Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Αναγκαιότητα η βελτίωση του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά»

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, υπογράμμισε το πάγιο αίτημα για την βελτίωση του οδικού άξονα μέχρι τα ελληνο-αλβανικά σύνορα, με την Ιόνια Οδό.
Αφορμή αποτέλεσε η βελτίωση του οδικού άξονα από Κακαβιά μέχρι Τίρανα, καθώς και του δρόμου προς τον τάφο του Κοσμά του Αιτωλού, τον οποίο επισκέφτηκε, χθες Κυριακή.
«Αυτό προκαλεί μεγάλες υποχρεώσεις στην ελληνική πλευρά, ώστε άμεσα η Ιόνια Οδός να μην σταματήσει στη διασταύρωση Σκλίβανης, αλλά να φτάσει στην Κακαβιά.

Σύσκεψη για τις ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα, σε καλλιέργειες στο Δήμο Πωγωνίου

Τα μέτρα που θα προταθούν για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων και των καταστροφών που προκαλούν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Δήμου Πωγωνίου εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. 
Εκπρόσωποι των καλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής του κάμπου Καλπακιού-Παρακάλαμου και υπηρεσιακοί της Δ/νης Δασών Ιωαννίνων και του δασαρχείου υπό της προεδρία της Γενικής Γραμματέα Βίκυς Ευταξά εξέθεσαν το μέγεθος του προβλήματος και αντάλλαξαν απόψεις προκειμένου στη συνέχεια από την πλευρά των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να κατατεθούν προς τα αρμόδια Υπουργεία συγκεκριμένες προτάσεις που από τη μια θα αντιμετωπίζουν τόσο τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων, και από την άλλη θα προστατεύουν τις καλλιέργειες και κατ’ επέκταση το εισόδημα των καλλιεργητών.

Την Τρίτη τα αποτελέσματα για τις δωρεάν διακοπές από τον ΟΑΕΔ

Αύριο Τρίτη μέχρι τις 12:00 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.dikaiologitika.gr ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις δωρεάν διακοπές του ΟΑΕΔ στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
 Τις 259.718 έφτασαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ .
Τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τον Κοινωνικο Τουρισμό με την κατάρτιση του προσωρινού πίνακα θα αναρτηθούν αύριο Τρίτη 26/8 και θα ακολουθήσει η υποβολή των ενστάσεων με προθεσμία τριών ημερών ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους. Δηλαδή οι ενστάσεις θα μπορούν να γίνονται στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την Παρασκευή 29/8

Ξεκινούν οι προπονήσεις της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Δήμου Πωγωνίου

Καλούνται όσοι είναι γεννηθέντες το έτος 1998 έως το έτος 2006 να προσέλθουν στις προπονήσεις της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Δήμου Πωγωνίου, την Τρίτη 26 Αυγούστου και ώρα 17:00 στο γήπεδο Καλπακίου.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας.
Ειδικότερα:
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, συνελήφθη στο Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου. Το πλαστό έγγραφο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το είχε προμηθευτεί έναντι του χρηματικού ποσού των (150) ευρώ.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 41χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 37χρονος υπήκοος Ιράκ, διότι κατείχαν πλαστές ταυτότητες Αυστρίας και Ισπανίας. Τα πλαστά έγγραφα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα είχαν προμηθευτεί έναντι του χρηματικού ποσού των (700) ευρώ συνολικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Εκπλήξεις στις βάσεις του 2014

Ανεβαίνουν πολύ τα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών

 Νέο τοπίο φαίνεται ότι διαμορφώνεται στις βάσεις των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς ανεβαίνουν πολύ τα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών και λιγότερο οι δημοφιλείς σχολές.
 Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» στις περιζήτητες ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές η άνοδος των βάσεων αναμένεται να ξεκινήσει από τα 250 μόρια, όμως στα περιφερειακά ΑΕΙ του 5ου επιστημονικού πεδίου δεν αποκλείεται η άνοδος να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια.
 Αυτό αναμένεται να επιβεβαιώσει η ανακοίνωσή τους που με αγωνία περιμένουν 100.000 και πλέον υποψήφιοι. Μάλιστα δεν αποκλείεται τελικά οι βάσεις να δοθούν στη δημοσιότητα την Τρίτη 26 Αυγούστου.
Θα είναι χρονιά εκπλήξεων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με εντυπωσιακή άνοδο στο 5ο επιστημονικό πεδίο, αλλά και στα υπόλοιπα.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 3-1

Μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με Τσάβες, Ίλιτς και Τζημόπουλο 
Ο ΠΑΣ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Στο 42΄ γκολ για τον Αστέρα με κεφαλιά ψαράκι του Μπαράλες στη γωνία του Βελλίδη.
Στο 59΄ με σουτ του Τσάβες ο ΠΑΣ φέρνει το ματς στα ίσα.
Με κοντινό σουτ του Ίλιτς μετά από πάσα του Κοροβέση στο 67΄ και 2-1 για τον ΠΑΣ.
Γκολ για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του αμαρκάριστου Τζημόπουλου
στο 70΄ και 3-1.
 ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Λίλα Τσουκαλάς, Γιάκος (83' Χαρίσης), Τσάβες (77' Ακόστα), Κοροβέσης, Ίλιτς (79' Σαπαλίδης)
Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Παπαχρήστος, Τιέ Μπι (63' Μουνάφο), Ουσέρο, Φερνάντες (46' Κουρμπέλης), Ρόγε, Μάτσα (76' Πάρα), Μπαράλες