Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. 24-1-2018

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική
συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  24-1-2018 [Πρακτικό Νο 2/24-1-2018] αριθμός  αποφάσεων  και  περίληψή τους.
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Υποβολή ή μη ένστασης κατά της απόφασης του Συντονιστή   της Αποκεντρωμένης Διοικ. Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας, σχετικά με την ακύρωση της απόφασης 181/2017 του Δ.Σ. Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ
2. Επί αιτήσεως της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε. «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  1 
3. Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες, για το έτος 2018.
ΑΠΟΦΑΣΗ  2 
4. Συγκρότηση Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής Δημοτικών Συμβάσεων προμηθειών, για το έτος [4412/16].  ΑΝΑΒΟΛΗ 
5α. Έγκριση πρακτικών Δημοτικής περιουσίας Τ.Κ. Κουκλιών. ΑΠΟΦΑΣΗ  3
5β. Έγκριση πρακτικών Δημοτικής περιουσίας Τ.Κ. Βήσσανης. ΑΠΟΦΑΣΗ  4
6. Διαγραφή τελών ύδρευσης Τ.Κ. Ιερομνήμης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  5
7. Υπογραφή νέας σύμβασης με τη Μονή Βελλάς – Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων – για την παραχώρηση χώρου και κτιρίου στην Τ.Κ. Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  6
8. Διαβαθμιδική Συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου για τη διάθεση Ηλεκτρολόγου – Μηχανολόγου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  7
9. Έγκριση δαπανών επέκτασης δικτύου Φωτισμού Οδών – Πλατειών [Φ.Ο.Π] ΑΝΑΒΟΛΗ 
10. Έγκριση μελέτης: «Ανακατασκευή τοίχου αντιστήριξης Τ.Κ. Παλαιοπύργου. ΑΠΟΦΑΣΗ  8
11. Επικαιροποίηση μελέτης: «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά» [επιμέρους μελέτες: Βελτίωση αγροτικού δρόμου Λιμπούσδας & Βελτίωση αγροτικών δρόμων Άνω Καλαμά [Τ.Δ. Μαζαράκι – Τ.Δ. Παρακαλάμου] ΑΠΟΦΑΣΗ  9 
12. Έγκριση παρατάσεων προθεσμίας περαίωσης έργων [11έργα].  ΑΠΟΦΑΣΗ  10
13. Δημοπράτηση εκμίσθωσης έκτασης [COSMOTE] στο σταθμό Πωγωνιανής. ΑΠΟΦΑΣΗ  11
14. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  12 
EKTAKTA  ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Διευθέτηση ομβρίων Δημ/κου Κατ/τος Παρακαλάμου – αποκατάσταση ασφάλτου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  13  
2. Έγκριση απόφασης Δ.Σ.  32/2017 ΝΠΔΔ Δήμου Πωγωνίου «4η αναμόρφωση προϋπολογισμού 2017 ΝΠΔΔ»  ΑΠΟΦΑΣΗ  14   
3. Επί αιτήσεων για υδροδότηση εκτός οικισμού, από το εσωτερικό δίκτυο. ΑΠΟΦΑΣΗ  15
4. Διευκρίνιση σχετικά με την απόφαση Δ.Σ. 229/2017 «Επιβολή τελών ύδρευσης έτους 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  16    
5. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας: «Απομαγνητοφώνηση πρακτικών 2017 Δημοτικού Συμβουλίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  17                     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό

Τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό του Μπόλιγουντ Ράβιντερ Νταρίγια δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τον οποίο ενημερώθηκε για το επενδυτικό σχέδιο του για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, στις οποίες περιλαμβάνονται και γυρίσματα σε περιοχές της Ηπείρου.
Ο κ. Νταρίγια στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι σε πρώτο στάδιο, εξετάζει την περιοχή του Παπίγκου, με τον Περιφερειάρχη να θέτει υπόψη του και άλλες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, όπως τα Τζουμέρκα και τα όρη Σουλίου, που θα μπορούσαν επίσης να εξεταστούν για γυρίσματα. Πρόσθεσε ότι οι κινηματογραφικές παραγωγές με αναφορές στην Ήπειρο, είναι καλοδεχούμενες καθώς προβάλλουν την περιοχή μας και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που η Περιφέρεια ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες. 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις Βοηθών Φαρμακοποιών Φεβρουαρίου 2018

Από Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 είναι από
α) 25-01-2018 έως και 05-02-2018 για την Πάτρα
β) 25-01-2018 έως και 15-02-2018 για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών).
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην ΑΘΗΝΑ  την 23-02-2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ. στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
β) Στην ΠΑΤΡΑ στις 09-02-2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ. στο ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ της Φαρμακευτικής του Παν/μίου Πατρών (δίπλα στην Ιατρική κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου)
γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την 22-02-2018 & 23-02-2018 ημέρες Πέμπτη & Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ.-12.00 μ.μ. στις αίθουσες ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ του τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας (2ος όροφος κτιρίου Βιολογίας-Φαρμακευτικής) και Δ12 (ισόγειο κτιρίου Φυσικομαθηματικής Σχολής) αντίστοιχα για την προφορική και γραπτή εξέταση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας  2132161501.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Μήνυμα Περιφερειάρχη για ενότητα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

Την υποχρέωση όλων, ώστε ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός να είναι ενωμένος μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό του στην Επετειακή Εκδήλωση για την ίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου.
Την ίδια επισήμανση έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πάτρα, κατά την οποία η Ένωση Βορειοηπειρωτών Αχαΐας, τον τίμησε για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά του στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.  «Να είστε ενωμένοι και να μην ξεχνάτε το γενέθλιο τόπο  σας, τον οποίο και θα πρέπει να στηρίζετε με κάθε τρόπο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι εκείνο που προέχει είναι να δημιουργηθούν προοπτικές ανάπτυξης που θα επιτρέψουν τον επαναπατρισμό των Βορειοηπειρωτών στις εστίες τους.

Άκρως θετική η αποτίμηση του έργου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου

Το έργο που παράγουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, συνθέτει σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα της Περιφέρειας στους πολίτες της Ηπείρου, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο εργοτάξιο της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης εξήρε το ζήλο και τις προσπάθειες των εργαζομένων, τόσο στην Κεντρική Διεύθυνση, όσο και στις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, χάρη στις οποίες επιλύονται σε σύντομο χρόνο προβλήματα που ανακύπτουν στο οδικό δίκτυο από τα καιρικά φαινόμενα, γεγονός που καθιστά την Περιφέρεια Ηπείρου μια από τις πρωτοπόρες και στον τομέα αυτό.
Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε επίσης και στο πρόβλημα των τελευταίων ημερών που υπάρχει με τον παγετό, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου καλύπτει τις ανάγκες τόσο τις δικές της, όσο και άλλων φορέων σε προμήθεια και διανομή αλατιού, καθώς για την Περιφερειακή Αρχή εκείνο που προέχει- πέρα από τις τυπικές  αρμοδιότητες-  είναι να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Στέφου στη Δερβιτσάνη του Αργυροκάστρου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος παρέστη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στην επετειακή εκδήλωση για τα 27 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» στη Δερβιτσάνη όπου και απηύθυνε χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο χαιρετισμό του τόνισε τη διαχρονική παρουσία της «Ομόνοιας» και την προσφορά της στον Ελληνισμό, αλλά και την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, συνεννόησης και κοινής δράσης στα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες των μειονοτικών περιοχών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συζητήσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με την αλβανική κυβέρνηση, το τελευταίο διάστημα, που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ελλήνων της Αλβανίας, συζητήσεις που έχουν θετικά αποτελέσματα.
Για τις πρόσφατες εξελίξεις με την έναρξη της εκταφής των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στα εδάφη της Αλβανίας κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-4, εξέφρασε τη συγκίνησή του, αλλά και την ικανοποίησή του γιατί εισακούστηκε επιτέλους ένα πάγιο αίτημα και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης, εκταφής και ταυτοποίησης των οστών των τελευταίων άταφων πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον αγώνα ενάντια στον φασισμό.
Ήταν ένα ζήτημα που τέθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ν. Κοτζιά στις συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας -Αλβανίας και αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα στην επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.
Τέλος, ο Γιάννης Στέφος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από την οικοδόμηση ειλικρινών σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας, κάτι που έχει καταστεί σαφές από την ελληνική Κυβέρνηση και επικαιροποιήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Κούρεμα τόκων, διαγραφές δανείων και εκπτώσεις για τους δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ

Κούρεμα τόκων, διαγραφές δανείων και προστίμων και επιπρόσθετες εκπτώσεις για τους δανειολήπτες από τον τ. Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου.
Όλοι οι δανειολήπτες από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ, κάνοντας χρήση της ρύθμισης, θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Μεταξύ άλλων, η ρύθμιση προβλέπει:
• Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000€.
• Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου.
• Διαγραφή των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες.
• Αφαίρεση από το αρχικό ποσό δανείου των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί από τους δανειολήπτες.
• Διαγραφή των κεφαλαιοποιημένων τόκων.
• Έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών.
• Επιπρόσθετη έκπτωση 10% στο ποσό που προκύπτει από την παραπάνω μείωση για τις ευάλωτες ομάδες (πχ. τρίτεκνοι, συνταξιούχοι, περιπτώσεις χηρείας, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι).
• Επιπρόσθετη έκπτωση 20% στο ποσό που προκύπτει από τη μείωση του 15% για τους πολύτεκνους.
• Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά δέκα έτη.
• Ειδικά μέτρα για τους άνεργους και τους έχοντες αδυναμία πληρωμής.
• Μέτρα γρήγορης αποπληρωμής.

Botox: Γιατί οι νέες το ξεκινούν από τα 25;

Ενίσχυση της δημόσιας εικόνας και της κοινωνικής θέσης, σε μια κοινωνία που κυβερνάται -κατά μεγάλο ποσοστό- από την εμφάνιση, δύναται να προσφέρουν οι μη επεμβατικές κοσμητικές διαδικασίες για τη διόρθωση των ατελειών του προσώπου, γεγονός που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τα νεαρά άτομα με την ελπίδα να επιτύχουν την τέλεια εικόνα.
Η εμφάνιση και η γνώμη των άλλων γι’ αυτή είναι στην εποχή μας τουλάχιστον εξίσου σημαντική με την ποιότητα και την αξία μας. Τα άτομα της νέας γενιάς, της γενιάς των selfie, ζουν διαθέτοντας πολύ χρόνο από τη ζωή τους στο διαδίκτυο, επιδιώκοντας να ανέλθουν σε κάθε επίπεδο (κοινωνικό, επαγγελματικό ακόμα και προσωπικό) μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Βγάζουν χιλιάδες φωτογραφίες ετησίως, οπότε, βλέποντας τον εαυτό τους πολύ συχνά μέσα από τον φωτογραφικό φακό εντοπίζουν ακόμα και τα ανεπαίσθητα σπασίματα του δέρματος, τις παραμικρές ατέλειες. Θέλοντας να προβάλλουν την καλύτερη εικόνα τους, καταφεύγουν στο Botox/Dysport από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους προκειμένου να αποκτήσουν αψεγάδιαστη επιδερμίδα.
«Το ποσοστό των ατόμων ηλικίας κάτω των 30 ετών που αναζητούν αισθητικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εικόνας τους έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στις δυτικές κοινωνίες. Στην Αμερική, στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτή την τάση, καθώς η εφαρμογή θεραπειών με βοτουλινική τοξίνη σημείωσε αύξηση 28% από το 2010 και η χρήση των fillers κατά 32% μεταξύ των ηλικιών 20-29 ετών», επισημαίνει η κα Ναταλία Ρομποτή, δερματολόγος-αφροδισιολόγος του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης, εξειδικευθείσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν Γερμανίας.

Δήμος Πωγωνίου: Απόσπασμα από το πρακτικό 01/23-01-2018, τακτικής συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής, απόφαση 3/2018

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 01/23-01-2018, ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2018
ΘΕΜΑ: Έγκριση μελέτης και καθορισμός όρων του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης, θέρμανσης & λιπαντικών για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου και των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2018.
Στο Καλπάκι και στο Δημοτικό Κατάστημα Πωγωνίου, σήμερα την 23η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 το μεσημέρι, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου, μετά από γραπτή πρόσκληση του Προέδρου της, με αριθ. πρωτ. 664/19-01-2018, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι από τα [7] μέλη της Ο.Ε., βρέθηκαν παρόντα τα [6], ήτοι:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΕΛΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΟΝ
1. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΧΙ
2. ΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑΙ
3. ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
4. ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Τ ΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
5. ΠΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ NAI
6. ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
7. ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΟΧΙ
8. ΜΠΟΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑΙ
Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και η Διοικ. Υπάλληλος του Δήμου Μπόνια Αθανασία ως ειδικός Γραμματέας της ΟΙΚ.ΕΠ. [τήρηση πρακτικών].
Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, ως εκ τούτου προεδρεύει στη συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος της Ο.Ε. κ. Τόπουλος Βασίλειος σύμφωνα με την αρ. 21/17 απόφαση της Ο.Ε. περί εκλογή Αντιπροέδρου Ο.Ε. για την περίοδο από 6/3/2017 έως 31/08/2019 ( ΑΔΑ: ΩΒΣ4Ω1Ω-Π6Σ).
Ο Προεδρεύων κ. Τόπουλος Βασίλειος κήρυξε την συνεδρίαση και εισηγούμενος το 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής: Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/10 «Περί Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα» η Οικονομική Επιτροπή μεταξύ άλλων καταρτίζει τους όρους, συντάσσει τη διακήρυξη , διεξάγει και κατακυρώνει όλες τις δημοπρασίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ.7 του Ν.4412/2016: «Οι τεχνικές προδιαγραφές καθορίζονται και εγκρίνονται πριν την έναρξη της διαδικασίας σύναψης της σύμβασης κατά το άρθρο 61.»
Με την αριθ. 274/2017 (ΑΔΑ : 6Λ7ΗΩ1Ω-ΗΒΖ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκτέλεση προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών του έτους 2018 του Δήμου Πωγωνίου του Ν.Π.Δ.Δ. και των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης αυτού, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 229.013,17€ με Φ.Π.Α. 24% και καθορίστηκε ο τρόπος εκτέλεσης της προμήθειας με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/16 σε συνδυασμό με τον Ν. 4155/13 και της Υ.Α. Π1/2390/13.
Ο Δήμος Πωγωνίου θα προβεί στην προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών και για τα Νομικά Πρόσωπα που έχει συστήσει και συγκεκριμένα:
1.Για τη θέρμανση του δημοτικού καταστήματος, των λειτουργούντων γραφείων & ΚΕΠ των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και την κίνηση των μηχανημάτων έργου, μεταφορικών μέσων, καθώς και λιπαντικών και γενικότερα για την εξυπηρέτηση των σκοπών του Δήμου ποσότητα καυσίμων – λιπαντικών συνολικής δαπάνης 153.423,20€.

Καρκίνος του προστάτη: σχετίζεται με σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο;

Τη συσχέτιση μιας συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης, γνωστή ως τριχομονίαση, με τον καρκίνο του προστάτη υποδεικνύουν όλο και περισσότερες μελέτες. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου αυξάνονται στους άνδρες που έχουν μολυνθεί.
«Προκαλούμενη από το ένα μικροσκοπικό, μονοκύτταρο πρωτόζωο-παράσιτο, το Trichomonas vaginalis, η τριχομονίαση (οι κοινά λεγόμενες τριχομονάδες) είναι μία από τις πιο συχνές σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας φορείς του είναι περίπου 275 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, εκ των οποίων οι περισσότεροι από τους  μισούς είναι άνδρες. 
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος συνηθέστερος καρκίνος στους άνδρες και αντιπροσωπεύει περίπου το 8% του συνόλου των νέων περιπτώσεων καρκίνου. Σύμφωνα με μελέτες, 1 στις 5 νέες διαγνώσεις καρκίνου στους άνδρες θα αφορά στον καρκίνο του προστάτη. Είναι φανερός λοιπόν ο λόγος που ερευνητές θέλησαν να ερευνήσουν την πιθανότητα σύνδεσης των δύο νόσων και την αιτία, καθώς η εύρεση σχέσης μπορεί να μειώσει το ποσοστό των νέων περιστατικών», επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Δρ. Nίκος Μερτζιώτης, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και του Πανεπιστημίου του Sassari στην Ιταλία, που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), εξέτασε τη σχέση μεταξύ του καρκίνου του προστάτη και του παρασίτου Trichomonas vaginalis που προκαλεί την τριχομονίαση και ανακάλυψε ότι το παράσιτο εκκρίνει μια πρωτεΐνη που διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων του προστάτη και επίσης προκαλεί μια φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ενισχύει την εξαλλαγή των κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα. Αυτή η πρωτεΐνη (TvMIF) - είναι αξιοσημείωτα παρόμοια με μια άλλη πρωτεΐνη που βρίσκεται αυξημένη σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, την HuMIF.