Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-0


Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν για τέταρτο σερί εντός έδρας παιχνίδι χωρίς γκολ παρά τις ευκαιρίες τους στο β' μέρος και μετά τη νίκη του ΟΦΗ βρίσκονται πλέον σε θέση απ' ευθείας υποβιβασμού.
Το γκολ του Κρίζμαν στο 47΄, καταλογίστηκε κακώς ως οφσάιντ, κρατώντας το σκορ στο 0-0.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ν. Μιχαήλ,  Α. Μιχαήλ, Σκόνδρας, Κάργας, Μπουκουβάλας,  Κάστρο (Μπατίστ 77΄), Νικολιάς (Παμλίδης 61΄), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Κρίζμαν (Αθανασιάδης 74΄), Μάνος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μαρτίνεζ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (Τασουλής 68΄), Κώτσιρας, Μανιάς (Αραβίδης 30΄), Τσιλιανίδης (Βλάχος 88΄).

Ο Α.Ο. Ανατολής συνέτριψε τον Αγροτικό Αστέρα και στέφτηκε και μαθηματικά πρωταθλητής (6-0)

*Ο Α.Ο. Ανατολής συνέτριψε με 6-0 τον Αγροτικό Αστέρα και στέφτηκε και μαθηματικά πρωταθλητής του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής και από την νέα αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Στο 5΄ ο Εμβραιζόγλου Νικόλαος άνοιξε το σκορ για τον Α.Ο. Ανατολής.
Στο 15΄ ο Θανάσης  Κων/νος με κεφαλιά κάνει  το 2-0.
Ο Νεφρού Κων/νος στο 21΄ εκμεταλλεύεται ολιγωρία της άμυνας του Αστέρα και κάνει το 3-0.
Στο 28΄ ο Εμβραιζόγλου Νικόλαος ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 4-0.
Στο 35΄ ο Θανάσης  Κων/νος με πλασέ γράφει το 5-0.
Ο  Σκανδάλης Χρήστος στο 36΄ σημειώνει το τελικό 6-0.
Α.Ο. Ανατολής:
Διαμάντης Ανδρέας, Δήμος Γρηγόριος (Γκούμας Ιωάννης 73΄), Φίλιος Γεώργιος, Μπίζιος Βασίλειος, Νέφρος Κωνσταντίνος, Κλιτσινάρης Αθανάσιος, Σκανδάλης Χρήστος, Εμβραιζόγλου Νικόλαος (Μιχαηλίδης Θεόδωρος 73'), Θανάσης Κωνσταντίνος (Γκούμας Κωνσταντίνος 73΄), Χριστακόπουλος Γεώργιος (Κατσίφας Κωνσταντίνος 63΄), Φωλίνας Σταύρος
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης):
Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης, Τσόκρης Λάμπρος, Ταΐρης Γεώργιος  (Καράβας Αναστάσιος 81΄), Τάσσος Παναγιώτης, Ζότα Romeo, Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Πασχάλης  Ευάγγελος 46΄), Κυρίτσης Ιωάννης (Παπαρούνας Στέφανος 46΄),  Γκόνης Πέτρος (Φαρμάκης Αναστάσιος 46΄), Ορφανός Χριστόφορος, Παππάς Θωμάς

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 13 Απριλίου 2019
Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 2-0
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-0
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3-1
Κυριακή 14 Απριλίου 2019
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 3-0
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 1-2
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 6-0


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19
1.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 70 
2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 59
3. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 56
4. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 54
5. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 53  
6. Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 52
7. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 48
8.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 39
9.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 37     
10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 35
11.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 28
12.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 28
13. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 23
14.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 18  
15.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  8                    
16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ -9

Τραγικός επίλογος για 39χρονο ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή της Μονής Στομίου


Νεκρός εντοπίστηκε 39χρονος ορειβάτης που αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Μονής Στομίου.
Η επιχείρηση για την ανάσυρση  γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία από άνδρες της ΕΜΑΚ, λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, φιλοξενείται σήμερα στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.

Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”: Έχει ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων Ο.Σ.Δ.Ε 2019


Ο  Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, υπενθυμίζει στους αγρότες της περιοχής μας ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων Ο.Σ.Δ.Ε  2019.
Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών θα υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία και ενημέρωση για την ημερομηνία προσέλευσης.
Παράλληλα το Δ.Σ, αποφάσισε να επιβραβεύσει τους συναδέλφους αγροκτηνοτρόφους που θα υποβάλουν αίτηση Ο.Σ.Δ.Ε  με την παροχή έκπτωσης 3% στα γεωργικά εφόδια και στα κτηνιατρικά φάρμακα, για όλον το χρόνο.

Ο Σάκης Τζαλαλής συζητά με τους πολίτες για τις Ευρωεκλογές, την Τρίτη 16 Απριλίου στις 20:30 στο ξενοδοχείο “Du Lac”


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Αθανάσιος (Σάκης) Τζαλαλής, στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητάς του, προσκαλεί τους πολίτες σε ανοικτό διάλογο. 
Σε μια διαλεκτική συζήτηση στην οποία θα δώσει το στίγμα των θέσεών του για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και θα περιμένει από όλες και όλους εσάς να συνδιαμορφώσετε μαζί του τις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας.
Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο “Du Lac” στα Ιωάννινα.
 Όπως χαρακτηριστικά σμειώνει ο Ηπειρώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής: «Στο “Κίνημα Αλλαγής” μαζί με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας προωθούμε το όραμα μας για μια κοινωνική Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Γι΄ αυτό κι εγώ μαζί με τους πολίτες απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα ξεκίνησα έναν ευρύ διάλογο στον οποίο επεξεργαζόμαστε θέσεις και προτάσεις που θα συνδιαμορφώσουν ένα νέο προοδευτικό σχέδιο για την τόνωση της ανάπτυξης και την δίκαιη κατανομή του πλούτου, με προσήλωση στη δημοκρατία και απόλυτο σεβασμό στη θεσμική συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κυνηγητικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου: Τακτική γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέου ΔΣ, την Κυριακή 14 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε τα μέλη μας σε τακτική Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου στο Δελβινάκι.

Πώς γερνάει το δέρμα μας;


Όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν ή να ευνοήσουν την εμφάνιση υπερβολικής ευαισθησίας: το δέρμα αντιδρά πιο έντονα, εκεί που θα προτιμούσατε να μην αντιδρά καθόλου, μας επισημαίνει η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Τάνια Βλαδένη, από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός και εξηγεί:
Ενδογενής Γήρανση
Γενετικά προγραμματισμένη, πρόκειται για φυσιολογική διαδικασία, αποτέλεσμα αργής εκφύλισης των ιστών που καθορίζεται από τη γενετική κληρονομιά του κάθε ατόμου.
Είναι αυτό που ονομάζουμε «βιολογικό ρολόι», το οποίο δεν κινείται με τον ίδιο τρόπο για όλους.
Εξωγενής Γήρανση
Οφείλεται σε πολλούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα, κλπ.
Οι κυριότεροι παράγοντες:
• Ο ήλιος και η UV ακτινοβολία: η φωτογήρανση είναι πρόωρη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ή σε τεχνητές πηγές, τα μόνιμα αποτελέσματα των οποίων είναι παράλληλα επιφανειακά και σε βάθος.
• Το περιβάλλον: οι ατμοσφαιρικοί ρυπογόνοι παράγοντες εξασθενούν το προστατευτικό υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος και γεννούν ελεύθερες ρίζες με ισχυρή οξειδωτική δράση που συμβάλλουν στην επιταχυνόμενη γήρανση του δέρματος. Τα βλαπτικά αποτελέσματα των ρυπογόνων παραγόντων είναι ορατά, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, μέσω της αθροιστικής δράσης των ρυπογόνων επιθέσεων μικρής μεν έντασης αλλά συχνά επαναλαμβανόμενων.