Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τέσσερις πρώην δήμαρχοι προς τον Στ. Καλογιάννη: Ανάγκη για αλλαγή χάραξης του άξονα Γιάννινα –Καλπάκι

«Πιο οικονομική για το κράτος η ορεινή διαδρομή» τονίζουν

Την ανάγκη να αλλάξει η χάραξη του δρόμου από τα Γιάννινα στο Καλπάκι, που προβλέπεται να είναι η επέκταση της Ιόνιας Οδού, ζητούν με επιστολή τους στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη, τέσσερις πρώην δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής της Ζίτσας.
 Οι Σάκης Βλέτσας (πρ. δήμαρχος Πασσαρώνος και νυν επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Ζίτσας), Μιχάλης Κατσάνος (πρ. Δήμαρχος Ευρυμενών), Γιώργος Παργανάς (πρ. Δήμαρχος Μολοσσών) και Νίκος Σιαπατόρης (πρ. Δήμαρχος Ζίτσας) ζητούν να αλλάξει η χάραξη και να υιοθετηθεί η προτεινόμενη από το Δήμο Ζίτσας «ορεινή χάραξη», η οποία θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για το κράτος.
Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η πρόσφατη επίσημη δημοσίευση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από Κοσμηρά μέχρι Καλπάκι (με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαρτίου για την οριστική κήρυξη της απαλλοτρίωσης). Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τους επιστολογράφους, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, απογοήτευση και αγανάκτηση σε φορείς και πολίτες.
Η εξοικονόμηση…
Παράλληλα, εξηγούν ότι με την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου πνοής και ανάπτυξης, θα επιτυγχάνονταν τόσο η άρση της γεωγραφικής και αναπτυξιακής απομόνωσης της ενδοχώρας του Δήμου μας, όσο και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.
«Ακόμη δεν θα καταστρέφονταν στο συγκεκριμένο τμήμα το αρδευτικό έργο ύψους 50.000.000 ευρώ που εκτελείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε γη υψηλής παραγωγικότητας, ενώ θα αποφεύγονταν το τμήμα του κάμπου όπου μόνιμα το χειμώνα επικρατεί ομίχλη που δυσχεραίνει σοβαρά τη διέλευση των οχημάτων» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με τους πρώην δημάρχους, με την υιοθέτηση της «ορεινής χάραξης» η χώρα θα εξοικονομήσει πολύτιμους πόρους, ενώ αντίθετα η υιοθετηθείσα από το Υπουργείο χάραξη, διέρχεται από ιδιοκτησίες με πολύ μεγαλύτερη απαλλοτριωτέα αξία και σε μεγάλο κομμάτι της από προβληματικά εδάφη που παλιότερα αποτελούσαν έλος.
«Η ορεινή χάραξη είναι σαφώς οικονομικότερη αφού οι δαπάνες απαλλοτρίωσης είναι συντριπτικά μικρότερες και το έδαφος είναι απολύτως κατάλληλο για τη θεμελίωση της οδού αλλά και διασφαλίζονται τα αδρανή υλικά κατασκευής της. Επίσης δεν διχοτομείται το αστικό περιβάλλον του Δήμου μας» αναφέρουν.
Και καταλήγουν, τονίζοντας προς τον Σταύρο Καλογιάννη: «Η αλλαγή της χάραξης που σας προτείνουμε, πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού να άρει την απομόνωση, που δημιουργεί το γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου μας και να δώσει αναπτυξιακή ανάσα σε περιοχές που μέχρι και σήμερα παραμένουν δύσκολα προσβάσιμες».

Alco: Πρώτος με μικρή διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ- Χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ο Γιώργος Παπανδρέου!

Την «μαύρη» εικόνα της καθημερινότητας εκατομμυρίων Ελλήνων εν μέσω οικονομικής κρίσης και ύφεσης αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Alco για την ιστοσελίδα http://thepaper.gr/alco_feb13/
Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο μισός πληθυσμός της χώρας (52%) φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του το επόμενο διάστημα, ενώ 6 στους 10 Έλληνες (61%) δηλώνουν αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών τους στις τράπεζες και το Δημόσιο.
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το μεγάλο ποσοστό (64%) που απάντησε ότι θα συνιστούσε στα παιδιά του να φύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν δουλειά και μια καλύτερη τύχη.
Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μικρή διαφορά (20,4% έναντι 20%) από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,4%.
Ειδικότερα:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%
ΝΔ: 20%
Χρυσή Αυγή: 10,4%
ΠΑΣΟΚ: 6,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,1%
ΚΚΕ: 4,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,1%
Άλλο: 7,3%
Λευκό: 4,9%
Αποχή: 7,5%
Αναποφάσιστοι: 8,7%
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα στο ερώτημα «ποιόν κρίνετε ως καλύτερο Πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης». Πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Παπανδρέου και ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τελευταίο (με μόλις 0,1%) τον Γιώργο Παπανδρέου, που επί πρωθυπουργίας του υπήχθη η χώρα στον μηχανισμό διάσωσης.

Ειδικότερα, στην ερώτηση καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης απάντησαν:
Ανδρέας Παπανδρέου: 24,2%
Κων/νος Καραμανλής: 22,8%
Κώστας Καραμανλής: 5,3%
Κών/νος Μητσοτάκης: 4,4%
Αντώνης Σαμαράς: 3,4%
Κώστας Σημίτης: 3,1%
Γεώργιος Ράλλης: 1,6%
Λουκάς Παπαδήμος: 1,1%
Γιώργος Παπανδρέου: 0,1%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 34%

Η εγκύκλιος για την διαθεσιμότητα στο δημόσιο

Το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης έδωσε στην δημοσιότητα την εγκύκλιο για το πως θα γίνει η κινητικότητας στο δημόσιο.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον Α. Μανιτάκη με φόντο τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο.
Στην σύσκεψη μεταξύ των δύο υπουργών έγινε ανασκόπηση της πορεία της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, δηλαδή την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, την πορεία της διαθεσιμότητας και το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στον προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα, προκειμένου να είναι η κυβερνητική πλευρά έτοιμη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία φέρεται να επιμένει σε απολύσεις.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Παρασκευή, το μεσημέρι, θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκτός απροόπτου, το επόμενο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την έγκριση των νέων οργανογραμμάτων σε πέντε ακόμη υπουργεία, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί τα οργανογράμματα σε έξι υπουργεία.
 Εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών, ο Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου για τη μείωση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και πρόσθεσε ότι πλέον γίνεται προσπάθεια να πειστεί η τρόικα ότι με τη διαθεσιμότητα, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις είναι εφικτό να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015 κι έτσι να αποτραπούν οι απολύσεις.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο:

Στο Καλπάκι την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου ο επαναληπτικός ημιτελικός του κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα στον Α.Σ. Καλπακίου και τον ΠΑΣ Αλμυρό Βουνοπλαγιάς

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Ε.Π.Σ.ΗΠ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΑΣ ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στις 17 Μαΐου αρχίζουν οι πανελλαδικές

Στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2012-13

Στις 17 Μαΐου αρχίζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2012-2013 και στις 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία Εξεταστικά κέντρα.

Διαβάστε πατώντας εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα: http://f.cl.ly/items/2E2V3j363F30013e1T1N/programma_panelladikon.pdf

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών

Η εγκύκλιος δημιουργεί περισσότερες απορίες!

Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες, με την οποία δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής των φορολογούμενων σε ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Κάθε φορά που ένας φορολογούμενος ζητάει από την εφορία να γίνει ρύθμιση στα χρέη του ώστε να τα αποπληρώσει σε δόσεις, πρέπει να πληρώνει παράβολο. Αν κάποιος ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, πάλι θα πληρώσει παράβολο κι ας είχε πληρώσει την πρώτη φορά.
Χαράτσι στο χαράτσι!
Κι αν το παράβολο δεν πληρωθεί, απόφαση για το αίτημα ρύθμισης, δε θα βγαίνει!
Ακόμη η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε τρεις μήνες από την έκδοση της απόφασης. Αλλιώς, η ρύθμιση δε θα ισχύει και θα συμβούν τα παραπάνω, δηλαδή νέα αίτηση, νέο παράβολο!
Κι αν κάποιος δε μπορεί να αντεπεξέλθει και ζητήσει παράταση του χρόνου αποπληρωμής, πρέπει να αποδείξει ότι δε μπορεί να πληρώνει την πρώτη ρύθμιση, να πληρώσει (φυσικά) δεύτερο παράβολο και να καταθέσει σχετικό αίτημα.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στον φάκελο που συνοδεύει την αίτηση για χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής οφειλών πρέπει να υπάρχουν:
- Η πρωτότυπη αίτηση του οφειλέτη.
- Το πρωτότυπο παράβολο.
- Το ειδικό έντυπο συμπληρωμένο με τα κριτήρια τμηματικής διευκόλυνσης που προβλέπει ο νόμος και την άποψη του Προϊσταμένου της ΔΟΥ ή του Τελωνείου επί του σχετικού αιτήματος.
- Αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών (από την υποβολή της αίτησης).
- Αντίγραφα ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών (από την υποβολή της αίτησης), στους οποίους θα εμπεριέχεται και η έκθεση ελέγχου ορκωτού ελεγκτή.
- Πρόσφατο δευτεροβάθμιο ισοζύγιο με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.
- Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο έχει προσκομισθεί από τον αιτούντα, προκειμένου να τεκμηριωθεί η οικονομική του αδυναμία.
Προϋπόθεση για την έκδοση απόφασης χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής είναι να έχει ήδη πληρωθεί το προβλεπόμενο παράβολο. Στην περίπτωση που με το ίδιο αίτημα ζητείται διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, μέρος των οποίων ρυθμίζεται για πρώτη φορά, άλλο για δεύτερη και τέλος ένα μέρος για τρίτη, πρέπει να καταβάλλονται ισάριθμα παράβολα για όλες τις ως άνω επιμέρους διευκολύνσεις.

Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας κόβει την Πίτα και διοργανώνει ηπειρώτικο αντάμωμα, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ώρα 13:00 στο ''PALACE HOTEL'', Λ. Ποσειδώνος 4, Γλυφάδα

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: ΟΧΙ Ε.Ο.Ζ. ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ

 Αθήνα 22-2-13
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμπορευόμενη με τους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου  στη μεγαλειώδη συγκέντρωση την Τετάρτη  20 Φεβρουαρίου 2013,  στα Γιάννενα καταγγέλλοντας το άθλιο καθεστώς των ειδικών οικονομικών ζωνών (Ε.Ο.Ζ.), ζητώντας από το Δήμο Πωγωνίου να επανεξετάσει τις θέσεις του και να ακυρώσει τη ληφθείσα απόφαση για δημιουργία Ε.Ο.Ζ. στην περιοχή.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΟΓΑ: Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, θα καταβάλει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 τα οικογενειακά επιδόματα που οφείλει σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για το 2012.
Πρόκειται για τα οικογενειακά επιδόματα - επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ, ισόβιες συντάξεις - τα οποία δίδονται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Η πληρωμή αυτή, αφορά σε δικαιούχους με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους - 1.11.2012 ή 1.1.2013, ανάλογα με το επίδομα - και μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων με τις διατάξεις του ν. 4093/2012.
Τα ποσά που θα καταβληθούν άπαξ αντιστοιχούν στα αναδρομικά που δικαιούνται.
Επίσης, η πληρωμή αυτή, αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. μετά από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κλπ).

ΑΡΤΑ: Κομμάτιασε την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και την πούλησε

 Εξιχνιάστηκε η κλοπή που είχε γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στον Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ανδρών, ηλικίας 39 και 30 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένης κλοπής και αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.
Συνελήφθη ένας Έλληνα 39 ετών, ο οποίος μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις των Αρχών, ο οποίος έκλεψε  την εικόνα του Αγίου Δημητρίου από τον ομώνυμο Ναό στην Άρτα, στην συνέχεια απέσπασε κομμάτια της και τα πούλησε  σε ενεχυροδανειστήριο.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ημερίδα με Θέμα: «20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών», την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η Περιφέρεια Ηπείρου- Π.Ε. Πρέβεζας και η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πρέβεζας (Λαϊκή Αγορά) στη συζήτηση με αντικείμενο την ανταλλαγή προτάσεων για την καλύτερη διεκδίκηση του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, λαμβάνοντας υπόψη την συμβολή των συνεδρίων στην τοπική ανάπτυξη.  

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκδήλωση «Ίχνη και ήχοι της Απελευθέρωσης» για την επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, ώρα 8:00 μ.μ., στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας"

Συνδιοργάνωση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του.
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, ώρα 8:00 μ.μ.
Αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας", είσοδος ελεύθερη.
Κοινή εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων (εντασσόμενη στα πλαίσια εορτασμού του Δήμου Ιωαννιτών), μέσα από το λόγο, την εικόνα, τη θεατρική πράξη, το χορό και το τραγούδι.