Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

«Τυφώνας» ο Α.Σ. Καλπακίου φιλοδώρησε την Αμφιθέα με επτά (7) γκόλ!!! - Έχασε ο Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από την πρωτοπόρο Θύελλα Ελεούσας (2-0) -Διπλό που τον κρατάει σε επαφή με την κορυφή ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά


*Ένα ακόμα βήμα για την επάνοδο στην Α' Ερασιτεχνική έκανε ο Α.Σ. Καλπακίου, συντρίβοντας αυτή τη φορά την ομάδα της Αμφιθέας.
Για τους νικητές από δυο τέρματα σημείωσαν οι Μωυσιάδης, Νταλάκας, Κατσαβριάς, ενώ ένα γκολ σημείωσε ο Ηλίας Κατσής.

*Σπουδαίο διπλό που τον κρατάει σε επαφή με την κορυφή πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας απέναντι στην αξιόλογη ομάδα του Α.Π.Ο. Δαβάκη.
Οι νικητές προηγήθηκαν στο 10΄ με τον Χαρίση Θ..
Άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων που ισοφάρισαν μετά από αδράνεια της άμυνας του Αστέρα στο επόμενο λεπτό.
Στη συνέχεια ο Αγροτικός Αστέρας ανέβασε την απόδοση του και ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ στο 17΄ με το Χαρίση Θ.
Ο ίδιος παίχτης έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.
Στην επανάληψη ο Αγροτικός Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 60΄ έκανε το 1-3, με το Σαδεδίν, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
Αμφιθέα - Καλπάκι: 0 - 7
Περίβλεπτος - Αμπελόκηποι: 2 - 0
Πρωτόπαπα - ΠΑΟ Κόνιτσας: 4 - 2
Θύελλα Ελεούσας - Πωγωνάτος: 2 - 0
Αγία Μαρίνα - Σταυράκι: 1 - 3
Ασβεστοχώρι - Νησί: 4 - 1
Δαβάκης - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 1 - 3
Πανφρουριακός - Ζωοδόχος: 0 - 1
Περιστέρι - Α.Ε. Καμποχωρίων: 4 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 35 
2. Περίβλεπτος: 30
3. Καλπάκι: 30
4. Αμφιθέα: 24
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 25
5. Αμφιθέα: 24
6. Ζωοδόχος: 22
7. Ασβεστοχώρι: 21
8. Πρωτόπαπα: 20
9. Αγία Μαρίνα: 20
10. Πωγωνάτος: 19
11. Σταυράκι: 17
12. Δαβάκης: 16
13. Αμπελόκηποι: 14
14. ΠΑΟ Κόνιτσας: 13
15. Πανφρουριακός: 11
16. Νησί: 7
17. Περιστέρι: 7
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Τι αλλάζει στις ποινές της εφορίας

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», προβλέπονται περικοπές 20% στους πρόσθετους φόρους που επιβάλλονται για εκπρόθεσμες ή ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, αυξήσεις από 12,5% έως 156% στα πρόστιμα για μικροπαραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και μειώσεις κατά 50% έως 91% στις χρηματικές ποινές για αδικήματα φοροδιαφυγής μεγάλου ύψους, που αφορά στη διακίνηση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων, στη μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων κ.α.

Στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται ευνοϊκή ρύθμιση για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις φοροδιαφυγής μέσω της αναδρομικής μείωσης των προστίμων και των λοιπών χρηματικών ποινών.
Με τη ρύθμιση αυτή, όσοι μεγαλοφοροφυγάδες έχουν ελεγχθεί και έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα, εφόσον οι υποθέσεις τους δεν έχουν περαιωθεί ακόμη με διοικητικό συμβιβασμό ή δεν έχουν τελεσιδικήσει ενώπιον διοικητικών δικαστηρίων, θα μπορούν να γλυτώσουν την πληρωμή ποσών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της αναδρομικής μείωσης των προστίμων.
Επίσης, μειώνεται από τα 20 στα 10 χρόνια η ανώτατη διάρκεια της ποινής κάθειρξης που προβλέπεται για το αδίκημα της έκδοσης ή της αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτη συναλλαγή, εφόσον η συνολική αξία των εικονικών στοιχείων, υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Απαλλάσσονται από τα πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις, οι λήπτες εικονικών φορολογικών στοιχείων στις περιπτώσεις που η εικονικότητα αφορά όχι στη συναλλαγή, αλλά στο πρόσωπο του εκδότη των φορολογικών στοιχείων.
Προβλέπεται ακόμα αναστολή μέχρι ένα μήνα για όσες επιχειρήσεις εκδίδουν ή λαμβάνουν εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 50.000 ευρώ. Η ποινή θα επιβάλλεται ως παρεπόμενη, εφόσον έχει προηγηθεί ποινική καταδίκη του δράστη.

Εκτός ΕΣΥ οι άνεργοι

Στο ΕΣΥ, το σύστημα που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί όλον τον κόσμο που χρήζει ιατρικής και νοσηλευτικής βοήθειας ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, πλέον δεν έχουν πρόσβαση εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους και κατ' επέκταση την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης, είναι ολοένα και περισσότεροι εκείνοι που χάνουν τη δουλειά τους και το δικαίωμα σε υγειονομική περίθαλψη. Γενικά, η ασφαλιστική κάλυψη χάνεται για έναν εργαζόμενο περίπου 2 έτη μετά την απόλυσή του.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ και σε ότι αφορά στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε είδος, ισχύουν τα εξής:
Παροχή Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης σε Ανέργους Ηλικίας μέχρι 29 ετών!
Άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ για παροχές ασθενείας σε είδος, μετά από αίτηση που υποβάλλουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ του τόπου κατοικίας τους.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης, την 1η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 στα γραφεία του, Μοσχοπόλεως 1, Κοζάνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης καλεί τα μέλη του σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Μοσχοπόλεως 1 -Κοζάνη - τηλ. επικοινωνίας : 24610-26213).
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συγκυρίες της εποχής μας αποφάσισε το ποσό της συνδρομής για τα έτη 2011 και 2012 να ορισθεί στο ήμισυ και πιο συγκεκριμένα στο ποσό των 5 ευρώ ανά έτος, για κάθε μέλος του Συλλόγου μας.
Εγγραφή νέων μελών που κατάγονται από την Ήπειρο, μπορεί να γίνει και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Θεωρώντας ότι το έργο των Συλλόγων είναι ιδιαίτερα σημαντικό τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, μια και οι Σύλλογοι αποτελούν ίσως το τελευταίο προπύργιο πολιτισμού και αξιών που έχει μείνει στην κοινωνία μας, καλούνται όσοι Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογό μας να προσέλθουν στην Συνέλευση, βοηθώντας με την παρουσία τους τη συνέχιση του έργου μας.
Μετά το πέρας των διαδικασιών θα ακολουθήσει δεξίωση εκ μέρους του Συλλόγου για τους παρευρισκομένους.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη ένας 26χρονος τσαντάκιας

Οδηγώντας ποδήλατο, αφαίρεσε τσάντες από ηλικιωμένες γυναίκες!


Συνελήφθη χθες (24-11-2012) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην οδό Αβέρωφ στην πόλη της Πρέβεζας, ο 26χρονος οδηγώντας ποδήλατο, αφαίρεσε από την κατοχή 80χρονης που κινούνταν πεζή μια τσάντα, η οποία περιείχε προσωπικά της έγγραφα και μικρό χρηματικό ποσό.
Η πράξη του έγινε αντιληπτή από διερχόμενο οδηγό μοτοσικλέτας, ο οποίος τον καταδίωξε και τον ακινητοποίησε ενώ στη συνέχεια, ο 26χρονος συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε επίσης ότι ο 26χρονος την προηγούμενη μέρα επιβαίνοντας πάλι σε ποδήλατο είχε προσεγγίσει 79χρονη γυναίκα, την ώρα που περπατούσε σε δρόμο της Πρέβεζας και της απέσπασε αιφνιδιαστικά την τσάντα της.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

33.388 αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα για το Επίδομα Θέρμανσης, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Σε ικανοποιητικό βαθμό προχωρά, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η πρώτη εβδομάδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας, μέχρι την Παρασκευή 23Νοεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 33.388 αιτήσεις, εκ των οποίων 27.460 είχαν εγκριθεί.
«Κατά τις πρώτες ημέρες εκκίνησης της εφαρμογής έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που ζητούν διευκρινίσεις, γεγονός που καταδεικνύει την θετική ανταπόκριση του κόσμου» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης: «Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που έχουν ανακύψει αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος που έχουν ήδη παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης" τόνισε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας "προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής που θα έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και θα είναι πιο εύχρηστο στο κοινό».
Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή καταβολής επιδόματος θέρμανσης ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης.
Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2104803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ www.gsis.gr

Χώρα «τράνζιτ» για ναρκωτικά η Ελλάδα

Αλβανοί κακοποιοί τα αποθηκεύουν εδώ και τα προωθούν στη Δυτική Ευρώπη!

Ως αποθήκη ναρκωτικών χρησιμοποιεί την Ελλάδα η αλβανική μαφία.
Μια σειρά από υποθέσεις που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι Αλβανοί κακοποιοί χρησιμοποιούν ως χώρα transit την Ελλάδα για τη μεταφορά ναρκωτικών στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Εκμεταλλεύονται, πρώτον, την αδυναμία των ελληνικών αρχών να σφραγίσουν την ελληνοαλβανική μεθόριο και, δεύτερον, την απουσία ελέγχων στις εντός Σένγκεν μετακινήσεις, όπως το ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Η πιο πρόσφατη υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 15 Νοεμβρίου, με την εξάρθρωση από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής πενταμελούς σπείρας Ελλήνων και Αλβανών που μετέφεραν στην Ολλανδία 422 κιλά χασίς.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κινδυνεύει να κλείσει η στέγη αυτιστικών

Με λουκέτο κινδυνεύει πλέον το παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, λόγω περικοπών στη χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι εκεί, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στη Στέγη Αυτιστικών «Ελένη Γύρα», απειλούν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
«Αν δεν δοθεί άμεσα λύση με την καταβολή όλων των οφειλών και παράλληλα την επαναφορά στο ύψος της χρηματοδότησης πριν το 2010 θα μας αναγκάσει να φτάσουμε και εμείς στα άκρα εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο. Ως εδώ. Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της και τότε θα δει την δύναμή μας. Ευχόμαστε πάντως στα μέλη της κυβέρνησης και τους 153 "λεβέντες" που ψήφισαν τα μνημόνια να μην έρθουν στην θέση μας ούτε αυτοί ούτε η οικογένειά τους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πήρατε απουσία François-Marie*! Η πρόκληση της ανεκτικότητας

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης


Πριν μερικά χρόνια στην εκπομπή ενός ιδιόρρυθμου τηλε-ευαγγελιστή ένας ακροατής ζήτησε να παρέμβει on air. Ο τηλεθεατής προσπάθησε με κάποια επιχειρήματα (ορθά ή όχι, δεν μας ενδιαφέρει εδώ) να αντικρούσει τις θέσεις του παρουσιαστή. Ο τελευταίος -αφού φάνηκε ότι δεν είχε επαρκές οπλοστάσιο επιχειρημάτων- άρχισε να φυσάει και να ξεφυσάει, και τελικά βρήκε τη λύση: απευθυνόμενος στον τηλεθεατή και κοιτώντας την κάμερα είπε «είσαι Ιεχωβάς, έτσι δεν είναι; σας καταλαβαίνω από μακριά εγώ, μην ξαναπάρετε τηλέφωνο στην εκπομπή μου».
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η χροιά της φωνής αποκαλύπτει τη θρησκευτική προτίμηση ενός πολίτη, αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η αντιπαράθεση δεν έγινε επί των επιχειρημάτων αλλά μετατοπίστηκε στις μύχιες σκοπιμότητες του συνομιλητή.
Το ίδιο έργο το βλέπουμε να έχει πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας στο Διαδικτυο και στα ποικιλώνυμα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την ενοχοποίηση της άλλης άποψης.
Η βαθιά οικονομική ύφεση και τα φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα έχουν διογκώσει σε υπερθετικό βαθμό τον αριθμό εκείνων των σχολιαστών (insiders των ΜΜΕ και social media ή και απλοί πολίτες) που υιοθετούν άκριτα την αλήστου μνήμης κουτσογεώργεια ρητορική: «δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς (sic)».
Η ενίσχυση αυτού του φαινομένου υποδαυλίστηκε και από προσφιλείς θεωρίες συνωμοσίας: οι εξωγήινοι, οι ψεκαστές, οι δωδεκαθειστές, οι μασόνοι, το Ισλάμ, ο Ποντίφικας, οι Νεφελίμ, οι Illuminati, συνεδριάζουν ως απόκοσμες ζοφερές καμαρίλες και απεργάζονται τον θάνατο της Ελλάδας (η οποία παρεμπιπτόντως ποτέ δεν πεθαίνει), αλλά δε φτάνουν μόνο μέχρι εκεί. Οι αυτόκλητοι εχθροί φέρονται να χρηματοδοτούν συστηματικά ακόμη και επίδοξους δημοτικούς συμβούλους της Κάτω Μυγδαλιάς για να υποστηρίζουν τις αντεθνικές θέσεις όλων των διαβολικών κέντρων λήψης αποφάσεων στο τοπικό ραδιόφωνο Κτηνοτροφικός FM stereo. Φαντάζομαι δεν είμαστε μακριά από το να υποστηριχθεί ότι αν ακουστεί αντίστροφα η μαγνητοταινία μιας ανάλογης εκπομπής ενδέχεται να ακούγεται μια απόκοσμη φωνή που θα επαναλαμβάνει τη φράση «Ο Σατανάς θα καταστρέψει την Ελλάδα» κ.λπ.
Επομένως, φαίνεται ως αυτονόητο πως κάθε πατριώτης που ανακαλύπτει τη σκευωρία θα πρέπει να θέσει ένα τέλος στην εκφορά των απαράδεκτων αυτών απόψεων εμποδίζοντας τον συνομιλητή του να τις υποστηρίξει ή αποκαλύπτοντας δημόσια τον βρώμικο ρόλο του.
Είναι πρόδηλο ότι οι ρητορικές του ανερυθρίαστου λαϊκισμού, της ευφάνταστης συνθηματολογίας και της άκριτης παραδοχής οποιουδήποτε νοσηρού σεναρίου συνωμοσίας, αποδυνάμωσαν τις πολιτικές θέσεις του ορθού λόγου, της διαλλακτικότητας και της ψύχραιμης αποτίμησης των πραγμάτων κι ευνόησαν τις ακραίες προσεγγίσεις.
Ο διάλογος δε θεωρείται πλέον ως το αποκλειστικό πεδίο αντιπαράθεσης ή επίλυσης των διαφορών αλλά ως μέσο κατατρόπωσης ενός αντιπάλου που αξιολογείται ως επικίνδυνος ή τουλάχιστον απαράδεκτος.
Το τρέχον φαινόμενο αυτό στρέφεται ευθέως κατά του φιλελεύθερου και δημοκρατικού στοιχείου του πολιτεύματος. Σύμφωνα με τον νομπελίστα Paul Krugman «υπάρχει χώρος σε µια δημοκρατία για ανθρώπους που χλευάζουν και καταγγέλλουν όσους διαφωνούν μαζί τους• δεν υπάρχει καθόλου χώρος για υπαινιγμούς ότι όσοι βρίσκονται στην απέναντι πλευρά μιας συζήτησης πρέπει να αποκλειστούν από τη συζήτηση αυτή µε κάθε µέσο».
Οι σύγχρονες δημοκρατίες θεμελιώθηκαν -μεταξύ άλλων- στην δυνατότητα ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και απόψεων. Οι υποστηρικτές της φίμωσης του αντιπάλου θα πρέπει να μη λησμονούν ότι αν σήμερα φιμωθεί η γνώμη ενός πολιτικού ή ιδεολογικού αντιπάλου τους, δε θα αργήσει η στιγμή που θα αμφισβητηθεί και η δική τους ελευθεροστομία, Αν ζούσε σήμερα ο Βολταίρος, δε θα ήθελε να είναι μέλος της παρέας τους.

* François-Marie Arouet: Το πραγματικό όνομα του Βολταίρου που έλεγε “διαφωνώ με ότι λες, άλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”.