Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Την Τετάρτη θα εξοφληθούν όλοι οι γαλακτοπαραγωγοί της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» για το μήνα Γενάρη

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» κ. Ιωακειμίδη, όλοι οι γαλακτοπαραγωγοί θα εξοφληθούν την Τετάρτη 13 Μαρτίου, για την παράδοση γάλακτος του Ιανουαρίου.
Ο κ. Ιωακειμίδης εξήγησε ότι οι τραπεζικές εμπλοκές που παρουσιάστηκαν τελικά ξεπεράστηκαν.
Υπενθύμισε ότι πέραν της εμπλοκής που σημειώθηκε αυτή τη φορά, οι κτηνοτρόφοι εξοφλούνταν κανονικά στην ώρα τους.

«Παγίδες» για περισσότερους φόρους στις φορολογικές δηλώσεις

«Παγίδα» έξτρα φόρων κρύβει η υποχρεωτική δήλωση όλων των εισοδημάτων που ισχύει για πρώτη φορά με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν φέτος όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012: Τόκους από καταθέσεις, κέρδη από μετοχές ή μερίσματα, κέρδη από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ακόμη και επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων πρέπει να αναγραφούν στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2012.
Με την υποχρεωτική δήλωση όλων αυτών των εισοδημάτων οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%, εφόσον τα συνολικά εισοδήματά τους το 2012 ήταν μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.
Η υποχρέωση δήλωσης τόκων καταθέσεων και μερισμάτων, καθιερώθηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο. Στο άρθρο 8 ορίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση στη δήλωση αναγράφονται όλα τα εισοδήματα του υπόχρεου ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από τον φόρο εισοδήματα. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος».
Η διάταξη αυτή, έχει ισχύ από τη χρήση του 2012 και αφορά τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ανοίγει διάπλατα το παράθυρο για την προσαύξηση του εισοδήματος επί του οποίου οφείλεται έκτακτη εισφορά.
Σε καμία περίπτωση τα εισοδήματα αυτά δεν θα μετρήσουν κατά τον υπολογισμό του φόρου με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή με βάση τη φορολογική κλίμακα. Θα υπολογιστούν μόνο για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% (επί ολόκληρου του ποσού) για συνολικό καθαρό εισόδημα 20.001 έως και 50.000 ευρώ, 3% για εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ και με συντελεστή 4% για συνολικό εισόδημα από 100.001 ευρώ και πάνω.

Κόβεται στα δύο το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Έρχεται νέο οριζόντιο κούρεμα ως 15%!!!

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» από το 2014 το εφάπαξ κόβεται στα δύο και έρχεται νέο οριζόντιο κούρεμα ως 15%, καθώς ο υπολογισμός του με βάση τις ατομικές μερίδες των εισφορών που έχουν καταβάλει οι δημόσιοι υπάλληλοι καθ’όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, είναι “αδύνατον να προχωρήσει”, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο ανεπίσημο έγγραφο αναφέρεται ότι δεν μπορεί να αναζητηθεί ο ασφαλιστικός βίος κάθε υπαλλήλου, και δεν μπορούν να δημιουργηθούν οι ατομικές μερίδες με τις εισφορές κάθε υπαλλήλου, ώστε στη συνέχεια “πάνω” στις εισφορές αυτές να εφαρμοστεί ο νέος τύπος υπολογισμού του εφάπαξ.
Ο λόγος που δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ιδέα των “'ατομικών μερίδων” είναι ότι για να αναζητηθούν οι εισφορές που πλήρωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει κάθε υπηρεσία να αναζητήσει τη μισθοδοσία κάθε υπαλλήλου άλλα και την υπηρεσιακή του εξέλιξη. Αυτή η διαδικασία όμως είναι “χαώδης” και αν ξεκινήσει κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί αλλά και κατά πόσο θα είναι αξιόπιστη, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποσπάστηκαν ή υπήρξαν μετακλητοί, για παράδειγμα, είχαν και άλλες αποδοχές, που θα έπρεπε να τις καταγράψουν στην ατομική μερίδα των εισφορών τους για το εφάπαξ οι υπηρεσίες στις οποίες υπήρξαν αποσπασμένοι ή μετακλητοί.
Το νέο μοντέλο που προωθείται από το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπει ότι ο υπολογισμός του εφάπαξ θα πιάνει δύο περιόδους, ενώ θα διαχωρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους σε δύο κατηγορίες: τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000 και τους ασφαλισμένους από το 2001 και μετά.
Έτσι, μελετάται ο διπλός υπολογισμός του εφάπαξ για τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά την 1η/1/2014 ενώ οι ασφαλισμένοι από το 2001 θα παίρνουν εφάπαξ βάσει ατομικών εισφορών, καθώς ο χρόνος ασφάλισης για την πλειονότητα των ασφαλισμένων μετά το 2001 τηρείται ηλεκτρονικά.
Το σχέδιο που είναι υπό εξέταση προβλέπει τον υπολογισμό του εφάπαξ από το 2014 να αποτελείται από το άθροισμα δύο τμημάτων.
-Το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης έως 31/12/2013
-Το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης από 1η/1/2014 και εφεξής.
Το νέο σύστημα θα έχει εξαρχής καθορισμένο ποσοστό μείωσης και όπως είναι γνωστό, γίνεται λόγος για νέο κούρεμα 10% με 15%.

ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Σε επικίνδυνα μονοπάτια ο Δήμος Πωγωνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά 09/03/2013
«ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»

Στην χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού εργασιών, κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. επιστολή με θέμα: «EΡΓΑ INTERREG ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - ZHTHMATA ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ» και ζήτησε να διαβαστεί στο Σώμα, καθώς αφορούσε θέματα που άπτονται σοβαρών ζητημάτων λειτουργίας του Δήμου.
Ο Πρόεδρος κ. Βιρβίλης, συνεπικουρούμενος από τον Δήμαρχο κ. Καψάλη αυταρχικά και φασιστικά αρνήθηκαν να την διαβάσουν, δηλ. να κάνουν το αυτονόητο για την ενημέρωση όλων των μελών του Δ.Σ., αλλά και των κατοίκων που παρακολουθούσαν την Συνεδρίαση.
Η Παράταξή μας πιστή στα θέματα υπεράσπισης των θεμάτων της διαφάνειας και της ενημέρωσης καταγγέλλει αυτές τις συμπεριφορές της Παράταξης του κ. Καψάλη και δημοσιεύει την επιστολή η οποία είναι η εξής:
«Πάνω από ένας μήνας πέρασε από τους δημοσιευμένους λεονταρισμούς του Αντιδήμαρχου κ. Στέλιου Κουκουλάρη ο οποίος απαντούσε στην παράταξή μας σχετικά με τις καταγγελίες μας για τους παράνομους διαγωνισμούς Interreg, η διενέργεια των οποίων επίκειται στο Δήμο Πωγωνίου.
Παρά τα όσα έγραφε, τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης δεν προχώρησαν απολύτως τίποτε.
Και ούτε πρόκειται να προχωρήσουν.
Αναλώνονται σε αδιέξοδα τερτίπια που το μοναδικό τους αποτέλεσμα είναι η άσκοπη καθυστέρηση και η αύξηση του κινδύνου ματαίωσης του διαγωνισμού.
Εγκαίρως η Παράταξή μας υπέδειξε τις αδυναμίες του διαγωνισμού , και τις παρανομίες που προκύπτουν από τη Διακήρυξη.  Εγκαίρως ο εκπρόσωπός μας στην Επιτροπή Διαγωνισμών κ. Γιάννης Καραγιώργος πρότεινε εγγράφως τους ενδεδειγμένους θεσμικούς τρόπους για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Τα ομόφωνα ζητούμενα της Επιτροπής δεν απαντήθηκαν ποτέ, μάλιστα ο Δήμαρχος απέστειλε στην Επιτροπή δύο έγγραφα για να συνεχίσουν σα να μη τρέχει τίποτε. Τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν ότι όλα έχουν γίνει εν πλήρη γνώση του κ. Καψάλη, πιστεύουμε δε ότι είναι και ο αρχιτέκτονας της ανώμαλης κατάστασης που προέκυψε.
Στο καταστροφικό της έργο όμως η Δημοτική Αρχή είχε και συνοδοιπόρους.
Η διορισμένη από το Δήμο μας Νομικός Σύμβουλος κα. Καζαντζή είναι απούσα από την όλη διαδικασία και τζάμπα ο μισθός της, αλλά ακόμη και τα όσα επισήμανε εγγράφως τα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ο κ. Καψάλης και ο κ. Κουκουλάρης.
Η Διαχειριστική Αρχή INTERREG με έδρα τη Θεσσαλονίκη μέσω του υπαλλήλου της κ. Βλαδίκα αντί να βοηθήσει με τα έγγραφα που απέστειλε και τα οποία παρεμπιπτόντως στερούνται υπηρεσιακής νομιμότητας, αφού δεν αναφέρουν αριθμό πρωτοκόλλου, έδωσε φτερά στους επίδοξους επιβήτορες των θεσμών. Στη Διαχειριστική Αρχή έστειλε έγγραφο υπόμνημα η Παράταξή μας εδώ και 20 ημέρες και ακόμη μας απαντάνε. Αυτό το Κράτος θέλουμε;
Τι συγκαλύπτουν με τη σιωπή τους;
Επίσης καταγγέλλουμε ενώπιόν σας τη συντονισμένη προσπάθεια επηρεασμού του εκπροσώπου μας από υπαλλήλους δήθεν συμβούλους της ΠΕΔ, οι οποίοι αν και αναρμόδιοι, εν γνώσει τους, θέλησαν να μας «συμβουλέψουν», για το καλό μας, «να τα βρούμε» και άλλα τέτοια ανεπίτρεπτα.
Καταγγέλλουμε την παράνομη προσπάθεια σύγκλησης συνεδρίασης της Επιτροπής Διαγωνισμού στα γραφεία της ΠΕΔ στα Ιωάννινα την Τρίτη 5 Μαρτίου, καθώς αυτό αντίκειται στο Άρθρο 18 του ΠΔ 28/1980.
Με γραπτή ένστασή μας η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο θεωρούμε ότι ο Δήμος μας υπέστη διασυρμό ενώπιον του προσωπικού της ΠΕΔ και όλου του πολιτικού κόσμου της Ηπείρου.
Η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου την Δημοτική Αρχή.
Να δεχθούμε την άγνοια για κάποιους .
Δεν θα τη δεχθούμε για τον έμπειρο Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχό του. Δε δεχόμαστε στα πλαίσια εγωισμών και μικροσυμφερόντων να οδηγείται ο Δήμος σε μονοπάτια επικίνδυνα, στα όρια της Νομιμότητας αν δεν έχουν ξεπεραστεί κιόλας αυτά.
Είναι παρανομία να μεταφέρονται τα εμπιστευτικά έγγραφα των Διαγωνισμών εκτός Δήμου, στον μη εξουσιοδοτημένο χώρο της ΠΕΔ, γιατί θεωρούμε ότι κινδύνευσε η επιβεβλημένη μυστικότητα του Διαγωνισμού.
Η γενικότερη προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής στον χειρισμό των ζητημάτων των Διαγωνισμών INTERREG έχουν οδηγήσει ακόμη και σε σοβαρές αμφιβολίες για την τήρηση των κανόνων διαφάνειας, και θεωρούμε ότι με μαθηματική ακρίβεια οι απαράδεκτοι χειρισμοί του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου οδηγούν το έργο σε απένταξη.
Επί της ουσίας και με απλά λόγια για μια ακόμη φορά σας ενημερώνουμε ότι ποτέ δεν θα γίνει ένας Διαγωνισμός χωρίς την ύπαρξη της προαπαιτούμενης μελέτης, ένας διαγωνισμός χωρίς τεχνικές προδιαγραφές, με μια διάτρητη διαδικασία που απαξιώνει το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου μας, ένας Διαγωνισμός στον οποίο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πωγωνίου είναι απούσα με εντολή του κ. Καψάλη και του κ. Κουκουλάρη.
Εμείς κύριοι δεν θα σας ακολουθήσουμε, δεν θα γίνουμε συνένοχοι.
Σας λέμε όμως ότι θα συνεχίσουμε να επιτελούμε τον θεσμικό ελεγκτικό ρόλο μας.
Κατόπιν όλων των παραπάνω η Παράταξή μας αποσύρει από την Επιτροπή Διαγωνισμού τον εκπρόσωπό της Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Καραγιώργο.
Στην ερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμών, ο κ. Καραγιώργος θα καταθέσει πλήρες υπόμνημα των θέσεων Συμβουλίου στο Κεφαλόβρυσο, η Παράταξή μας πριν την έναρξη των και των λόγων που οδήγησαν στην υπεύθυνη απόφαση της παραίτησης.
Καλή τύχη στους δρόμους που διαλέξατε να διαβείτε.»

Ο επικεφαλής της Παράταξης
και αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Γιάννης Ντόντης

Ο εργασιακός Μεσαίωνας σε αριθμούς

Αποτυπώνεται στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2012

Το χάος που επικρατεί στην αγορά εργασίας αποτυπώνεται στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2012, η οποία παραδόθηκε στην τρόικα. Η έκθεση καταγράφει 74.483 επιχειρήσεις που απασχολούν 261.353 εργαζόμενους οι οποίες προχώρησαν σε μειώσεις μισθών μεσοσταθμικά κατά 18,8% μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων και ατομικών συμβάσεων εργασίας.
 Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, καθώς 84.490 συμβάσεις μετατράπηκαν μονομερώς από συμβάσεις αορίστου χρόνου σε μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής απασχόλησης, ενώ 6 στις 10 επιχειρήσεις καθυστερούν να πληρώσουν τα δεδουλευμένα.
Η συγκεκριμένη έκθεση 74 σελίδων, την οποία παρουσιάζει η «Ελευθεροτυπία», αποτέλεσε για την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το «ανάχωμα» προκειμένου να μην τεθεί θέμα-προς το παρόν-περαιτέρω μείωσης των μισθών, αλλά και άλλων αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.
 Σύμφωνα με την έκθεση, το ΣΕΠΕ επέβαλε συνολικά 41 εκατ. Πρόστιμα από παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστη εργασία, μη τήρηση βιβλίων επιχειρήσεων και άλλες παραβάσεις που αφορούν την εναπομείνασα εργατική νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr/

Οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Mέσα από το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα υπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών

Tην ταύτιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση μέσα από το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα υπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή.
Το νέο σύστημα θα φέρει εκ βάθρων αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και στην κτηματαγορά η καθώς για πρώτη φορά θα οδηγήσει και σε μειώσεις τιμών στις περισσότερες αστικές περιοχές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος», θα υπάρξουν μειώσεις έως και 35% για τα ακίνητα σε μεσαίες και ακριβές περιοχές αλλά και αυξήσεις από την επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα.
 Στον υπολογισμό του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος θα προσδιορίζονται οι αξίες με βάση υπολογισμού τις τιμές που ισχύουν στην αγορά, ώστε να ταυτιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ομόφωνο ΟΧΙ στη δημιουργία Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών στην Κακαβιά

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Κεφαλόβρυσο, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου με ομόφωνη απόφαση είπε ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ στην δημιουργία  Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών στην Κακαβιά.
Ύστερα και από τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, πριν λίγες ημέρες  από την Ηγουμενίτσα, είναι φανερό ότι η κεντρική εξουσία αποφασίζει μόνη της για την τύχη και το μέλλον του Πωγωνίου χωρίς να ρωτήσει την Δημοτική Αρχή και να λάβει υπόψη τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Για τον καλύτερο συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα αποφασίστηκε η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής.

Στον αέρα τα "κόκκινα" δάνεια

Συγκρατημένα αισιόδοξοι μπορούν να είναι οι δανειολήπτες με ενυπόθηκα δάνεια, αφού για πρώτη φορά, τόσο οι τράπεζες όσο και οι επικεφαλής της τρόικας, είδαν με θετικό μάτι την ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων, εφόσον αυτά όμως δεν έχουν περάσει στο «κόκκινο», όσα δηλαδή με κάποιο τρόπο δείχνουν να «εξυπηρετούνται». Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια εξακολουθεί και μέχρι τέλος του 2013 να διέπεται από το Νόμο Κατσέλη.
Στην πρώτη λοιπόν πενταμερή συνάντηση η οποία έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος, όλα δείχνουν πως θα προωθηθεί νομοσχέδιο που θα αφορά τα «ενήμερα» ενυπόθηκα δάνεια.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τράπεζας Ελλάδος, του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Οικονομικών, της Ένωσης Τραπεζών και (εννοείται) και της τρόικας…
Είναι σαφές πως, καθώς η κατάσταση με τα κόκκινα ενυπόθηκα δάνεια έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα αγγίζοντας το 20%, η κυβέρνηση αγωνιά να ανακόψει την περαιτέρω αύξηση που θα έκανε το φαινόμενο να μοιάζει με «στάση πληρωμών».

Την πλήρη αντίθεσή της για το σχέδιο "Αθηνά" εκφράζει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκφράζει την πλήρη αντίθετη της στο σχέδιο για την συρρίκνωση της Παιδείας, ''ΑΘΗΝΑ'' και ζητάει, την άμεση απόσυρση του.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ως συνισταμένη τετρακοσίων πενήντα και πλέον ενεργών Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Ηπειρώτικων, Συλλόγων, Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται κύρια στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και Πανελλαδικά, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το επονομαζόμενο ''ΑΘΗΝΑ'' δυνάμει του οποίου, Α.- Συρρικνώνεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να λειτουργήσει Πολυτεχνική Σχολή , αλλά αφαιρούνται σχεδιασμένα τμήματα όπως το τμήμα Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και το τμήμα Μηχανικών Η/Υ τα οποία εντάσσονται βάσει του ως άνω σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Β.- Συγχωνεύονται και καταργούνται Σχολές των ΤΕΙ Ηπείρου.
Ειδικότερα για τα ΤΕΙ Ηπείρου, το σχέδιο ''ΑΘΗΝΑ'' προβλέπει μεταξύ άλλων,
1) το κλείσιμο από το 2018 του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου που λειτουργεί στην Άρτα από το 2.000, στο οποίο σήμερα είναι εγγεγραμμένοι 800 φοιτητές εκ των οποίων οι 689 είναι ενεργοί και παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους . Το εν λόγω τμήμα είναι πανελλαδικά αναγνωρισμένο , αφού οι φοιτητές του προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδος . Έχει πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο εντάσσει στο ακαδημαϊκό πλαίσιο ένα σύστημα γνώσεων που αφορούν το αντικείμενο της ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής . Έχει ιδιόκτητους χώρους με πλήρεις υποδομές , εξοπλισμένα εργαστήρια , βιβλιοθήκη , οπτικοακουστικό υλικό και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
2) Στην κατάργηση της αυτονομίας του τμήματος Ζωικής Παραγωγής Άρτας, το οποίο αντί να αναβαθμιστεί λόγω της υπάρχουσας κτηνοτροφικής παραγωγής καταργείται.
3) Στην κατάργηση του Τμήματος Ιχθυοκομίας και Αλιείας Ηγουμενίτσας, παρά το ότι στην περιοχή αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών και η συνύπαρξή τους, είναι εποικοδομητική τόσο για την εκπαιδευτική, όσο και για την παραγωγική διαδικασία.
4) Στην συγχώνευση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Πρέβεζας, σε ένα τμήμα.
Αυτά τα ζωντανά εκπαιδευτικά ιδρύματα θέλει η Κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της τρόικας να τα κλείσει. Η ΠΣΕ εκτιμώντας πέραν όλων των παραπάνω ότι το κλείσιμο των τμημάτων αυτών είναι αντιπαραγωγικό , αντιεπιστημονικό , αντιεκπαιδευτικό και συμβάλλει στην περαιτέρω ερήμωση της ιδιαίτερης πατρίδας μας ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που ο λαός μας βιώνει και υποφέρει, η λειτουργία των παραπάνω τμημάτων συμβάλλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο της Κυβέρνησης , διαμαρτύρεται εντονότατα προς αυτήν , την οποία καλεί να αποσύρει πάραυτα την εκπεφρασμένη βούλησή της , η οποία έχει αναστατώσει το λαό της Ηπείρου και της Αποδημίας.

Αθήνα 6 Μαρτίου 2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΣΕ

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας για τον Φεβρουάριο του 2013 της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 3 το 2012).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2012)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 0 το 2012)
2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2012)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 10 το 2012).
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
νεκροί (έναντι 1 το 2012)
σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2012)
ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2012)

Κερασώνας Πρέβεζας: Τροχαίο με δυο νεκρούς

Τραγικό θάνατο στο 45ο χλμ της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (Κερασώνα Πρέβεζας) το απόγευμα της Παρασκευής βρήκε  ζευγάρι ηλικιωμένων όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 65χρονος άνδρας ξέφυγε της πορείας του και κατέληξε σε χαντάκι.
 Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από το ανακριτικό της τροχαίας Φιλιππιάδας.