Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα - Αλκμάαρ 1-2

Οι Γιαννιώτες αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι από το Europa League, στην πρώτη τους ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Ο ΠΑΣ το πάλεψε κόντρα στην Αλκμάαρ, άνοιξε το σκορ με τον Κόντε, όμως οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή και έφυγαν με τη νίκη (2-1) από το γήπεδο του Περιστερίου.
Στο 9΄ ο Κόντε στην πρώτη του συμμετοχή στο βασικό σχήμα της ομάδας εκμεταλλεύτηκε τη "γλυκιά" σέντρα του Ναδάλες από τα αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ροσέτ για το 1-0.
Η χαρά για τους Γιαννιώτες κράτησε 20 λεπτά, αφού η Αλκμάαρ κατάφερε τελικά να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σόουζα έπειτα από ασίστ του Γιάχανμπακς.
Σαν να μην έφτανε αυτό, επτά λεπτά αργότερα ο Λούκασεν μετά από τρομερή ενέργεια στα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Πασχαλάκη και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ολλανδική ομάδα. Μετά το 1-2 ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τον ΠΑΣ να περιμένει ουσιαστικά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.
Ο Ακόστα λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με ψαλιδάκι στο 65΄, όμως ο τερματοφύλακας της Αλκμάαρ βρέθηκε σε καλή θέση και μπλόκαρε.

ΠΑΣ Γιάνννινα: Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (51' Μαμπουλού), Τζημόπουλος (46' Σκόνδρας), Κόντε, Ακόστα, Λόπες, Καρανίκας, Κοζορώνης (78' Δώνης)
Αλκμάαρ: Ροσέτ, Φαν Έιντεν, Χαπς, Γιάχανμπακς, Φαν Όβερεμ (71' Τιλ), Βέρχοστ, Χένρικσεν, Σόουζα (79' Γκαρσία), Λούκασεν, Βόιτενς