Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Metron Analysis: Κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ και ευρώ

Στη νέα μέτρηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγράφεται ισχυρό προβάδισμα 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Στην πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 38,5%
ΝΔ: 19,1%
Ποτάμι: 5,3%
Χρυσή Αυγή: 4,3%
ΠΑΣΟΚ: 4,2%
ΚΚΕ: 3,8%
ΑΝΕΛ: 2,7%
Ένωση Κεντρώων: 3,5%
 

Θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται πηγή της ΕΕ, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης κρίθηκε θετικά από τους πιστωτές και μπορεί να αποτελέσουν βάση για νέο πακέτο διάσωσης ύψους 74 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το AFP «υπήρξε θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος» με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να είναι έτοιμος να εξετάσει να χορηγήσει έως και 58 δισ. ευρώ συν 16 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Δέκα επτά συντροφικές «μαχαιριές» για τον Αλέξη

Έχασε τη δεδηλωμένη

Σημαντικό στραπάτσο για το κυβερνητικό στρατόπεδο στην χθεσινή ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο, καθώς για να εγκριθεί η εξουσιοδότηση χρειάστηκε η στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε «λαβωμένος», καθώς οι προτάσεις τις κυβέρνησης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία (251 ΝΑΙ, 32 ΟΧΙ, 8 ΠΑΡΩΝ).
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου οι βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, των ΑΝ.ΕΛ. και του ΠΑΣΟΚ να λένε ομόφωνα «ναι», τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα υπέστη σημαντικές ρωγμές, με 17 διαφοροποιήσεις, ενώ την ίδια ώρα 15 ακόμη βουλευτές του προειδοποιούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, από τους 291 βουλευτές που βρέθηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, 251 ψήφισαν «ναι», 32 «όχι» και 8 «παρών».
Από τον κυβερνητικό συνασπισμό (162 βουλευτές) οι 145 ψήφισαν «ΝΑΙ», 2 «ΟΧΙ», 7 ήταν απόντες, και 8 δήλωσαν «παρών».
Κοινή η στάση των στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις για την 72η επέτειο μνήμης της Ναζιστικής θηριωδίας

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου οι εκδηλώσεις για την 72η επέτειο μνήμης των 22 εκτελεσθέντων κατοίκων του Κεφαλοβρύσου από τα Ναζιστικά στρατεύματα τον Ιούλιο του 1943, που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Πωγωνίου και την Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εκπρόσωπος του Διοικητή 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.
Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης εκφώνησε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Σοφία Γραμμόζη Σωπίκη.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 13/07-18/07/2015

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (13-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (14-07-2015) και ώρες από 18.00 έως...
01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (15-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (16-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (17-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Σάββατο (18-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

9ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Σεπτεμβρίου

Ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων διοργανώνει τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Σεπτεμβρίου.
Ο αγώνας των 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμη ενδιαφέρον έχουν οι δρόμοι των 10 χλμ. και των 5 χλμ., και το δυναμικό βάδισμα στη διαδρομή των 30 χλμ. και τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμο «Μαμά – Καρότσι» που συμπληρώνουν το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου.
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των οργανωτών και για την «Εβδομάδα Λίμνης» που για πρώτη φορά θα ξεδιπλωθεί πριν το διήμερο των αγώνων.
Μία εβδομάδα με ημερίδες, εκδηλώσεις, δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά το επόμενο διάστημα.
Το συνοπτικό αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου
11:00-15:00 & 17:00-20:00: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου
11.00 - 13.00 & 15.00 - 19.00: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (30 χλμ -10 χλμ)
11:00-16:30: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (5χλμ).

ΙΚΑ: Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουλίου η προθεσμία για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Λόγω της τραπεζικής αργίας

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. λόγω της ειδικής τραπεζικής αργίας, παρατείνεται εκ νέου μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουλίου η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων που έληγε την 30ή Ιουνίου και είχε λάβει παράταση μέχρι τις 10 Ιουλίου. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε σωρεία διωκτικών εγγράφων, για απάτες και παράβαση της Νομοθεσίας περί Επιταγών

Συνελήφθη, σήμερα (10-07-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων και συγκεκριμένα:
ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για το αδίκημα της απάτης.
βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, το οποίο διατηρεί σε ισχύ το προαναφερόμενο ένταλμα σύλληψης.
δώδεκα (12) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολικά ποινή φυλάκισης εννέα (9) ετών και τεσσάρων (4) μηνών καθώς και χρηματική ποινή (38.800) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Επιταγών και απάτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Παρακάλαμος: Πάρτι στο “PLEGMA” CLUB, το Σάββατο 18 Ιουλίου


Κατανομή 5,8 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες για το διατροφικό επίδομα

Ποσό ύψους 5.840.231 ευρώ κατανέμεται στις περιφέρειες της χώρας προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους δικαιούχους για τον μήνα Ιούνιο.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένοι νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών, καθώς και αλλοδαποί και οµογενείς νεφροπαθείς.

Το ποσό προέρχεται από τον λογαριασμό «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών» που τηρεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.