Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου οι εκλογές για τον επικεφαλή του νέου φορέα της κεντροαριστεράς

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και από ώρα 08:00 το πρωί έως 8:00 το βράδυ, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.
Δικαίωμα συμμετοχής/ψήφου στις εκλογές έχουν όσοι είναι γραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.
Οι συμμετέχοντες/εκλογείς, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν και χρειάζεται να φέρουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή διαβατήριο, να καταβάλουν εισφορά /δωρεά ύψους τουλάχιστον τριών (3ων) ευρώ, να υποβάλλουν αίτηση και να εγγράφονται σε κατάλογο ψηφισάντων.
Για την ανάδειξη του επικεφαλής απαιτείται η συγκέντρωση του 50% +1 των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων, οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή 19-11-2017 τις ίδιες ώρες και στα ίδια εκλογικά τμήματα. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εκλογές έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή.
Με απόφαση της ΝΟΕ Ιωαννίνων, στο νομό Ιωαννίνων έχουν ορισθεί τα παρακάτω εκλογικά τμήματα:
1) Στην πόλη των Ιωαννίνων:
α) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην αίθουσα εκθέσεων του πολιτιστικού πολυχώρου Δ. Χατζή-παλαιά σφαγεία, οδός Μιαούλη,
β) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην οδό 8ης Μεραρχίας 3-5- Ριζάρειος Πολιτεία, ισόγειο γραφείων ΔΕΥΑΙ,
2) Δ.Κ. Κατσικά-παλαιό Δημαρχείο,
3) Δ.Κ. Πεδινής, παλαιό Δημαρχείο,
4) Δ.Κ. Περάματος, παλαιό Δημαρχείο,
5) Κόνιτσα, Δημαρχείο,
6) Ασπράγγελλοι Ζαγορίου, Δημαρχείο,
7) Καλπάκι, παλαιό Δημαρχείο,
8) Ελεούσα, παλαιό Δημαρχείο,
9) Μέτσοβο, Πνευματικό Κέντρο δήμου Μετσόβου,
10) Πράμαντα, δημαρχείο,
11) Καλέντζι , παλαιό Δημαρχείο,
12) Κρυφοβό, Πνευματικό Κέντρο δήμου Δωδώνης.
Υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του φορέα, είναι με αλφαβητική σειρά οι:
1. Νίκος Ανδρουλάκης,
2. Κων/νος Γάτσιος,
3. Φώφη Γεννηματά,
4. Σταύρος Θεοδωράκης,
5. Γιώργος Καμίνης,
6. Γιάννης Μανιάτης,
7. Απόστολος Πόντας,
8. Γιάννης Ραγούσης,
9. Δημήτρης Τζιώτης.

Στο ψηφοδέλτιο τίθεται ένας σταυρός προτίμησης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου της επιλογής του ψηφοφόρου.

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Σε όχημα που οδηγούσε διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά (4) αλλοδαπών, υπηκόων Ιράκ

Αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, πέτυχαν τη σύλληψη ημεδαπού λαθροδιακινητή και απέτρεψαν τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, χθες (01-11-2017) το απόγευμα στον Κατσικά Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στο όχημα επέβαιναν συνολικά τέσσερις παράτυποι μετανάστες, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 18, 21, 25 και 21 ετών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ότι ο 46χρονος θα μετέφερε τους παραπάνω αλλοδαπούς στην Ηγουμενίτσα έναντι χρηματικής αμοιβής (200) ευρώ.
Κατασχέθηκαν, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 46χρονου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Γιάννης Καραγιάννης: Επίσκεψη στην 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε χθες την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που διοργανώνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στην έκθεση συμμετέχουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας από όλη την Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται  στο χώρο της αγροδιατροφής, των υπηρεσιών, της λαϊκής τέχνης και του κοσμήματος.
Η υψηλή ποιότητα και η καινοτομία συνυπήρχαν δημιουργικά, αφήνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα πως η κοινωνική οικονομία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας. 
Το πρόσφατο νομικό πλαίσιο για τη σύσταση, τη λειτουργία και την εποπτεία των Φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομία καθώς και η ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας με αρχικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της έκθεσης, δείχνουν το ενδιαφέρον και τη στήριξη της κυβέρνησης στην ενίσχυση των εγχειρημάτων στο χώρο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήττει τους πιο αδύναμους»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του 3ου Προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιτρέπει να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είτε στις ουρές των νοσοκομείων είτε στις ουρές του μετρό», «πλήττει τους πιο αδύναμους και κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους».
Ο κ. Μητσοτάκης, στο 3ο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει τα εισοδήματα, αυξάνει τους φόρους, καθώς και ότι κόβει το επίδομα πετρελαίου και το ΕΚΑΣ.
Είπε επίσης πως, όταν θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά η ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων σε ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με πόρους ΕΣΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε «Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους», υπογράμμισε.
Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ανέφερε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. «Δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο», τόνισε.
Δεσμεύτηκε, δε, ότι τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς και τους ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες θα παραδίδονται στα σπίτια τους. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο Δημόσιο».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου περιοδεία στο νομό Θεσπρωτίας.
Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μητσοτάκης, θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στα γραφεία της Περιφέρειας στα Ιωάννινα.

Στο ξεκίνημα της περιοδείας του στη Θεσπρωτία, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους.

***
Η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο 3ο Προσυνέδριο του Κόμματος στα Ιωάννινα

Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Αποφάσεις Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2017

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Κίνησης που πραγματοποιήθηκε στις 29-10-2017 μετά την ενημέρωση του προέδρου προς τα μέλη του Δ.Σ. συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
- Ορίστηκε δικηγόρος που θα αναλάβει τη σύνταξη της καταγγελίας της Κίνησης ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος.
-Για την κάλυψη των εξόδων η Κίνηση θα βγάλει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης των 2 και 5 ευρώ που θα διακινήσει σε μέλη και φίλους.
-Η Κίνηση παραμένει σε θέση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των ετήσιων μετρήσεων και την επεξεργασία των στοιχείων από την Ιατρική Σχολή του Παν. Ιωαννίνων σύμφωνα με τη Σύμβασή της με το Δήμο Ζίτσας.
-Να προστεθεί ένας ακόμα διαχειριστής στην εφαρμογή "παρακαλάμιες αποδράσεις" για την αμεσότερη ενημέρωσή της.
-Να ζητηθούν στοιχεία που διαθέτει για τα προβλήματα του Καλαμά ο Φορέας Διαχείρισης Στενών - Εκβολών Αχέροντα - Καλαμά.
Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας με τοπικούς φορείς και συλλόγους για διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών, εκδρομικών εκδηλώσεων και πρόκειται να αρχίσει η συλλογή επιπλέον υλικού από παρακαλάμια χωριά για τον εμπλουτισμό της εφαρμογής και τη μελλοντική αξιοποίησή τους στη δημιουργία σχετικού λευκώματος ή ντοκιμαντέρ.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μίτσης Παναγιώτης    Κατερίνα Μπαλάφα 

Περιφέρεια Ηπείρου- Δήμοι και εμπλεκόμενες υπηρεσίες προετοιμάζονται και συνεργάζονται για τον επικείμενο χειμώνα

Με οδηγό την εμπειρία που  έχει αποκτηθεί και την άψογη συνεργασία που υπήρξε στις προηγούμενες περιόδους, Περιφέρεια, Δήμοι και εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα κινηθούν και τον επερχόμενο χειμώνα για την  ελαχιστοποίηση των  προβλημάτων που τυχόν προκύψουν από χιονοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της οποίας  έγινε και σύντομος απολογισμός της λήξασας αντιπυρικής περιόδου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε  και τον περυσινό χειμώνα,  ως επίσης και σε πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η Περιφέρεια για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων με τον καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, την έγκαιρη προμήθεια αλατιού κλπ.
Επίσης ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια – παρά το γεγονός ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητας- προβαίνει σε καθαρισμούς των ποταμών Καλαμά, Λούρου και Αράχθου από τα νεκρά πλατάνια, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
«Πέρυσι- είπε- περάσαμε διάφορες καταστάσεις και δεν αφήσαμε κανένα Δήμο χωρίς να τον στηρίξουμε με προμήθεια αλατιού. Επίσης, έχουμε με όλους τους δήμους συνεχή συνεργασία για τους αποχιονισμούς των δρόμων. Δεν κοιτάμε μέχρι που είναι δημοτικός, επαρχιακός ή εθνικός δρόμος. Αν αρχίσουμε τέτοια δεν πρόκειται να ανοίξουμε κανένα δρόμο. Εγώ θέλω να ετοιμαστείτε όλοι, να μας δηλώσετε τις δυνάμεις που έχετε, τι μηχανήματα έχετε».

Ανακοίνωση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας για την Παγκόσμια Ημέρα Θηλασμού

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου συμπαρίσταται και συνηγορεί στο φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θηλασμού «Στηρίζουμε το Θηλασμό Μαζί», στην προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και σωστής πληροφόρησης για το ζωτικό αυτό θέμα.
Ο θηλασμός, υποχρέωση και δικαίωμα της μητέρας, αποτελεί προσφορά ζωής στα παιδιά, ενώ τα πλεονεκτήματα του είναι αναρίθμητα. Τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο υγιή, θεωρούνται ότι έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας, και είναι λιγότερα ευάλωτα σε ασθένειες. Ο θηλασμός είναι ευεργετικός και για την υγεία της ίδιας τη μητέρας. Θα πρέπει επομένως να δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε οι μητέρες ακώλυτα να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του θηλασμού για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του παιδιού, καθώς κάθε επιπλέον μήνας γονικής άδειας με αποδοχές μειώνει τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας κατά 13%. Δυστυχώς όμως, μόλις το 53% των χωρών εφαρμόζουν την απαίτηση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας για ελάχιστη γονική άδεια δεκατεσσάρων εβδομάδων.
Ως βέλτιστη πρακτική σίτισης των παιδιών, η οποία προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF, είναι ο θηλασμός από τη πρώτη ώρα ζωής του παιδιού και αποκλειστικά για τους έξι πρώτους μήνες. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο θηλασμός απαιτεί υπομονή και επιμονή από τη μητέρα, η οποία θα πρέπει να αφοσιωθεί στο παιδί της, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε και τον ιδιαίτερο δεσμό, ο οποίος δημιουργείται ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό σε μία εμπειρία ζωής.
Το μήνυμα επομένως για το 2017 υπενθυμίζει σε όλους μας ότι έχουμε την ευθύνη για τη στήριξη του θηλασμού, ότι θα εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των υπευθύνων φορέων ώστε να προωθούν το θηλασμό, όχι μόνο επισημαίνοντας τα οφέλη αλλά και μέσω της άρσης όλων των εμποδίων και της στήριξης ευπαθών ομάδων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Καρκίνος προστάτη: Ποιοι ασθενείς δεν χρειάζονται θεραπεία

Όταν ένας άνδρας μαθαίνει ότι έχει καρκίνο του προστάτη, η φυσική παρόρμησή του συνήθως είναι να θέλει να απαλλαγεί αμέσως από αυτόν. Ωστόσο δεν είναι όλοι οι καρκίνοι του προστάτη ίδιοι, ούτε εξίσου επιθετικοί.
Στην πραγματικότητα, μερικές φορές η καλύτερη λύση είναι να μην κάνει τίποτα ο ασθενής, πέρα από το να υποβάλλεται σε τακτικές εξετάσεις για να παρακολουθεί την πορεία της νόσου του.
Η τακτική αυτή αποκαλείται ενεργός ή ενεργητική παρακολούθηση και συνιστάται σε χαμηλού κινδύνου όγκους, δηλαδή όταν:
* Ο όγκος είναι πολύ μικρός και περιορίζεται μέσα στον προστάτη,
* Ο όγκος αναπτύσσεται πολύ αργά, και
* Υπάρχει μικρός κίνδυνος να μεγαλώσει περαιτέρω ή να εξαπλωθεί στο σώμα ή να κοστίσει τη ζωή του ασθενούς.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ουρολογικής Δρ Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ, υπολογίζεται ότι σε μία στις τρεις περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη δεν χρειάζεται χειρουργική ή άλλη θεραπεία, αλλά παρακολούθηση του ασθενούς με συστηματικές εξετάσεις. Ωστόσο, η επιλογή των ασθενών στους οποίους θα προταθεί η ενεργητική παρακολούθηση πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά.
«Η επιλογή τους βασίζεται σε συγκεκριμένους παράγοντες, όπως η ηλικία, το μέγεθος του όγκου, το στάδιο του καρκίνου και το Gleason score που λαμβάνεται με την βιοψία και δείχνει πόσο επιθετικός είναι ο όγκος», εξηγεί. «Επιπλέον, η τιμή του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) πρέπει να είναι χαμηλότερη από 10 ng/ml»
Η βαθμολογία ή σκορ Gleason είναι ένα σύστημα 10 βαθμίδων που δείχνει πόσο έχουν χάσει την δομή τους τα κύτταρα του προστάτη. Όσο πιο επιθετικός είναι ο καρκίνος, τόσο πιο ασχημάτιστα (αδιαφοροποίητα) είναι τα κύτταρα και τόσο μεγαλύτερη η βαθμολογία.
Σε αδρές γραμμές, οι τιμές στο Gleason σκορ 2 έως 7 σημαίνουν μικρής και μέτριας επιθετικότητας καρκίνο, ενώ εκείνες πάνω από 8 υποδηλώνουν έναν ιδιαίτερα επιθετικό όγκο.
Αντίστοιχα, η σταδιοποίηση του καρκίνου του προστάτη βασίζεται στο αν και κατά πόσον έχει εξαπλωθεί. Σε γενικές γραμμές, οι σταδίου 1 και 2 όγκοι παραμένουν εντός του προστατικού αδένα, οι σταδίου 3 έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται έξω από αυτόν, ενώ οι σταδίου 4 έχουν κάνει μεταστάσεις σε άλλα όργανα ή τμήματα της πυέλου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή δηλώσεων στο ΟΣΔΕ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει όσους  επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στην 2η πρόσκληση για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων γεωργών», η οποία θα εκδοθεί προσεχώς, ότι είναι ανοιχτό το σύστημα ενιαίας δήλωσης 2017 (ΟΣΔΕ 2017) και μπορούν να απευθύνονται στους πιστοποιημένους φορείς υποδοχής για υποβολή δήλωσης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από αυτοκίνητο και κατάστημα, που διαπράχθηκαν στον Μύτικα Πρέβεζας και στην πόλη της Πρέβεζας


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από αυτοκίνητο και κατάστημα, που διαπράχθηκαν στον Μύτικα Πρέβεζας και στην πόλη της Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 18χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές:
την 22-09-2017, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην παραλία του Μύτικα Πρέβεζας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό
την 27/28-09-2017, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Πρέβεζας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Πλαστική χειρουργική: Νέα υλικά δίνουν άμεσα φυσικό αποτέλεσμα

Στον βωμό της ομορφιάς τα νέα υλικά, που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργοί, υπόσχονται γρήγορο και φυσικό αποτέλεσμα. Η επίσκεψη στα ιατρεία τους δεν σημαίνει απαραίτητα δραστικές αλλαγές, όπως δύο νούμερα μεγαλύτερο στηθόδεσμο ή «ολική επαναφορά» προσώπου. Η νέα τάση είναι να χρησιμοποιούνται καινοτόμα υλικά, που υπόσχονται ασφάλεια, καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών, ο αριθμός των ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών, όπως το μπότοξ και τα λεγόμενα fillers, παρουσιάζει σταθερή αύξηση από το 2000, με συνολική άνοδο της τάξης του 180%! Πέρυσι, μόνο στην Αμερική, πραγματοποιήθηκαν 15,4 εκατομμύρια ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες σε ιατρεία πλαστικών χειρουργών και δερματολόγων.
«Νέα είδη, νέες χρήσεις και πολλά πλεονεκτήματα εξασφαλίζουν τα νέα ενέσιμα υλικά, που μπορούν να σβήσουν αποτελεσματικά τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο, με τον πιο εύκολο τρόπο, επιτυγχάνοντας έναν στόχο που παλιότερα μόνο το lifting μπορούσε να πετύχει», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή των fillers έφερε τα πάνω κάτω στην πλαστική χειρουργική. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές, αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα, καλύπτοντας, έτσι, τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Παρόλα αυτά οι εξελίξεις δεν σταματούν. Πλέον υπάρχουν υλικά που δρουν πιο στοχευμένα, για συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αναζωογονήσουμε και να ξανασχεδιάσουμε ένα πρόσωπο, χωρίς χειρουργική επέμβαση».