση διαφόρων κειμένων στο διαδίκτυο αποδείχνεται μια εύκολη υπόθεση και έχει ο καθένας τη δυνατότητα χωρίς κόστος να εκφράζει δίχως στοιχεία, δίχως τεκμηρίωση κλπ, ως υπέρτατη αλήθεια την όποια άποψη, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ορισμένα βασικά ιστορικά στοιχεία:
1. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ιδρύθηκε το 1937 και ως το 1971 στο καταστατικό της, δεν υπήρχε αναφορά στο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ και στις σχέσεις με την Εθνική Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.
2. Ως γνωστόν το Δ.Σ. που είχε εκλεγεί στη Γ.Σ. πριν την δικτατορία παύτηκε από τους συνταγματάρχες και διορίστηκε άλλο που είχε την εύνοια του καθεστώτος. Αυτή η μη εκλεγμένη διοίκηση, με εντολή των δικτατόρων προδοτών, τροποποίησε το καταστατικό και έβαλε στους σκοπούς τη γνωστή παράγραφο για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου.

3. Μετά την πτώση της δικτατορίας η οργανωμένη Ηπειρωτική αποδημία και η ΠΣΕ γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη. Δραστηριοποιήθηκαν πολλαπλώς οι παλιές αδελφότητες, δημιουργήθηκαν νέες, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν εκδηλώσεις που πριν ήταν αδιανόητο ότι θα πετύχαιναν με πολλές δεκάδες χιλιάδες πατριώτες να συμμετέχουν ενεργά, όπως πολλές εκδηλώσεις στο θέατρο Πέτρας, στο ΣΕΦ (Πίτα του Ηπειρώτη), στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ιτς Καλέ στα Γιάννενα, τα 3ήμερα στο άλσος Καισαριανής, παραδοσιακές κρουαζιέρες στον Αργοσαρωνικό, 7 Παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια, ημερίδες για χίλια δυο προβλήματα της Ηπείρου και της Αποδημίας, χορευτικά, μουσικά σύνολα, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοθήκες, βιβλιοπαρουσιάσεις. Οι διοικήσεις γύρισαν τον κόσμο όλον όπου υπάρχουν Ηπειρώτες με μουσικά συγκροτήματα, με Ηπειρώτικα και Ελληνικά υλικά βοήθησαν στο δέσιμο των ξενιτεμένων εκτός Ελλάδας Ηπειρωτών.

Η ΕΟΖ και οι τοπικοί Ράιχενμπαχ

Η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε "Ειδική Οικονομική Ζώνη", θα αρχίσει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όχι από την Θράκη, όπως αρχικά είχε ακουστεί, αλλά από την Ήπειρο (Ελληνοαλβανικά σύνορα) και συγκεκριμένα από τον Δήμο Πωγωνίου . Έδρα Καλπάκι!

Εκεί που γράφτηκε, με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων, μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας, εκεί που ένα ολόκληρο έθνος είπε το μεγάλο ΌΧΙ, κάποιοι για να ταπεινώσουν την εθνική μας υπερηφάνεια, θέλουν να ξεκινήσουν το εγχείρημά τους, την ίδρυση ΕΟΖ ειδικά από εκεί!
Ενδιαφέρον εξεδήλωσαν Ιταλοί επιχειρηματίες!
Κάποιοι δικοί μας, κάποια φασιστοειδή που ανήκουν στην συνομοταξία των Chamaeleo africanus, με διασυνδέσεις στον οικονομικό υπόκοσμο, ελπίζοντας ότι θα γίνουν τοπικοί παρατηρητές, κάτι σαν τοπικοί Ράιχενμπαχ, μυρίστηκαν ψητό και τρέχουν μέρα-νύχτα πάνω κάτω Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλβανία για την όσο πιο γρήγορη υλοποίηση αυτών των σχεδίων! (Από την Αλβανία θα γίνει εισαγωγή φτηνής εργατικής δύναμης).
Η δεύτερη ΕΟΖ θα γίνει ίσως στον νομό Σερρών, κοντά στο Σιδηρόκαστρο (οχυρά Ρούπελ).
Εκεί μάλλον ετοιμάζονται, λογικό είναι, Γερμανοί επιχειρηματίες!

Βοστινιώτης Παναγιώτης 31-10-2012
ΠΗΓΗ: http://www.vostiniotismos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html#more

Τα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα

Το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα και η οποία προβλέπει ότι ολόκληρο το νέο επίδομα θα λαμβάνουν όσες οικογένειες βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας.

Οικογένεια με 1 παιδί
Ετήσιο εισόδημα Νέο ετήσιο επίδομα
Έως 9.000 € 480 €
9.001 € έως 18.000 € 320 €
18.001 έως 27.000 € 160 €
27.001 και άνω 0 €
Οικογένεια με 2 παιδιά
Ετήσιο εισόδημα Νέο ετήσιο επίδομα
Έως 10.000 € 960 €
10.001 € έως 20.000 € 640 €
20.001 € έως 30.000 € 320 €
30.001 και άνω 0 €
Οικογένεια με 3 παιδιά
Ετήσιο εισόδημα Νέο ετήσιο επίδομα
Έως 11.000 € 1.560 €
11.001 € έως 22.000 € 1.040 €
22.001 € έως 33.000 € 520 €
33.001 και άνω 0 €

Τσεκούρι στους μισθούς στελεχών «κλειδιά» στη δημόσια διοίκηση. Αναλυτικός πίνακας

Αναταραχή στις τάξεις του στρατού, στο δικαστικό σώμα, καθώς και στους πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς και τραπεζικούς υπαλλήλους έχουν προκαλέσει οι νέες σημαντικές μειώσεις που έρχονται στους μισθούς όλων των κλιμακίων.

Πρόκειται για τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η οποία θέτει πλαφόν – ως ανώτατο μισθό- τις 5.000 ευρώ μικτά ή 2.900 ευρώ καθαρά.
Με τις μειώσεις από 2% - 35% στα ειδικά μισθολόγια αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012, το οικονομικό επιτελείο στοχεύει στην εξοικονόμηση περί των 420 εκατ.
Για παράδειγμα, ο βασικός μισθός ειρηνοδίκη μειώνεται κατά 119 ευρώ, καθώς διαμορφώνεται από τα 1.488 ευρώ στα 1.369. Για ανώτατους δικαστικούς οι περικοπές «αγγίζουν» τα 1.111 ευρώ.
Για τους λέκτορες ο βασικός μισθός των 1.183 ευρώ μειώνεται στα 1.065.
Για τον πανεπιστημιακό στην κορυφή της πυραμίδας οι μειώσεις φτάνουν τα 316 ευρώ μόνο στο βασικό μισθό.
Ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού πέφτει από τα 899 στα 875 ευρώ, μείωση δηλαδή 24 ευρώ που αυξάνεται όσο ψηλότερα είναι κανείς στην ιεραρχία. Για παράδειγμα ο μισθός του αρχηγός ΓΕΕΘΑ μειώνεται κατά 464 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη τροπολογία έχει προκαλέσει μαζικές παραιτήσεις ανώτατων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς τα στελέχη που αποχώρησαν ή προτίθενται να αποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες ξεπερνούν τα 35.
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος, Γιάννης Γούσιος, ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας, Χαράλαμπος Βογιαντζής, ο διευθυντής οικονομικών μελετών Ισαάκ Σαμπεθάι, ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ Χ. Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΤτΕ.
Δικαστικοί
*** Πρόεδρος Αρείου Πάγου > 3.023 από 4.134.
*** Πρωτοδίκης > 1.778€ από 2.067€
Πανεπιστημιακοί
*** Καθηγητής > 1.459€ από 1.775€
*** Λέκτορας > 1.065€ από 1.183€
Διπλωμάτες
*** Πρέσβης > 1.899€ από 2.234€
*** Ακόλουθος Πρεσβείας > 1.061€ από 1.117€
Στρατιωτικοί
*** Αρχηγός ΓΕΕΘΑ > 1.872€ από 2.337€
*** Ανθυπολοχαγός > 875€ από 899€
Στελέχη τραπεζών - ΔΕΚΟ
*** Μικτά: 5.000€ > Καθαρά: 2.900€

ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Στο 10% ο συντελεστής φορολογίας των κερδών του ΟΠΑΠ με τροπολογία στο μνημόνιο

Το σύνολο των κερδών από τα τυχερά παίγνια που εκμεταλλεύεται η ΟΠΑΠ ΑΕ θα φορολογείται με ενιαίο συντελεστή 10% από 1.1.2013, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε ο  κ. Γ. Στουρνάρας την Τρίτη το βράδυ στο νομοσχέδιο με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο ίδιος συντελεστής θα ισχύσει και για το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα, αλλά από 1.1.2014.
Επίσης αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των κερδών των παικτών:
στο εξής, το σύνολο των κερδών φορολογείται με ενιαίο συντελεστή 10% ενώ μέχρι σήμερα ισχύει αφορολόγητο για τα πρώτα 100 ευρώ, 10% για τα ποσά από 100 έως 1000 ευρώ και 15% για κέρδη από 1.001 ευρώ και πάνω.
Ειδικότερα, με την τροπολογία αλλάζει ο συντελεστής φορολογίας των κερδών του ΟΠΑΠ.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, προβλέπεται η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα έσοδα από τα υφιστάμενα 13 τυχερά παίγνια που διεξάγει η ΟΠΑΠ ΑΕ σε ποσοστό 30% μέχρι την 12.10.2020.

Αντίτιμο 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο επιβάλλει το νέο μνημόνιο από το 2014

Στο τσουνάμι περικοπών που προβλέπει το νέο μνημόνιο περιλαμβάνονται και δύο νέα χαράτσια για τους ασφαλισμένους με ισχύ, όμως, από 1/1/2014.
Από την ημερομηνία αυτή «ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ».

Το μέτρο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο να μιλά για ντροπή και αίσχος και να κατηγορεί για αντιμετώπιση των ασφαλισμένων ως «οικονομικά υποζύγια».
«Οι ασθενείς θα τιμωρούνται, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, κάθε φορά που θα παίρνουν ένα φάρμακο ή θα νοσηλεύονται σε Δημόσιο Νοσοκομείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
«Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.
Σοβαρότερο πρόβλημα, επισημαίνει, θα αντιμετωπίζουν οι χρονίως πάσχοντες και οι συνταξιούχοι «… οι οποίοι αναγκάζονται να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους».
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν πηγές του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το Βήμα, επισήμαναν ότι το παραπάνω μέτρο ενδέχεται να μην εφαρμοστεί αν η κυβέρνηση «πιάσει» τους στόχους της το 2013.
Ωστόσο και μόνο το ότι έχουμε φθάσει στο μνημόνιο νούμερο 3 είναι ενδεικτικό του βαθμού επίτευξης των στόχων.
Η ακριβής διατύπωση στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο είναι: «Από 01.01.2014 ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ.»
" Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες καθώς και το πεδίο εφαρμογής της παρούσας διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος των καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών".

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ρυθμίσεις για μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών και εξεταστική για τους επί πτυχίω

Σε δύο μέτρα με στόχο την στήριξη των φοιτητών προχωρά το υπουργείο Παιδείας.
Το πρώτο αφορά τις μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και το δεύτερο τη δυνατότητα συμμετοχής των επί πτυχίω φοιτητών σε έκτακτη εξεταστική το Φεβρουάριο του 2013.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, δίνεται η δυνατότητα:
1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μετεγγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους
2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013 ώστε να ολοκληρώσουν νωρίτερα τις σπουδές τους
Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000.
«Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών», δήλωσε ο υπουργός.
«Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους» ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ «Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ» διοργανώνει τη γιορτή τσίπουρου «ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ 2012» στα Δολιανά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ.


Δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου κατά το μήνα Οκτώβριο

Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου 2012 , από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:

1. Συνελήφθησαν συνολικά (155) άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, καθώς επίσης (11) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και (505) μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών).
Ειδικότερα:
Λαθρομετανάστες: 497 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών»: 37 άτομα
Απόπειρα ανθρωποκτονίας: 1 άτομο
Σωματεμπορία: 1 άτομο
Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 16 άτομα
Απόπειρα κλοπής: 2 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 15 άτομα