Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου η αδελφοποίηση Δήμου Σφακίων και Δήμου Πωγωνίου

Το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε στο Φραγκοκάστελλο Σφακίων, η  αδελφοποίηση Δήμου Σφακίων και του Δήμου Πωγωνίου.
Ως γνωστό το Δελβινάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, είναι ο τόπος καταγωγής του Χατζημιχάλη Νταλιάνη, ο οποίος ηγήθηκε της επανάστασης των Κρητών κατά του τουρκικού ζυγού και άφησε την τελευταία του πνοή στη Μάχη του Φραγκοκαστέλλου στις 18 Μαΐου του 1828.
Το εορταστικό μέρος ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στη προτομή του Χατζημιχάλη Νταλιάνη.
Υπογραφή πρωτόκολλου αδελφοποίησης Δήμου Σφακίων και Δήμου Πωγωνίου.
Χαιρετισμός από επισήμους, καθώς και ομιλία από τον κ. Πολέντα Μανούσο, Υποστράτηγος ε.α., Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Χανίων.

«Τουρισμός για Όλους»: 43.000 δικαιούχοι στην πρώτη φάση του προγράμματος που θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου

Ποια είναι τα δικαιολογητικά

Στις 19 Ιουλίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» από τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού.
Η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά στην περίοδο από 19 Ιουλίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2013, αφορά 43.000 δικαιούχους και χωρίζεται σε δύο υποπρογράμματα: Εξαήμερες διακοπές και πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία.
Το πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών αφορά 38.000 δικαιούχους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια, σε ξενοδοχεία καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για πέντε διανυκτερεύσεις.

Παραμένουν «αδρανείς» οι αδρανείς καταθέσεις

Μετατίθεται για ένα χρόνο η δυνατότητα χρήσης των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις για την κάλυψη αναγκών του Δημοσίου με σκοπό την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Αν και ο νόμος 4151/2013 «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών» έχει ψηφισθεί ήδη από τον Απρίλιο από την Βουλή οι διατάξεις του για τις αδρανείς καταθέσεις θα ενεργοποιηθούν το 2014.
Με το νόμο για τους αδρανείς καταθετικούς λογαριασμούς αποσαφηνίζεται κατά τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι μετά την παραγραφή των δικαιωμάτων του καταθέτη ή των νομίμων κληρονόμων του, κατόπιν παρέλευσης εικοσαετίας, η χρήση των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Ακόμη, στον Ν. 4151/2013 προβλέπεται η υποχρέωση ειδοποίησης του δικαιούχου εν δυνάμει αδρανούς κατάθεσης πριν τη συμπλήρωση του χρόνου παραγραφής περισσότερες από μία φορές (εφόσον πρόκειται για ποσό άνω των 100 ευρώ, προκειμένου το ποσό αυτό να ανταποκρίνεται στο κόστος της σχετικής ειδοποίησης), ενώ ορίζεται με σαφήνεια ότι το υπόλοιπο αδρανούς καταθετικού λογαριασμού παραγράφεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μετά την παρέλευση εικοσαετίας.

Παραδοσιακό πανηγύρι στην Σμυρτούλα Πρέβεζας την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΚΕΠΕ: Πάνω από 30% η ανεργία το 2014

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την ανεργία και την ύφεση στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το Κέντρο στο τετραμηνιαίο περιοδικό του «Οικονομικές εξελίξεις», για φέτος η ύφεση θα είναι της τάξεως του 4,09% και του 2014 στο 0,55%, ενώ η ανεργία θα εκτιναχθεί πάνω από 30% (30,94%).
«Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι προβλέψεις του υποδείγματος υποδεικνύουν ότι το ποσοστό της ανεργίας για το τρέχον έτος θα κυμανθεί γύρω από το 28%» σημειώνεται στην έκθεση και προστίθεται ότι «πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία όμως είναι και αναπόφευκτη, δεδομένης της συνεχιζόμενης μείωσης που παρατηρείται στην οικονομική δραστηριότητα».
Όσον αφορά στον εναρμονισμένο πληθωρισμό, η εκτίμηση είναι ότι φέτος θα μειωθεί κατά 0,18% και του χρόνου κατά 0,12%, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα διαμορφωθεί στο 0,93% του ΑΕΠ το 2013 και στο 1,98% του ΑΕΠ το 2014.

Με τη συμμετοχή όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε η «Ποδηλατοδρομία 2013» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»

Μεγάλη ήταν και φέτος η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στην «Ποδηλατοδρομία 2013» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.
Με αφετηρία τη Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου και ακολουθώντας την διαδρομή  Ρεπετίτσα-Αρετή-Κουκλιοί-Ριάχοβο-Μαζαράκι οι ποδηλάτες  τερμάτισαν  στην Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου.

Νεγράδες Πωγωνίου: Συνελήφθη 33χρονος, υπήκοος Αλβανίας γιατί μετέφερε στην ενδοχώρα, την σύζυγό του με το ανήλικο παιδί τους, χωρίς αυτοί να διαθέτουν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο εισόδου

Συνελήφθη  χθες (23-06-2013), το πρωί στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, 33χρονος   υπήκοος Αλβανίας
καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στην ενδοχώρα,  την σύζυγό του με το ανήλικο παιδί τους, χωρίς αυτοί να διαθέτουν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο εισόδου και παραμονής στη χώρα, με  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αβγό Ιωαννίνων: Συνελήφθη 51χρονος Έλληνας διακινητής που μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστη

Συνελήφθη  χθες (23-06-2013), το πρωί στο Αβγό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 51χρονος Έλληνας  διακινητής, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,  από την Άρτα με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Ο συλληφθής θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθησαν 34χρονος διακινητής, υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις ομοεθνείς για παράνομη είσοδο στην χώρα

Συνελήφθησαν χθες (23-06-2013), νωρίς το πρωί στον Παρακάλαμο Πωγωνίου, από αστυνομικούς  του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (με γερμανικές πινακίδες), το οποίο οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, τέσσερις ομοεθνείς του (τρεις γυναίκες και έναν άνδρα, ηλικίας 27,17,26 και 24 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος της 17χρονης παράνομης αλλοδαπής, εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στα πρόθυρα του «κραχ» η αγορά ακινήτων

Σε απόλυτη αδράνεια βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες η αγορά των ακινήτων, αλλά οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.
Αυτή τη στιγμή η προσφορά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ η ζήτηση είναι σχεδόν μηδενική και αγοράζονται μόνο πραγματικές ευκαιρίες.
Το στοκ που υπάρχει προς πώληση ξεπερνά τα 250.000 σπίτια, με πολλά από αυτά να βρίσκονται στα χέρια κατασκευαστικών εταιρειών. Παράλληλα, αν ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί από τον Ιανουάριο του 2014 αναμένεται να μπουν σε διαδικασία πώλησης ακόμη 150.000 ακίνητα τα οποία θα κατασχεθούν λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τότε η προσφορά θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κτηματαγορά στην Ελλάδα θα υποστεί τόσο μεγάλο πλήγμα που θα κάνει δυο δεκαετίες να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» αυτή τη στιγμή οι τιμές στην αγορά είναι μειωμένες κατά μέσο όσο 30% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καμία νέα οικοδομική δραστηριότητα καθώς μέσα στο 2013 αναμένεται να κτισθούν λιγότερα από 10.000 νέα ακίνητα έναντι 104.000 το 2007.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Ηλεκτρονική διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων για όλους

Σε αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις θα προχωρούν από φέτος τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών -αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι ίσως κληθούν στις εφορίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα «ύποπτα» στοιχεία.
Σύμφωνα με το Mega, μόλις οι φορολογούμενοι υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, το σύστημα θα διασταυρώνει αυτόματα:
Τα εισοδήματα που δήλωσαν.
Τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί.
Τα στοιχεία περιγραφής των ακινήτων και των οχημάτων τους που αποτελούν τεκμήρια.
Τις δαπάνες που δήλωσαν με σκοπό να πετύχουν έκπτωση φόρου.
Τα δεδομένα από τις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια και τις καταθέσεις τους.
Εφόσον το σύστημα ανάλυσης κινδύνου αναγνωρίσει ύποπτα στοιχεία, ο φορολογούμενος θα καλείται να περάσει από την εφορία για τα περαιτέρω.
Από το μικροσκόπιο θα περάσουν μάλιστα όλοι όσοι έχουν παρακρατούμενο φόρο, ακόμα και αν έχουν μηδενικά ή ακόμη και χρεωστικά εκκαθαριστικά.
Μέχρι πέρυσι ο υποχρεωτικός έλεγχος αφορούσε μόνο όσους είχαν επιστροφή πάνω από 1.500 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr