Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 9:00 π.μ.

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουλίου και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα της Δ/νσης Μεταφορών (Δομπόλη 30).
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουλίου και ώρα 12:00 να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων, που έχει καταρτηθεί στη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών. (Υπεύθυνος: κ. Δόσης Βασίλειος).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Καλπάκι Πωγωνίου: Σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (10-06-2015) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 31χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Η Ομιλία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, στη Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου: «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας – Ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη των Οδηγιών 2011/98/ΕΕ & 2014/14/36/ΕΕ και άλλες διατάξεις».

Η Ομιλία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, στη Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου: «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας – Ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη των Οδηγιών 2011/98/ΕΕ & 2014/14/36/ΕΕ και άλλες διατάξεις».
Παρά τις Κασσάνδρες και τις δυσοίωνες προβλέψεις, η Κυβέρνηση αυτή και η Βουλή αυτή συνεχίζουν να νομοθετούν και μάλιστα σε προοδευτική κατεύθυνση. Η ιθαγένεια, λοιπόν, που συζητάμε σήμερα είναι ένα κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας. Στόχος της Κυβέρνησης δεν ήταν και δεν είναι βέβαια, τώρα που ήρθαμε στα πράγματα, να εγγράψουμε μια νίκη της αριστερής οπτικής για το ζήτημα της ιθαγένειας. Στόχος μας είναι να λυθούν προβλήματα που ταλαιπωρούν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και από αυτή την άποψη πρόκειται, εκτός των άλλων, και για ένα ζήτημα με ανθρωπιστική διάσταση.

Tο νέο σύστημα και τα κριτήρια για τις μεταθέσεις των φαντάρων

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση Θεμάτων Μεταθέσεων Οπλιτών και Άλλες Διατάξεις περί Μέριμνας Προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» με το οποίο επιχειρεί να εισάγει για πρώτη φορά νομικό πλαίσιο καθορισμού μεταθέσεων των οπλιτών και να ρυθμίσει θέματα αναφορικά με τη μέριμνα και εκπαίδευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος – Ηρακλής Ήσυχος καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στη διαβούλευση καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.
Η εφαρμογή ενός τυποποιημένου – εύχρηστου - λειτουργικού – συστήματος μεταθέσεων των οπλιτών μέχρι σήμερα δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο νόμου. Οι διαδικασίες των μεταθέσεων ρυθμίζονταν από εσωτερικές διαταγές των γενικών επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), ενώ από τα μέσα της δεκαετίας άρχισαν να εκδίδονται σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, αρχή γενομένης το 1994, που περίγραφαν το γενικό πλαίσιο αυτών των διαδικασιών και εισήγαγαν την υποχρεωτικότητα μέρους της θητείας να εκπληρώνεται στη παραμεθόριο (Θράκη, νησιά Ανατολικού και Δωδεκάνησα) για όλους τους οπλίτες του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), και στις πιο επιχειρησιακές Μονάδες για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ).

Ψηφιακή Αλληλεγγύη: Να γιατί χιλιάδες δικαιούχοι δεν παίρνουν τα ''όχι'' και τόσο δωρεάν laptop

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 45.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που δικαιούνται είτε δωρεάν laptop είτε tablet δεν έχουν κάνει ακόμη χρήση της επιταγής τους από το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη που τους παρείχε επιδότηση για να προμηθευτούν τον τεχνολογικό αυτό εξοπλισμό που δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα από τους περίπου 290.000 δικαιούχους της Ψηφιακής Αλληλεγγύης οι 45.000 δεν έχουν λάβει τον εξοπλισμό τους λίγο πριν την λήξη της δυνατότητας αυτής. Ο λόγος είναι απλός δεν υπήρχε εξοπλισμός από τα καταστήματα λιανικής που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχει εγκριθεί η διάθεση του που να είναι δωρεάν.
Συγκεκριμένα είναι πολλές οι περιπτώσεις - σύμφωνα με καταγγελίες- που τα καταστήματα λιανικής έλεγαν στους δικαιούχους ότι δεν έχουν διαθέσιμο εξοπλισμό που να είναι στην τιμή της επιδότησης δηλαδή 230 ευρώ ενώ τους προσέφεραν ακριβότερο εξοπλισμό ώστε να καλύψουν την διαφορά από την τσέπη τους.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Δελτίο τύπου για την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Δολιανά 09/06/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε τις κινήσεις του Υπουργείου Άμυνας και του υπουργού Πάνου Καμμένου  τις τελευταίες μέρες με την επίσκεψή του στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Η κατάσταση στην περιοχή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υφιστάμενων δυνάμεων της Πολιτείας έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
Η ανασφάλεια και ο φόβος που κυριαρχεί, έχει αποθαρρύνει τους κατοίκους  να μείνουν στα χωριά τους και να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους. 
Φοβούνται ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή καθώς είχαμε γίνει μάρτυρες στο παρελθόν εγκληματικών ενεργειών πέρα από τις λεηλασίες των σπιτιών και τις δολιοφθορές των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, που είναι καθημερινά φαινόμενα.
Είχαμε  τονίσει και αναδείξει πολλές φορές ως αντιπολίτευση το πρόβλημα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά η απογοήτευση μας ήταν έκδηλη για την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από τους αρμόδιους φορείς, καθώς δεν βλέπαμε καμιά προσπάθεια αναστροφής αυτής της κατάστασης, καμία πρόοδο στην υλοποίηση των υποσχέσεων  που με ευκολία δίνανε οι πολιτειακοί παράγοντες.
Η Δημοτική αρχή παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, παρά τις αποφάσεις του Δ.Σ. δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει δυνάμεις και να πείσει τους αρμόδιους για την επίλυση  των ζητημάτων ασφάλειας και  εγκληματικότητας  στην περιοχή μας,  για την ανάγκη ενίσχυσης των παραμεθόριων δυνάμεων φύλαξης των ελληνοαλβανικών συνόρων.
Οι εξαγγελίες του υπουργού άμυνας προχθές, από τα παραμεθόρια φυλάκια του Πωγωνίου ότι «θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας», είναι προς την σωστή κατεύθυνση καθώς, αφενός μεν στέλνουν ένα  μήνυμα ότι οι ακρίτες των παραμεθορίων χωριών μπορούν να ελπίζουν και δεν έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και αφετέρου δε ότι η υλοποίησή τους δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την λύση του προβλήματος.                                                     
Εμείς θα περιμένουμε οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη, για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους,  γιατί  πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνον έτσι οι κάτοικοι θα νιώσουν ότι δεν είναι ξένοι στον τόπο τους, μόνον έτσι υπάρχει ελπίδα να  ξαναγυρίσουν στα χωριά οι νέοι μας, ότι μόνον έτσι μπορεί να ξαναγεννηθεί  το Πωγώνι μας.
Ο επικεφαλής της Παράταξης
και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης

Βούρμπιανη Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (09-06-2015) το πρωί στη Βούρμπιανη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 26 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ για τον καθένα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Κακαβιά Πωγωνίου: Αλβανός προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα, θρησκευτικό βιβλίο, χρονολογούμενο πριν το 1830

Ένα θρησκευτικό βιβλίο, χρονολογούμενο πριν το 1830, το οποίο εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας, εντοπίστηκε από τελωνειακούς της Κακαβιάς, στην κατοχή Αλβανού υπηκόου.
Ο Αλβανός αποπειράθηκε να το φέρει στην Ελλάδα, προφανώς για να το πουλήσει, όμως κατασχέθηκε από τους τελωνειακούς.
Οι τελωνειακοί εντόπισαν παραποιημένο εγχάρακτο αριθμό πλαισίου σε αλβανικό όχημα μάρκας Audi, το οποίο αλβανός υπήκοος αποπειράθηκε να εισάγει στην χώρα μας και διαπιστώθηκε ότι είχε υπεξαιρεθεί από την Ελλάδα.
Στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς και κατά τη διάρκεια κοινού ελέγχου τελωνειακών και αστυνομικών, εντοπίστηκε Έλληνας υπήκοος να μεταφέρει 5 κιλά καπνό επιμελώς κρυμμένο σε
ελληνικό όχημα.
Σε άλλη περίπτωση, αλβανός οδηγός κατελήφθη από τελωνειακούς υπαλλήλους να μεταφέρει δώδεκα κιλά καπνό, κρυμμένο σε ελληνικό λεωφορείο.
Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα κατασχέθηκαν.