Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν τρόφιμα σε κατοίκους ορεινών ή μειονεκτικών περιοχών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι επίκειται δωρεάν διανομή τροφίμων από τα προϊόντα παρέμβασης στους μόνιμους κατοίκους ορεινών ή μειονεκτικών περιοχών της Π.Ε. Ιωαννίνων, στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος Ε.Ε. 2012.

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι: Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, τυρί Φέτα ΠΟΠ, ελαιόλαδο, ζυμαρικά και ρύζι parboiled. Ενδεικτικά και σύμφωνα με τις εκδοθείσες Υ.Α., σε οικογένεια με 4 μέλη θα δοθούν 3 κιλά γραβιέρα, 3,5 κιλά φέτα, 5 λίτρα ελαιόλαδο, 13 κιλά ζυμαρικά και 20 κιλά ρύζι.
Πληροφορίες σχετικά με το θέμα στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής (γραφείο 110).

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, της Ηπειρωτικής Αποδημίας σε συνάντηση στα γραφεία της Π.Σ.Ε. (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος) τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ.

Αρ. Πρωτ 2212
Αθήνα 26-11-12


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, της Ηπειρωτικής Αποδημίας σε συνάντηση στα γραφεία της Π.Σ.Ε. (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος) τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. με θέμα: Λειτουργία Δικτύου Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης, που κρίνεται ως απαραίτητο στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου     Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

«Ταξίδι» στην ποιητική ενδοχώρα του Β. Φίλου

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού


«… Δραπέτης από το κοιμητήριο της συνείδησης, ρεμβάζω στην κοιλάδα του ήλιου…»
Πολυστόχαστοι οι παραπάνω στίχοι από το ποίημα «Ολυμπία» αποδεικνύουν την ποιότητα, τη συγκρότηση σκέψης και σύλληψης, τη στοχαστική διάθεση και τον πλούτο της δουλειάς του δημιουργού τους Βαγγέλη Φίλου.
Την ευκαιρία και την ευχαρίστηση να γνωριστούμε με το δημιουργό και το έργο του μας έδωσε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.) η οποία με τη συμμετοχή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθηνών διοργάνωσαν προς τιμήν του λογοτεχνική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Παρουσιάζοντας τον τιμώμενο ο πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Τ., φιλόλογος–κριτικός λογοτεχνίας κ. Κώστας Μαργώνης, είπε:
«… Ο Βαγγέλης Φίλος, με τα λογοτεχνικά του έργα, πεζά και ποιητικά και με τα άρθρα του κατέχει μια εξέχουσα θέση ανάμεσα στους Τζουμερκιώτες λογοτέχνες και δημιουργούς… Η ποιητική του αναζήτηση, αρθρωμένη με στοχαστική διάθεση και οιστρηλατημένη από όραμα, είναι στραμμένη στον εσωτερικό του κόσμο, χωρίς όμως να καταλήγει στην εσωστρέφεια. Νομίζω πως ολόκληρο το έργο του είναι, με τα λόγια του ίδιου του δημιουργού, «ένα πείραμα, όπου αφήγηση και ποίηση συμπλέκονται σε μια σπονδύλωση εύκαμπτη, μεταβαλλόμενη και πολυσχιδή, πλουτίζοντας η πρώτη τη δεύτερη με τη μαγεία του μύθου και η δεύτερη την πρώτη με το ρυθμό εικόνων και ήχων, με τα σύμβολα και το αίνιγμα».

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού

Συνελήφθη, χθες (25-11-2012) το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.

Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για συμμετοχή σε σπείρα που εμπλέκεται σε 47 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων οικιών και οχημάτων σε πόλεις της Γερμανίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Φοροαπαλλαγές τέλος με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Τιμωρεί όσους έχουν παιδιά και στεγαστικά δάνεια.

Διατηρούνται μόνο οι εκπτώσεις φόρου 10% για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, έξοδα διατροφής μεταξύ πρώην συζύγων και δωρεές προς το δημόσιο, τους ΟΤΑ και κοινωφελή ιδρύματα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», με τον τρόπο αυτό, κάθε φορολογούμενος με στεγαστικό δάνειο που κέρδιζε μέχρι φέτος 100 ευρώ εξαιτίας της προβλεπόμενης φοροαπαλλαγής για το 10% των τόκων του δανείου του έως 1.000 ευρώ, επιβαρύνεται με την εφαρμογή των νέων διατάξεων με έξτρα φόρο 100 ευρώ.
Ανάλογες επιβαρύνσεις προκύπτουν από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για ενοίκια κύριας κατοικίας ή παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ασφάλιστρα.
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν ότι το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται 10% για κάθε καταβαλλόμενη από τις παρακάτω δαπάνες:
Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν, κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.
Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 3.000 ευρώ. Επομένως η μείωση φόρου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 ευρώ και μόνο εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.
Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, του οποίου αποτελεί
φορολογητέο εισόδημα και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη.
Τα ποσά -άνω των 100 ευρώ- που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, κοινωφελή ιδρύματα, καθώς και η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων αυτοκινήτων που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία.
Η νέα φορολογική κλίμακα
Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει η πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Η νέα προτεινόμενη φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οδηγεί σε μείωση του φόρου για ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ και σε αύξηση του φόρου για τα υψηλότερα.
Ειδικότερα προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 21% για ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, συντελεστής 36% για εισόδημα από 25.001 ευρώ έως 48.000 ευρώ και 45% για το υπερβάλλον.
Ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα μειώνεται ως εξής:
- Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ
- Για εισόδημα πάνω 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά πενήντα ευρώ ανά χίλια ευρώ εισοδήματος
- Για εισόδημα άνω των είκοσι εννέα χιλιάδων (29.000) ευρώ το ποσό μείωσης της περιορίζεται κατά εκατό ευρώ ανά χίλια ευρώ εισοδήματος.
Η κλίμακα που προβλέπεται να ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει φορολογικό συντελεστή 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Pulse RC: Δημοσκοπικός κατήφορος για τα κόμματα της συγκυβέρνησης

Τί δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες»

Δημοσκοπική καθίζηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες» καθώς η Νέα Δημοκρατία πέφτει κάτω από το 20% για πρώτη φορά από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόνο 6% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 3,5%.
Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της εφημερίδας «6 μέρες» τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης, λίγο μετά την ψήφιση των μέτρων. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία.
Με την αναγωγή, χωρίς να υπολογίζονται αποχή, λευκό ή άκυρο τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά τους από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 30 Οκτωβρίου):
ΣΥΡΙΖΑ: 26% (25,5)
ΝΔ: 21,5% (22)
Χρυσή Αυγή: 13,5% (13)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5% (7)
ΠΑΣΟΚ: 6,5% (7)
ΚΚΕ: 5,5% (5,5)
ΔΗΜΑΡ: 4% (4)
Άλλο: 2,5% (2)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5% (1,5)
Δημιουργία Ξανά: 1% (1,5)
Οικολόγοι: 1% (1)
Αναποφάσιστοι: 9,5% (9,5)
Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία θεωρεί ότι με την έλευση της δόσης, ούτε η χώρα θα σωθεί ούτε η αβεβαιότητα θα εκλείψει.
Οι ερωτώμενοι δηλώνουν απογοητευμένοι από εταίρους και δανειστές μας.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Τραγωδία στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων

Σκότωσε τον συνάδελφό του και μετά αυτοκτόνησε!


Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις  9:00 μέσα στον οργανισμό διαχείρισης του σπηλαίου, ένα ανεξάρτητο κτίριο που βρίσκεται 300 μέτρα από το σπήλαιο του Περάματος. Εκείνη την ώρα εισέβαλε ο δράστης Δ.Ν. και πλησίασε τον φύλακα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άντρες διαφώνησαν για ασήμαντη αφορμή και ο 54χρονος έφυγε από το γραφείο. Όλοι πίστεψαν ότι το επεισόδιο είχε λήξει αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διαψεύστηκαν...
Ο 54χρονος επέστρεψε με την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στο αυτοκίνητό του και σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε και σκότωσε τον 35χρονο φύλακα του σπηλαίου που βρισκόταν εκεί.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο άτυχος υπάλληλος υπέκυψε στα τραύματά του. Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.
Ο άτυχος φύλακας Γ.Ζ. δούλευε με σύμβαση αορίστου χρόνου και σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν ήταν ένα ήσυχο παιδί που ποτέ δεν είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του. Ο 54χρονος δράστης Δ.Ν., ήταν δημοτικός υπάλληλος, παλιός εισπράκτορας στη ΔΟΥ και σύμφωνα με μαρτυρίες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ.
Επί τόπου έχει σπεύσει ο ιατροδικαστής προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το έγκλημα, ενώ στο σπήλαιο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και δυνάμεις της αστυνομίας.
Στο σημείο πηγαίνει και ο δήμαρχος της πόλης Φ.Φίλιος που πληροφορήθηκε την τραγική είδηση, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
54χρονος δημοτικός υπάλληλος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα 35χρονο συνάδελφο του
Ο δράστης μετά την ανθρωποκτονία αυτοπυροβολήθηκε με την ιδία καραμπίνα και έθεσε τέλος στη ζωή του

Σήμερα (26-11-2012) το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ιωαννιτών «Σπήλαιο Περάματος», 54χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 35χρονο ημεδαπό, υπάλληλο των γραφείων, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.
Στη συνέχεια, ο 54χρονος στον ίδιο χώρο αυτοκτόνησε με τη χρήση της προαναφερόμενης καραμπίνας.
Τον τόπο του περιστατικού ερεύνησαν τα αρμόδια εγκληματολογικά συνεργεία, ενώ στο σημείο προσήλθε και ο Ιατροδικαστής Ιωαννίνων.
Το κυνηγετικό όπλο και δύο κάλυκες κατασχέθηκαν.
Προανάκριση για τα αιτία και τις συνθήκες του περιστατικού ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για τις μεταθέσεις του 2013

Καθυστερεί η αξιολόγηση.
Το Υπουργείο Παιδείας σταματά τις διαδικασίες μέχρι τον Μάρτιο.

Τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών περιλαμβάνει νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, για τις μεταθέσεις του 2013 οι ενδιαφερόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών το υπουργείο Παιδείας βάζει «φρένο» τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο, καθώς όπως έγινε γνωστό το Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι έτοιμο ώς τις 10 Μαρτίου του 2013, όπως αναφέρει το Έθνος.
Διάταξη που προβλέπει ποιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέγονται ως σχολικοί σύμβουλοι αναφέρει ότι αυτές τις θέσεις μπορούν να διεκδικούν εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με βαθμό Γ', τουλάχιστον δωδεκαετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθμια ή στην Δευτεροβάθμια δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί τουλάχιστον δέκα χρόνια, από τα οποία τουλάχιστον τα πέντε σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η παράσταση '' Η Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα'', στο 'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τι γράφει στο fb ο Αργιθεάτης δικηγόρος Μενέλαος Παπακώστας
Η παράσταση ταξιδεύει και στις Βρυξέλλες

Την φωτογραφία την είδαμε στο "Fa" και στην σελίδα του Αργιθεάτη Δικηγόρου της Αθήνας Μενέλαου Παπαδημητρίου και είναι από την χθεσινή πετυχημένη παράσταση ''Η αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα'' στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Γράφει λοιπόν ο κ Παπαδημητρίου στη σελίδα του: "NIKOΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ!!! Δυό σπουδαίοι Ηπειρώτες - Αρτινοί (από τη Σουληκαριά ο πρώτος και από τη Μεγαλόχαρη ο δεύτερος) στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού που διαπρέπουν και κάνουν την Πατρίδα περήφανη!!!

Μετά από την καταπληκτική παράσταση ''Η αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα'' που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και που η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΣΠΟΔΗΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, ΔΙΕΘΕΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, συναντηθήκαμε με το λαμπρό Σκηνοθέτη ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ και τα είπαμε Πατριωτικά!!!"

Με απόλυτη επιτυχία έγινε χθες η παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ).
Το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, στις 21:00, και για την υποστήριξη του ΙΜΚ, αλλά και με την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσιάσθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Θέατρο του Ιδρύματος η "Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα". Ένα πανανθρώπινο έργο, που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, το οποίο αμέσως μετά, και με την Αιγίδα του ΙΜΚ, ταξιδεύει εκτός συνόρων για να παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες.

Η "Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα" είναι μία σύνθετη παράσταση σε ποιητική απόδοση και μουσική του ίδιου, η οποία παρουσιάζεται ως μια μινιμαλιστικής μορφής τραγωδία, όπου κυριαρχεί ο θείος λόγος, μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών και τη παρουσία του χορού (λαού), η εικόνα μέσω video art και street art, η μουσική, ο ήχος και το φως. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να επιβάλλονται αυθαίρετες ερμηνείες στο αριστουργηματικό κείμενο του Ιωάννη, η μετάφραση και η ποιητική του απόδοση σε μια απλή, κατανοητή και χωρίς ακρότητες γλώσσα αλλά και η παράσταση "Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα" φέρνει το δύσκολο και μερικές φορές στρυφνό και δυσνόητο πρωτότυπο κείμενο ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη τη μοναδικότητά του.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για κλοπές σε καταστήματα - σούπερ μάρκετ

Συνελήφθησαν προχθές (23-11-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 48, 43 και 17 ετών, για κλοπές προϊόντων από σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε σούπερ μάρκετ της πόλης και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα αξίας (274) Ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους υπεύθυνους του καταστήματος και στη συνέχεια συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο.
Τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν διάφορα άλλα προϊόντα, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από άλλο σούπερ μάρκετ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής των δραστών σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.


Συνελήφθησαν σήμερα (25-11-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, μία 28χρονη γυναίκα, υπήκοος Ιράν και ένας 34χρονος ομοεθνής της, ο οποίος συνόδευε το 6χρονο παιδί του, κατηγορούμενοι για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, επέδειξαν διαβατήρια - ταυτότητες Βουλγαρικών και Ελληνικών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν εξυπαρχής πλαστά.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής 1400 ευρώ, επιδιώκοντας τη νομιμοφανή έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου καθώς και την αναχώρησή τους για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.

Αυξημένος έως 500% ο φόρος για εισοδήματα από ενοίκια

Eξοντωτικά μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, περιέχει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στα κόμματα για διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο αυξάνει σημαντικά τους φόρους για όσους έχουν παιδιά ένα θέμα που προκαλεί αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.
Ωστόσο, απαλείφει τις διατάξεις για αποζημίωση του εφάπαξ που είχε προκαλέσει θύελλα.
Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια θα βρεθούν μπροστά στην φορολόγησή τους με συντελεστή 10% για τα εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ και 33% για το τμήμα πάνω από τα 12.000 ευρώ.
Οι φόροι, σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς, μπορεί να αυξηθούν από 3% έως 500% ενώ θα υπάρξουν μειώσεις για εισοδήματα από ενοίκια πάνω από 75.000 ευρώ. Σήμερα κάποιος που έχει εισοδήματα έως 6.000 ευρώ μόνο από ενοίκια πληρώνει φόρο 100 ευρώ. Με το νέο σχέδιο ο φόρος με συντελεστή 10% θα εκτοξευτεί στα 600 ευρώ!
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται επίσης στη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης μόνο για τα αυτοκίνητα και ειδικά για όσα είναι μέχρι 1.600 κ.ε. όπου η μείωση θα είναι γύρω στο 20%. Για ακίνητα, σκάφη, πισίνες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων τα τεκμήρια θα διατηρηθούν.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης φορολογική κλίμακα με τρεις συντελεστές, δηλαδή 21% από το πρώτο ευρώ μέχρι 25.000 ευρώ, 36% από το ποσό αυτό μέχρι τις 48.000 ευρώ και 45% για τα υψηλότερα κλιμάκια. Η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ θα αντικατασταθεί με ελάφρυνση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ.
Υψηλούς φόρους θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς θα υπάρχουν συντελεστές 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ και 33% για υψηλότερα εισοδήματα.
Στο 26% από 20% θα πάει ο φόρος για τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων ενώ μειώνεται στο 10% από 25% ο συντελεστής φορολόγησης μερισμάτων.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει διάταξη για τις αποδείξεις, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα καταργηθούν πλήρως ή θα αντικατασταθούν με κίνητρα για τη χρήση του «πλαστικού χρήματος».
Στο αρχικό κείμενο προβλεπόταν ότι κάθε μισθωτός και συνταξιούχος θα πρέπει να συγκεντρώνει αποδείξεις αξίας μέχρι ποσού που ισοδυναμεί με το 25% του μέχρι τις 42.000 ευρώ δηλούμενου και φορολογούμενου με την κλίμακα ατομικού εισοδήματος του. Δηλαδή για ποσό εισοδήματος άνω των 42.000 ευρώ, οι αποδείξεις που θα έπρεπε να μαζευτούν δεν μπορούσαν να υπερβαίνουν πλέον το ποσό των 10.500 ευρώ (το 25% των 42.000 ευρώ). Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολειπόταν του απαιτούμενου ποσού, επί της διαφοράς θα επιβαλλόταν φόρος 21%.

ΠΗΓΗ: www.Newsbomb.gr