Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (630) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -503- (εκ των οποίων -13- διακινητές)
Για ληστεία: - 7 -
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -30-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -8-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 14-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων: -2-
Για πλαστογραφίες: -7-
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -5-
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-

Για παραβίαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων: -1-
Για παραβίαση της Νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών: -1-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -14-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -20-
Για απάτη:-1-
Για παραεμπόριο: -2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -12-
Εξιχνιάστηκαν:
Ληστείες: -4-
Κλοπές – διαρρήξεις: -1 5 -
Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: - 10 -
Υποθέσεις N . «πε ρί Ναρκωτικών»: - 25 -
Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: -11-
Υποθέσεις πλαστογραφίας: -4-
Υποθέσεις Ν. «περί Αρχαιοτήτων»: -1-
Απάτες: - 2-
Κατασχέθηκαν:
Κάνναβη: -557,06- γραμμάρια
Ηρωίνη: -1- κιλό και 905,28 γραμμάρια
Κοκαΐνη: -4,1- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:-78 -
Δενδρύλλια κάνναβης: -71-
Κατεργασμένη κάνναβη: -36,7- γραμμάρια
Κρυσταλλική αμφεταμίνη: -2,2- γραμμάρια
Πολεμικά τυφέκια: -1-
Όπλα: -2-
Μαχαίρια - τσεκούρια: -8-
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα : - 8 -
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε.-Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες): -9-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Συλλήψεις (11) εμπόρων ναρκωτικών, εκ των οποίων επτά Έλληνες, τρεις Αλβανοί και ένας Ιρακινός, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στις παραπάνω υποθέσεις, οι δράστες μετέφεραν τα ναρκωτικά είτε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, είτε μέσω ταχυδρομείου, είτε επιβαίνοντας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, είτε κρυμμένα στο σώμα τους. Συνολικά, κατασχέθηκαν -1- κιλό και -903,98- γραμμάρια ηρωίνης, -452,3- γραμμάρια κάνναβης και -57- ναρκωτικά χάπια.
Συλλήψεις (13) διακινητών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών με αυτοκίνητα. Οι διακινητές (εκ των οποίων δέκα υπήκοοι Αλβανίας, ένας Έλληνας, ένας υπήκοος Πακιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ) μετέφεραν συνολικά (20) μη νόμιμους αλλοδαπούς, (δεκαπέντε υπηκόους Αλβανίας, τέσσερις υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Πακιστάν).
Σύλληψη ενός 34χρονου ημεδαπού και μίας 47χρονης υπηκόου Ουκρανίας για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, όπλων – πυρομαχικών, ναρκωτικών καθώς και κλοπιμαίων. Σε έρευνα στο σπίτι των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αρχαιολογικών αντικειμένων που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα πολεμικό τυφέκιο, πυρομαχικά καθώς και κλεμμένα προϊόντα.
Ταυτοποίηση συμμετοχής 43χρονου υπηκόου Αλβανίας, ήδη έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης για διακεκριμένες κλοπές, σε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει την 22-10-2014 σε αγροικία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων καθώς και σε μία διάρρηξη κυλικείου στα Ιωάννινα. Σημειώνεται ότι ο 43χρονος είχε αρχικά δηλώσει κατά τη σύλληψή του, ψευδή στοιχεία ταυτότητας στις αστυνομικές αρχές, ενώ από την αντιπαραβολή δακτυλικών αποτυπωμάτων και την προανακριτική έρευνα εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Ιωαννίνων για την προαναφερθείσα ληστεία.
Άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Αφγανιστάν στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας. Συνελήφθη ως δράστης 35χρονος υπήκοος Ιράν, ο οποίος βραδινές ώρες της 31-05-2015, με χρήση βίας, αφαίρεσε από τον παθόντα ένα κινητό τηλέφωνο.
Εξιχνίαση δύο ληστειών που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων στα χωριά Συκιές και Χελώνα Άρτας, με λεία χρηματικά ποσά . Συνελήφθη ως δράστης ένας 36χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 34χρονο συνεργό του.
Άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στα Ιωάννινα. Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, οι οποίες την 17-06-2015, κινούμενες πεζές προσέγγισαν την παθούσα και με τη χρήση βίας, της αφαίρεσαν μέσα από την τσάντα της το πορτοφόλι της.
Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα για κλοπές, αντίσταση, καταδικαστική απόφαση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο 34χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που επιχειρούσε να αναρριχηθεί σε διαμέρισμα, ενώ όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει από οικία ημεδαπής χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή καθώς και έναν σταυρό από το λαιμό ηλικιωμένης γυναίκας.

Εντοπισμός δύο φυτειών κάνναβης σε αγροτική περιοχή των Αγνάντων Άρτας και σε δασική περιοχή στο Τετράκωμο Άρτας και σύλληψη 46χρονου ημεδαπού δράστη. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (64) δενδρύλλια κάνναβης και καλλιεργητικά εργαλεία.