Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Το φορητό πλανητάριο θα ταξιδέψει στο Δήμο Πωγωνίου, 21 και 22 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Πωγωνίου «φέρνει το φεγγάρι και τα άστρα» στους μαθητές, μέσα από μία ενδιαφέρουσα προβολή στο φορητό ψηφιακό πλανητάριο.
Οι προβολές θα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής. Περισσότερα από 400 παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μοναδικό και συγχρόνως μαγικό ταξίδι στο σύμπαν, παρακολουθώντας πραγματικές εικόνες από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου.
Στη δράση αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Τάσος Γιούνης ο οποίος επεσήμανε ότι το φορητό πλανητάριο θα ταξιδέψει στο Δήμο Πωγωνίου στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και έκανε λόγο για μία πρόταση της Δημοτικής Αρχής που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Διευθυντές των σχολείων και τους μαθητές. «Ο Δήμος Πωγωνίου φέρνει τα Χριστούγεννα πιο νωρίς και ετοιμάζει σειρά δράσεων για όλα τα παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά.
Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη με το φορητό ψηφιακό πλανητάριο. Θέλαμε αυτές οι εκδηλώσεις να έχουν συγχρόνως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και η ευκαιρία δόθηκε όταν είδαμε ότι μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο σύμπαν.

Το φορητό πλανητάριο θα έρθει στο Δήμο για δύο ημέρες. Τη Δευτέρα θα γίνουν προβολές για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και την Τρίτη για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Περισσότερα από 400 παιδιά θα ταξιδέψουν στο ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα και τον γαλαξία και με έναν πολύ απλό τρόπο θα πάρουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του σύμπαντος.
Πρόκειται για μία πρόταση της Δημοτικής Αρχής που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Διευθυντές των σχολείων και τους μαθητές και είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι όλο το κόστος θα το επωμιστεί ο Δήμος Πωγωνίου. Οι προβολές θα είναι, λοιπόν, εντελώς δωρεάν για όλους τους μαθητές του Δήμου και θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου» σημείωσε.
Οι προβολές αφορούν και τα προσφυγόπουλα, που θα την παρακολουθήσουν τις απογευματινές ώρες.
Οι εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Πωγωνίου η 1η μαθητική συνάντηση, όπου τα σχολεία θα παρουσιάσουν από μία καλλιτεχνική δράση ενώ στις 22 Δεκεμβρίου θα έρθουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου η Αστερούπολη και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Εκεί θα γίνει μία μεγάλη γιορτή με τον Άγιο Βασίλη, μάγους και ήρωες κινουμένων σχεδίων.
Στην ταινία που θα προβληθεί αναφέρθηκε ο κ. Κώστας Σακκάς. 
Πρόκειται για την ταινία «Από τη Γη στο Σύμπαν», διάρκειας 32’. 
«Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό  και αφηγηματικό. Δεν είναι τυχαίο που συμμετείχε σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ ταινιών θόλου, προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες» τόνισε.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης των Δήμων Κόνιτσας και Μετσόβου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κι ύστερα από εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δήμοι Κόνιτσας και Μετσόβου, οι οποίοι επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν την 9η Νοεμβρίου και τις επόμενες ημέρες. 
Η απόφαση ισχύει μέχρι την 9η Μαΐου  2017 και σκοπός της είναι να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει και να γίνει άμεση διαχείριση των συνεπειών και των ζημιών που υπέστησαν το οδικό δίκτυο, οι υποδομές, εγκαταστάσεις, καλλιέργειες.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρχισε το πρόγραμμα εναέριας Διανομής Εμβολίων για τη λύσσα

Από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου έχει αρχίσει το πρόγραμμα εναέριας Διανομής Εμβολίων για τη λύσσα, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια μέχρι και αύριο Σάββατο θα γίνει ρίψη εμβολίων στις εξής περιοχές της Ηπείρου:
Π.Ε. Αρτας: Γιαννιωτλι, Σκουληκαριά, Καρπινό, Φωτεινό, Ζυγός, Δημάρι, Παναγιά, Επάνω Σέσι, Ξηρόκαμπος, Πλατανος, Μηλιανά, Μηλιές, Πηγές, Μεσούντα, Παλαιοκάτουνο, Βουλγαρέλι, Τερπνά, Αθαμάνιο, Κυψέλη, Καλλονη, Ραμια, Μικροσπηλια, Καταρρακτης, Αγναντα, Σγαρα, Δαφνωτη, Ροδαυγή, Αμμότοπος, Έλατος, Αμπελιά, Καμπή, Γρίμποβο, Γραμμενίτσα, Πέτα, Άρτα, Χαλκιάδες, Ράχη, Καλοβάτος, Κωστακιοί, Βίγλα, Πολύδροσο, Ανέζα, Αγιά Παρασκευή, Νεοχώρι, Παχυκάλαμος, Περάνθη, Λουτρότοπος, Άγιοι Ανάργυροι, Κομπότι, Αλωνια, Συκιές, Κομμένο
 Π.Ε. Πρεβεζης:  Φιλιππιάδα, Νέα Κερασούντα, Πέτρα, Ηλιοβούνι, Στεφάνη, Τύργια, Ρωμιά, Ζηρόπολη, Θεσπρωτικό, Κρανέα, Ριζοβούνι, Άγιος Γεώργιος, Δρυόφυτο, Γυμνότοπος, Βαθύ, Καστρί, Μαρκάτες, Γοργόμυλος, Ξηρόκαμπος, Τσαγκαρόπουλο, Κλεισούρα, Παναγία, Δρυμών, Αγία Φανερωμένη, Κλερασώνας, Παπαδάτες, Άσσος, Βρυσούλα
Π.Ε. Ιωαννίνων: Ρωμανός, Σιστρούνι, Μονόδενδρο, Ζωτικό, Δερβίζιανα, Τέροβο, Βουλιάστα, Βαργιάδες, Κοπάνη, Πέρδικα, Πλατανούσσα, Μονολίθι, Καλέντζι, Κωστήτσιο, Πράμαντα, Βαπτιστής, Χουλιαραδες, Ελληνικό, Κάτω Κρυφοβό, Επισκοπικό, Μαντείο, Αρτοπούλα, Καταμάχη, Ανθοχώρι, Τύρια, Παλαιοχώρι, Πετροβούνι, Χαρακόπι, Κουτσελιό, Πεδινή, Κατσικάς, Νεοχωρόπουλο, Ανατολή, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Βασιλική, Λογγάδες, Σταυράκι, Καρδαμήτσια, Ιωάννινα, Ελεούσα, Πέραμα, Λιγκιάδες, Καρυές, Μηλιωταδες, Μεγάλο Περιστέρι, Ταμπούρια, Γιαρακαρι, Βοτονόσι, Μύλοι, Χρυσοβίτσα, Πέτρα, Λιάπη, Γρεβενιτι, Δόλιανη, Καστανώνας, Φλαμπουράρι, Ελατοχώρι, Φραγκάδες, Καλούτας, Δικόρυφο, Διλοφο, Κήποι, Κουκούλι, Καπέσοβο, Μονοδενδρι, Άνω Πεδινα, Κάτω Πεδινά, Ελαφότοπος, Αρίστη, Άνω Ραβένια, Γεροπλάτανος, Κλειδωνιά, Βασιλικό, Αηδονοχώρι, Μάζι, Κόνιτσα, Πηγή, Εξοχή, Μολυβδοσκέπαστο, Κεφαλοβρυσο, Παλαιόπυργος, Κατω Μεροπη, Ωραιόκαστρο, Δολό, Πωγωνιανή, Σταυροσκιάδι, Δρυμάδες, Δελβινάκι, Κακαβιά, Βήσσανη, Κτίσματα, Λίμνη, Χαραυγή, Περιστέρι, Κρυονέρι, Σιταριά, Δολιανά, Καλπάκι, Μαυρονόρος, Καστάνιανη, Κουκλιοί, Μαζαράκι, Ασπράγγελοι, Καρυές, Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Ζίτσα, Περίβλεπτος, Κρανούλα, Άνω Λαψίστα, Καρίτσα, Δεσποτικό, Γρανιτσοπούλα, Σουλόπουλο, Γκρίμποβο, Κληματιά, Ροδοτόπι, Πετράλωνα, Γραμμένο, Πολύλοφο, Σένικο, Κάτω Βερενίκη, Ραδοβίζι, Γρανίτσα, Κάτω Ζάλογγο, Πολύδωρο, Κούρεντα.

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγιάννη στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε το κέντρο ανοιχτής περίθαλψης της ΕΛΕΠΑΠ στη Νεοκαισάρεια και συναντήθηκε με την πρόεδρό του κυρία Νατάσσα Μπέγκα.
Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις δράσεις που αναπτύσσει η ΕΛΕΠΑΠ προκειμένου να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους πάσχοντες συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών, όπως το τμήμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές και το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία άνω των 25 ετών, καθώς και για την πορεία των έργων στις "Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης".

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ για πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σχετικά με την ευαισθητοποίηση εταιριών, ώστε να συμπεριλάβουν αντίστοιχες δομές στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς και για ανάλογες κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις, με πρόσφατη την δημιουργία δομής εκπαίδευσης και διαβίωσης ενηλίκων ατόμων με αυτισμό στην πρώην μαθητική εστία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ζίτσας.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Πωγωνίου, διοργανώνει θρησκευτικό-φιλολογικό μνημόσυνο Κων/νου Φακατσέλη, στο κτίριο της ''Κιβωτού του Κόσμου'', Ζηνοδώρου 3 και Καλλισθένους, Κολωνός, Αθήνα, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Πωγωνίου, διοργανώνει θρησκευτικό-φιλολογικό μνημόσυνο Κων/νου Φακατσέλη, στο κτίριο της ''Κιβωτού του Κόσμου'', Ζηνοδώρου 3 και Καλλισθένους, Κολωνός, Αθήνα, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.00' πρωινή

Κωνσταντίνος Φακατσέλης
Τόπος γέννησης:
Ξηρόβαλτο Πωγωνίου Ιωαννίνων
Σπουδές:
Πτυχιούχος των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού-εξωτερικού)/Έργα:
«Ξηρόβαλτο ρίζα Πωγωνήσια»,
«Tο χαμόγελο της Mερόπης» και
«Tο Πωγώνι στους δρόμους της ξενιτιάς». 
Το τελευταίο έγραψε μαζί με τον Βησσανιώτη Γρηγόρη Άρμπυρο.
Επαγγελματική δραστηριότητα:
Ασχολήθηκε με θέματα που έχουν σχέση με τη Λαογραφία, την Ιστορία και την Παράδοση, κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος.
Κείμενά του δημοσιεύτηκαν σε Ηπειρώτικες εφημερίδες.
Μέλος άλλων οργανώσεων εθνικών ή διεθνών σχετικών με τα εικαστικά:
Για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Αδελφότητας Ξηροβάλτου.

Διετέλεσε μέλος του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων και άλλων πολιτιστικών Συλλόγων και Ενώσεων.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα


Κατασχέθηκαν -1.065- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και (6,2) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (17-11-2016) το απόγευμα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο ελέγχων από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, μετά από έλεγχο που έγινε στον 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 30χρονος επιβάτης μετέφερε με σκοπό την εμπορία, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1.065) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους (6,2) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε ως μέσο επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας– Γέφυρας Καλογήρου (στο ύψος της Στεφάνης)

Χθες (17-11-2016) το απόγευμα, στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας– Γέφυρας Καλογήρου (στο ύψος της Στεφάνης), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε μία 71χρονη ημεδαπή.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 71χρονης ημεδαπής και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο οδηγών των οχημάτων.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Σταυρακίου 2009-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 19-11-16/15:00), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. Κόντσικας 20-11-16/15:00), εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 20-11-16/17:15)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΗΝΑΣ 
ΩΡΑ: 15:00  

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ   
ΩΡΑ: 17:15

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 -Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)  
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (15:00)  

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:15)

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. απόλυτα συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους 5.500 Έλληνες παραγωγούς της

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. έχοντας ολοκληρώσει τις πληρωμές του εισκομιζόμενου πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος της γαλακτοκομικής περιόδου που ολοκληρώθηκε (Σεπτέμβριος 2015-Αύγουστος 2016) και ενόψει έναρξης της νέας περιόδου, ανακοινώνει τα εξής: 
• Ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε σε ποσοστό 10%, ξεπερνώντας στο σύνολο τους 5.500 Έλληνες παραγωγούς, όντας η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος της χώρας.
• Το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα ανήλθε σε 52.000 τόνους, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με την περυσινή γαλακτοκομική περίοδο.
• Η ΔΩΔΩΝΗ, αύξησε τις ποσότητες του εισκομιζομένου αγελαδινού γάλακτος κατά 3%, σε αντίθεση με τη συνεχή μείωση που παρατηρείται στην ετήσια εγχώρια παραγωγή.
• Η ποιότητα του γάλακτος βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά μέσο όρο 2% μετά και την εφαρμογή προγράμματος διαρκούς επιστημονικής υποστήριξης  των παραγωγών.
• Η Ήπειρος, στην οποία ο συνολικός αριθμός των παραγωγών αυξήθηκε κατά 12,5%, παραμένει ο βασικός πυρήνας της ζώνης γάλακτος της βιομηχανίας.
• Η ΔΩΔΩΝΗ έχει εκπληρώσει πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς που συνεργάζεται και αποτελεί έναν από τους ταχύτερους πληρωτές στον κλάδο.
• Επιπροσθέτως, έχει ήδη δώσει 5 εκ. ευρώ με τη μορφή προκαταβολών ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017 που ξεκινά τώρα.
• Η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει σταθερά να παράγει όλα της τα προϊόντα χρησιμοποιώντας 100% φρέσκο γάλα που προμηθεύεται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.
Η οικονομική εξυγίανση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κατά τα τελευταία έτη είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, το γεγονός αυτό έχει συμβάλλει στο να αποτελεί έναν από τους καλύτερους πληρωτές κτηνοτρόφων και μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, η οποία  αυξάνει διαρκώς την παραγωγική της δυνατότητα και λανσάρει νέα προϊόντα, όπως το ταχέως αναπτυσσόμενο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και το νέο ημίσκληρο τυρί ΤουΤοστ ΔΩΔΩΝΗ.
Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στέκεται ενεργά στο πλευρό των παραγωγών της, πληρώνοντας από τις υψηλότερες τιμές στην αγορά και αυξάνοντας τις ποσότητες γάλακτος που προμηθεύεται, παρέχοντας bonus για την υψηλή ποιότητα και στηρίζοντας τους κτηνοτρόφους ενεργά στον τομέα υγείας του ζωικού τους κεφαλαίου, βοηθώντας τους έμπρακτα στην αύξηση και βελτίωση της παραγωγής τους. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές της υψηλής ποιότητας προϊόντα με μεγάλη διατροφική αξία και εξαιρετική γεύση, παραγόμενα από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι που κλείσαμε τη γαλακτοκομική περίοδο ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής φέτας, έχοντας τηρήσει όλες μας τις δεσμεύσεις προς τους παραγωγούς.
Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με μερικούς  από τους καλύτερους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα, οι οποίοι μας προμηθεύουν με άριστης ποιότητας φρέσκο γάλα.
Η Βιομηχανία Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, είναι μία υγιέστατη οικονομικά επιχείρηση και δεν πρέπει να συγχέεται με την εταιρεία δωδώνη παγωτά, η οποία βρέθηκε προσφάτως στην επικαιρότητα.

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία δυνατή εταιρεία που ενισχύεται συνεχώς, φέρνοντας καθημερινά τη Γεύση του Καλού στους καταναλωτές”.

Ο Γιάννης Στέφος κατέθεσε αναφορά για το πρόβλημα των σχολικών τροχονόμων

Με αναφορά που κατέθεσε προς το προεδρείο της Βουλής και την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος θίγει το πρόβλημα των σχολικών τροχονόμων.
Με υπηρεσιακό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Εργατικού Δυναμικού του ΟΑΕΔ με ημερομηνία 21-10-2016, οι σχολικοί τροχονόμοι ενημερώθηκαν ότι η εθελοντική τους εργασία αποτελεί λόγο αναστολής της τυχόν επιδότησης της ανεργίας και λόγο διαγραφής τους από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Με την αναφορά του ο κ. Γιάννης Στέφος ζητάει την επανεξέταση του θέματος, καθώς οι σχολικοί τροχονόμοι προσφέρουν εθελοντική εργασία στους Δήμους χωρίς καμία κοινωνική ασφάλιση και με μοναδική αποζημίωση κάποια πενιχρά έξοδα κίνησης.

Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού από 32χρονη ημεδαπή στα Ιωάννινα Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή χρηματικού ποσού από 32χρονη ημεδαπή στα Ιωάννινα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 57χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, την 08-11-2016, o 57χρονος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι 32χρονη ημεδαπή αποχώρησε από κατάστημα Τράπεζας, έχοντας αμελήσει να παραλάβει την κάρτα ανάληψης χρημάτων από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), αφαίρεσε από τον λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των (280€).

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Γιάννενα: Εκδηλώσεις προς τιμή του Λορέντζου Μαβίλη, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων, η 

Κερκυραϊκή Ένωση Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων τιμούν με εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου τον ποιητή και ήρωα του Δρίσκου Λορέντζο Μαβίλη. 
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ. προγραμματίστηκε Επτανησιακή βραδιά με τη Χορωδία και Μαντολινάτα Λευκίμης Κέρκυρας.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι κύριες εκδηλώσεις στη Βασιλική και στο Ύψωμα Δρίσκου.
Στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Βασιλικής θα τελεστεί Δοξολογία και μία ώρα αργότερα στο ύψωμα Δρίσκου θα γίνουν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν αμέσως μετά στο Πνευματικό Κέντρο Βασιλικής, όπου θα γίνουν χαιρετισμοί, ομιλία από την κ. Εύη Πολυμέρη, απαγγελία ποιημάτων από τους Σπύρο Ασωνίτη και Κωνσταντίνο Ρουβά και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Βασιλικής.
Τον ποιητή και ήρωα του Δρίσκου Λορέντζο Μαβίλη, τιμούν με εκδηλώσεις που θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων, η Κερκυραϊκή Ένωση Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Σύλληψη αλλοδαπού, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη στη διασταύρωση Μελιάς Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (17-11-2016) το πρωί στη διασταύρωση Μελιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο 49χρονος μετέφερε παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έναν 21χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.