Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΓΩΝΙ: Τα απανωτά κρούσματα κλοπών εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας

Κλίμα ανασφάλειας, έντονης ανησυχίας, φόβου και απογοήτευσης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα μικρά χωρία του Άνω Καλαμά.
Η αιτία δεν είναι άλλη από τις συνεχόμενες διαρρήξεις οικιών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε Μαυρονόρο και Σιταρία.
Οι διαρρήκτες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στα περισσότερα μικρά χωριά του Πωγωνίου κατά την διάρκεια του χειμώνα μένουν ελάχιστοι κάτοικοι και αυτοί μεγάλης ηλικίας, τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν και κατά κύριο λόγο την ανύπαρκτη αστυνόμευση, αλωνίζουν ανενόχλητοι ανοίγοντας τα σπίτια των κατοίκων που απουσιάζουν και τα «γδύνουν» με την ησυχία τους. Μόχθος και κόποι μιας ζωής χάνονται σε μια στιγμή.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων πέφτουν στο κενό και κανένας δεν εγγυάται για την ασφάλεια των ίδιων και των περιουσιών τους.
Η κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών, η αποδυνάμωση από προσωπικό των υπαρχόντων και η μεταφορά από την πολιτεία μέρους του προσωπικού της συνοριακής αστυνομίας στα αστικά κέντρα έχει αφήσει τους λιγοστούς ακρίτες των μικρών χωρίων στο έλεος των κακοποιών.


Κ.Μ.

ΕΛΓΑ: Παράταση μέχρι 15 Μαρτίου για την τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών

Παράταση μέχρι την 15η Μαρτίου δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους παραγωγούς, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΕΛΓΑ ώστε να μπορούν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τις αποζημιώσεις τους.

Ξεμπλοκάρει το έργο «Αλλαγή του τρόπου άρδευσης στον Κάμπο Κόνιτσας»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης μετά από πρόσκλησή του συναντήθηκε σήμερα με τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων Μιχ. Παντούλα, Βαγγ. Αργύρη, Αθ. Οικονόμου, Κ. Τασούλα, Στ. Καλογιάννη, όπου ανακοινώθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης να ξεμπλοκαριστεί και να προχωρήσει η κατασκευή του έργου «Αλλαγή του τρόπου άρδευσης στον Κάμπο Κόνιτσας Ν. Ιωαννίνων». Η απόφαση πάρθηκε στις 26 Ιανουαρίου από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στη συζήτηση για τα μεγάλα έργα.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΑΑ με συνολικό προϋπολογισμό 16.345.000 ευρώ και αφορά στην εγκατάσταση περίπου 90.000 μέτρων κλειστών αγωγών με όλα τα συναφή έργα, αντλιοστάσια κλπ.
Ο υπουργός με την ευκαιρία αυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«τόσο με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όσο και με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους βουλευτές της περιοχής καταλήξαμε στην απόφαση να προχωρήσει το έργο, του οποίου η δημοσίευση της διακήρυξης θα γίνει έως τέλος Απριλίου 2012 και ο διαγωνισμός για την κατάθεση των προσφορών έως τέλη Ιουνίου 2012».


ΠΗΓΗ: http://www.paseges.gr

Παραδίδεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ο αριστερός κλάδος του Κόμβου Παμβώτιδας της Εγνατίας


"Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κάνει γνωστό ότι, από τις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 πμ , παραδίδεται σε κυκλοφορία ο αριστερός κλάδος του Κόμβου Παμβώτιδος (κατεύθυνση Μέτσοβο προς Ιωάννινα). Στο κλαδί εξόδου του κόμβου Παμβώτιδος (κατεύθυνση Μέτσοβο προς Ιωάννινα) επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία οχημάτων μέχρι 5 τόνους".

Δήλωση Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Φίλιππας Φίλιος με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εάν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής απηχεί το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου της περιοχής τότε η κατάσταση στο χώρο της παιδείας είναι πράγματι θλιβερή.
Εκτίμησή μας είναι ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ απέχει πολύ από τον παιδαγωγικό χαρακτήρα που όφειλε να έχει. Ας το κρίνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και η κοινή γνώμη.
Η πόλη των Ιωαννίνων, μετρώντας 99 χρόνια ελεύθερης ζωής και με την παράδοση που την ήθελε «πρώτη στα γράμματα» δίνει σήμερα μία πολυμέτωπη μάχη.
Σε αυτή, η Δημοτική Αρχή θέλει συμμάχους κι όχι αντιπαλότητες χωρίς περιεχόμενο».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Καταγραφή προβλημάτων σίτισης και στέγασης στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Σύσκεψη των υπηρεσιών και των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, με αντικείμενο τη διερεύνηση και καταγραφή των προβλημάτων στέγασης και σίτισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ανάλογες συσκέψεις είχαν προηγηθεί στις έδρες των άλλων περιφερειακών ενοτήτων (Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας). Επιδίωξη της πρωτοβουλίας, είναι η συνεργασία των φορέων και η αποτελεσματική συμβολή τους στη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης για την στήριξη των ευπαθών ομάδων σε ζητήματα σίτισης και στέγασης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιαστούν.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, της Ιεράς Μονής Δουραχάνης, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αγοράς, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ακόμη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της 8ης Μεραρχίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», καθώς και εκπρόσωποι του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδ. Πότσης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γ. Νικόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων διαφάνηκαν προβλήματα σίτισης, κατά κύριο λόγο, σε ευπαθείς ομάδες της περιοχής, εκτιμήθηκε όμως πως αυτά, μέχρι στιγμής, είναι αντιμετωπίσιμα. Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης ζήτησε προτάσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ετοιμότητας σε περίπτωση όξυνσης των προβλημάτων.
«Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σας, είτε αυτό αφορά υλικοτεχνική υποδομή, είτε τρόφιμα».

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "«Όχι» στην επιστροφή των διαγραφέντων, «ναι» σε συνεργασίας με τη ΝΔ"


Γνώριζαν τις συνέπειες, είπε για τους διαγραφέντες η υπουργός Παιδείας και αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να μην υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
«Δε ένας αρχηγός ή ένα κόμμα τη μία μέρα να διαγράφει βουλευτή του, που είναι μείζων πράξη, και την άλλη μέρα να κάνει ότι δεν συνέβη τίποτε. Η επιλογή της ψήφου στη Βουλή ήταν συνειδητή. Όλοι γνώριζαν τις συνέπειες. Σέβομαι και την αρνητική ψήφο. Είναι εύκολο να κάνουμε συνεχώς απόδοση προθέσεων. Στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές πήραν μία μεγάλη απόφαση», τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας σε εκπομπή του Mega.
Η Άννα Διαμαντοπούλου συντάχθηκε με τον Ανδρέα Λοβέρδο και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. «Χρειάζεται ατζέντα για το 2020 και πολιτικές συγκλίσεις. Όχι αοριστολογίες», είπε και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να σταματήσει το πρωθυπουργικοκεντρικό μοντέλο.
Προειδοποίησε δε ότι δεν αρκούν μόνο όσα προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο για να σωθεί η χώρα, αλλά χρειάζεται να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της Ευρώπης.
Ζήτησε παράλληλα άμεσα εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ήρεμα και οργανωμένα» είπε και αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί να θέσει υποψηφιότητα αλλά δεν το έκανε γιατί «είχαμε φτάσει στο σημείο να έχουμε οχτώ υποψήφιους. Αυτά, ειδικά σε τέτοιες εποχές, είναι δείγματα παρακμής».

Οι εργαζόμενοι της Δωδώνης καταγγέλλουν την αστυνομική βία

"Οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου και το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. καταγγέλλουμε την στάση της αστυνομίας και γενικότερα της κυβέρνησης την 21η Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων.
Με έκπληξη είδαν οι Γιαννιώτες μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ να αναπτύσσεται γύρω από ένα φορτηγάκι το οποίο περιείχε γάλα και όχι όπλα. Φαίνεται ότι το γάλα τελικά είναι πιο επικίνδυνο από τα όπλα διότι αποδεικνύει στην πράξη την ανεπιθύμητη για τους κυβερνώντες αλληλεγγύη των πολιτών.
Ποια ήταν η αναγκαιότητα να γίνουν τα Γιάννενα για πρώτη φορά μετά τη χούντα μια αστυνομοκρατούμενη πόλη από τις αμέτρητες διμοιρίες των ΜΑΤ, που αναπτύχθηκαν σε όλο το μήκος της παρέλασης και γιατί άσκησαν τόση ωμή βία για να εμποδίσουν να μοιραστεί γάλα ΔΩΔΩΝΗ στα παιδιά που επρόκειτο να παρελάσουν;
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση της ΑΤΕ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για εξεύρεση αγοραστή για τη ΔΩΔΩΝΗ είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας και του μόχθου των Ηπειρωτών.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Εμείς δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας και μιας ολόκληρης περιφέρειας. Την απόφαση για τη ΔΩΔΩΝΗ δεν θα επιτρέψουμε να την πάρουν κάποιοι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες, αλλά πρέπει να την πάρει η Ελληνική Βουλή".

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας, των συναδέλφων μας και όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας

Ιωάννινα, 22-2-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή της χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων ανήμερα του εορτασμού της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Οι προσπάθειες –μέρες πριν– τρομοκράτησης λαού και νεολαίας με τις εκατοντάδες ΜΑΤ-ΟΠΚΕ που «κατέλαβαν» την πόλη θυμίζοντας άλλες εποχές, έπεσαν στο κενό. Με το κάλεσμα της ΕΛΜΕ και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων οι εργαζόμενοι έδωσαν το δικό τους «παρών».
Στην Ακαδημία –αφετηρία της παρέλασης– συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, τον Κτηνοτροφικό Συν/σμό (με σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ») της ΕΛΜΕ, το Παν/μιο, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι με στόχο να διαδηλώσουν ειρηνικά και να τιμήσουν τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας. Θέλησαν θα δώσουν το πραγματικό νόημα του «σήμερα» ενάντια στους νέους «κατακτητές» Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ..
Όμως η στάση της Αστυνομίας ήταν προκλητική και βάναυση. Διμοιρίες των ΜΑΤ δημιούργησαν σε κάθε σημείο του χώρου αλυσίδες σπρώχνοντας, κάνοντας χρήση γκλομπς και συλλήψεις μπροστά στα αθώα μάτια εκατοντάδων μαθητών.
Η προκλητική στάση των ροπαλοφόρων δημιούργησε μεγάλη ένταση υποθηκεύοντας την εξέλιξη της παρέλασης, προβληματίζοντας μαθητές και γονείς.
Η ψύχραιμη στάση των παρευρισκομένων αποσόβησε τα χειρότερα.
Στο τέλος της παρέλασης τελικά έγινε η πορεία με συνθήματα καταγγελίας του μαύρου μετώπου που κυβερνά σήμερα τη χώρα. Η πορεία κατέληξε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν σιγά-σιγά τους εθιμοτυπικούς καθωσπρεπισμούς, τη μοιρολατρία και το φόβο που σκορπάνε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και δεν τρομοκρατούνται. Δεν απορούν για την ένταση των κατασταλτικών μέτρων και την αστυνομοκρατία, γνωρίζουν ότι η Τρόικα και η διορισμένη κυβέρνησή της στερούνται κάθε νομιμότητας και οι βουλευτές μας «ΝΑΙ σε όλα» είναι συνεργοί στις αντιδημοκρατικές εκτροπές των τελευταίων χρόνων.
Που είναι η δημοκρατική ευαισθησία των ηγητόρων της πόλης και των «νοικοκυραίων»;
Οι 14(;) διμοιρίες των ΜΑΤ στην πόλη μας δεν συνιστούν εκτροπή;
Ήρθαν να τιμήσουν τα «Ελευθέρια»;
Τι ειρωνεία…!
Με αυτά τα δεδομένα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατία και την καταστολή και δηλώνει ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική θα αντιτάξουμε τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες μέχρι την ανατροπή της.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…
Και οι μαθητές μας δε ζουν σε άλλη χώρα, παρατηρούν, ασκούν κριτική, διατύπωναν άποψη αγωνίζονται.
Είναι αυτοί που απαξιώθηκαν με το ξεκίνημα της χρονιάς παίρνοντας φωτοτυπίες αντί για βιβλία.
Είναι τα παιδιά των ανέργων, των απολυμένων, του υπαλλήλου που εκβιάζεται για την περικοπή των αποδοχών, του επαγγελματία που χρεοκόπησε.
Είναι τα παιδιά των οικογενειών που τους επέβαλαν το εκβιαστικό χαράτσι.
Είναι τα εγγόνια των συνταξιούχων που ενώ πλήρωναν εισφορές 40 χρόνια παίρνουν μια σύνταξη-επίδομα την οποία βλέπουν τώρα να περικόπτεται.
Τέλος είναι τα παιδιά που θα σπουδάσουν και θα βγουν στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ανασφάλιστοι με 350€ μισθό.
Αυτά είναι τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση και «μπουχτισμένα» από τη μαυρίλα που σκεπάζει τη ζωή τους αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν.
Αυθόρμητα με την «καθοδήγηση» αν θέλετε ημών των «μεγάλων» που κάθε βράδυ βλέπουμε ειδήσεις και βρίζουμε, μουντζώνουμε… την οθόνη για την κατάντια της χώρας.
Αντέδρασαν τα παιδιά μας στο φως της ημέρας χωρίς κουκούλες μπροστά στους «επίσημους».
Η νεολαία μας δείχνει ορισμένες φορές τολμηρά την οργή της για όλους αυτούς που υπογράφουν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις υποθηκεύοντας το μέλλον τους.
Η αντίδρασή τους είναι συμβολικού χαρακτήρα και υπ’ αυτή την έννοια ας αγγίξει την δημοκρατικότητα, την παιδαγωγική μας διάθεση και όχι την αυταρχική λογική.
Και οι επίσημοι με αμήχανες αντιδράσεις και επιπόλαια σχόλια σε ελάχιστο χρόνο λες και ξεχείλισε η ευαισθησία τους για τους θεσμούς, το έθνος, την μέρα… έχουν στόχο τι;
Υποδεικνύουν ενόχους εκπαιδευτικούς, μαθητές κάνουν έρευνες…
Και το πιο θλιβερό η αντίδραση του κ. Δημάρχου.
Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της εξουσίας ψάχνει και αυτός για υποκινητές στους καθηγητές.
Δεν ενοχλήθηκε καθόλου για αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες του ή για το αντιδημοκρατικό κλίμα των τελευταίων ημερών.
Ο τόπος χρειάζεται την πιο πλατειά ενότητα των εργαζομένων.
Ας αφήσουμε κατά μέρος τις εξουσιαστικές λογικές γιατί έρχονται πιο δύσκολες μέρες με το λαό να οδηγείται στην χρεοκοπία.
Είναι σίγουρο ότι η στοχοποίηση συναδέλφων και μαθητών ανοίγουν τους «ασκούς του Αιόλου». Πρέπει να αποδεχτούμε επιτέλους ότι οι μαθητές έχουν και κρίση και το δικό τους τρόπος αντίδρασης. Η τολμηρή συμπεριφορά τους στην παρέλαση κρύβει πίσω της την αγανάκτηση των γονιών τους, την αγανάκτηση όλων μας, κρύβει το ποτάμι που σιγά-σιγά φουσκώνει και κάποια στιγμή θα ξεχυθεί και θα συμπαρασύρει Τρόικα-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και τα φερέφωνά τους.

Δηλώνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας των συναδέλφων μας και όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

ΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Η έκρηξη οργής όπως εκδηλώθηκε στα Γιάννενα κατά την παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου 2012, αντανακλά τη γενικευμένη κοινωνική αναστάτωση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, λόγω των αδιέξοδων της κυριαρχίας του παγκόσμιου πιστωτικού συστήματος και της καθυπόταξης όλης της ζωής στη λογική του κέρδους.
Οι θεραπείες-σοκ των νέων μνημονίων και δανειακών συμβάσεων βυθίζουν την Ελλάδα σε πιο βαθιά ύφεση και κατ’ επέκταση δημιουργούν οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, που θα εκδηλώνονται σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας ή επίσημης αργίας.
Δικαιολογημένη η αντίδραση της μαθητιώσας νεολαίας, «διαβασμένη» για όλον αυτόν τον ανήκουστο Συνταγματικό εκτροχιασμό του μεταπολεμικού μας πολιτικού συστήματος, δεν συμβιβάζεται ως η γενιά των 400 ευρώ, με την κατάθλιψη της χαμένης αξιοπρέπειας. Η βιαιότητα της καταστολής δεν θα περιορίσει αυτή την κραυγή που έχει απλωθεί σ’ όλο τον κόσμο, με διαδηλώσεις συμπαράστασης στην ελληνική δοκιμασία.
Όταν ο ελληνικός πολιτισμός, η κοιτίδα της Δημοκρατίας γονιμοποίησε την αναγέννηση, τα γράμματα και τις τέχνες, τον οικουμενικό διαφωτισμό, τους κλασικούς του 18ου αιώνα, τις πιο λαμπερές εστίες της Ευρωπαϊκής κουλτούρας, τον Κορνήλιο Καστοριάδη,
Όταν αμφισβητούνται το Άσυλο, ο αυθορμητισμός και ο αλτρουϊσμός της νεολαίας και οι ανθρωπιστικές αξίες,
Όταν υποβαθμίζεται η ευρωπαϊκότητα της χώρας μας, βλ. πρόσφατα δισέλιδο δημοσίευμα της «Monde» με τίτλο «Ελλάδα-Ευρώπη: η μεγάλη παρεξήγηση»,
Όταν ακόμη οι παρελάσεις αποτελούν την «βιτρίνα» των εξοπλιστικών μας δαπανών και τον Νο 1 ορισμό του οικονομικού χάους που τροφοδοτεί το «απεχθές χρέος»,
Όταν η χώρα μετατρέπει το εγχώριο Δίκαιο σε «αποικιοκρατικό» Βρετανικό Δίκαιο και μας καθιστά έρμαιο των δανειστών της, με υποθηκευμένες ιερές εστίες και δημόσιο πλούτο, σε ποια ανασυγκρότηση δύναται ο νέος να ελπίζει;
Όταν απαξιώνονται όλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας,
Όταν οι γονείς τους η «γενιά του Πολυτεχνείου», έχουν δεχθεί πειθήνια την τρομακτική μείωση του βιοτικού επιπέδου της και παρακολουθούν καθημερινά να αυξάνονται οι ανισότητες, η φτώχεια και οι άστεγοι,
Όταν την καταστρεπτική λαίλαπα των αγορών, συνδράμουν εγχώριοι τεχνοκράτες υπηρέτες του χρήματος, που διορίστηκαν να αντικαταστήσουν τους έκπτωτους πολιτικούς,
Όταν η εκπαίδευσή τους υποβαθμίζεται σε άκριτη ανοησία και βιβλίο τσέπης (φωτοτυπία),
Όταν το τεράστιο δημιουργικό δυναμικό θα πρέπει να μεταναστεύσει για να μην έρθει σ’ επαφή με την εφιάλτη της Τρόϊκας,
Όταν το ταλέντο φυλακιστεί σε μια μακροχρόνια ανεργία και ακαμψία,
Όταν οι τοπικοί άρχοντες έχουν σαν όραμα και πρόταση ευημερίας να μετατρέψουν την Ήπειρο σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) όπως προστάσει ο Ρέσλερ και το τέταρτο οικονομικό Ράϊχ,
Όταν εργασιακός μεσαίωνας που η επέλαση του κεφαλαίου θα επιβάλλει, μετατρέποντας τους Ηπειρώτες σαν τα νέα θύματα των δυτικών πολυεθνικών, των υδρογονανθράκων (Καλπάκι) και ποιος ξέρει τι άλλο «αλισβερίσι» στο ακριτικό Πωγώνι;
Τότε είναι που η Ηπειρωτική λεβεντιά της νέας γενιάς αντιδρά, αμείλικτη στο νέο αποικιοκρατικό καθεστώς, μετουσιώνοντας το πατριωτικό φρόνημα της παρέλασης σε βροντερό ΟΧΙ, στην εξαθλίωση και μελλοντική τους υποδούλωση.
Όσοι Κοινοβουλευτικοί και Αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι στην εξέδρα των επισήμων ένοιωσαν ταπεινωμένοι, πρέπει ν’ αναρωτηθούν οι ίδιοι μήπως η πολιτική τους συγκυρία αποτελεί κακή σύνοψη της ελληνικής ιστορίας, όχημα αλλότριων συμφερόντων, δουλείας και επικυριαρχίας. Ίσως κάποιοι να προτιμούσαν την νεολαία πρόθυμη στα κελεύσματά τους στα πρότυπα ων «Αλκίμων» μιας άλλης εποχής ή κομματικά στρατιωτάκια με πειθαρχημένο βηματισμό…
Σημαιοφόροι της ελπίδας και της ανοιχτής παλάμης οι νέοι υπακούουν στα προστάγματα της κοινωνίας που ματώνει.
Χαιρετίζουμε ως Οικολόγοι Πράσινοι την αντίσταση της νέας γενιάς στην ιδεολογική τρομοκρατία των Μνημονίων και την αντίσταση στην κρατική κατασταλτική βαρβαρότητα των εργαζομένων της πιο κερδοφόρας συνεταιριστικής επιχείρησης, της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.
Οι αυθόρμητες αυτές εικόνες τοπικής διαμαρτυρίας έρχονται να ενδυναμώσουν εκείνες των μητροπόλεων της Ευρώπης και της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, σαν αμοιβαία υποστήριξη και σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες» όπου η αγάπη βαδίζει χέρι χέρια με την οργή…
Η ανάδυση ενός διαφορετικού κόσμου είναι εφικτή και θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας και ολόκληρης της οικουμένης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Αναβάλλονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις 2012 λόγω πένθους



ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
«ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟΥ ΧΑΜΟΥ ΝΕΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων

Συνελήφθη χθες (22-2-2012) το βράδυ, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 39 ετών, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων. Ειδικότερα, ο 39χρονος ως ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στην Άρτα, κατείχε προς πώληση εκατόν εβδομήντα έξι (176) κροτίδες, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.
Ο συλληφθείς, μετά τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου «Περί Βεγγαλικών - Φωτοβολίδων - Εκρηκτικών Υλών και Συναφών πυροτεχνημάτων»

Συνελήφθη χθες (22-2-2012) το μεσημέρι, στην Παραμυθιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας ημεδαπός, ηλικίας 81 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτού και της 71χρονης ημεδαπής συζύγου του, η οποία αναζητείται, για εμπορία και κατοχή ειδών πυροτεχνίας. Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε κατάστημα εμπορίας ψιλικών, ιδιοκτησίας της συζύγου του, συνέλαβαν τον 81χρονο ως υπεύθυνο του καταστήματος να κατέχει για εμπορία κροτίδες και πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.
Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν:
1129 δυναμιτάκια
1292 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα
21 καπνογόνα .
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Πλειστηριασμοί σπιτιών μέσα σε δύο μήνες!

Όχι μόνο «ζεστό» αλλά και γρήγορο χρήμα ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση και αυτή η αξίωση έφερε τα πάνω – κάτω (και) σε υποθέσεις αναγκαστικών εκτελέσεων, δηλαδή πλειστηριασμών.
Ήδη, χιλιάδες κάτοχοι επίφοβων ακινήτων χάνουν το πλεονέκτημα του χρόνου (που είχαν μέχρι σήμερα) μέχρι να δυο πως μπορούν να σώσουν το ακίνητό τους. Και αυτό γιατί με νέες ρυθμίσεις, μέσα σε διάστημα δυο μηνών θα έχει κριθεί δικαστικά αν το σπίτι τους μπορεί να παραμείνει στην κατοχή τους ή θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

Γενικότερα, το μνημόνιο (το προηγούμενο αλλά και το νέο) δίνει έμφαση στην απλοποίηση και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής, εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, πολλές από αυτές τις διαδικασίες θα διεκπεραιώνονται από δικαστήρια με λιγότερα μέλη ή θα φύγουν τελείως από τη δικαιοδοσία των δικαστών και θα διεκπεραιώνονται με «συνοπτικές διαδικασίες» είτε από δικαστικούς υπαλλήλους, είτε από διαμεσολαβητές.
Οι αλλαγές αυτές –κάποιες υλοποιούνται κάποιες έρχονται στο μέλλον- δικαιολογούνται με το επιχείρημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών, αλλά στη συγκεκριμένη συγκυρία της κρίσης και του όγκου των υποθέσεων για εξόφληση οφειλών, πτωχεύσεων, κατασχέσεων κ.α. ορισμένοι νομικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την «ποιότητα» των διαδικασιών και τη σωστή απονομή δικαίου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "Ναι" σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ

Θετικός ήταν ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο ενδεχόμενο να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ, εφ' όσον το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις επόμενες εθνικές εκλογές, χωρίς να έχει δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

"Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό", επισήμανε ο κ. Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.
"Η θέση μου δεν έχει αλλάξει", σημείωσε ο υπουργός Υγείας και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας καταδικάζει τα επεισόδια σε βάρος κτηνοτρόφων στα Γιάννενα

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), με σχετική του ανακοίνωση, καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους κτηνοτρόφους τη στιγμή που πήγαν να μοιράσουν γάλα σε μικρά παιδιά διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
«Αυτές οι ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των κτηνοτρόφων και των πολιτών της Ηπείρου στη διεκδίκησή τους να μη ξεπουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ αλλά να μεταβιβαστούν οι μετοχές της ΑΤΕ στις Οργανώσεις και τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου στην ονομαστική τους αξία γιατί η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει σε αυτούς.
Καλούμε την κυβέρνηση να ελέγξει ποιοι έδωσαν την εντολή να χτυπηθούν οι κτηνοτρόφοι και να πάρει άμεσα μέτρα εναντίον τους.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση».

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: Οι δανειστές και οι Τραπεζίτες σώζονται- Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση

Οι δανειστές και οι Τραπεζίτες σώζονται.
Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση.
Ξένες με το ΠΑΣΟΚ αυτές οι πολιτικές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012
Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.
Η Ελλάδα και ο λαός της μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, όπου τα πάντα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση ακόμη και η δυνατότητα των πολιτών της χώρας να επιβιώσουν.
Η Εθνική μας Ανεξαρτησία ακυρώνεται και η διακυβέρνηση της χώρας παραδίδεται στα χέρια των σύγχρονων οικονομικών και πολιτικών κατακτητών, που απαιτούν μέχρι και την κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος της υποχρέωσής μας να ζούμε και να εργαζόμαστε προκειμένου να τους εξοφλήσουμε.
Η Ελλάδα οδηγείται μέσα από τον συνδυασμό της σκληρής λιτότητας, του εργασιακού μεσαίωνα και της μεγέθυνσης της ύφεσης στο βασανιστικό δρόμο της εξαθλίωσης, της υποτέλειας, της καταστροφής, του ξεπουλήματος.
Όσοι σήμερα πανηγυρίζουν εμφανιζόμενοι σαν σωτήρες της χώρας οφείλουν να αναλογιστούν τις τεράστιες και ιστορικές τους ευθύνες. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι παραποιώντας και προσβάλλοντας την εντολή του ελληνικού λαού, μπορεί να εξυπηρέτησαν στο μέγιστο βαθμό τους δανειστές, τους τραπεζίτες και τους νέους μας δυνάστες αλλά πρόδωσαν με προκλητικό τρόπο έναν ολόκληρο λαό. Έναν υπερήφανο λαό!
Η νέα συμφωνία υπόσχεται ατελείωτη φτώχεια για όλους τους Έλληνες, τεράστια ανεργία, καταστροφή κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου. Η νέα συμφωνία μπορεί να εξασφαλίζει ένα σημαντικό κέρδος για τους δανειστές αλλά αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για την ελπίδα αυτή η χώρα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα υπό κατοχή και μένει μόνο η απόφαση για την ακριβή ώρα της εκτέλεσης ενός ολόκληρου λαού.
Οι αποφάσεις που καταπατούν βασικές αρχές του Συντάγματος, που οδηγούν τη χώρα στην παραίτησή της από κάθε έννομο συμφέρον, που οδηγούν στην παραίτηση από ασυλία όχι μόνο του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους καταδεικνύουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες για όσους την υποστηρίζουν.
Οι πανηγυρισμοί για βιώσιμο χρέος γρήγορα θα αποδειχθούν χωρίς περιεχόμενο καθώς το μίγμα της πολιτικής όχι μόνο δεν θα μειώσει το χρέος αλλά αντίθετα θα το εκτινάξει σε δυσθεώρητα ύψη.
Ακόμα και αν κανείς αποδεχτεί το «βιώσιμο» του χρέους είναι καθαρό ότι κανείς πολίτης αυτής της χώρας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει σε συνθήκες άγριας λεηλασίας του εισοδήματός του, ατελείωτης φορολογικής επιδρομής και σκληρής λιτότητας. Τα νέα μέτρα τον Ιούνιο θα παγώσουν τα χαμόγελα όσων θεωρούν ότι μπορούν με διλημματικό τρόπο να κοροϊδεύουν το λαό.
Ψεύδονται και το γνωρίζουν. Προτιμά όμως ο δοτός Πρωθυπουργός να εισπράξει τα εύσημα των Ευρωπαίων δυναστών από το να σταθεί στο ύψος των εθνικών του ευθυνών!
Είναι προφανές ότι συνεχίζουμε μια πορεία χωρίς ελπίδα και χωρίς διέξοδο.
Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη λεηλασία του λαού και της χώρας..
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει θέση.
Οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει. Αν θα ταχθεί με τις επιλογές του συμβιβασμένου Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, εκπροσώπου των τραπεζικών συμφερόντων ή αν θα ταχθεί με τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου και προδομένου ελληνικού λαού. Και θα το κάνει. Όσοι σχεδιάζουν στα μυαλά τους ένα ΠΑΣΟΚ συνώνυμο της εξάρτησης και της εξαθλίωσης πλανώνται πλάνην οικτράν.
Οι Αποκριές άλλωστε σε λίγο τελειώνουν και οι μάσκες θα πέσουν!

Απεργία σήμερα σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Αυτό σημαίνει ότι θα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά, όμως δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Έκτακτα μέτρα και ρυθμίσεις κυκλοφορίας για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας από την Τροχαία

Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, θέτει η Αστυνομία από την Παρασκευή.

Η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου, την Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.
Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα από τις 15.00 έως τις 21.00.