Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μαζαράκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τέσσερις 4 αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν κρύψει σε «καβάτζα», σε δασώδη περιοχή 323 κιλά κάνναβης

Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο σημείο από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (29.11.2013) το μεσημέρι, σε δύσβατη δασική περιοχή, στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 22, 23 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν κρύψει σε «καβάντζα» μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία προόριζαν για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Στην αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με συστηματικό τρόπο και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της δράσης κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), στην οποία υπήρχαν (300) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (323) κιλών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχαν αποκρύψει εκεί οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που είχαν «στήσει» ενέδρα στο σημείο.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής, κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.  

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με Εντάλματα και Βουλεύματα, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπόριο ναρκωτικών

Συνελήφθη μετά από 16χρονια για τη δολοφονία 25χρονου λιμενικού!!!

Ο συλληφθείς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για υπόθεση ανθρωποκτονίας λιμενικού τον Απρίλιο του 1997, όταν επιβαίνοντας σε ταχύπλοο σκάφος με ναρκωτικά, τον τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας εναντίον του
Συνελήφθη χθες (29.11.2013) το πρωί, στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κακαβιάς, 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με τρία (3) Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας και δύο (2) Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 55χρονος συνελήφθη κατά την είσοδο στη χώρα μας, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διωκόταν, καθώς στις 26.04.1997, στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας επιβαίνοντας σε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο ήταν φορτωμένο με ναρκωτικά, πυροβόλησε σε βάρος λιμενικού (με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov ), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Marc: Προβάδισμα 1,9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, με 1,9%  δίνει δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Επενδυτής».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,7% (έναντι 23,2% Οκτώβριο)
ΝΔ: 27,8% (21,8%)
Χρυσή Αυγή: 8,8% (6,9%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8,8% (6,9%)
ΚΚΕ: 6,6% (5,1%)
ΠΑΣΟΚ: 6,4% (5%)
Δημοκρατική Αριστερά: 5,8% (4,5%)
Άκυρο-λευκό: 6,5%

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 15,3%.

«Βαφτίστηκε» η σήραγγα της Εγνατίας Οδού "Λορέντζος Μαβίλης"

Το νέο όνομα που απέκτησε η μεγαλύτερη σήραγγα στην Ελλάδα έγινε παρουσία του κ. Β. Πολύδωρα ,του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιου, δόθηκε προς τιμή του ηρωικά πεσόντος στην περιοχή εθελοντή πολεμιστή στις 28 Νοεμβρίου 1912, βουλευτή και μεγάλου ποιητή Λορέντζου Μαβίλη.
Ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης έπεσε μαχόμενος κατά των Τούρκων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Η σήραγγα της Εγνατίας Οδού "Λορέντζος Μαβίλης", έχει μήκος 4,8 χλμ και θεωρείται ένα από τα κορυφαία τεχνικά έργα της Εγνατίας Α.Ε..

Metrisi: Προβάδισμα 0,9% της ΝΔ

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 0,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21,5%, (έναντι 21,9% τον Οκτώβριο)
ΣΥΡΙΖΑ: 20,6% (20,7%)
Χρυσή Αυγή: 6,1% (5,7%)
ΚΚΕ: 4,9% (5,1%)
ΠΑΣΟΚ: 4,3% (5,1%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,1% (4,7%)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 1,6% (1,9%).
Άλλο κόμμα: 6,3%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 30,6%
Στην παράσταση νίκης προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,8% (20,7% στην περασμένη μέτρηση), έναντι 22,9% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία (32,9% τον Οκτώβριο).
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκεντρώνει το 37,2% των προτιμήσεων (έναντι 40,1%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει ποσοστό αποδοχής της τάξης το 27,1% (έναντι 26,8%).

Κανένας από τους δύο απαντά το 29,2% (29,5% τον Οκτώβριο).

Στην τελική ευθεία οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα-Πατραϊκό

Η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να υπογραφούν ως το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο, ήταν το βασικό αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου και τον γενικό γραμματέα Ενέργειας Κώστα Μαθιουδάκη. Βασική εκκρεμότητα για την υπογραφή των συμβάσεων είναι η οριστικοποίηση του φορολογικού καθεστώτος που θα ισχύει κατά τη διάρκεια των ερευνών και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στις συμβάσεις αυτές το μοντέλο που εφαρμόστηκε για τον αγωγό TAP, δηλαδή αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών ανά δεκαετία αλλά με πλαφόν στο περιθώριο αύξησης ή μείωσής τους.
Εφόσον οριστικοποιηθούν, οι συμβάσεις θα κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση.

ΕΛΣΤΑΤ: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στο όριο της φτώχειας

900.000 οικογένειες που ζουν με μισθό κάτω των 1.000 ευρώ

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το 2012, καθώς στο όριο της φτώχειας βρέθηκε το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας. 
Μάλιστα, το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε το 2011 (21,4%) και κατά 3 μονάδες από την έναρξη της κρίση το 2008 (20,1%). Το "κατώφλι" της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.708 ευρώ ετησίως ανά άτοµο, και σε 11.986 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Ως κίνδυνος φτώχειας ορίζεται το ποσοστό των ατόµων που ζουν σε νοικοκυριά, των οποίων το συνολικό ισοδύναµο διαθέσιµο εισόδηµα είναι χαµηλότερο του 60% του εθνικού διάµεσου ισοδύναµου διαθέσιµου εισοδήµατος.

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο το απόγευμα

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
 Πιο αναλυτικά:
Το Σάββατο 30-11-2013
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες. από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα.
2. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.
Την Κυριακή 1-12-2013
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά - Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες και τη Θεσσαλία - Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.
2. Οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Τη Δευτέρα 2-12-2013
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ.  το Σάββατο 30-11-2013 και την Κυριακή 1-12-2013  αναμένονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Για το λόγο αυτό, εφιστάται η προσοχή των πολιτών και  καλούνται   οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Πλησιάζει στη λύση το πρόβλημα με τους βοσκότοπους

Με σκοπό να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν με τους βοσκότοπους και τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων, βρέθηκε χθες στα Γιάννενα η Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δήμητρα Χαλικιά, η οποία προήδρευσε σε σύσκεψη με στελέχη των Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, ενώ λιγότερα υπάρχουν στην Άρτα και ελάχιστα στα Γιάννενα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητά λύση με εφεδρικούς επιλέξιμους βοσκότοπους, για τους οποίους θα υπάρξει συνεργασίας με όλους τους Δήμους της Ηπείρου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ Αγροτών», αναφέρεται ότι συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι παραγωγοί, τόσο για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, όσο και για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης. Εκφράζει πάντως την αισιοδοξία του, ότι το πρόβλημα πλησιάζει στη λύση του.


Eurostat: Στο 27,3% η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα τον μήνα Οκτώβριο έφτασε το 27,3%. 
Στην Ισπανία ανήλθε στο 26,7%, ενώ στη ζώνη του ευρώ την ίδια περίοδο σημείωσε οριακή υποχώρηση.
Έφτασε 12,1% τον Οκτώβριο, από 12,2% τον Σεπτέμβριο.

Οι άνεργοι κάτω των 25 ετών σε όλη την Ευρωζώνη ανήλθαν στο 24,4%, αυξημένοι από τον προηγούμενο Οκτώβριο κατά 0,7%.