Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης 17 και 18 Ιουλίου

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τη θεατρική παραγωγή «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου που τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, τόσο για τις παραστάσεις που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης 17 και 18 Ιουλίου, όσο και για αυτή που θα δοθεί στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στις 19 του μήνα.
Τιμές εισιτηρίων: 18 € το κανονικό, τα μαθητικά και φοιτητικά 14 €, ενώ 10 € τιμώνται αυτά των συνταξιούχων, ΑΜΕΑ και ανέργων.
Η προπώληση γίνεται από το περίπτερο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ώρες 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και 6:30 έως 9:30 μ.μ. και το κατάστημα «Ίρις» Γρηγορίου Σακκά 20, σε ώρες καταστημάτων.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούνιο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 16 το 2014). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2014)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2014)
4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 9 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 11 παθόντες (έναντι 28 το 2014).
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 5 το 2014)
5 σοβαρά τραυματίες (έναντι 2 το 2014)
4 ελαφρά τραυματίες (έναντι 21 το 2014)

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (630) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -503- (εκ των οποίων -13- διακινητές)
Για ληστεία: - 7 -
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -30-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -8-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 14-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων: -2-
Για πλαστογραφίες: -7-
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -5-
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Χθες (06-07-2015) τo βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν 21χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη προς το εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο 2Ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ηγουμενίτσας-Σαγιάδας, στο ύψος της Νέας Σελεύκειας, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος, ως οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 14χρονο ανήλικο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 36χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται, κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Κουτσελιό Ιωαννίνων: Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (06.07.2015) το απόγευμα στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων.
Αναλυτικότερα, ο 29χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και σε έρευνα που ακολούθησε στο αγρόκτημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) δενδρύλλια κάνναβης.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (9,9) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.
Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ιόνια Οδός: Στη Διαιτησία στέλνει το Υποδομών την αίτηση παράτασης των έργων

Η κοινοπραξία μέσω του ανεξάρτητου μηχανικού ζητά παράταση κατά έντεκα μήνες, εξαιρούμενης της Σήραγγας Κλόκοβας, που η ολοκλήρωση της ακόμα δεν μπορεί να υπολογισθεί.
Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν για τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και η παράταση ζητήθηκε να πάει στις 30 Νοεμβρίου 2016.
Αναφορικά με τη Σήραγγα Κλόκοβας η ημερομηνία ήταν για το τέλος Αυγούστου του 2016.
Πλέον μαζί με τους δύο προηγούμενους αυτοκινητόδρομους και με εκείνο του Ε65 που επίσης έχει αιτηθεί παράταση κατά 12 μήνες.
Το μέλλον του αυτοκινητόδρομου είναι προς το παρόν άγνωστο καθώς θα πρέπει να αναμένουμε την απόφαση της διαιτησίας προκειμένου να καθοριστεί τελικά ποια θα είναι η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα.

ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Η Κόνιτσα τιμά τον Άγιό της!