Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Τελειώνει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο


Μέχρι αυτή την στιγμή δεν  έχει δοθεί παράταση

Συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στα Γραφεία Κτηματογράφησης του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις 17 περιοχές όπου η προθεσμία λήγει αύριο, 31 Οκτωβρίου. 
Πρόκειται για τις εξής περιφερειακές ενότητες: Δράμα, Ξάνθη, Θάσο, Ροδόπη, Γρεβενά, Ιωάννινα, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αρκαδία, Ηράκλειο, Μαγνησία, Λασίθι και Δυτική Αττική.
Η διοίκηση του Κτηματολογίου έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

Γιάννινα: Μοιραία πτώση 86χρονης από ταράτσα πολυκατοικίας


Μοιραία ήταν η πτώση 86χρονης από ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σταυρίδη στα Γιάννινα.
 Η ηλικιωμένη γυναίκα, κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, βρέθηκε στο κενό.
Τα ακριβή αίτια του συμβάντος ερευνά η Αστυνομία Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019»


Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα όσους συνέδραμαν στην διοργάνωση των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019» τιμώντας το Έπος του 1940 και τους χιλιάδες ήρωες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία.
Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Ηπείρου, Π.Ε.Δ. Ηπείρου, 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου καθώς και το Κέντρο Νέων Ηπείρου.
Επίσης ευχαριστούμε του υποστηρικτές της εκδήλωσης: Βίκος Α.Ε., Ελλάκτωρ, Energean, Μεταλλουργική Ηπείρου και MitsisHotels.
Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους στρατιώτες 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά από το Δήμο Πωγωνίου που συμμετείχαν στην αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.
Κλείνοντας, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην συγκινητικά μεγάλη προσέλευση επισκεπτών από πολλές περιοχές της χώρας. Τους ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε του χρόνου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Οι τυχεροί λαχνοί της λαχειοφόρου αγοράς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος» ανακοινώνει τους  τυχερούς λαχνούς της λαχειοφόρου αγοράς της κλήρωσης της εκδήλωσης  την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 23χρονος στα Ιωάννινα, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και το χρηματικό ποσό των (7.720) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (29-10-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ο 23χρονος, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα και συνελήφθη, διότι μετά από νομότυπη έρευνα που έγινε σε χώρο όπου διαμένει βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (47,2) γραμμαρίων,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
χρηματικό ποσό των -7.720- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους


Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού με το οποίο περιλαμβάνει και την Ήπειρο.
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανώς θα συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Α) Τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Β) Η κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.
Γ) Η Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι Σποράδες και σταδιακά η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.
2. Την Παρασκευή   1 Οκτωβρίου
Τις πρωινές ώρες η Εύβοια και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς οι βόρειες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Δέκα χαρακτηριστικά της “χαμογελαστής” κατάθλιψης


Μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση για τη διερεύνηση της χαμογελαστής κατάθλιψης είναι η εξής: Αν δεν ξέρετε εσείς οι ίδιοι πώς να αποκαλύψετε τον πόνο σας, πώς θα μπορέσουν οι άλλοι να διακρίνουν τι σάς συμβαίνει;


Ο καλύτερος τρόπος είναι να εντοπίσουμε τα χαρακτηριστικά της χαμογελαστής κατάθλιψης. Πρόκειται για μία ομάδα συμπεριφορών ή πεποιθήσεων που συνυπάρχουν, όπως το αλάτι και το πιπέρι. Ο εντοπισμός αυτών των χαρακτηριστικών ευελπιστούμε ότι θα διευρύνει την αντίληψή σας, είτε είστε γονέας, γιατρός, θεραπευτής, δάσκαλος ή φίλος. Είναι καιρός να σταματήσουμε να αγνοούμε αυτό το είδος κατάθλιψης, η οποία δεν περιλαμβάνει τα γνωρίσματα της κλασικής κατάθλιψης, αλλά μπορεί ωστόσο να είναι εξίσου επιβλαβής.
Ακολουθούν δέκα βασικά χαρακτηριστικά της χαμογελαστής κατάθλιψης. Δεν εμφανίζουν όλοι οι άνθρωποι με χαμογελαστή κατάθλιψη όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ωστόσο παρουσιάζουν μεγάλη συνέπεια.
Αν ταυτίζεστε με τη χαμογελαστή κατάθλιψη…
1. Είστε εξαιρετικά τελειομανείς με μία συνεχή, επικριτική εσωτερική φωνή έντονης ντροπής
Η ύπαρξη τάσης τελειομανίας είναι κάτι διαφορετικό. Προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε: Αν είναι να το κάνω, τότε θα το κάνω καλά.
Ωστόσο, μπορεί να επιπλήττετε σιωπηρά τον εαυτό σας αν δεν έχετε διαρκώς την πρωτιά. Μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να μην είστε τέλειοι σε όλους τους τομείς της ζωή σας. Για παράδειγμα, ακόμη και αν δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε σκι, δε σημαίνει ότι η ζωή σας εξαρτάται από αυτό. Ωστόσο, αν πρόκειται για μια δραστηριότητα ή επιδίωξη που έχει νόημα για σας, πρέπει να δείχνει τέλεια, ιδιαίτερα αν πρόκειται να τη δουν ή να την αξιολογήσουν και άλλοι. Είστε οι τέλειοι γονείς, οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες, οι καλύτεροι φίλοι.
Συνεχώς αξιολογείτε το στάτους σας και αν δεν ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες σας, αυξάνετε την πίεση απέναντι στον εαυτό σας. Η εσωτερική σας ντροπή κυβερνάει τις επιλογές σας και τον κόσμο σας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Χ.Ο.Ι.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Πρόεδρο τον κ. Παύλο Χήτα συνεχίζει την πετυχημένη του πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων.
Η ανακατομή των αξιωμάτων προέκυψε μετά την παραίτηση του επί 10 συναπτά έτη Προέδρου του Χ.Ο.Ι. κ. Σταύρου Λάμπρου. Την κενή θέση κάλυψε ο πρώτος επιλαχών κ. Δημήτριος Κανής και το νέο συμβούλιο έχει ως εξής: 
Προέδρος: Παύλος Χήτας
Αντιπρόεδρος: Μάκης Κίτσος
Ταμίας: Νατάσα Παπαδοπούλου
Γραμματέας: Γιώργος Μπαζούκας
Μέλος: Δημήτρης Κανής
Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του Χ.Ο.Ι. για την εμπιστοσύνη τους και εξήρε το έργο του προκατόχου του επισημαίνοντας ότι έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.
«Ο κ. Λάμπρου έχει προσφέρει τα μέγιστα στον όμιλό μας και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Τα νέα μου καθήκοντα με γεμίζουν ευθύνη, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την σπουδαία διαδρομή που έχει διανύσει ο Χ.Ο.Ι. από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος δρόμος αλλά ο στόχος μας παραμένει ίδιος και αφορά τη διερεύνηση, διατήρηση και διάδοση των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας.
Έχουμε ήδη δρομολογήσει δράσεις που θα αναδείξουν τον πολιτισμό μας και με βασικό πυλώνα το Φεστιβάλ του Χ.Ο.Ι. στοχεύουμε να εδραιώσουμε τα Γιάννινα στον παγκόσμιο χάρτη των παραδοσιακών χορευτικών διοργανώσεων» σημείωσε ο κ. Χήτας.

Ρομποτική χειρουργική σπονδυλικής στήλης με GPS: μόνο στο Metropolitan


H αναίμακτη χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας με το καλύτερο σύστημα που υπάρχει, ExcelsiusGPS™,  βρίσκεται αποκλειστικά στο Metropolitan Hospital. Η ομάδα ιατρών, με επικεφαλής τον Δρ. Μάριο Λυκίσσα, έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό επεμβάσεων σε ενηλίκους και παιδιά με απόλυτη επιτυχία.
Η τρισδιάστατη και πολύπλοκη δομή της σπονδυλικής στήλης, η πληθώρα των παθήσεών της και το γεγονός ότι φιλοξενεί ευαίσθητα ανατομικά στοιχεία όπως ο νωτιαίος μυελός και οι νευρικές ρίζες, βλάβη των οποίων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, αποτελούν αιτία ιατρικών σφαλμάτων και δυσαρεστημένων ασθενών.
Η διεθνής ιατρική κοινότητα, προσπαθώντας να μειώσει τον αριθμό και τη σοβαρότητα των επιπλοκών στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, επιτάχυνε την ανάπτυξη της Xειρουργικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας στη Σπονδυλική Στήλη (MISS).
Η χειρουργική τεχνική MISS
 Η χειρουργική τεχνική MISS επιτρέπει την επεμβατική αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης με μικρές τομές. Αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση της ιστικής καταστροφής καθώς η προσπέλαση γίνεται με διαχωρισμό και όχι με διατομή των μυών.
ExcelsiusGPS™, το νεότερο επίτευγμα της ρομποτικής χειρουργικής
Την τελευταία τριετία στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε η ρομποτική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής του ισχίου και του γόνατος.
Καρπός αυτής της ανάπτυξης ήταν το σύστημα ExcelsiusGPS™, το νεότερο επίτευγμα της ρομποτικής χειρουργικής παγκοσμίως. Ένα τέτοιο σύστημα  - το μοναδικό στη Νότια Ευρώπη -  υπάρχει και λειτουργεί στην Ελλάδα, μόνο στο Metropolitan Hospital.

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία;


Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι το συχνότερο σεξουαλικό πρόβλημα στους άνδρες και όχι μόνο στους πιο ώριμους ηλικιακά, επηρεάζοντας τον έναν στους τέσσερις.
Μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Medicine, έδειξε πως η πρόωρη εκσπερμάτιση συνυπάρχει με τη στυτική δυσλειτουργία. Πιο συγκεκριμένα επιβεβαίωσε τον υψηλό επιπολασμό της συνύπαρξης πρόωρης εκσπερμάτισης και στυτικής δυσλειτουργίας, υποδεικνύοντας μία πολύπλοκη σχέση μεταξύ των δύο συνθηκών και τη σημασία του έγκαιρου εντοπισμού αυτής της συνύπαρξης.
Μεταξύ των 937 συμμετεχόντων στη μελέτη, μέσης ηλικίας 41 ετών, συν – πλην μια δεκαετία, το ποσοστό συνύπαρξης των δύο καταστάσεων ήταν 24,7%.
Κακές σεξουαλικές σχέσεις, αυτοεκτίμηση στο ναδίρ, κατάθλιψη και άγχος ανέφεραν πιο συχνά όσοι είχαν πρόωρη εκσπερμάτιση ή στυτική δυσλειτουργία, ειδικά εκείνοι που αντιμετώπιζαν και τις δύο καταστάσεις.
«Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη και περίπλοκη πάθηση, για την οποία ευθύνονται πολλοί παράγοντες. Πρόκειται για τον υπερβολικά σύντομο έως και μηδενικό λανθάνοντα χρόνο εκσπερμάτισης, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Πρώτη φορά καταγράφηκε σε ιατρικά εγχειρίδια στις αρχές της δεκαετίας του ΄30», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Ρόκκας χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος (www.krokkas.gr).
Με βάση την βαρύτητά της, η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να ταξινομηθεί σε: