Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΗ: Παράταση ως τις 31 Οκτωβρίου της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση.
Έτσι, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου.
Επιπλέον:
-Δίνεται η ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση και σε όσους έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν κάνει αυθαίρετη επανασύνδεση, με επέμβαση στον μετρητή.
-Για όσους έχουν κάνει επέμβαση στον μετρητή (πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής), η επανασύνδεση θα γίνεται με προκαταβολή του 15% της οφειλής (αντί για 30% που ισχύει τώρα) και η εξόφληση σε 12 δόσεις (αντί για 8).

Ως τώρα, στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων, έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 400.000 πελάτες, με οφειλές άνω του 1,1 δισ. ευρώ.

Συνάντηση της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τους βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Ι. Στέφο και τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων των Τζουμέρκων για την τουριστική ανάπτυξη & προβολή της περιοχής

H Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων κ.κ. Ιωάννη Στέφο και Ιωάννη Καραγιάννη και με το προεδρείο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων των Τζουμέρκων. Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης των θεματικών μορφών τουρισμού με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από συντονισμένες δράσεις και ενέργειες το επόμενο διάστημα.
Επίσης συζητήθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάδειξη της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας των Τζουμέρκων.
Η κα Κουντουρά επισήμανε ότι η περιοχή των Τζουμέρκων προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικής δραστηριότητας όλο το χρόνο και μπορεί να προσελκύσει αυξημένο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό μέσα από την ανάδειξη νέων προορισμών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων, ζητήματα που εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους οικείους Δήμους για την στοχευμένη τουριστική προβολή της περιοχής.

Την ΈνωσηΤουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων των Τζουμέρκων εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Μπούτζας, καθώς και τα μέλη κ.κ. Βαγγέλης Σταμάτης, Νίκος Ζάψας και Άγγελος Ζώνιος.

Ξεκινά αρχές Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Μόλις επιτευχθεί η σύνδεση με τα ΚΕΠ, η αίτηση από τους ενδιαφερόμενους θα μπορεί να υποβληθεί είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, είτε ηλεκτρονικά μέσω του e-services.

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ την σχετική πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του ειδικού εποχικού βοηθήματος.
Στόχος των αρμοδίων υπηρεσιών του Οργανισμού είναι να κινήσουν τη σχετική διαδικασία ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου.
Όμως, η δυσκολία που έχει εντοπιστεί στο να ενταχθούν και τα ΚΕΠ στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, είναι πιθανό να προκαλέσει μικρή καθυστέρηση λίγων ημερών. Μόλις επιτευχθεί η σύνδεση με τα ΚΕΠ, η αίτηση από τους ενδιαφερόμενους θα μπορεί να υποβληθεί είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, είτε ηλεκτρονικά μέσω του e-services.
Σε κάθε περίπτωση, δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.
Συγκεκριμένα, αυτά του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Εξιχνίαση διάρρηξης σε σπίτι στην Πέτρα Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, 27 και 35 ετών

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, διάρρηξη σε σπίτι, που διαπράχθηκε την 03-03-2016, στο χωριό Πέτρα Πρέβεζας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, 27 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το πρωί της 03-03-2016 στην Πέτρα Πρέβεζας, οι δράστες παραβίασαν παράθυρο ισόγειας μονοκατοικίας και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

«Καλώς να ορίσετε»: Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Κόνιτσα: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδιωκτικό έγγραφο για απάτη

Συνελήφθη, χθες (27-09-2016) το μεσημέρι στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, που αφορούσε έκτιση του υπολοίπου της ποινής του, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Γιορτή Τσίπουρου από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνας-Μαραθώνα την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κτήμα της Ηπειρώτικης Αδελφότητας, οδός Αν. Τσίρκα, στην Νέα Μάκρη

Στα 1.000 ευρώ ο ακατάσχετος λογαριασμός

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε με εγκύκλιό της διευκρινίσεις σχετικά με τα ακατάσχετα όρια τραπεζικών λογαριασμών και απαιτήσεων στα χέρια τρίτων για χρέη προς το Δημόσιο.
Σε αυτήν επισημαίνεται:
•Σε περιπτώσεις απαιτήσεων στα χέρια τρίτων δεν επιτρέπεται κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ. Εφόσον οι απαιτήσεις ξεπερνούν το όριο αυτό, επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% του υπερβάλλοντος των 1.000 ευρώ ποσού και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ. Για πάνω από 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.
•Το ακατάσχετο των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σ' έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό είναι 1.250 ευρώ, μηνιαίως, για κάθε φυσικό πρόσωπο και σ' ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα. Στην περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, απαιτείται η γνωστοποίησή του με την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της φορολογικής διοίκησης.
•Η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (επιβολή κατάσχεσης επί κινητών και ακινήτων του οφειλέτη, κατάσχεση στα χέρια τρίτου, έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων) αναστέλλεται σε περίπτωση υπαγωγής των οφειλών σε πρόγραμμα νομοθετικής ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής οφειλής και τήρησης των όρων αυτών, καθώς και σε περίπτωση εκ του νόμου αναστολής ή κατόπιν απόφασης δικαστηρίου.

•Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών υποβάλλεται υποχρεωτικά από τον προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. ή του Ελεγκτικού Κέντρου που έχει την αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών της έδρας του, εφόσον δεν καταβάλλονται τα βεβαιωμένα στη φορολογική διοίκηση χρέη (προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα) για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών και υπερβαίνουν το συνολικό ποσόν των 100.000 ευρώ.

Παράταση υποβολής του «πόθεν έσχες» έως 15 Ιανουαρίου 2017

Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, παραχωρείται δεκαπενθήμερη παράταση για τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.
Έτσι, η προθεσμία κατάθεσης δήλωσης «πόθεν έσχες» εκπνέει πλέον στις 15 Ιανουαρίου του 2017, αντί για την 31η Δεκεμβρίου 2016 που προβλεπόταν αρχικά. Ακόμη, μετατίθεται κατά 15 ημέρες και η έναρξη της υποβολής των δηλώσεων.
Η υποβολή θα γίνεται δηλαδή από την 15η Οκτωβρίου του 2016 και μετά, αντί της 1ης Οκτωβρίου που προβλεπόταν αρχικά.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr