Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Έκκληση για βοήθεια στους πυρόπληκτους

Ο Δήμος Πωγωνίου εκφράζει την οδύνη του για την εθνική τραγωδία


Ο Δήμος Πωγωνίου εκφράζει την οδύνη του για την ανείπωτη εθνική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και σε ένδειξη πένθους αναβάλει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τρεις ημέρες.
Σήμερα είναι μια μέρα Εθνικού Πένθους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, η καρδιά μας βρίσκεται κοντά στους πληγέντες και δηλώνουμε παρόντες σε οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να προσφερθεί.
Το Πωγώνι έχει βιώσει στο παρελθόν την τραγωδία της πύρινης λαίλαπας και οι μνήμες από τον χαμό συνδημοτών μας το 2000 στην Αγία Μαρίνα, τη Χαραυγή, την Κάτω Λάβδανη και την Καστάνιανη είναι ακόμη νωπές.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συνδημότες μας να στηρίξουν τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών συνδράμοντας με είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα μακριάς διαρκείας, φάρμακα και είδη βρεφικής φροντίδας.
Η συγκέντρωση θα γίνεται στα Δημαρχεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
1.  Δ.Ε. Καλπακίου, Αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Σιούτης, τηλ.: 6988009778 και 2653360129 (Σοφία Τσέπα).
2.  Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου, Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Γκέγκας, τηλ.: 6975507009.
3.  Δ.Ε. Άνω Καλαμά, Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Φωτίου, τηλ.: 6944997412
4.  Δ.Ε. Δελβινακίου, Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης, τηλ.: 6945044452.
5.  Δ.Ε. Πωγωνιανής και Λάβδανης, Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης, τηλ.: 6945701108.

Έκκληση για βοήθεια στους πυρόπληκτους από το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΕΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΕΣ βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στο Ν. Αττικής, κατόπιν οδηγίας της Κεντρικής Διοίκησης.
Για την αντιμετώπιση των αναγκών, όποιος θέλει μπορεί να συνδράμει με:
ξηρή τροφή μακράς διάρκειας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα),
φάρμακα, γάζες, φυσιολογικοί οροί, αντιεγκαυματικές αλοιφές (Fucidin) και Betadine
μωρομάντηλα, παιδικές πάνες κλπ.
Η συγκέντρωση θα γίνεται σήμερα στα γραφεία του Π.Τ. Ιωαννίνων Ε.Ε.Σ. (Γεωργίου Παπανδρέου 2, Παλαιό Χατζηκώστα) μέχρι τις 19:00, ώστε να αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες.

Παράταση έως τις 30 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις


Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Ιουλίου.
 Για τις πληγείσες περιοχές, η προθεσμία παρατείνεται έως τις 30/9 ενώ αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος είναι στις 31 Ιουλίου.
Την ολιγοήμερη παράταση είχαν ζητήσει το Οικονομικό Επιμελητήριο και σύλλογοι λογιστών, διαμαρτυρόμενοι για αρρυθμίες στο taxis ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Αντιπροσωπεία εκπροσώπων Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Οργανισμών της Κίνας επισκέφθηκε περιοχές των Ιωαννίνων


Στο πλαίσιο ανάπτυξης διμερών σχέσεων,  η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών φιλοξένησε το διάστημα  20-23 Ιουλίου 2018, πολυμελή αντιπροσωπεία επισήμων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Οργανισμών της Κίνας.
Η αποστολή συμμετείχε στις εκδηλώσεις του «Ζαγόρι Run» και ξεναγήθηκε στη ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων. Είναι η δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη κινέζων εκπροσώπων το τελευταίο διάστημα στα Ιωάννινα (η προηγούμενη έγινε τέλη Ιουνίου 2018), μετά από σχετική πρόσκληση που είχαν απευθύνει στον Κυβερνήτη της κινεζικής Επαρχίας Jilin κατά την επίσκεψή τους o Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, το 2017.
Κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρατέθηκε για τα μέλη της Κινέζικης αντιπροσωπείας, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα και την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ιουλία Μαρκούλα.
Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κ. Xu Qiang, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού του Πεκίνου, ο Κ. Jin Xiubin Β’ Δήμαρχος του Mentougou, περιοχή Πεκίνου Κίνας και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου και Πρέσβης επί τιμή της Κίνας κ. Ελ. Κόντος.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παράλληλης στήριξης για τα σχολικά έτη 2018-2021 από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»


Τρεις νέες προσκλήσεις για την παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παράλληλης στήριξης για τα σχολικά έτη 2018-2021 δημοσιεύτηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.
Πρόκειται για τις προσκλήσεις:
Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2018-2019», με συνολική δημόσια δαπάνη 1.823.125 ευρώ και δυνητικό δικαιούχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α..
Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το έτος 2018-2019, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ στην Περιφέρεια Ηπείρου.  Η πράξη συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.
«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ και παροχή υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για ΑμεΑ για το σχολικό έτος 2018-2019», με συνολική δημόσια δαπάνη 395.341 ευρώ και δυνητικό δικαιούχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν μη νόμιμο μετανάστη


Συνελήφθη, χθες (23-07-2018) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 52χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, έναν 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 52χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Βαγγέλη Νούση


Η Διοίκηση του  Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον Βαγγέλή Νούση για την προσφορά στην ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά θέλει να ευχαριστήσει τον Βαγγέλη Νούση, που αποχωρεί από την ομάδα, για όσο προσέφερε στο σωματείο και του εύχεται καλή συνέχεια».

Σταυροσκιάδι Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, το βράδυ του Σαββάτου 28 και την Κυριακή 29 Ιουλίου.


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στο Σταυροσκιάδι Πωγωνίου,  το βράδυ του Σαββάτου  28  και την Κυριακή 29 Ιουλίου.

Παρακάλαμος: Ποδηλατοδρομία 2018 την Κυριακή 29 Ιουλίου, από ώρα 8:30 έως 13:00

Η Τοπικής κοινότητας Παρακαλάμου και ο  Πολιτιστικού Συλλόγος Παρακαλάμου "Το Σωσινο" με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου διοργανώνουν την Ποδηλατοδρομία 2018,  την Κυριακή 29 Ιουλίου, από ώρα 8:30 έως 13:00
Αφετηρία κεντρική πλατεία Παρακαλάμου.

Ψυχική υγεία: Γιατί είναι απαραίτητοι οι καλοί φίλοι


Οι περισσότεροι από εμάς βασιζόμαστε κυρίως στην διατροφή και την άσκηση για καλή υγεία, αλλά ολοένα περισσότερες έρευνες υποδηλώνουν ότι η ευεξία μας επηρεάζεται σημαντικά από τους φίλους μας.
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι ορισμένες συμπεριφορές που επηρεάζουν την υγεία είναι μεταδοτικές και πως τα κοινωνικά δίκτυα (δια ζώσης και διαδικτυακά) που έχει κανείς στη ζωή του μπορεί να επηρεάσουν παραμέτρους της υγείας όπως η παχυσαρκία, το άγχος και η ευτυχία. Ακόμα και οι συνήθειές μας όσον αφορά την άσκηση μπορεί να επηρεαστούν από τον κοινωνικό μας ιστό, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη από αυτές τις μελέτες.
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; «Όταν έχεις αληθινούς φίλους, είσαι πιο ευτυχισμένος, νιώθεις λιγότερο στρες και έτσι είσαι πιο υγιής ψυχικά και σωματικά, δεδομένου ότι ψυχή και σώμα είναι αλληλένδετα», απαντά ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, διδάσκων Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V, στη Γαλλία. «Οι φίλοι ασκούν μεγάλη επιρροή στη ζωή και στην υγεία μας, με τρόπο που κανένα διαιτολόγιο ή πρόγραμμα ασκήσεως δεν θα μπορούσε. Ας μην ξεχνάμε ότι οι φίλοι είναι το αντίδοτο στην μοναξιά και αλλεπάλληλες μελέτες έχουν δείξει πως, παρότι αυτή είναι χρήσιμη μερικές φορές, όταν είναι μόνιμη κατάσταση έχει σοβαρές συνέπειες στην σωματική και ψυχική υγεία. Και οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την απουσία αληθινών φίλων».