Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ιωάννινα: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής που αυτοπυροβολήθηκε

 


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χατζηκώστα, 19χρονος  φοιτητής που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, στην μπανιέρα του σπιτιού της γιαγιάς του, στα Γιάννινα.

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου οι γιατροί κάνουν τα πάντα να τον κρατήσουν στην ζωή και ήδη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Η αστυνομία, ερευνά την υπόθεση, ενώ βρέθηκε και ένα παλιό όπλο με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει ένδειξη εγκληματικής ενέργειας και η υπόθεση παραπέμπει σε αυτοχειρία.

ΠΑΣ Γιάννινα: Απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Νικολιά

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοίνωσε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Νικολιά ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2025.

Γεννημένος στις 23 Ιουλίου του 1994, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από την οποία αποχώρησε το 2013 για την Γλυφάδα.

Στον ένα χρόνο παραμονής κατέγραψε δέκα συμμετοχές κι ένα γκολ.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Ολυμπιακό ο οποίος μετά από μόλις έξι μήνες τον έκανε δικό του.

Στην ομάδα του Βόλου παρέμεινε για δύο χρόνια εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του (60 συμμετοχές-6 γκολ-8 ασίστ) αναγκάζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2016 με μεταγραφή.

Με το ταύρο στην φανέλα ο Νικολιάς αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2020 καταγράφοντας 70 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ. Στη συνέχεια ήρθε η μεταγραφή στον Ολυμπιακό για να ακολουθήσει η ΑΕΛ την φανέλα της οποίας φόρεσε για την επόμενη τριετία σε 73 αγώνες πετυχαίνοντας 6 γκολ μοιράζοντας παράλληλα και δύο ασίστ.

Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στον Λεβαδειακό (13 συμμετοχές-1 γκολ) συμβάλλοντας τα μέγιστα για την άνοδο της ομάδας της Βοιωτίας στην Super League.

Αλέξανδρε καλωσήρθες στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα, σου ευχόμαστε πολλές επιτυχίες!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr

ΠΑΣ Γιάννινα: Απόκτηση του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Γκίνη

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Γκίνη με ελεύθερη μεταγραφή για τον επόμενο χρόνο. Ο Παναγιώτης Γκίνης είναι γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου του 1999 και αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης για να μετακομίσει στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ το 2017. Μετά από δύο χρόνια στην Κ19 της ΑΕΚ έχοντας 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα υποδομών καθώς και 4 συμμετοχές στο UEFA Youth League παραχωρήθηκε δανεικός την σεζόν 2019-2020 στον Ασπρόπυργο μετρώντας εννιά συμμετοχές.

Την επόμενη σεζόν φόρεσε την φανέλα του Ιωνικού αγωνιζόμενος σε επτά παιχνίδια με τους Νικαιώτες, πριν επιστρέψει στην ΑΕΚ αγωνιζόμενος με την ΑΕΚ Β’ σε 29 αγώνες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr

«ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Συγχαρητήρια στην Έλενα Παπασταματοπούλου

 


Η Περιφερειακή Παράταξη  «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»  συγχαίρει την Έλενα Παπασταματοπούλου  για τη συμμετοχή της και την κατάκτηση της 3ης θέσης στους Παραολυμπιακούς αγώνες , στην κατηγορία Κ44 του Παρά Taekwondo.

Ένα ολυμπιακό  μετάλλιο στους αθλητές μας πάντα μας κάνει περήφανους αλλά το χάλκινο μετάλλιο της  Έλενας Παπασταματοπούλου  αποτελεί για μας απόδειξη περίτρανης θέλησης και  σκληρής δουλειάς,  που  καθιστούν την αθλήτρια πηγή έμπνευσης.

Συνάμα, μας δίνει μια ακόμα αφορμή να δυναμώσουμε τη φωνή των ΑμεΑ και να διεκδικήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που επιτρέπουν στους νέους σαν την Έλενα να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους χωρίς προσκόμματα.

Έλενα σ’ ευχαριστούμε.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις συμμετοχής για το «Κερνάμε Ήπειρο» στο Ζάππειο

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου, «Κερνάει Ήπειρο» στην Αθήνα στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, το τριήμερο 11-13/10/2024.

Δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών. Στις εκδηλώσεις αυτές, θα υπάρξει και δυνατότητα άμεσης πώλησης των προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 06-09-2024 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

Περιφέρεια Ηπείρου: Αιτήσεις για άδειες νέας φύτευσης αμπελιών

 


Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της αριθμ.  916/102034/8-4-2024 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2018/273 και (Ε.Ε) αριθ. 2018/274, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις.» (ΦΕΚ Β΄ 2181):

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μπορούν να υποβάλουν  αίτηση- υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά, μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Υποβολής Αιτήσεων Αδειών Νέων Φυτεύσεων της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, ( www.minagric.gr/  )  από 1 Σεπτεμβρίου 2024 έως 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Για το εν λόγω χρονικό διάστημα η ψηφιακή υπηρεσία υποβολής αιτήσεων αδειών νέων φυτεύσεων θα παραμείνει ανοιχτή.

ΠΗΓΗ:  https://php.gov.gr/

Αλέξανδρος Καχριμάνης: θερμά συγχαρητήρια στην Ελένη Παπασταματοπούλου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου

 


«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ελένη Παπασταματοπούλου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Μας έκανε όλους περήφανους για τη διάκρισή της, το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την επιτυχία της δίνει ένα παράδειγμα στους νέους, ότι με τη δύναμη της ψυχής, τη θέληση και την προσήλωση στο στόχους τους μπορούν να υπερνικήσουν τις δυσκολίες της ζωής. 

Τα θερμά συγχαρητήρια ανήκουν επίσης στην οικογένειά της, στους προπονητές της και σε όσους τη στήριξαν και τη στηρίζουν στη διαδρομή της».

Μαρία Κεφάλα: Συγχαρητήρια στη Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια Έλενα Παπασταματοπούλου

 


Η διάκριση της Γιαννιώτισσας πρωταθλήτριας Έλενας Παπασταματοπούλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια.

Μας υπενθυμίζει όμως πόσο σημαντικό είναι για όλους να θυμόμαστε πως σε μία κοινωνία διακρίσεων και ανισοτήτων, έχουμε χρέος να παλεύουμε καθημερινά για την εξάλειψή τους και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Το χάλκινο μετάλλιο της Έλενας είναι έτσι κι αλλιώς χρυσό στις καρδιές μας, γιατί αποτελεί την επιβράβευση κόπων και προσωπικών θυσιών σε μια κοινωνία πολλών ανισοτήτων που κάνει όμως βήματα μπροστά.

Έλενα, σε ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσες και ακόμη περισσότερο για το μήνυμα που στέλνεις σε όλους μας με την επιτυχία σου και το φωτεινό σου πρόσωπο!

Θερμά Συγχαρητήρια σε εσένα και τον προπονητή σου Βασίλη Ζήκο!!

Γιάννενα: Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), στο Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 


Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ενημερώνει αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), τα οποία θα έχουν ισχύ έως 15.09.2024 τα ακόλουθα:

Λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid κρίνεται αναγκαία η διενέργεια rapid test για την είσοδο ασθενών / επισκεπτών στο Νοσοκομείο.

Στους ασθενείς που εισάγονται στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου για νοσηλεία διενεργείται rapid test από τους Ιατρούς του Τμήματος.

Δεν πραγματοποιείται δειγματοληψία rapid test από τις ΚΟΜΥ Ιωαννίνων στο χώρο του Νοσοκομείου μέχρι νεωτέρας.

Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται για δωρεάν τεστ στην Περιφέρεια Ηπείρου

όπου λειτουργεί σταθερό σημείο 09:00-15:30.

Η χρήση μάσκας συστήνεται αυστηρά σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα απαγορεύεται. Την αναγκαιότητα παρουσίας συνόδου σε ασθενείς θα κρίνουν αποκλειστικά οι Δ/ντές των Ιατρικών Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων αλλοδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε  μαχαίρι (τύπου σουγιάς) μήκους 17 εκατοστών.

Προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη για την επιτυχία της Ελένης Παπασταματοπούλου

 


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ελένη Παπασταματοπούλου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μας έκανε όλους περήφανους για τη διάκρισή της, το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την επιτυχία της δίνει  ένα παράδειγμα  στους  νέους, ότι με τη δύναμη της ψυχής, τη θέληση και την προσήλωση στο στόχους τους μπορούν να  υπερνικήσουν τις δυσκολίες της ζωής. 

Τα θερμά συγχαρητήρια ανήκουν επίσης στην οικογένειά της, στους προπονητές της και σε όσους τη στήριξαν και τη στηρίζουν στη διαδρομή της.

Δήμος Κόνιτσας: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη Απόστολο Χρήστου και στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βασίλη Καρακατσάνη

 


Ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου και το δημοτικό συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους για τη διάκρισή τους στους δικούς μας αθλητές, τον Ολυμπιονίκη Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 200μ. στο ύπτιο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, του πρώτου μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης και στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Δυναμικό Τρίαθλο Βασίλη Καρακατσάνη, τον πρώτο Έλληνα που έγινε παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Junior Classic & Equipped Powerlifting Championships (under 23), που διεξάγεται 28 Αυγούστου - 8 Σεπτεμβρίου 2024 στη Μάλτα και σημείωσε Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στο σύνολο και Παγκόσμιο στον πάγκο.

Τέτοιες ύψιστες διακρίσεις μας γεμίζουν χαρά και περηφάνεια. Και οι δύο αθλητές αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης κυρίως για τους νέους. Η συνέπεια, το πείσμα, το πάθος, η στοχοπροσήλωση και η σκληρή δουλειά τους οδήγησαν στην κατάκτηση των δικών τους κορυφών.

Θερμά συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές για πολλές επιτυχίες και για μια διαρκή ανοδική πορεία σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας ανήλικος ημεδαπός, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, ανήλικος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ευρυαγγείες και Κιρσοί: Θεραπευτική αντιμετώπιση

 


Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες απασχολούν μαζί περίπου το 25-30% του ελληνικού και ευρωπαϊκού πληθυσμού κάθε χρόνο. Οι ευρυαγγείες εντοπίζονται συνήθως στα πόδια και στο πρόσωπο, ενώ σε αντίθεση, οι κιρσοί μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο των κάτω άκρων με πιο συχνή κατανομή την εσωτερική επιφάνεια του ποδιού και κατά μήκος της γαστροκνημίας.
«Ως κύρια αιτία δημιουργίας κιρσών και ευρυαγγειών θεωρούμε την ανεπάρκεια των βαλβίδων συγκεκριμένων φλεβών, που ως συνέπεια έχει την αύξηση της φλεβικής πίεσης στα πόδια με πρώιμο σημάδι τις ευρυαγγείες και απώτερο, σε πιο προχωρημένο στάδιο, τη δημιουργία κιρσών.
Ενοχοποιούνται επίσης παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η απότομη και σε μικρό χρονικό διάστημα αύξηση του σωματικού βάρους καθώς και ορμονικές διαταραχές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, θεραπεία με ορμόνες όπως επίσης και η υπερβολική ορθοστασία ή καθιστική ζωή» αναφέρει ο κ.
Κωνσταντίνος Ν. Ξηρομερίτης MD, PHD, MSC Αγγειοχειρουργός - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, Διευθυντής Δ´ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής-Ενδοαυλικό Laser Φλεβικών Παθήσεων Metropolitan General, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής και συνεχίζει:

«Συνήθως στα αρχικά στάδια δεν υπάρχει συμπτωματολογία ή κλινική εικόνα που να ανησυχήσει την/τον ασθενή πέρα από κάποιες ήπιες ευρυαγγείες. Στην εξέλιξή της όμως η πάθηση μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία, πόνο, αίσθημα βάρους και ενίοτε εντονότατο κνησμό, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε πιο προχωρημένα στάδια η ενοχλητική αυτή συμπτωματολογία μπορεί να καταστεί αφόρητη στην καθημερινότητα του ασθενούς, αλλά και λίαν επικίνδυνη σε περίπτωση φλεβικής θρόμβωσης.