Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πέταξαν γιαούρτια στον Πεταλωτή

Από πενήντα περίπου άτομα προπηλακίστηκε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν επιχείρησε να εισέλθει στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρουπόλεως προκειμένου να παραστεί σε πολιτική εκδήλωση.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο κ. Πεταλωτής δέχτηκε γιαούρτια και αυγά, ενώ ορισμένα άτομα έριξαν και πέτρες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προστατεύθηκε από τους παριστάμενους ενώ στη συνέχεια κατέφθασε και αστυνομική δύναμη που απώθησε την ομάδα.


Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν σε απόσταση είκοσι μέτρων από το ΚΑΠΗ φωνάζοντας αποδοκιμαστικά συνθήματα.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: «Άνοιξαν οι ουρανοί»


Έντονη καταιγίδα που σε αρκετές περιοχές συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση, έπληξε μετά τις 16:00 το απόγευμα το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Πολλοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν, ενώ στη λεωφόρο Μακαρίου η συγκοινωνία διακόπηκε όσο διάστημα μαίνονταν η καταιγίδα, γιατί είχε κατακλυστεί από όγκους νερού που δυσκόλευαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μέχρι τώρα δεν αναφέρθηκαν ζημιές και δεν υπήρξε διακοπή συγκοινωνιών.

46.319 € για τα κινητά του κ. Πάγκαλου

 
Ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης έχει σήμα καμπάνα!!! 

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και ενόψει των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας, αρνητική εντύπωση προκαλεί έγγραφο σχετικά με το κόστους των κινητών τηλεφώνων του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.



Σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα http://www.onalert.gr/, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενέκρινε κονδύλι ύψους 46.319 ευρώ για το 2011 για την πληρωμή κινητών στο συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο


 
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξηγήσεις του κ. Πάγκαλου, καθώς όσοι και αν είναι οι υπάλληλοι το ποσό είναι υπερβολικό και δείχνει ότι η περικοπή δαπανών μάλλον σταματά στους μισθούς και τις συντάξεις.

internet: Προσοχή στο email της απάτης

Σαρώνει το διαδίκτυο ένα e-mail το οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από το ΤAXIS. Από τους παραλήπτες του συγκεκριμένου mail ζητούν τα προσωπικά του στοιχεία ώστε να του καταθέσουν την "επιστροφή φόρου".


Προσοχή μην απαντήσετε.


Την εποχή που εκκαθαρίζονται οι φορολογικές μας δηλώσεις επέλεξαν αετονύχηδες για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.


Έφτιαξαν μια φόρμα με το λογότυπο του TAXIS με την οποια καλούν τα υποψήφια θύματά τους να συμπληρώσουν άκρως εμπιστευτικά και προσωπικά στοιχεία όπως μεταξύ άλλων: τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης και το ΙΒΑΝ, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας και τον CVV που είναι τα 3 τελευταία ψηφία της κάρτας. Εάν λάβετε αυτό το e-mail διαγράψτε το αμέσως.

Εάν λάβετε αυτό το e-mail διαγράψτε το αμέσως!!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φωτιές ανάβουν οι "αντάρτες" του μεσοπρόθεσμου- Η επιστολή των 16 στον Πρωθυπουργό

Δεκαέξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα επιστολή με παραλήπτη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Mε την επιστολή ζητούν αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και εξηγήσεις για τα πεπραγμένα στην οικονομία.

Αναλυτικά, ζητούν να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος (ΚΟ, ΚΤΕ) για να συζητήσουν για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Επίσης, ζητούν να μην έρθει ως ένα άρθρο, γιατί όπως αναφέρει ένας  εκ των συμμετεχόντων, ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, «δεν μπορεί η πώληση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ να μπαίνει στο ίδιο καλάθι με τους ιππόδρομους».
Επίσης, αναφέρουν ότι «δεν μπορεί να κληθούμε πάλι με τη μορφή του κατεπείγοντος να ψηφίσουμε ένα νέο μνημόνιο, όταν το πρώτο έχει αποτύχει!».
Παράλληλα, αναφέρεται ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το πρόγραμμα πάει στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και έτσι αφήνεται να εννοηθεί ότι, εάν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, εκείνοι είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.
Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.
Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;
Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός.
- Είναι ζήτημα πατριωτισμού.
- Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
- Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας.


Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1).
Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).
Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:
1. Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2. Μεσοπρόθεσμο -πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις
3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή


Την επιστολή υπογράφουν
Αντωνίου Τόνια
Γερανίδης Βασίλειος
Γιαννακά Σοφία
Καϊλή Εύα
Καρτάλης Κωνσταντίνος
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λιντζέρης Δημήτρης
Μερεντίτη Αθανασία
Νασιώκας Έκτορας
Ρενταρή Όλγα
Ρομπόπουλος Θωμάς
Σαλαγιάννης Νικόλαος
Τζελέπης Μιχάλης
Τόγιας Βασίλης»

Eγκρίθηκαν Δέκα νέες επενδύσεις 11.249.553,00€ στον Αναπτυξιακό Νόμο από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας


Δέκα (10) επενδυτικές προτάσεις συνολικού κόστους 11.249.553,00€, εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (31/5/11), με την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν αφορούν τομείς με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή της Ηπείρου και θα συμβάλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, στην 217η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου αποφασίσθηκε η ένταξη στα κίνητρα του νέου αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 των παρακάτω επενδύσεων:


1. ANΔΡΕΑΣ ΠΑΠΠΑΣ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ: «Δημιουργία σύγχρονης θερμοκηπιακής μονάδας φυτωρίου για καλλιέργεια σπορόφυτων και ανθοκομικών φυτών» στην Πολυτεχνείου 144Α του Δ. Πρεβέζης Ν. Πρεβέζης, συνολικού κόστους 644.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 40%. Ε.Μ.Ε.: 2

2. ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Υπό σύσταση Εταιρεία: «Ίδρυση Τυροκομικής μονάδας», στη Τ.Κ. Άνω Ραβένια της Δ.Ε. Καλπακίου, στο Δ. Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.739.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 53%. Ε.Μ.Ε.: 3


3. ΜΕΛΙΣΣΟΒΑΣ Α. - ΠΑΝΤΟΥ Φ. Ο.Ε. «Ίδρυση μονάδος εκτροφής σαλιγκαριών», στην θέση ‘Στρογυλό’-Νεοχωρίου του Δ. Ζίτσας Ν. Ιωαννίνων , συνολικού κόστους 154.000,00€.


4. Χ. ΤΣΙΑΠΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: «Ίδρυση μονάδας εκτροφής – πάχυνσης σαλιγκαριών» στην Τ.Κ. Γραμμενίτσας της Δ.Ε. Βλαχέρνας, στο Δ. Αρταίων Ν. Άρτας, συνολικού κόστους 632.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 40%.


5. Δ.Π.Κ. ΜΑΡΟΣ Ο.Ε.: «Επέκταση μονάδας με ίδρυση μονάδας κατάψυξης, συσκευασίας και τυποποίησης ψαριών, μαλακίων και καρκινοειδών» στην Τ.Κ. Ανέζας της Δ.Ε. Αμβρακικού, στο Δ. Αρταίων Ν. Άρτας, συνολικού κόστους 881.553,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 50,99%. Ε.Μ.Ε.: 3


6. Σ. ΖΕΡΒΑΣ- Γ. ΤΣΙΑΒΟΣ Ο.Ε. (υπο σύσταση): «Μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε κύριο ξενοδοχείο τύπου παραδοσιακού καταλύματος Α΄τάξης, δυναμικότητας 13 δωματίων – 32 κλινών»., στο Δ. Ιωαννιτών Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.441.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 52,99%.Ε.Μ.Ε.: 2


7. ΧΑΣΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ & ΣΙΑ Ο.Ε.: «Ίδρυση ξενοδοχείου πόλης, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3 αστέρων, δυναμικότητας 9 διαμερισμάτων – 22 κλινών», στη Δ.Ε. Περάματος του Δ. Ιωαννιτών, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.191.000,00 € με ποσοστό επιχορήγησης 48%. Ε.Μ.Ε.: 1,5

8. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ & ΥΙΟΙ Ε.Ε.: «Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων», εντός του παραδοσιακού οικισμού Άνω Κλειδωνιάς του Δ. Κόνιτσας, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.232.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 52,98%. Ε.Μ.Ε.: 6,5


9. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: «Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων, δυναμικότητας 29 κλινών», εντός του παραδοσιακού οικισμού Άνω Κλειδωνιάς του Δ. Κόνιτσας, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.410.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 53%. Ε.Μ.Ε.: 5


10. ΚΑΝΑΛΙ ΜΠΗΤΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΙ ΔΗΜΑ Α.Ε.: «Επέκταση & αναβάθμιση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου από 3 σε 4 αστέρια», στη Δ.Κ. Καναλίου της Δ.Ε. Ζαλόγγου, του Δ. Πρέβεζας Ν. Πρεβέζης, συνολικού κόστους 1.925.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Ε.Μ.Ε.: 5,77

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 1 Ιουνίου


Από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση 1-6-2011 :


1) Όρισε, κατά πλειοψηφία, εκπροσώπους για τις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», της «ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. Α.Ε.» και της «ΑΝ.Ε.Θ. Α.Ε.», ως εξής:
- Για την «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» τον Κωνσταντίνο Πέτσιο, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
- Για το «ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. Α.Ε.» τον Θωμά Πιτούλη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
- Για την «ΑΝ.Ε.Θ. Α.Ε.» τον Θωμά Πιτούλη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας.


2) Έλαβε, κατά πλειοψηφία, απόφαση σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.


3) Έχοντας υπόψη τις εξελίξεις σχετικά με τη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», κατά πλειοψηφία:
Επαναβεβαιώνει τη θέση του να μην μεταβληθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και οποιαδήποτε αλλαγή υπαγορευτεί στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας, να γίνει με βάση το καταστατικό της εταιρείας για μεταβίβαση των μετοχών στους φυσικούς της φορείς. H «ΔΩΔΩΝΗ» αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης της Ηπείρου, της κτηνοτροφίας, των παραγωγών και των εργαζομένων. Η υπεραξία της, ως πρότυπης , βιώσιμης επιχείρησης όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για όλη την Ελλάδα, βασίζεται στους ως άνω φορείς, που την στήριξαν και την στηρίζουν. Η στάση της Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας απαξιώνει την επιχείρηση και την αξία της. Η μετατροπή του κοινωνικού και συνεταιριστικού χαρακτήρα της θα οδηγήσει σε απόγνωση και μαρασμό όλη την Ήπειρο και τους χιλιάδες κτηνοτρόφους. Αποφασίζει όπως ζητηθεί και επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας του Π.Σ., - στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και των παραγωγών, – με τον κ. Πρωθυπουργό, προκειμένου να μεταφέρουν την ως άνω θέση των φορέων για την «ΔΩΔΩΝΗ και το μέλλον της και να ζητήσουν να επαναβεβαιώσει τη θέση και δέσμευση που ανέλαβε και ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός δύο φορές στα Ιωάννινα, για την γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», την εγγύηση της πορείας της και την επαναφορά μετοχών στους φυσικούς φορείς, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για τα περαιτέρω σχέδια της Κυβέρνησης. Η Περιφέρεια Ηπείρου στη συνέχεια θα αναλάβει να συντονίσει τις πρωτοβουλίες των φορέων για την μεταβίβαση της γαλακτοβιομηχανίας στους μετόχους και τους παραγωγούς μέσω της εφαρμογής του καταστατικού.


4) Έλαβε απόφαση έγκρισης Προϋπολογισμού 50.000,00 € για την Επισκευή – συντήρηση και πιστοποίηση των ΚΤΕΟ Περιφέρειας Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΟΓΑ: Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 η πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Γ’ διμήνου 2011 θα καταβληθούν σε 364.283 οικογένειες την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011.


ΠΗΓΗ: www.oga.gr

ATEbank: Δεσμεύεται για διαφάνεια στη διαδικασία απεμπλοκής από τη ΔΩΔΩΝΗ

Τη χρονική στιγμή κατά την οποία η Αγροτική Τράπεζα θα προχωρήσει το πρόγραμμα απεμπλοκής της από την «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ», θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας, αναφέρεται σε έγγραφο της ATEbank που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού.



Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η ATEbank, που μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» με ποσοστό 67,77%, εφαρμόζει ήδη ευρύτατο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη βάσει των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -και ιδιαίτερα της Επιτροπής Ανταγωνισμού- να απεμπλακεί από όλες τις συμμετοχές της που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι «μέσω των μέτρων αυτών, εξασφαλίστηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, στις 29.04.2011, η έγκριση για την αντιμετώπιση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή του βασικού της μετόχου, του ελληνικού δημοσίου». Οι ερωτώντες βουλευτές έχουν επισημάνει ότι «μεγάλες αναταράξεις προκαλούν στον αγροτικό κόσμο όσα συμβαίνουν στην Αγροτική Τράπεζα, θυμίζοντας ότι «ηπειρώτες παραγωγοί έχουν χαρακτηρίσει επανειλημμένως αιτία πολέμου τυχόν πώληση της Δωδώνη ΑΕ, αφού η γαλακτοβιομηχανία παίζει κομβικό ρόλο στην οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της περιοχής και αποτελεί πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας». Επιπλέον, όπως έχουν επισημάνει οι κ.κ. Λεβέντης, Τσούκαλης και Ψαριανός, «οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας-Φιλιππιάδας έχουν διατυπώσει τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις τους, για την παραμονή της ΔΩΔΩΝΗΣ στους φυσικούς της φορείς, που είναι οι σημερινοί μέτοχοι Συνεταιρισμοί, οι παραγωγοί κτηνοτρόφοι που εκφράζονται από τα συλλογικά τους όργανα». Στους βουλευτές απάντησε με έγγραφο του και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκαθαρίσει πως όταν ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα λάβει κρατική ενίσχυση, οφείλει να υποβάλει σχέδιο βιωσιμότητας ή σχέδιο αναδιάρθρωσης, για να επιβεβαιωθεί ή να αποκατασταθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των μεμονωμένων τραπεζών, χωρίς εξάρτηση από κρατική ενίσχυση. Στο πλαίσιο αυτό, θυμίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, τα σχέδια αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας μας βρίσκονται υπό την μελέτη τόσο των αρμοδίων αρχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιαίτερα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όσο και των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Ένα από τα σχέδια αναδιάρθρωσης είναι αυτό της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία «βάσει των διατάξεων της ΕΕ και ακολουθώντας ένα ευρύτατο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης-εξυγίανσης, είναι υποχρεωμένη να απεμπλακεί από όλες τις μετοχικού ενδιαφέροντος εταιρείες τού μη χρηματοπιστωτικού τομέα και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «κ. Παπανδρέου δώστε στον Καρατζαφέρη υπουργείο!»


Για πολιτικούς λαγούς του ΠΑΣΟΚ σε άλλα «κόμματα και κομματίδια» έκανε λόγο ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ηράκλειο.


«Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και τους “λαγούς” τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας:
«Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές.
Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές. Απειλούν; Ε όχι ακριβώς…
Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν. Αλλά αύριο - ποιος ξέρει; - μπορεί να το ξαναθυμηθούν… Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε», ανέφερε.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη για ναρκωτικά

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ένας 24χρονος αφγανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε στον Κεραματέ Άρτας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 24χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 605 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.


Παράλληλα, σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης στερείται αδείας παραμονής στη χώρα.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Μαχαίρι στο αφορολόγητο για μισθωτους και ελευθερους επαγγελματίες

Ολο και πιο σκληρό γίνεται το "πακέτο" των πρόσθετων μέτρων του 2011 ύψους 6,4 δισ. ευρώ, όσο πλησιάζει η τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.
Χθες ξεκαθαρίστηκε πως το αφορολόγητο όριο πέφτει από τα 12.000 ευρώ στα 6.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 8.000 ευρώ για μισθωτούς, καθώς κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης δεν στάθηκε δυνατόν να εξαιρεθούν από το "ψαλίδισμα".



Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες κόβεται στο μισό το κίνητρο απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν άλλον έναν... μισθό τον χρόνο, καθώς στις απώλειες από 29 έως και 50 ευρώ τον μήνα από τη μείωση του κινήτρου απόδοσης θα πρέπει να προστεθούν η νέα εισφορά που τους επιβάλλεται υπέρ ανέργων (πιθανότατα στο 2%), αλλά και ο επιπλέον φόρος από τη συρρίκνωση του αφορολόγητου που υπολογίζεται στα 400 ευρώ τον χρόνο.


Την ίδια ώρα από το... ταμείο της εφορίας θα περάσουν πολλοί περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς ο πήχης για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας πέφτει στα 300.000 ευρώ αντικειμενική αξία, από 400.000 ευρώ.
Στο "πακέτο" περιλαμβάνονται και άλλα φορολογικά μέτρα, μεταξύ των οποίων η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε φυσικό αέριο, αναψυκτικά, χυμούς, εμφιαλωμένο νερό, η ετήσια εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής, έκτακτη εισφορά σε ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών, πρόστιμα νομιμοποίησης για τις αδήλωτες πισίνες και αύξηση φορολογίας στα τσιγάρα. Για τους συντελεστές ΦΠΑ, το σχέδιο προβλέπει πως από τον Σεπτέμβριο θα μεταταγούν από το 13% στο 23% οι υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες) και ότι από 1ης Ιανουαρίου 2012 ο υψηλός συντελεστής θα πέσει από το 23% στο 20% και ο χαμηλός από το 13% στο 10%.


Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως μέχρι και την τελευταία στιγμή των διαπραγματεύσεων δεν αποκλείονται αλλαγές σε επιμέρους μέτρα.
Πιο αναλυτικά, στο μέτωπο του αφορολογήτου, αυτό πέφτει από τα 12.000 ευρώ που είναι σήμερα στα επίπεδα των 6.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και των 8.000 ευρώ για τους μισθωτούς, ενώ στο τραπέζι έπεσαν και οι 10.000 ευρώ όσον αφορά τους μισθωτούς. Από το "μαχαίρι" στο αφορολόγητο όριο εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι.

Αναδρομικά
Τα νέα όρια θα ισχύσουν αναδρομικά για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2011. Ετσι πρώτη γεύση των φοροεπιβαρύνσεων θα πάρουν οι μισθωτοί πιθανότατα από την 1η Ιουλίου με την αυξημένη παρακράτηση φόρου. Αυτοί που θα θιγούν περισσότεροι είναι μισθωτοί με χαμηλά εισοδήματα της τάξης των 8.000-12.000 ευρώ ετησίως, οι οποίοι σήμερα είναι αφορολόγητοι. Για υψηλότερα εισοδήματα οι απώλειες φτάνουν και τα 400 ευρώ.

Οσον αφορά τώρα το κίνητρο απόδοσης, σήμερα κυμαίνεται από 57 έως και 100 ευρώ τον μήνα ανάλογα το επίπεδο εκπαίδευσης των δημοσίων υπαλλήλων. Πλέον θα μειωθεί στο μισό και θα ξεκινάει από τα 28 ευρώ τον μήνα για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και θα φτάνει τα 50 ευρώ για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.


ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία 2011 υπό την προεδρία κ. Χρήστου Παπουτσή

Υπό την προεδρία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, πραγματοποιήθηκε χθες στα Ιωάννινα, σύσκεψη με θέμα: την αντιπυρική προστασία 2011 και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Στεφανίδης.

Κατά τη μίνι περιοδεία που έκανε σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα όπως ήταν φυσικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ασχολήθηκε με το μεταναστευτικό.


Στην Ηγουμενίτσα και προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις «σκούπα» των αστυνομικών και λιμενικών αρχών το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αποφέρει σημαντική ύφεση στο πρόβλημα στην Ηγουμενίτσα και γι’ αυτό θα συνεχιστούν. Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει και επιχείρηση για την απομάκρυνση του καταυλισμού των μεταναστών στα περίχωρα της Ηγουμενίτσας, ο οποίος επιπλέον εγκυμονεί και κινδύνους για την πυρασφάλεια.
Εξετάζεται τέλος η δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, αλλά και Κέντρου Κράτησης και σε αυτό ζήτησε προτάσεις από την τοπική κοινωνία, έχοντας εξασφαλισμένους όπως είπε, πόρους.


Στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής θα φιλοξενούνται, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και προστατεύονται όσο εξελίσσεται η διαδικασία χορήγησης, ενώ στα Κέντρα Κράτησης θα οδηγούνται όσοι πρόκειται να απελαθούν, με μέγιστο διάστημα κράτησης τους έξι μήνες.

Σύλλογος Hπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ»: Τιμά με εκδήλωση το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 και ώρα 21:00, το Ολοκαύτωμα του Σουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του εκπολιτιστικού, μορφωτικού & λαογραφικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», στα πλαίσια εκδήλωσης για την ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγηρου Σαμουήλ στο Κούγκι, υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας μας, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 2, πλησίον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας), σας
π ρ ο σ κ α λ ε ί, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.


Ομιλητής της εκδήλωσης, θα είναι ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Αδελφότητος Σουλίου (το Ηρωικό Σούλι), κ. Χαράλαμπος (Λάμπρος) ΤΟΚΑΣ.


Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ηπειρώτικη βραδιά, με ζωντανή δημοτική μουσική από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα, με το συγκρότημα του Βασίλη ΓΕΝΗ (Κλαρίνο), στο τραγούδι ο Γιάννης ΚΟΥΤΕΛΑΚΟΣ.


Θα χορέψουν, το Χορευτικό Εργαστήρι του Δήμου Ν.Ιωνίας, και το Χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ιωάννης Γεωργαλής                                       Αμαλία Γούσια

Πρόεδρος                                                         Γεν. Γραμματέας

ΓΣΕΕ: Γενική απεργία στις 15 Ιουνίου




Η κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις ΔΕΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουνίου και γενικής απεργίας στις 15 Ιουνίου αποφασίστηκαν, μεταξύ των άλλων, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του ΕΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, με θέμα το συντονισμό της δράσης των Ομοσπονδιών για την από κοινού αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ.


Εν τω μεταξύ, στις 11 το πρωί του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί κοινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για την Τρίτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων.


Σήμερα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Για «άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου», έκανε λόγο σε δηλώσεις του μετά τη συνδικαλιστική σύσκεψη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. «Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και κατέληξε:
«Πρώτη απάντησή μας, το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια το Σάββατο 4 του μήνα. Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί απεργία απ’ όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και στις 15 του ίδιου μήνα προτείνουμε και θα ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, λαϊκό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική».

VPRC: Προβάδισμα στη ΝΔ με 0,5%

Ενώ προβλέπει Βουλή έξι κομμάτων.

Νέα δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται αύριο στα Επίκαιρα δίνει οριακό προβάδισμα στη ΝΔ, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής έναντι του ΠΑΣΟΚ στα όρια του στατιστικού λάθους.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 31%
ΠΑΣΟΚ: 30,5%
ΚΚΕ: 12%
ΛΑΟΣ: 7,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 5,5%
Οικολόγοι: 3%
Δημοκρατική Αριστερά: 2,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ:  1%
Χρυσή Αυγή:  1%
Δημοκρατική Συμμαχία: 1%
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: 0,5% και τα λοιπά κόμματα με 4,5%.


Στην ίδια έρευνα το 86% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 91% δηλώνουν καθόλου ή όχι και τόσο ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση.


Στην έρευνα της VPRC υπάρχει και ερώτημα σε σχέση με πιθανό δημοψήφισμα για την αποδοχή του Νέου Μνημονίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό.


Μόνο το 18% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν υπέρ του Νέου Μνημονίου, το 62% ψηφίζουν κατά, το 16% δεν έχουν αποφασίσει και το 4% δεν απαντούν.


Το 91% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση.