Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Γυναίκα απανθρακώθηκε από πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην Άνω Καλεντίνη Άρτας

Φρικτό θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε στην πέτρινη μονοκατοικία στην οποία διέμενε, βρήκε σήμερα το απόγευμα ηλικιωμένη από την Άνω Καλεντίνη Άρτας.
Οι φλόγες εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις πέντε, στο χωριό Άνω Καλεντίνη και όταν οι πυροσβέστες τις έθεσαν υπό έλεγχο, βρήκαν τη γυναίκα νεκρή.
Όπως έγινε γνωστό το θύμα διέμενε μόνο του.


ΠΗΓΗ: www.Ethnos.gr

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ

Το Πωγώνι αξίζει μια καλύτερη πορεία από αυτή που μέχρι σήμερα του επέβαλλαν το Αθηνοκεντρικό Κράτος αλλά και η ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής του κ. Καψάλη.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με πίστη και όραμα για το μέλλον, με ήθος, εργατικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα, απαλλαγμένους από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.
Στην προσπάθειά να δώσουμε στον τόπο το καλύτερο δυνατό που μπορεί ο καθένας μας, δηλώνουμε ότι στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014 στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη Δημοτική Παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ».

Έφτασαν τα 79 τα θύματα της γρίπης

Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 79 άτομα, από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.
Στην πλειοψηφία τους τα θύματα έπασχαν από υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 63 άτομα, ενώ συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 211 άτομα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,5% η ανεργία το Δεκέμβριο

Σταθερά στην πρώτη θέση η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία με 30,4%!!!

Συνολικά 1.349.495 οι άνεργοι!

 Στο 27,5% ανήλθε τον περασμένο Δεκέμβριο το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, από 26,3% τον Δεκέμβριο 2012, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.349.495 άτομα.
Η ανεργία σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, καταγράφεται οριακή μείωση της ανεργίας (27,5% έναντι 27,6%).
Αυτό εντοπίζεται στους νέους ηλικίας 15- 24 ετών (ποσοστό 55,5% τον Δεκέμβριο 2013 από 57,1% τον Δεκέμβριο 2012) και παράγοντες της αγοράς το συνδέουν με τα προγράμματα πεντάμηνης κοινωφελούς απασχόλησης, καθώς και την εποχική απασχόληση, λόγω εορτών, κυρίως στον τουριστικό τομέα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:30

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Δευτέρα  10η  Μαρτίου  2014   και ώρα  18:30.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [Κεντρικό Δημαρχείο].
ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2014.
2. Κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2014.
3. Έγκριση σύνταξης έκθεσης 4ου τριμήνου 2013, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
4. Αποδοχή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. για την υλοποίηση προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
5. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.

Ανοιχτή επιστολή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή το μνημόσυνο πεσόντων του μαρτυρικού χωριού Λιγκιάδες Ιωαννίνων και την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας στον τόπο της Θυσίας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Αθήνα  5-3-2014
Ανοιχτή επιστολή της ΠΣΕ με αφορμή το μνημόσυνο πεσόντων του μαρτυρικού χωριού Λιγκιάδων Ιωαννίνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την ευκαιρία της παρουσίας του αξιότιμου Κυρίου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του αντίστοιχου Προέδρου της Δημοκρατίας της Ομοσπονδίας της Γερμανίας στο μνημόσυνο προς τιμήν των πεσόντων του μαρτυρικού χωριού των Λιγκιάδων Ιωαννίνων, θεωρεί πρώτιστο καθήκον να τονίσει:
Ο κ. Πρόεδρος πρέπει να επανατοποθετήσει σθεναρά το ζήτημα α) της επιστροφής των κατοχικών δανείων και β) των αποζημιώσεων και της ηθικής, νομικής και πολιτικής δικαίωσης των θυμάτων των Ολοκαυτωμάτων στην Ήπειρο και ολόκληρη τη χώρα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΝΕΣΙΣ: Εκδήλωση-BULLYING 6 Μαρτίου 2014


«Σταμάτα το Bullying, ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!» είπαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

Ένας μήνας η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Με βάση τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μειώνεται στον έναν μήνα η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, προβλέπεται ότι «η προεκλογική περίοδος είναι το χρονικό διάστημα των 30 ημερών που προηγείται της ψηφοφορίας του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών».
Στην ίδια τροπολογία διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη αποσυνδέεται από τις άλλες διατάξεις του νόμου 3870/2010 για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και αφορούν, μεταξύ άλλων, όρια και απαγορεύσεις χρηματοδότησης, ανώτατο όριο δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων ή άνοιγμα βιβλίων εσόδων - εξόδων.

Τέλος από τα πανεπιστήμια οι 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές

Ποιες σχολές έχουν τους περισσότερους

 Τέλος στην φοιτητική τους καριέρα θα πρέπει να βάλουν όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί προ του 2006 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς καλούνται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου μέχρι τον Ιούνιο του 2014, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο που καταργεί τις χωρίς χρονικούς περιορισμούς σπουδές.
Έτσι οι όσοι αιώνιοι φοιτητές επιθυμούν να πάρουν το πολυπόθητο πτυχίο τους θα πρέπει να επιδοθούν σε αγώνα ταχύτητας μέχρι τον Ιούνιο, καθώς από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οφείλουν να τους διαγράψουν από τα μητρώα τους.
Φέτος είναι η πρώτη φορά που τα Ιδρύματα θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν οριστικά τα μητρώα των φοιτητών, αφού μέχρι τώρα τόσο τα ίδια όσο και το υπουργείο Παιδείας δεν έβαλαν ποτέ κανόνες στη διάρκεια των σπουδών.