Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα - Αλκμάαρ 1-2

Οι Γιαννιώτες αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι από το Europa League, στην πρώτη τους ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Ο ΠΑΣ το πάλεψε κόντρα στην Αλκμάαρ, άνοιξε το σκορ με τον Κόντε, όμως οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή και έφυγαν με τη νίκη (2-1) από το γήπεδο του Περιστερίου.
Στο 9΄ ο Κόντε στην πρώτη του συμμετοχή στο βασικό σχήμα της ομάδας εκμεταλλεύτηκε τη "γλυκιά" σέντρα του Ναδάλες από τα αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ροσέτ για το 1-0.
Η χαρά για τους Γιαννιώτες κράτησε 20 λεπτά, αφού η Αλκμάαρ κατάφερε τελικά να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σόουζα έπειτα από ασίστ του Γιάχανμπακς.
Σαν να μην έφτανε αυτό, επτά λεπτά αργότερα ο Λούκασεν μετά από τρομερή ενέργεια στα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Πασχαλάκη και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ολλανδική ομάδα. Μετά το 1-2 ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τον ΠΑΣ να περιμένει ουσιαστικά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.
Ο Ακόστα λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με ψαλιδάκι στο 65΄, όμως ο τερματοφύλακας της Αλκμάαρ βρέθηκε σε καλή θέση και μπλόκαρε.

ΠΑΣ Γιάνννινα: Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (51' Μαμπουλού), Τζημόπουλος (46' Σκόνδρας), Κόντε, Ακόστα, Λόπες, Καρανίκας, Κοζορώνης (78' Δώνης)
Αλκμάαρ: Ροσέτ, Φαν Έιντεν, Χαπς, Γιάχανμπακς, Φαν Όβερεμ (71' Τιλ), Βέρχοστ, Χένρικσεν, Σόουζα (79' Γκαρσία), Λούκασεν, Βόιτενς

Εξιχνιάστηκε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένου στην Πρέβεζα

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε σπίτι ηλικιωμένου, που έλαβε χώρα, την 20-07-2016 στην Πρέβεζα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 51 και 10 ετών, για διάπραξη κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την ανάλυση της δράσης τους, το μεσημέρι της 20-07-2016 στην πόλη της Πρέβεζας, ο 51χρονος από κοινού με τον 10χρονο ανήλικο, εισήλθαν στο σπίτι 85χρονου ημεδαπού στην πόλη της Πρέβεζας και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από υπνοδωμάτια του σπιτιού, κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Τον Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2016

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών τον Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2016.
Ακόμη τονίζεται ότι ο συνολικός λογαριασμός ανέρχεται στα ίδια επίπεδα με το 2015.
Επίσης, τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ καθώς παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των φορολογούμενων ενώ δεν θα χάσουν την απαλλαγή από τον φόρο όσοι έχουν υψηλούς τόκους. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 2016, για 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.
Να σημειωθεί ότι φέτος δεν θα ισχύσει και η έκπτωση 20% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί είτε εφάπαξ (στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016) είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη το Σεπτέμβριο και την τελευταία (5η δόση) τον Ιανουάριο του 2017.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξοπλίζεται το Πολυδύναμο Κέντρο "Χατζηκώστα"

Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020", η πράξη: «Κατασκευή και Προμήθεια εγκατάσταση εξοπλισμού Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων (Β΄ ΦΑΣΗ)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 642.382,50 ευρώ (Άξονας προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας»)
Η πράξη περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του Υποσταθμού  καθώς και την προμήθεια - εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης του αλκοολισμού και της κρίσης των  Χρηστών Ναρκωτικών, το οποίο έχει κατασκευαστεί στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Δικαιούχος της πράξης είναι οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.

Βήσσανη Πωγωνίου: Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Τ.Κ. Βήσσανης διοργανώνουν καρδιολογική ημερίδα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.

Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Τ.Κ. Βήσσανης διοργανώνουν καρδιολογική ημερίδα στο πρώην Αρρεναγωγείο Βήσσανης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 11 π.μ., με τη συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων. Την εκδήλωση συντονίζει ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. κ. Στέφανος Φούσας.
Ο Δήμος Πωγωνίου καλεί όλους τους δημότες να παρευρεθούν, καθώς μέσα από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προφύλαξη από καρδιολογικά προβλήματα και τη συνάρτησή τους με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δήμος Πωγωνίου: Πρώτη επίσημη παρουσίαση της Ομάδας Πολυφωνικού Τραγουδιού, την Κυριακή 7 Αυγούστου, ώρα 10:30 π.μ., στα Κτίσματα

Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση πραγματοποιεί η Ομάδα Πολυφωνικού Τραγουδιού Δήμου Πωγωνίου.
Η παρουσίαση θα γίνει με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κτιρίου Πολυφωνικής Μουσικής Κτισμάτων, ένα μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε Μουσείο Πολυφωνικής και Παραδοσιακής Μουσικής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, στις 10:30 π.μ., πριν την έναρξη της ημερίδας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πωγωνίου, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, η Αδελφότητα Κτισμάτων και η Τοπική Κοινότητα Κτισμάτων, με θέμα «Ασφάλεια-Οδοποιΐα στο εγκαταλελειμμένο Πωγώνι».
Η Ομάδα Πολυφωνικού Τραγουδιού δημιουργήθηκε το Μάρτιο, υπό την καθοδήγηση του Μουσικολόγου κ. Κώστα Λώλη, σε μία προσπάθεια διάδοσης και διάσωσης του μοναδικού μουσικού φαινομένου του πολυφωνικού τραγουδιού.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ιωάννινα: Σύλληψη δυο γυναικών, για παράνομο έρανο


Χθες  αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν δυο  γυναίκες (23 και 44 ετών), για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να ενεργούν παράνομο έρανο, με τη μορφή πώλησης βιβλίων ή δωρεών ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δεκαοκτώ βιβλία και έντυπα, δύο μπλοκ αποδείξεων είσπραξης και το χρηματικό ποσό των (138,5) ευρώ.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον  κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και μία κλοπή δικύκλου

Συνελήφθη, χθες (03.08.2016) το μεσημέρι στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος εμπλέκεται σε δύο διαρρήξεις σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και σε μία κλοπή δικύκλου, που έγιναν στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα:
Την 30-07-2016 μετά τα μεσάνυχτα, αφού έθραυσε με πέτρες τη τζαμαρία πρακτορείου ΟΠΑΠ, αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό.
Την 03-08-2016 μετά τα μεσάνυχτα, αφού έθραυσε με πέτρες τη τζαμαρία πρακτορείου ΟΠΑΠ, αφαίρεσε από το εσωτερικό χρηματικό ποσό και πλήθος στιγμιαίων λαχείων.
Το βράδυ της 02/03-08-2016, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι το πρωί της 03-08-2016, ο δράστης μετέβη σε έτερο πρακτορείο, όπου επιχείρησε να εξαργυρώσει (45) από τα αφαιρεθέντα στιγμιαία λαχεία, που κέρδιζαν, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη συνταγή ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΘΥΑΜΙΑ 2016: Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων διοργανώνει συνάντηση Αθλητικών Σωματείων, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στο Δημοτικό Σχολείο Δολιανών, ώρα 19:00

Παράταση έως 30 Νοεμβρίου για υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

Παρατείνεται για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30 Νοεμβρίου του 2016, η προθεσμία υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 από το 2010 και μετά.
Η τροπολογία κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στο σχέδιο νόμου για την ανάθεση και εκτέλεση των συμβάσεων παραχώρησης και ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα με την τροπολογία, για τις δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν έως την ημερομηνία αυτή τα πρόστιμα και οι πρόσθετοι φόροι, μειώνονται στο μισό.
Καταθέτοντας την τροπολογία ο κ. Αλεξιάδης, κάλεσε τους φορολογούμενους να υποβάλλουν τις τροποποιητικές δηλώσεις εντός της νέας προθεσμίας, με μειωμένους τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα, προκειμένου να απεικονίσουν σωστά την περιουσιακή τους κατάσταση και πρόσθεσε ότι όπως προκύπτει από τα μηχανογραφικά στοιχεία υπάρχουν σοβαρά λάθη στην περιγραφή ακινήτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στον ορθό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.


Αρετή Πωγωνίου: Λαϊκή βραδιά την Πέμπτη 11 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ.

Ο Σύλλογος Αρετιωτών Πωγωνίου διοργανώνει λαϊκή βραδιά την Πέμπτη 11 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ..

Απόψε στις 20:00 το ΠΑΣ Γιάννινα-Άλκμααρ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται απόψε  στο Περιστέρι την Άλκμααρ, στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του Europa League. 
Ενώ αρχικά το ματς ήταν να γίνει στις 21:00, όπως έγινε γνωστό από την ηπειρωτική ΠΑΕ, η σέντρα πήγε στις 20:00.
Την απόφαση έλαβε η UEFA, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ, που καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0, με σκοπό να προκριθεί στα playoffs της διοργάνωσης.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει ότι μετά από απόφαση της UEFA o αγώνας της Πέμπτης με την Άλκμααρ θα ξεκινήσει στις 20:00 και όχι στις 21:00 όπως είχε αρχικά ορισθεί».

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, που αναζητούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Άμφισσας

Συνελήφθη, χθες (03-08-2016) νωρίς το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Άμφισσας.
Συγκεκριμένα, ο δράστης αναζητούνταν για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η Γ' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει γλέντι την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο Καλπάκι

Πρόσκληση

Σας περιμένουμε όλους  την Παρασκευή  5 Αυγούστου στο Καλπάκι, στο προαύλιο της εκκλησίας και ώρα 22:00 να γλεντήσουμε με την ορχήστρα του Μιχάλη Μπραχόπουλου στο γλέντι που διοργανώνουμε  η Γ' Λυκείου Δολιανών για την ενίσχυση της εκδρομής μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας!!!