Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και ο εφετινός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων

 Μέσα σε ένα καταπράσινο μαγευτικό περιβάλλον και κάτω από τον παχύ ίσκιο των αιωνόβιων βελανιδιών εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Αναργύρων στης Κουκλιούς Πωγωνίου.
Παρόν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βιρβίλης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Πωγωνίου κ. Γκέκας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Κουκλιών κ. Μέμος Θεόδωρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιούνης Αναστάσιος, Ντάλλας Ιωάννης, Στεργίου Θεοφάνης και Φωτίου Θανάσης, ο πρόεδρος της αδελφότητος Κουκλιών Αθηνών, καθώς και ο αντιπρόσωπος της ΑΜΙΤΑ Αλβανίας καταγόμενος από το Κεφαλόβρυσο κ. Κούρος Χρήστος.
Πλήθος κόσμου από το χωριό, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή των Αγίων Αναργύρων και απόλαυσαν τα παραδοσιακά φαγητά γιαχνί και κοφτό υπό τους ήχους του κλαρίνου του Μιχάλη Μπραχόπουλου.

Έρχονται τα «χαράτσια»

Αλλεπάλληλα θα είναι τα φορολογικά «χτυπήματα» που θα δεχθούν το επόμενο διάστημα εκατομμύρια πολίτες αφού πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά και αποστολής μιας σειράς εκκαθαριστικών που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τρίτεκνες οικογένειες που διαπιστώνουν με το πάτημα του κουμπιού για την ηλεκτρονική αποστολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι πρέπει να πληρώσουν τριπλάσιο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ από 23.500 που ίσχυε για το 2011.
Τα φορολογικά «χτυπήματα» όμως αφορούν περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους πολίτες, πολλοί από τους οποίους, όπως ανέφεραν σε πρόσφατη συνέντευξή τους οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (εφορίες), αντιμετωπίζουν προβλήματα για την εξόφληση των φόρων όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχουν τα χρήματα λόγω της αυξημένης ανεργίας, των μειώσεων των μισθών, των συντάξεων και της διατήρησης τιμών των προϊόντων στα ύψη.
Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας τις επόμενες εβδομάδες και με δεδομένο ότι τελευταία προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 16η Ιουλίου για τις ηλεκτρονικές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρόσθετος φόρος που θα προκύψει σε αυτούς που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να πληρωθεί σε τρεις δόσεις.
Τα «χαράτσια» όμως δεν τελειώνουν εδώ.
Το επόμενο που έρχεται είναι το ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα που πέρυσι πληρώθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για εφέτος ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών αν θα περιληφθεί εκ νέου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή τελικά θα το στείλουν οι εφορίες. Αυτό διότι η ΔΕΗ λόγω του χαρατσιού διαπίστωσε ότι 500.000 πελάτες της όχι μόνο δεν πλήρωσαν το χαράτσι αλλά και την κατανάλωση ρεύματος. Στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται να στείλουν το ΕΕΤΗΔΕ στους πολίτες μέσω των εφοριών και να παρακάμψουν τη ΔΕΗ.
Σε ό,τι αφορά την εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ ο νόμος προβλέπει για εφέτος πέντε δόσεις με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Λόγω όμως του ότι έχει καθυστερήσει η αποστολή, δεν αποκλείεται να αλλάξει και ο αριθμός των δόσεων.
Πάντως αυτή τη στιγμή έχουν σταλεί στις εφορίες τα ονόματα των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν εξόφλησαν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται οι ΔΟΥ να ξεκινήσουν να αποστέλλουν μαζικά σημειώματα με την απειλή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε όσους δεν ανταποκριθούν άμεσα στην πληρωμή του αναγραφόμενου ποσού.


Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ο διαγωνισμός για τις έρευνες πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα

Ποιές εταιρείες είναι οι "μνηστήρες" για τους υδρονογάνθρακες σε Πατραϊκο - Γιάννενα - Κατάκολο

Με μία σίγουρη συμμετοχή και δύο που «παίζονται» μέχρι την τελευταία στιγμή, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ο διεθνής διαγωνισμός για έρευνες πετρελαίου σε Ιωάννινα, Δυτικό Πατραϊκό και Κατάκολο.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επιβεβαιωμένη είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Energean Oil and Gas (Πρίνος) και για τις 3 περιοχές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του  www.euro2day.gr  τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα δεν αποκάλυπταν τις ακριβείς τους προθέσεις. Στελέχη της εταιρείας, δήλωναν ότι ο τομέας της έρευνας ενδιαφέρει οπωσδήποτε. Ωστόσο οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη καθώς η αξιολόγηση των δεδομένων συνεχίζεται.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή εταιρειών του εξωτερικού, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής υπήρχαν πληροφορίες για ενδιαφέρον της βρετανικής Premier, η οποία για την αξιολόγηση των περιοχών συνεργάζεται με Έλληνα ειδικό που κάνει διεθνή καριέρα (ΗΠΑ και αλλού), χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται 100%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ένας ημεδαπός για εξύβριση, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών

Συνελήφθη, χθες (29-06-2012) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 19χρονος ημεδαπός για εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών. Ειδικότερα, ο 19χρονος, οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενώ προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, παρέσυρε έναν αστυνομικό, προκαλώντας του σωματικές βλάβες στο δεξί του πόδι.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω μοτοποδήλατο, το οποίο ανήκει σε 20χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται, είναι ανασφάλιστο και στερείται άδειας κυκλοφορίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Νέο πρόγραμμα για άνεργους νέους

Πρόγραμμα για 70.000-90.000 ανέργους νέους, θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης όπως είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό flash.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια, που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας.

Σε εφαρμογή τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλέτες του ΙΚΑ

Έληξε η προθεσμία για τη ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους

Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες του ΙΚΑ καθώς έληξε η προθεσμία για την υπαγωγή οφειλετών του ΙΚΑ σε ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους.

"Σπάνε" τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής λόγω κρίσης!

Την ώρα που η οικονομική κρίση εξακολουθεί να πλήττει την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, ουρές σχηματίζονται καθημερινά στις ασφαλιστικές εταιρείες από πελάτες που ζητούν να ρευστοποιήσουν τα συμβόλαια ζωής.
Ορισμένοι αδυνατούν να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ζωής , άλλοι αποταμιεύουν τα χρήματα αφού θεωρούν την καταβολή ασφαλίστρων πολυτέλεια εν μέσω κρίσης ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η πληρωμή του ενοικίου. Όπως και να έχει, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.
Μέσα σε ένα χρόνο, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011, οι ρευστοποιήσεις εκτινάχθηκαν στο ποσό των 813,1 εκατ. ευρω, που αναλογεί σε αύξηση 20% σε σχέση με το 2010 και αντιπροσωπεύει πάνω από το 55% των συνολικών χρημάτων που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημιώσεις.
Η «αιμορραγία» στα ασφαλιστήρια ζωής άρχισε σταδιακά το 2008, όταν και ρευστοποιήθηκαν 82.000 συμβόλαια ενώ συνεχίστηκε το 2009 οπότε και ρευστοποιήθηκαν 100.000 συμβόλαια, δηλαδή αύξηση περίπου 23%.

Ειδικό έντυπο από τον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στους ΟΤΑ

Το ΑΣΕΠ για την πληρέστερη παρακολούθηση των προσλήψεων που πραγματοποιούνται με δίμηνες συμβάσεις από τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς επίσης και από τα πάσης φύσεως ΝΠΙΔ της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνει γνωστό ότι εκπόνησε ειδικό σχετικό έντυπο με κωδικό ΠΕΑ.2 και τίτλο «Προσωπικό για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών». Το έντυπο μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής (asep.gr - Συμβάσεις / Προσωπικό Έκτακτης Ανάγκης»). Οι φορείς που προσλαμβάνουν προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών με μέγιστη διάρκεια σύμβασης τους δύο μήνες (άρθρο 14, παρ. 2, περ. ιε΄ του ν. 2190/1994, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 2738/1999), οφείλουν μόλις συντελεστεί η πράξη πρόσληψης να συμπληρώσουν τον ανωτέρω πίνακα και να τον αποστείλουν άμεσα στο ΑΣΕΠ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση «pea@asep.gr ».


ΠΗΓΗ: www.real.gr