Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σοκ από την αυτοκτονία πρώην αντιδημάρχου του Δήμου Ιωαννιτών

Τέλος στη ζωή του, έδωσε το μεσημέρι, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Ν. Μάντης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα τον περασμένο Μάιο, αφού προηγουμένως αποκάλυψε υπεξαίρεση από τα Ταμεία του δήμου ύψους 1,3 εκ. ευρώ.
Τότε, στην γραπτή του δήλωση, η οποία συνόδευε την παραίτηση του ανέφερε: «Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με καταπόνησε σωματικά ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν, ανθρωπινά με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου».
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια της Οικονομικής υπηρεσίας και ο Ταμίας του Δήμου.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Πρώτα εφορία, μετά ρύθμιση δανείου

Οι δανειολήπτες που θέλουν να υπαχθούν στη ρύθμιση των τραπεζικών δανείων θα πρέπει να έχουν προηγουμένως ρυθμίσει τα χρέη τους προς την εφορία. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που παρουσιάζει η «Κ», απαραίτητη προϋπόθεση για να ρυθμιστεί ένα δάνειο είναι η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.
Φορολογικά ενήμεροι θα πρέπει να είναι οι δανειολήπτες που θέλουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου για τα ενυπόθηκα δάνεια, όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης. Η φορολογική ενημερότητα είναι αναγκαία προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση και θα πρέπει να προσκομιστεί παράλληλα με τις δηλώσεις εισοδήματος για τα έτη από το 2009 έως και σήμερα, αλλά και τα υπόλοιπα έγγραφα που θα πιστοποιούν το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη.
Η εγκύκλιος που φθάνει τη Δευτέρα στις τράπεζες, θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία της υποδοχής των αιτήσεων των οφειλετών με χρέη προς τις τράπεζες έως 150.000 ευρώ και σύνολο ακίνητης περιουσίας που δεν ξεπερνά τις 250.000 ευρώ (300.000 ευρώ για τρίτεκνους και για πολύτεκνους).
Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Η περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη θα πιστοποιείται με την προσκόμιση του εντύπου Ε9, αλλά και των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων που έχει στον κατοχή του ο ενδιαφερόμενος.

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή στην Πρέβεζα και τη Λούτσα Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (12-07-2013) το μεσημέρι, στην Πρέβεζα και τη Λούτσα Πρέβεζας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Πρέβεζας και Καναλλακίου Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή.
*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στη Λούτσα, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
*Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στη Λούτσα, μία 29χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 56χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
*Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη στη Λούτσα, μία 29χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( καφέ μπαρ – οβελιστήριο), ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
*Στην τέταρτη περίπτωση, συνελήφθη στην Πρέβεζα, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πρέβεζας.
Την προανάκριση διενεργούν τα Αστυνομικά Τμήματα Πρέβεζας και Καναλλακίου Πρέβεζας.

Παραπόταμος Θεσπρωτίας: Σύλληψη 35χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Ο 35χρονος καλλιεργούσε σε κτήμα επτά (7) δενδρύλλια.

Συνελήφθη χθες (12-07-2013) το μεσημέρι στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε κτήμα στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, όπου συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 35χρονο να περιποιείται επτά (7) δενδρύλλια, ύψους από 1.20 έως 2.50 μέτρα, τα οποία ήταν φυτεμένα ανάμεσα σε ελαιόδεντρα.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας συμμετέχει στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ της Βουδαπέστης

Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής».
Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 29,1% τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 28,7%.
Η ισορροπία του τρόμου ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχει και στην πρόθεση ψήφου όπου Νέα Δημοκρατία επιλέγει το 19,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ το 19,5% των ψηφοφόρων επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την Κυβέρνηση, δείχνει να είναι ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας περιόδου. Το ποσοστό της μειώνεται στο μισό μέσα σε δεκαπέντε μέρες (από 6,4% από το 3,2%) και κινείται πλέον οριακά πάνω από το ποσοστό εισόδου της στη Βουλή. Μεγάλη κερδισμένη η Χρυσή Αυγή που στην εκτίμηση ψήφου, αποσπά το 13,1% των ψηφοφόρων.
Επίσης η αίσθηση ότι το «πρόγραμμα δεν βγαίνει» ισχυροποιήθηκε και πάλι. Βασική αιτία αυτής της παλινδρόμησης είναι το μείζον ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον «Επενδυτή» που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο, καμιά από τις εκδοχές που τίθενται σήμερα, ενώπιον της κοινωνίας, δεν έχει σαφή αποδοχή:
-Το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ το 50% θεωρεί ότι το μείζον είναι να μη γίνουν άλλες απολύσεις.
- Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία, ενώ το 57% θεωρεί ότι είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων.
- Τα πράγματα είναι σαφέστερα στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας. Μόλις το 32% συμφωνεί με την κατάργηση της ενώ το 62% διαφωνεί.

Η ΚΕΔΕ αποφάσισε τριήμερο κλείσιμο των δήμων

Το τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για τη διαθεσιμότητα εργαζομένων.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο

Για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνελήφθη ένας 38χρονος το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.
Σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 87.590,68 ευρώ.
Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ποδηλάτη και εγκατάλειψη

Την Παρασκευή (11.07.2013) και ώρα 6:24, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στα Ιωάννινα, αγνώστων στοιχείων όχημα, πιθανόν μαύρου χρώματος, αφού παρέσυρε ποδήλατο το οποίο οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός, εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος και τράπηκε σε φυγή.
Ο 54χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του οχήματος και τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει την ανακάλυψη του αγνώστου οδηγού του αυτοκινήτου, να επικοινωνήσει με το 100 ή με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων στ o τηλέφωνo 2651065994.  

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 49χρονος Αλβανός ο οποίος μετέφερε πέντε λαθρομετανάστες

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ένας 49χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του το βράδυ της Πέμπτης στο Καλπάκι Πωγωνίου πέντε λαθρομετανάστες.
Ο 49χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κινείται με κατεύθυνση προς Κακαβιά και να μεταφέρει τέσσερις Σύριους, ηλικίας 20, 19, 20 και 23 ετών, καθώς και έναν 25χρονο Αλβανό, οι οποίοι βρισκόταν παράνομα στη χώρα.
Το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, και μαζί με τον 49χρονο Αλβανό οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Έρχεται το ηλεκτρονικό παράβολο

Πώς το ζητάμε, πού το πληρώνουμε
 
Με στόχο να αντικατασταθεί πλήρως η έντυπη μορφή των παραβόλων του Δημοσίου και των σχετικών αποδεικτικών είσπραξης, το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό παράβολο.
Η χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τη γραφειοκρατία, να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τις εφορίες και να συμβάλει γενικότερα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Οι λεπτομέρειες για τη χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου περιλαμβάνονται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Απογραφή εξπρές σε ΝΠΙΔ και δημοτικές επιχειρήσεις έως τις 30 Αυγούστου για τις απολύσεις

Νέος γύρος απογραφής και ακολούθως «ξεφορτώματος» προσωπικού στα ΝΠΙΔ και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις ανοίγει με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που «τρέχει» να προλάβει τις προθεσμίες, τις οποίες συμφώνησε με τη Τρόικα. Είναι ενδεικτικό της πίεσης χρόνου, ότι η εγκύκλιος πρέπει να φτάσει σε όλους αυτούς τους φορείς έως τις 19 του μήνα, ενώ η απογραφή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Αυγούστου!
Με τον τρόπο αυτό το αρμόδιο υπουργείο προετοιμάζει τις επόμενες ομάδες υπαλλήλων που θα μπουν στο καθεστώς στο καθεστώς της διαθεσιμότητας - κινητικότητας ώστε να συμπληρωθεί έως το τέλος του χρόνου ο αριθμός των 25.000 ατόμων που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα.
Τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινά από τα απλά ήτοι ΑΦΜ, Επώνυμο, Ονομα, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, ΑΜΚΑ, Φορέα Απασχόλησης και φτάνουν στα επίμαχα ήτοι το είδος της Εργασιακή Σχέσης, Ημερομηνία Πρόσληψης στο Φορέα, Ημερομηνία Λήξης Σύμβασης, Κατηγορία Εκπαίδευσης, καθώς και Προϋπηρεσία αναλυτικά δηλαδή όχι μόνο τα έτη, αλλά και τους μήνες και τις ημέρες.

Εξίσωση αντικειμενικών αξιών με τις τιμές αγοράς το 2016

Την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις τιμές αγοράς από το 2016 προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο του νέου μνημονίου.
Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο μνημόνιο, που δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα» προβλέπει πως η Κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει πλήρως σε βάθος χρόνου τις αντικειμενικές τιμές ακινήτων με τις τιμές της αγοράς.
Για τον σκοπό αυτό, θα αναπτύξει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013 μεσοπρόθεσμο σχέδιο μεταρρύθμισης που θα περιγράφει τις ενέργειες που απαιτούνται.
Ακολούθως τον Ιανουάριο του 2015 θα προσαρμόσει τις τιμές ζώνης ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων και θα αλλάξει το αντικείμενο του φόρου.
Στο τελικό στάδιο τον Ιανουάριο του 2016 η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει πλήρως τις αντικειμενικές τιμές με τις εμπορικές αξίες.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr