Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ελεύθερα τα διόδια και στις επαναληπτικές εκλογές, της Κυριακής 2 Ιουνίου


Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες και Αυτοδιοικητικές εκλογές η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα (00:00) της προσεχούς Κυριακής, 2 Ιουνίου.
Τι θα ισχύσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους στις εκλογές, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων:
από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ.
Προσοχή: H διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.
Ειδικότερα, στο διάστημα που ορίζει η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:
Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση – Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις Βοηθών οδοντιατρείου


Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  ΒΟΗΘΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2019   λήγει την 5-06-2019.
Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.   
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην Αθήνα, την Τετάρτη 12-06-2019 και ώρα 10.00 π.μ. στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Οδοντιατρική Σχολή, Αίθουσα Διδασκαλίας Β΄ Ορόφου παλαιού κτιρίου, Θηβών 2, ΤΚ 11527, Γουδή, Αθήνα.
β) Στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 12-06-2019 και ώρα 09.00 π.μ. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Α΄ υπόγειο του κτιρίου της Οδοντιατρικής Σχολής, (Αγ. Δημητρίου 148 -Πανεπιστημιούπολη).
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα: 
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653 60185 & 60184
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   2132161501.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επέτειος της Άλωσης: Γιατί επέτρεψε ο Θεός την πτώση της Πόλης και την μακραίωνη τουρκοκρατία;


Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη

1. ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

29 Μαΐου 1453. Μετά από σκληρή πολιορκία πολλών εβδομάδων, η Πόλη πέφτει στα χέρια των Τούρκων! Ο ήχος των σπαθιών και οι ανατριχιαστικές κραυγές απόγνωσης, πόνου, τρόμου και απελπισίας ακούγονται από όλες τις πλευρές της Βασιλεύουσας:
- Παναγίτσα μου, βόηθα μας!
- Χριστέ μου!
- Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί μας εγκατέλειψες;
Οι χριστιανοί αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει· νομίζουν ότι βλέπουν ένα κακό όνειρο.
Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, για να ευχαριστήσει τους στρατιώτες του, τούς δίνει την άδεια για τρεις ολόκληρες μέρες να κάνουν ό,τι θέλουν! Φωτιές παντού! Οι χριστιανοί βασανίζονται και κατακρεουργούνται!  Τα καλντερίμια της Κωνσταντινούπολης βάφονται με χριστιανικό αίμα. Οι γυναίκες βιάζονται ομαδικά! Οι Αγαρηνοί δεν σεβάστηκαν ούτε τα ανήλικα κοριτσάκια! Για το Ισλάμ, οι βιασμοί των «απίστων» γυναικών δεν είναι αμαρτία! Είναι ένα νόμιμο «τρόπαιο», τουλάχιστον σε καιρό (του «ιερού») πολέμου! Προβλέπονται όλ’ αυτά στο ιερό τους βιβλίο, το «Ιερό» και «Άγιο Κοράνιο», όπως το αποκαλεί ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος!1 (Εξ’ άλλου, κατά την πίστη των Μουσουλμάνων τα κορίτσια  μπορούν να παντρευτούν και να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μόλις τους έρθει η περίοδος, δηλαδή από το δημοτικό σχολείο! Άλλωστε, και ο μεγάλος προφήτης τους, ο Μωάμεθ, μεταξύ των συζύγων του είχε και ένα κοριτσάκι εννέα (9) ετών, την Αΐσα!)

Περιφέρεια Ηπείρου: Ορισμός ημερομηνίας διενέργειας εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2019


Εξετάσεις α) φυσικού νοσοκομείου ακτινοφυσικού ιατρικής και β) φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών.
Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εξετάσεις περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 είναι έως και Παρασκευή 07-06-2019
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, τα οποία έχουν καθοριστεί με την αριθ. Υ7α/Γ.Π.οικ.13475/11-2-2014 Υ.Α.υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Για κάθε επάγγελμα απαιτείται ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
Α. Για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Φυσικού Νοσοκομείου – Ακτινοφυσικού Ιατρικής, την Δευτέρα 24-06-2019 και ώρα 10.00 π. μ.  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών – Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής- κτίριο Ανατομίας, Μικράς Ασίας 75, Γουδή.
Β. Για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Φυσικού Νοσοκομείου εκτός της περιοχής των ιοντιζουσών ακτινοβολιών, την Τρίτη 25-06-2019 και ώρα 10.00 π. μ. στην Ιατρική Σχολή Αθηνών – Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής – κτίριο Ανατομίας, Μικράς Ασίας 75, Γουδή
Υποψήφιοι, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις και είχαν γίνει δεκτοί για εξετάσεις κατά τη δημοσίευση του Ν. 4058/2012 και είχαν δοκιμασθεί με επιτυχία έστω και σε ένα μάθημα ή έχουν δοκιμασθεί με επιτυχία σε ένα μάθημα μετά την δημοσίευση του Ν. 4058/2012, δεν θα καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά. Απαιτείται η υποβολή μόνο σχετικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις.
Όσοι υποψήφιοι δεν εμπίπτουν στην προαναφερόμενη κατηγορία υποχρεούνται στην υποβολή νέας αίτησης, μετά των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως αυτά έχουν καθοριστεί στην Υ7α/ΓΠ.οικ. 13475/11-2-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.
Αιτήσεις υποψηφίων, που έχουν υποβληθεί μέχρι την δημοσίευση του Ν. 4058/2012 (22-3-2012), δεν ισχύουν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων, Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας, Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας, Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60185 & 60184
4. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας, Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113
5. Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελματιών Υγείας 213-2161501

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ανατολή Ιωαννίνων: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις



Συνελήφθη, σήμερα (30-05-2019) το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, ο δράστης σήμερα το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων και σε κοντινή απόσταση από σχολικά συγκροτήματα, προέβη δημοσίως σε ακόλαστες πράξεις.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Ανοιχτή συνέλευση την Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Η.Μ


Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε ανοιχτή συνέλευση την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών (Ε.Η.Μ), για να οργανώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον αγώνα των προοδευτικών, αριστερών, δημοκρατικών δυνάμεων στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.
Για τη ΝΙΚΗ, που είναι αναγκαία και εφικτή, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Στη συνέλευση θα μιλήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο χωριό


Η Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών και η Αδελφότητα Μαυρονοριτών θα βάλουν πούλμαν για τα χωριά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 15-17 Ιουνίου.
Αναχώρηση από Αθήνα μεσημέρι Παρασκευής 15/6 από πλατεία Καραϊσκάκη, επιστροφή Μεσημέρι Δευτέρας 17/6.
Για πληροφορίες τηλ. Μπάγιας Αλέκος 6974528185.

Το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Καλπακίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής


Οι καλύτεροι οδηγοί αποδείχθηκαν οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Καλπακίου που επισκέφθηκαν σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου.
Τα παιδιά έμαθαν τα πάντα για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη σωστή οδική συμπεριφορά και οδήγησαν, με σχεδόν επαγγελματικό τρόπο, τα ειδικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος!
Στόχος του Πάρκου, το οποίο επισκέπτονται σχολεία από όλο το Νομό, είναι η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την απόκτηση σωστής οδικής συμπεριφοράς.
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Η τελική ομιλία νίκης του Νικόλα Κάτσιου στην Παραμυθιά την Παρασκευή 31 Μαΐου


Στις 21:15 στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» προσκαλεί όλους τους συνδημότες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι στην τελική προεκλογική ομιλία του. Η ομιλία νίκης με την οποία θα ολοκληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα στο β’ γύρο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στις 21:15 στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης (Κων/νου Καραμανλή 108-δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ.).
 Στο μήνυμά του προς τους συνδημότες ο Ν. Κάτσιος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πρωτιά και τη νίκη που μας δώσατε με την ψήφο σας την περασμένη Κυριακή, η παράταξη “Τόπος Αξιών” πρωταγωνιστεί για τη συγκρότησης μιας ευρύτερης αυτοδιοικητικής πλειοψηφίας στο δήμο Σουλίου. Γεφυρώνοντας προγραμματικές θέσεις και προγράμματα, συνθέτουμε το κοινό μας όραμα και ενώνουμε πολιτικές με προστιθέμενη αξία ανάπτυξης για τον τόπο και τους πολίτες. Ολοκληρώνουμε την προεκλογική μας προσπάθεια με μια σχέση συνεργασίας και αξιοπιστίας, με μια ισχυρή διακυβέρνηση για το δήμο. Σας περιμένουμε όλες και όλους στην τελική εκδήλωση νίκης για να μας δώσετε τη δύναμη να προχωρήσουμε και να πάμε από τον προσεχή Σεπτέμβριο την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι ακόμη πιο ψηλά».

Παράταση ως 30 Σεπτεμβρίου της προθεσμίας για ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο από τα τέλη Μαΐου για τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, η επιχείρηση παρέχει στους αγρότες οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί μια ακόμη ευκαιρία.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έγκριση έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κόνιτσας»


Ένα μεγάλο και επιτακτικής ανάγκης έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8.532.974,38€, η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας, εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και την άοκνη προσπάθεια της Αντιπεριφερειάρχηκας Τατιάνας Καλογιάννη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Στις 16-05-2019 συνάφθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου μεταξύ Δήμου Κόνιτσας και Περιφέρειας Ηπείρου, που θα είναι φορέας υλοποίησης. Προβλέπεται ότι το συγκεκριμένο έργο θα επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου, επιτρέποντας την ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των αστικών λυμάτων και επομένως, την αποτροπή των κινδύνων ρύπανσης, μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, με παράλληλη αναβάθμιση των συνθηκών εξυπηρέτησης των δημοτών.

Εφημερίδα «Η Φωνή της Καστάνιανης» (Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος 2019)

Ποιες είναι οι ενδείξεις για εξωσωματική γονιμοποίηση


Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πολύ συχνή και οδηγεί στη γέννηση χιλιάδων βρεφών κάθε χρόνο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ), περισσότεροι από 25.000 κύκλοι εξωσωματικής πραγματοποιούνται ετησίως στη χώρα μας, με τον έναν στους τρεις να οδηγεί σε κύηση.
Ποιες είναι, όμως, οι ενδείξεις για εξωσωματική γονιμοποίηση; Και πότε πρέπει να απευθύνεται ένα ζευγάρι στον γιατρό;
«Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), ένα ζευγάρι πρέπει να απευθύνεται στον γιατρό εάν δεν γίνει εφικτή μία εγκυμοσύνη έπειτα από συστηματικές προσπάθειες», απαντά ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life. «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις γυναίκες ηλικίας κάτω των 35 ετών, η ιατρική συμβουλή είναι απαραίτητη εάν περάσουν 12 μήνες συστηματικού σεξ χωρίς προφυλάξεις, δίχως να επιτευχθεί σύλληψη. Στις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, η ιατρική συμβουλή πρέπει να επισπεύδεται. Συνιστάται έπειτα από 6 μήνες συχνών ερωτικών επαφών χωρίς προφυλάξεις, διότι η ηλικία είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για υπογονιμότητα στη γυναίκα».
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα ζευγάρια πρέπει να περιμένουν 6 ή 12 μήνες πριν απευθυνθούν στον γιατρό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες πρέπει να ζητούν ιατρική βοήθεια πολύ νωρίτερα και για τις οποίες ενδέχεται να χρειασθεί εξωσωματική γονιμοποίηση.
Ύποπτα συμπτώματα