Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Βαριά πρόστιμα σε 13 επιχειρήσεις πτηνοτροφίας

Τέλος στο καρτέλ 14 ετών

Βαριά πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε μεγάλο αριθμό πτηνοτροφικών επιχειρήσεων, στις οποίες προσάπτει ότι συντόνιζαν συστηματικά την επιχειρηματική τους δράση, σε όλο το φάσμα νωπού και κατεψυγμένου κοτόπουλου και στην αλυσίδα εφοδιασμού (χονδρέμποροι, σούπερ μάρκετ, ψησταριές, κρεοπώλες).
Η αντι-ανταγωνιστική σύμπραξη που προέκυψε από τα στοιχεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, είχε ιδιαίτερη σημασία και μεγάλη εμβέλεια, όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του αντικειμένου της, αλλά και της μεγάλης χρονικής της διάρκειας (1996-2010) στο σύνολο της επικράτειας, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εμπλεκόμενων επιχειρήσεων που κατέχουν συνολικά έως και 75% του μεριδίου της σχετικής αγοράς, ενώ σημειώνει ότι δεν παραγνώρισε για τον προσδιορισμό του ύψους του προστίμου, κατ' εξαίρεση, την παρατεταμένη οικονομική κρίση, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες του κλάδου.

Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξελέγη ο Καθηγητής Γιώργος Καψάλης

Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης εξελέγη νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στον σημερινό β' γύρο, ο κ. Καψάλης Γεώργιος πήρε 232 ψήφους ενώ ο αντίπαλος του κ. Ισαάκ Λαγαρής 186.

Συνολικά  ψήφισαν 474, ενώ  56 ήταν τα λευκά.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί (1.534) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και σε βάρος τους εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής
Σήμερα (27.06.2014) νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία διακλαδική αστυνομική επιχείρηση, στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας.
Η διακλαδική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας των Συνόρων.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: εβδομήντα οκτώ (78) συνολικά άτομα
Προσήχθησαν: δεκαεννέα (19) άτομα (δέκα υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις Σύριοι και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές) στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, έχουν συλληφθεί (1.534) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. 
Σε βάρος τους εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, ώρα 11:00 π.μ.

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  2η Ιουλίου 2014, ημέρα   Τετάρτη & ώρα 11:00  π.μ. στο Δημαρχείο-ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση ή μη του απολογισμού  οικονομικού έτους 2013 του  κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ» ΛΑΒΔΑΝΗΣ.
2. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του  Κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ»
3. Περί απευθείας ανάθεσης και ψήφιση πίστωσης του έργου  «Καθαρισμός προαυλίου χώρου-κοπή αποψίλωση χόρτων Ι.Ν. Αγ.  Τριάδας»
4. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» έτους  2014
5.  Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»   έτους  2014
6.  Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για   υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ» έτους  2014
7.  Περί ορισμού υπευθύνου για την αγορά μετοχών του Κληροδοτήματος  «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ»
8.  Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων.
9.  Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας δημοτικών θερινών βοσκών   Αγίας Μαρίνας (πάνω από έλατα).»
10.  Σχετικά με έγκριση 1ου πρακτικού  του  ανοιχτού διαγωνισμού της υπηρεσίας «ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ».
11.  Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου κατά τη δικάσιμο την  08-07-2014 ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή δύο δημοτικών υπαλλήλων πρώην Κοινότητας Λάβδανης
12.  Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.
13.  Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2014 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Ηπείρου, εννέα (9) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, εννέα (9) ακόμη άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (14) μηνών, για σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και χρήση πλαστού εγγράφου.
Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών και χρηματική ποινή (500) ευρώ, για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών.
Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στο Μικρό Περιστέρι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας, με ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για επιταγές.
Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (3) ετών και (4) μηνών, για φοροδιαφυγή.
Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 19 ετών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, ένας μεταλλικός τρίφτης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.
Συνελήφθη μία 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, στο Συνοριακό Σημείο Μαυροματίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, διότι προσήλθε για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά τη διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου, επέδειξε αλβανικό διαβατήριο που έφερε πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου ενώ εκκρεμούσε παράλληλα σε βάρος της μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
Συνελήφθη σε παραλία της Πάργας, από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, μία 31χρονη υπήκοος Κίνας, διότι παρείχε παράνομα υπηρεσίες φυσιοθεραπείας σε λουόμενους, έναντι χρηματικής αμοιβής
Συνελήφθη στην Πάργα από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε και διέθετε παράνομα προς πώληση αγροτικά προϊόντα (355 κιλά καρπούζια και πεπόνια). Τα κατασχεθέντα προϊόντα παρεμπορίου καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ενώ σε βάρος του ημεδαπού επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Στα 1.175 ευρώ ο φόρος για 1,5 εκατ. φορολογουμένους

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013 ενώ σχεδόν έξι στους δέκα είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε δικαιούνται επιστροφή φόρου.
Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ:
- 1.458.432 δηλώσεις ή το 40,51% του συνόλου είναι χρεωστικές με συνολικό ποσό φόρου 1,714 δισ. ευρώ ή 1.175 ευρώ κατά μέσο όρο. Το εκκαθαριστικό περιέχει μέχρι και τέσσερις διαφορετικούς φόρους: το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
- 753.441 δηλώσεις ή το 20,93% του συνόλου είναι πιστωτικές με συνολικό ποσό επιστροφής φόρου 174,76 εκατ. ευρώ ή 232 ευρώ κατά μέσο όρο.
- 1.388.537 δηλώσεις ή το 38,57% είναι μηδενικές.
Εν τω μεταξύ, πολύ πιθανή θεωρείται πλέον η παράταση για την υποβολή δηλώσεων καθώς, όπως αναφέρει η Ημερησία, τέσσερις μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας είχαν κατατεθεί 3,7 εκατ. φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 5,8 εκατ. Δηλαδή δεν έχουν κατατεθεί 2,1 εκατ. δηλώσεις.

Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις


Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί όσους φορολογούμενους επέδειξαν φορολογική συμμόρφωση και υπέβαλλαν τις δηλώσεις τους, ενώ όπως αναφέρει από την Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο Wi-Fi Hotspots» με την οποία καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Σύντομα όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κλπ.
Ειδικότερα, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 Δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 που είχε παρουσιαστεί αρχικά.

Κάτω Μερόπη Πωγωνίου: Κλοπή εικόνων από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας

Προχθές το απόγευμα καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή στον Ιερό  Ναό Ευαγγελιστρίας, στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 25-06-2014, άγνωστοι δράστες, αφού διέρρηξαν παράθυρο-φεγγίτη, εισήλθαν στον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν δύο εκκλησιαστικές εικόνες, ένα ιερό Ευαγγέλιο, ένα χειροποίητο υφαντό, μία ελαιογραφία, δύο ιερά δισκοπότηρα και διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα τελετών.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, κατέσχεσαν το βράδυ της Τρίτης στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,  μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.
Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής, συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου camper και ο 56χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν σε τρέιλερ του οχήματος, κρυμμένα σε κρύπτη, 10.815 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης και τα οποία σκόπευαν να μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα καθώς και το λαθραίο εμπόρευμα.

Ελεύθερη η πρόσβαση στις παραλίες

Τέλος, σε ένα απαράδεκτο φαινόμενο που προσβάλλει και τη νοημοσύνη των πολιτών, κυρίως όμως αντίκειται στο Σύνταγμα επιχειρεί να βάλει πριν ακόμη αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια της Ηπείρου.
Ο λόγος για την ιδιοκτησιακή νοοτροπία και αντίληψη ορισμένων επιχειρηματιών σε παραλίες της Ηπείρου, που λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο, παρεμποδίζοντας στην καλύτερη περίπτωση την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας, διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι, το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, ώρα 21:30 στο γήπεδο της Αρτέμιδας


ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ: θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού, την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου σε παραλιακές περιοχές της Πρέβεζας

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί γιατί διέθεταν προς πώληση προϊόντα χωρίς άδεια

Με στόχο την καταπολέμηση του παρεμπορίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας και της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, πραγματοποίησαν αστυνομικούς ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (25-06-2014), σε παραλιακές περιοχές της Πρέβεζας, δύο ημεδαπούς, για παράβαση του νόμου περί άσκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες στις παραλίες της Πάργας και της Λούτσας Πρέβεζας, κατείχαν και διέθεταν προς πώληση διάφορα προϊόντα παρεμπορίου (800 κιλά καρπούζια, 60 αρτοσκευάσματα, κλπ).
Τα κατασχεθέντα προϊόντα παρεμπορίου θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ενώ σε βάρος των ημεδαπών επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.