Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ ζήτησε στο Ανόι την επιτάχυνση της υπογραφής συμφωνιών για ναυτιλία και φορολογία

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΒΙΕΤΝΑΜ


Την έναρξη των Εργασιών της πρώτης και πολύ σημαντικής επιχειρηματικής αποστολής στο Βιετνάμ, κήρυξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ανόι, στα Γραφεία του εκεί Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Παράλληλα, ο κ. Κουίκ είχε διμερείς συναντήσεις με τον Βιετναμέζο Υφυπουργό Εξωτερικών κ Bui Thanh Son και τον Υφυπουργό Σχεδιασμού και Επενδύσεων κ. Vu Dai Thang.
Αναχωρώντας από το Ανόι επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο ΥΦΥΠΕΞ έκανε την εξής δήλωση:
«Οι συνέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση της Ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό συνεχίζονται. Σήμερα, για πρώτη φορά, Ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο Βιετνάμ, σε Ανόι και Χο Τσι Μινχ, για να διεισδύσουν στην αγορά μιας χώρας η οποία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Σημειώνω, ότι το Ανόι σε ρυθμούς οικονομικής, οικιστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης, είναι η δεύτερη πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δεκαεπτά Ελληνικές εταιρείες, συντονισμένες από ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και ΣΕΒΕ, θα πραγματοποιήσουν το επόμενο 48ωρο B2B συναντήσεις και όπως όλα δείχνουν, θα έχουν πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας.
Είναι η πολλοστή ελληνική επιχειρηματική εξόρμηση που πραγματοποιείται σε αναπτυσσόμενες χώρες, και της Υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας, και σε χώρες που ανήκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Ειδικά εδώ στο Βιετνάμ, οι Ελληνικές εταιρείες διεισδύουν σε ένα «πελατολόγιο» 100 εκατομμυρίων κατοίκων, σε τομείς όπως κατασκευές, τυποποίηση προϊόντων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, φαρμακευτική, καλλυντικά, υψηλή τεχνολογία, μεταφορές κλπ».
Στις συναντήσεις του με τους δύο Υφυπουργούς, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Ανόι κ. Ιωάννη Ραπτάκη, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Τέρενς Κουίκ ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών από πλευράς Βιετνάμ για την υπογραφή Συμφωνιών, τόσο στον τομέα της ναυτιλίας, όσο και στον τομέα αποφυγής της διπλής φορολογίας.
Ανανέωσε επίσης την πρόσκληση της Ελλάδας για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του Πρωθυπουργού της κυβέρνησης του Βιετνάμ.
Στις δύο διμερείς επαφές, ο Υφυπουργός συζήτησε και τρέχοντα διμερή και διεθνή θέματα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών με σύγκληση συναντήσεων σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο στην Αθήνα και το Ανόι.

Στο wi-fi4eu εντάχθηκε ο Δήμος Πωγωνίου


Σημεία Wi–Fi σε δημόσιους χώρους θα εγκαταστήσει ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του προγράμματος wifi4EU στο οποίο εντάχθηκε. Ο Δήμος Πωγωνίου είναι ένας εκ των 117 ελληνικών Δήμων που έλαβαν την χορήγηση κουπονιού wifi4EU ύψους 15.000€.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρέχει στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε «κέντρα δημόσιας ζωής» όπως δημαρχεία, πλατεία, βιβλιοθήκες κ.λπ. και η δράση αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτο τριμήνου του 2019.
Το δελτίο WiFi4EU καλύπτει τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης των σημείων πρόσβασης Wi-Fi. Ο επιλεγμένος δήμος είναι υπεύθυνος για την πληρωμή της συνδεσιμότητας (συνδρομή στο Διαδίκτυο), της συντήρησης και της λειτουργίας του εξοπλισμού για τουλάχιστον 3 έτη.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Πάνω από (105) κιλά κάνναβης και ένα πιστόλι «tokarev», κατασχέθηκαν μετά από έλεγχο αστυνομικών του B ’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Κερασοχωρίου Θεσπρωτίας


Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (09-12-2018) αργά το βράδυ στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος δράστης και μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος -100- δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους περίπου (105) κιλών και ένα πιστόλι «tokarev».
Επίσης, ο 34χρονος δράστης κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς διαβατήριο Αλβανικών Αρχών, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
 -100- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -105- κιλών και -460- γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα του οχήματος,
ένα πιστόλι «tokarev» με γεμιστήρα και (5) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm, που βρέθηκαν στη θέση του συνοδηγού,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ,
ένα διαβατήριο και
δύο κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει στο πένθος για την αποδημία του Ηπειρώτη κλαρινίστα Μπάμπη Χαλκιά


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει στο πένθος για την αποδημία του Ηπειρώτη κλαρινίστα Μπάμπη Χαλκιά.
Έφυγε από την ζωή ο Ηπειρώτης παραδοσιακός κλαρινίστας Μπάμπης Χαλκιάς. Με το κλαρίνο του, διήνυσε μια ξεχωριστή πορεία, για πολλά χρόνια δίπλα στους κορυφαίους της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και ειδικά δίπλα στον πατέρα του τον κορυφαίο κλαρινίστα Πέτρο Λούκα Χαλκιά και τα παιδιά του, τον κλαρινίστα Πετράκη Χαλκιά και τον λαουτιέρη Νίκο Χαλκιά.
Ένας από τους κορυφαίους της ηπειρώτικης και δημοτικής μουσικής παράδοσης έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο. Ο Μπάμπης Χαλκιάς , που με το κλαρίνο του, διήνυσε μια ξεχωριστή πορεία, για πολλά χρόνια δίπλα στους κορυφαίους της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και ειδικά δίπλα στον πατέρα του τον κορυφαίο κλαρινίστα Πέτρο Λούκα Χαλκιά και τα παιδιά του, τον κλαρινίστα Πετράκη Χαλκιά και τον γιό του λαουτιέρη Νίκο Χαλκιά.
Είχε συμμετάσχει μαζί με τον πατέρα του Πέτρο Λούκα Χαλκιά και άλλους κορυφαίους Ηπειρώτες μουσικούς σε συναυλίες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φλόριντα, Νιού Τζέρσεϊ, Καλιφόρνια, Μασσαχουσέτη, Φιλαδέλφεια, Τέξας και Νέο Μεξικό) και σε άλλες χώρες του κόσμου όπως: Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Αλβανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστραλία και Νότια Αφρική. σε πολλές συναυλίες, ηπειρώτικα γλέντια και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές.
Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησαν με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα συνεργάτες του. Η κηδεία και ταφή του, κατόπιν επιθυμίας του, θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δελβενάκι Ιωαννίνων, την ερχόμενη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμπορεύεται στο πένθος για την απώλεια του Μπάμπη Χαλκιά, ενός γνήσιου και παραδοσιακού μουσικού και καλλιτέχνη που συμμετείχε σε πολλές δράσεις της, τις περισσότερες αφιλοκερδώς και συλλυπείται την μεγάλη ηπειρώτικη μουσική οικογένεια και τους συνεργάτες του για τη πρόωρη αποδημία του Μπάμπη, τον πατέρα του Πέτρο Λούκα Χαλκιά, την σύζυγο του και τα 3 παιδιά του. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα συμμετάσχει στην εξόδια ακολουθία και αντί στεφάνου θα κατατεθεί ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Δημήτρης (Τάκης) Παππάς προσχωρεί στους Ορίζοντες Ηπείρου και αποτελεί τον πρώτο υποψήφιο της παράταξης


Την προσχώρηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοικτή Συμπαράταξη Πρέβεζας, κ. Δημήτρη (Τάκη) Παππά στους Ορίζοντες Ηπείρου, ανακοίνωσαν από κοινού σήμερα στα Γιάννενα, ο κ. Παππάς και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις που έκαναν:
Δήλωση Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανοικτή Συμπαράταξη Πρέβεζας» και Δημοτικού Συμβούλου, κ. Δημήτρη (Τάκη) Παππά για την ένταξη του στην Ανεξάρτητη Περιφερειακή Παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά!» 
«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας ανακοινώνω σήμερα την ενσωμάτωση μου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Συμπαράταξη Πρέβεζας» στην ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά!» με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Ριζόπουλο. 
Ως εκ τούτου δεν θέτω υποψηφιότητα για Δήμαρχος στον Δήμο Πρέβεζας αλλά όμως συνεχίζω αυτοδιοικητικά όπως στις τελευταίες μου δηλώσεις και συντάσσομαι σε έναν μεγαλύτερο αλλά και ωραιότερο αγώνα, αυτόν της διεκδίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Σπύρο Ριζόπουλο.
Προχωρώ σε αυτήν την κίνηση γιατί είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα του τόπου μου, της Πρέβεζας, ξεπερνούν πλέον τα όρια και την δικαιοδοσία του Δήμου Πρεβέζης. Είναι πολύ πιο σύνθετα και απαιτούν συνεργασίες ευρύτερες σε επίπεδο Περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. 
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι διοικητικές δομές, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι εργαλεία-κλειδιά για όποιον θέλει να κάνει αναπτυξιακή πολιτική, και αυτά θα βρίσκονται στα χέρια της κατάλληλης περιφερειακής αρχής που θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες της Ηπείρου για τα επόμενα χρόνια. Η Περιφέρεια Ηπείρου, έτσι όπως την οραματίζεται ο Σπύρος Ριζόπουλος αξιοποιώντας την λογική της Περιφερειακότητας, μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής. Μπορεί να μετατραπεί σε μια πραγματική μηχανή επίλυσης προβλημάτων και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Στη ζωή μου έχω μάθει να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου. Το αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου τιμώντας το 47% των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του. Σαν ανοιχτή συμπαράταξη (Α.Σ.Υ.Π) θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμη πιο δυνατά τους 8 μήνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της θητείας μας. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον. Θεωρώ λοιπόν πως μέσα από την μάχη για την Περιφέρεια Ηπείρου θα είμαι πολύ πιο χρήσιμος και πολύ πιο αποτελεσματικός για ολόκληρο τον νομό Πρεβέζης.

"Έφυγε" ο Μπάμπης Χαλκίας, ο γιος του Πετρο-λούκα Χαλκιά


Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη στο Δελβινάκι Πωγωνίου
  
"Έφυγε" σήμερα τα ξημερώματα, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο Ηπειρώτης μουσικός  Μπάμπης  Χαλκίας, γιος  του Πετρο-Λούκα Χαλκιά.
Έπαιζε κλαρίνο και το ρεπερτόριό του περιελάμβανε κυρίως ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια.
Είχε συμμετάσχει σε συναυλίες στο εξωτερικό  μαζί με τον πατέρα του
Η κηδεία θα γίνει το πρωί της Πέμπτης, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.

Ο Δήμος Πωγωνίου ανάμεσα στους 3 Δήμους της Ηπείρου θα λάβουν κουπόνι για δωρεάν wi-fi σε δημόσιους χώρους


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου 2018.
Επιλέχθηκαν 2.800 δήμοι-μεταξύ των οποίων 117 Ελληνικοί-για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15 000 ευρώ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ.
Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.
Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση: «Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2 800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους».
Επισημαίνεται ότι, θα υπάρξουν τρεις επιπλέον προσκλήσεις, για τις οποίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δήμοι που δεν έλαβαν κουπόνι.
Η δεύτερη πρόσκληση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.
Συνολικά, περίπου 8.000 δήμοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το καθεστώς έως το 2020.
Οι 3 Δήμοι της Ηπείρου θα λάβουν κουπόνι για δωρεάν wi-fi σε δημόσιους χώρους:
  1. ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ-Municipality of Kentrika Tzoumerka
  2. ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ-Municipality of Arta
  3. ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-Municipality of Pogonio

Ιδρύθηκε νέα παράταξη στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία που θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 32 ετών αντίστοιχα  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Μυστικό αντιγήρανσης: Πρωτοποριακός συνδυασμός laser pixel με prp


Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για τις θεραπείες με λέιζερ. 
Τις πρώτες μέρες μετά από κάθε συνεδρία με λέιζερ πρέπει να αποφεύγουμε τον ήλιο, ενώ η χρήση αντιηλιακού υψηλής προστασίας κρίνεται απαραίτητη. «Τον χειμώνα, αφού μειώνεται η ηλιοφάνεια, είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που ευνοεί την εφαρμογή των θεραπειών με λέιζερ, αλλά και το αποτέλεσμα που αυτές επιφέρουν», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Στο ιατρείο μας συνδυάζουμε την πρωτοποριακή θεραπεία κλασματικού laser, erbium pixel laser, με τις άκρως θεραπευτικές και αναζωογονητικές επιδράσεις της μεσοθεραπείας prp, με στόχο να δημιουργήσουμε μια ισχυρή θεραπεία ανανέωσης του προσώπου, ικανή να βελτιώσει την υφή του δέρματος, να τονώσει και να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, για φυσικά και για μακροχρόνια αποτελέσματα».
Πως δρα το pixel laser
H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών, που έχουν υποστεί ζημιά, καθώς και στην αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα, σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels), στοχεύοντας μόνο σε αυτά, που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως, για παράδειγμα, ουλές, πανάδες (δυσχρωμίες), λεπτές γραμμές (ρυτίδες). Παράλληλα έχει δράση ακόμη και στις ραγάδες. Βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος.
Πώς δρα η αυτόλογη μεσοθεραπεία prp