Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΟΓΑ: Πως θα καταβάλλεται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων

Τις λεπτομέρειες του νόμου 4093/2012 , ΦΕΚ 222 Α' /12-11-2012Σ σχετικά με το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο ΟΓΑ.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν μετά τη θεσμοθέτηση ««αυστηρών» εισοδηματικών κριτηρίων, με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, περιορίζεται δραματικά ο αριθμός των οικογενειών οι οποίες δικαιούνται παροχή οικογενειακού επιδόματος. Πιο αναλυτικά, οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες ως εξής:
Μέχρι έξι χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα.
Από έξι χιλιάδες και ένα ευρώ έως δώδεκα χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος.
Από δώδεκα χιλιάδες και ένα ευρώ έως δεκαοκτώ χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ως εξής:
σαράντα ευρώ ανά μήνα για ένα εξαρτώμενο τέκνο, ογδόντα ευρώ ανά μήνα για δύο εξαρτώμενα τέκνα, εκατόν τριάντα ευρώ ανά μήνα για τρία εξαρτώμενα τέκνα και εκατόν ογδόντα ευρώ ανά μήνα για τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα.
Για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τετάρτου καταβάλλεται, πέραν των ανωτέρω, μηνιαίο επίδομα εξήντα ευρώ.
Τα νέα κριτήρια για τη διάθεση των οικογενειακών επιδομάτων θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2013.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαθεσιμότητα- απόλυση υπαλλήλων στην Περιφέρεια

Κατά την αποψινή έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα τη διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλλήλων στην Περιφέρεια, το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των Περιφερειών μέσω των απολύσεων (ΔΕ...ΙΔΑΧ) και δεν δέχεται καμία απόλυση- διάθεση καθόσον υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι δεν αποτελεί λύση η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό και η πλήρης υποβάθμισή τους.
Αντίθετα, λύση αποτελεί ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης, η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πολίτη.
Ο νόμος 4093/2012 και οι οριζόντιες περικοπές που αποτελούν καίριο πλήγμα στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών, απαξιώνοντας πλήρως το θεσμό της αιρετής αυτοδιοίκησης.
Με την εφαρμογή του «ακρωτηριάζεται» ένα ζωτικό τμήμα της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με τη διαθεσιμότητα και την άμεση – προδιαγεγραμμένη απόλυση.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο επισημαίνει ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση, με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχουν ήδη υποστεί μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) τη διετία 2011-2012 κατά 60%.
Με τα νέα μέτρα οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, δηλώνει αλληλέγγυο στους αγώνες των προς απόλυση υπάλληλων και θα συμπαρασταθεί πολιτικά και νομικά στους αγώνες τους.
* Εκτός αυτών, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με δήλωσή του, είπε ότι αναλαμβάνει από μόνος του την ευθύνη και δεν θα υπογράψει καμία απόφαση απόλυσης ή διαθεσιμότητας, εκτός περιπτώσεων που αυτό ζητηθεί από υπαλλήλους.
* Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έκανε αποδεκτή κατά πλειοψηφία την πρόταση του περιφερειακού συμβουλίου κ. Ι. Παπαδημητρίου για διήμερο κλείσιμο της Περιφέρειας, με την οποία συμφώνησαν μόνο οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (20-11-2012) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, δύο διακινητές (ένας 49χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας), οι οποίοι διευκόλυναν την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας τριών μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στα Ιωάννινα, σε σήμα στάσης που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου για έλεγχο, αυτός δεν συμμορφώθηκε και επιχείρησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα, πλην όμως οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό ως οδηγός ένας 49χρονος ημεδαπός και ως συνοδηγός ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι είχαν επιβιβάσει στο όχημα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΜΠΙΖΑΝΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί για κλοπή χαλκού και σιδήρου

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω χθες (20-11-2012) το πρωί, στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (ηλικίας 41, 39, 31, 25 και 19 ετών), κατηγορούμενοι για κλοπή χαλκού και σιδήρου από εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρων.

Ειδικότερα, οι πέντε δράστες συνελήφθησαν τη στιγμή που φόρτωναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καλώδια χαλκού, βάρους (100) κιλών, (200) κιλά σιδήρου και μία αντλία βυθού, τα οποία είχαν μόλις αφαιρέσει από εργοστάσιο μαρμάρων στο Μπιζάνι Ιωαννίνων.
Τα κλαπέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή από σούπερ μάρκετ

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προχθές (19/11/2012) στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για κλοπή από σούπερ μάρκετ.
Συγκεκριμένα, ο 52χρονος νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ στην Άρτα μία φιάλη αλκοολούχου ποτού.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Πολωνικές Αρχές για υποθέσεις απάτης και προμήθεια πιστοποιητικών με ψευδείς προφάσεις, αδικήματα που είχε διαπράξει στη Πολωνία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε παράνομα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων

Κατασχέθηκαν  250  λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (20-11-2012) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, 39χρονος αλλοδαπός, Πακιστανικής καταγωγής, κατηγορούμενος για παραβίαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 39χρονο συλληφθέντα, βρέθηκαν στην κατοχή του (250) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν είχαν επικολλημένη την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου: Γιορτή Τσίπουρου 2012

Το ΔΣ της Αδελφότητας θέλει να ευχαριστήσει όλους και όλες που παραβρέθηκαν στην γιορτή τσίπουρου.
Ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανεβάσουμε και υλικό από την γιορτή.

Τιμητική εκδήλωση του Δήμου Περιστερίου, για τον Ηπειρώτη συγγραφέα Χρήστο Παπακίτσο, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, ώρα 19:30 στο συνεδριακό κέντρο του Δημαρχιακού μεγάρου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Αγναντιώτη Χρήστο Παπακίτσο (Συγγραφέας, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου) για την προσφορά του στην κοινωνία, τα γράμματα και τον πολιτισμό.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, ώρα 19:30 στο πολιτιστικό συνεδριακό - κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (είσοδος Καραθεοδωρή και Εθν. Αντιστάσεως).

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.







Νέα διοίκηση στο Σύλλογο Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας "Μάρκος Μπότσαρης"

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, έγιναν ταυτόχρονα η Γενική συνέλευση του Συλλόγου και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Η νέα διοίκηση για τα επόμενα δύο έτη είναι :
Πρόεδρος: Γιώργος Ζαρανίκας,
Αντιπρόεδρος: Μάκης Χήτος,
Γ.Γραμματέας: Μαριάννα Μηλα,
Ταμίας: Ρένα Σταματοπουλου,
Δημόσιες Σχέσεις- Τύπος: Βασίλης Βέττος.
Μέλη Αθανάσιος Κοσσύφης Βασιλική Φραγκοπανάγου Ανδριάντα Ζήλη
Αναπληρωματικά Μέλη Ελένη Βατίδου Ζαχαρίας Καψάλης Νίκος Παππάς Γιώργος Κοσμάς.
Εκπρόσωποι στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο Γιώργος Ζαρανίκας, η Ρένα Σταματοπούλου και ο Νίκος Παππάς.
Επιτροπή διαβούλευσης Δήμου Φ.Χ.: Βασίλης Βέττος.

Εργαστήρι Πολυφωνίας στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας στον Πύργο Ηλείας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του 15ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ από την Τετάρτη 5 έως και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στον Πύργο Ηλείας.

Το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ συνταξιδεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το πιο όμορφο κινηματογραφικό φεστιβάλ, ένα θεσμό πλημμυρισμένο με παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο!

Το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ εισάγει στο μαγικό κόσμο της πολυφωνίας με εντατικά σεμινάρια που ολοκληρώνονται με το τραγούδι των μαθητών τους σε εκδηλώσεις.
Ίσως φέτος δοκιμάσουμε, μάλιστα, μια πολύγλωσση σύνθεση πολυφωνικού τραγουδιού, πέρα από τα αγαπημένα μας Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια. θα δοκιμάσουμε, επίσης, διφωνία από την Κάτω Ιταλία :)
Διδάσκει ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, δάσκαλος του πολυφωνικού στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, συνεπικουρούμενος από μέλη του πολυφωνικού συνόλου "ΧΑΟΝΙΑ"

Υ.Γ.: οι φωτογραφίες από παλιότερο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ στον αγαπημένο Πύργο.

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου εκπτωτικό δεκαήμερο από τα εμπορικά καταστήματα των Ιωαννίνων

Ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου εκπτωτικό δεκαήμερο τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων. Είναι μια προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου μαζί με τον Δήμο Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο, την ΟΕΒΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο, προκειμένου να καθιερωθεί μια περίοδος χαμηλού κόστους ανά κλάδο επαγγελματιών, με στόχο την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών.

Η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τον Εμπορικό Σύλλογο να είναι ο πρώτος φορέας που ανακοίνωσε το πλαίσιο της δικής του πρωτοβουλίας στο πνεύμα της καμπάνιας «Epirus Friendly-Ψωνίζουμε φθηνά-Βγαίνουμε φθηνά», όπως επιλέχτηκε να ονομαστεί.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν το πρωί της Δευτέρας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Νταλαμάγκας, τόνισαν τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για τους καταναλωτές που θα βγουν κερδισμένοι καθώς θα αγοράζουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε χαμηλότερες τιμές και εκτός των καθιερωμένων εκπτώσεων.

Μεγαλώνει το «κύμα» αντιδράσεων σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμους, για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων και την υποχρηματοδότηση

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας εμφανίστηκαν και χθες πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι στα Γιάννινα και στην Ήπειρο.

Το πρωί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Ιωαννίνων ζητώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο, που ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα της ανεργίας σε χιλιάδες συναδέλφους τους.
Το «κύμα» των αντιδράσεων μεγαλώνει και σήμερα, στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, ενώ στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με μοναδικό θέμα τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.
Και όλα αυτά, ενώ χθες έληγε η προθεσμία στους φορείς για να στείλουν τις λίστες στην Κυβέρνηση, με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όμως, να τονίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι έχει τα ονόματα των 2.000 υπαλλήλων που μέσα στο 2012 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα!

Συνάντηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου με τον Γενικό Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας της Αλβανίας


Με τον Γενικό Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας της Αλβανίας κ. Muco Krenar , συναντήθηκε χθες (19-11-2012) στο Terihat Αλβανίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου κ. Τρομπούκης Κωνσταντίνος.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Λελοβίτης Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Παπιγκιώτης Ανδρέας και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς κ. Γιώτης Γεώργιος.

Τον Γενικό Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Αργυροκάστρου για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Ibro Ajet , o Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Αργυροκάστρου για θέματα Συνόρων και Αλλοδαπών κ. Abrija Admir , ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Selfollari Sokol , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συνοριακών Αργυροκάστρου κ. Spaho Dashamir , ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Αλβανικής Πρεσβείας στη Θεσσαλονίκη κ. Valera Vasil και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς κ. Lena Klement.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών καθώς και η επίλυση ήσσονος σημασίας διασυνοριακών θεμάτων.
Επίσης, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της επιχειρησιακής ανταλλαγής πληροφοριών στους τομείς του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος ενώ εξετάστηκε η προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.