Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου

 


Συνολικά 54,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 43.800 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου 2023.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, την περίοδο 10 έως 14 Ιουλίου 2023, οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– 17,2 εκατ. ευρώ σε 800 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 13 εκατ. ευρώ σε 14.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 16 εκατ. ευρώ σε 14.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 7 εκατ. ευρώ σε 13.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

«Άνοιξε» ο δρόμος για εξόφληση οφειλών σε έως 240 δόσεις

 


H Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εξέδωσε «οδηγό» που διευκρινίζει –μεταξύ άλλων- ότι τα χρέη σε Δήμους, αλλά και προς τον ΕΟΠΥΥ, πέραν εκείνων σε Εφορία, Τράπεζες και Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι εφικτό να ενταχθούν στον εξωδικαστικό Μηχανισμό

Με φόντο τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των ευρω-επιτοκίων που φέρνουν κοντά στα πρόθυρα… νευρικής κρίσης όσους επιχειρηματίες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με funds και  Εφορίες, ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στην λύση των 240 δόσεων για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τα νοικοκυριά που δέχονται σφοδρές πιέσεις από τους χιλιάδες αναρτημένους πλειστηριασμούς.

Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δείχνουν πως τον μήνα Ιούνιο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 823 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών και 2.389 οριστικές υποβολές αιτήσεων.

Στην «Gastronomy Preveza» οι Ορίζοντες Ηπείρου

 


Ο Σπύρος  Ριζόπουλος επισκέφθηκε την 2η έκθεση τοπικών προϊόντων γαστρονομίας «Gastronomy Preveza» το Σάββατο 8 Ιουλίου συνοδεία στελεχών και υποψηφίων των Οριζόντων Ηπείρου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου συνομίλησε με παραγωγούς,  δοκίμασε τοπικά προϊόντα  ενώ δεν παρέλειψε  να κάνει και τις αγορές του από τα περίπτερα. Παράλληλα, σε κατ ιδίαν συζητήσεις με παραγωγούς,  ανέπτυξε κάποιες από τις   προτάσεις  του ούτως ώστε να φτάσουν  τα τοπικά προϊόντα  στις αγορές του εξωτερικού.

Η πολυμελής ομάδα της Περιφερειακής Παράταξης απαρτίζονταν από τους υποψηφίους της  Π.Ε. Πρέβεζας  Λαμπρινή Σπυρονάση, Γιώργο Ματζαμόρτο και Αλέξανδρο Παπατσίμπα.

Από την Π.Ε. Άρτας στην έκθεση γαστρονομίας παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Βασιλάκης, Γιάννης  Ντάλλας και Νίκος Χρήστου.

Τα βήματα για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

 


Tη διαδικασία για την ψηφιακή δημιουργία και υποβολή των δηλώσεων Ε9 και τη σύνθεση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων αποσαφηνίζει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τους πωλητές και τους αγοραστές ακινήτων.

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες για τα συμβολαιογραφικά έγγραφα, που αναρτώνται στην πλατφόρμα myPROPERTY και αφορούν δηλώσεις Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων που έχουν υποβληθεί μετά τις 17 Μαΐου.

Ειδικότερα:

Πριν από την ψηφιακή υποβολή της δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων μέσω της εφαρμογής «myPROPERTY», είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση από τον πωλητή των στοιχείων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου στην τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση που εμφανίζεται στο Ο.Π.Σ. Περιουσιολογίου Ακινήτων. Την ίδια υποχρέωση έχει και ο αποκτών το ακίνητο, εφόσον έχει ήδη δικαίωμα επί του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.

«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα 10 Ιουλίου για τις θερινές εκπτώσεις

 


Ξεκινά τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η περίοδο των θερινών εκπτώσεων και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου, με ανοικτά καταστήματα σε όλη τη χώρα την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, οι εμπορικές επιχειρήσεις καλούνται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς σύμφωνα με την παράγραφο 2α άρθρου 15 ν. 4177/2013, όπως τροποποιήθηκε από το ν. 5039/2023, σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Πρέβεζα: Συλλήψεις για ηχορύπανση και μέθη για ηχορύπανση

 


Σε δύο συλλήψεις, μία στην Πρέβεζα για ηχορύπανση και μία στην Άρτα για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας συνελήφθη ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας συνελήφθη ημεδαπός, διότι ύστερα από αλκοολομέτρηση στην οποία υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο φεστιβάλ χορωδιών στην Ηγουμενίτσα ο Σπύρος Ριζόπουλος

 


Στην Ηγουμενίτσα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνης βρέθηκε στις 8 Ιουλίου ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” το 2ο φεστιβάλ χορωδιών που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος το «Σπίτι της Ρένας» και έλαβε χώρα στο αρχαίο θέατρο που βρίσκεται μέσα στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της Γιτάνης.

Τον κύριο Ριζόπουλο συνόδευαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοί του. Δίπλα του βρέθηκαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Θεσπρωτίας Βασιλική Κωστάκη,  Βαγγέλης Μπαλαούρας και Βαγγέλης Μπαϊκούσης, ο Αλέξανδρος Παπατσίμπας υποψήφιος της Π.Ε. Πρέβεζας και ο Αλέξης Νικολάου, υποψήφιος  της Π.Ε. Ιωαννίνων .

Ένωση αγροτών: Ημερίδα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ., Ελεούσα - Παλαιό Δημαρχείο

 


ΗΜΕΡΙΔΑ

«Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση των εκτατικά εκτρεφόμενων μετακινούμενων μικρών και μεγάλων μηρυκαστικών»

Δευτέρα  10/07/2023 - Ώρα 11:00 π.μ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας (Ελεούσα  - Παλαιό Δημαρχείο).

Έρχονται από τον Σεπτέμβριο οι νέες αστυνομικές ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας

 


Ο υπουργός προανήγγειλε ότι η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα υπάρξει η έκδοση και των νέων διαβατηρίων.

Προβλέπεται ανάπτυξη πρόσβασης σε διαδραστικές υπηρεσίες για να μπορεί ο πολίτης να υποβάλλει καταγγελίες, να αναφέρει περιστατικά, να ενημερώνεται για δράσεις αλλά και να υποβάλει ανώνυμες καταγγελίες.

Την ΕΛΑΣ στο κινητό του πολίτη με το «my ΕΛΑ» προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 9 Ιουλίου

 


Την Κυριακή 9 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Αχαΐα, Πάτρα, Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, 08:00-22:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00

Αιμορροΐδοπάθειες: Γιατί επιδεινώνονται το καλοκαίρι;

 


Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι περιμένουν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις διακοπές τους. Όμως, είναι και η περίοδος που εμφανίζονται και επιδεινώνονται συχνότερα οι ενοχλητικές παθήσεις των αιμορροΐδων, που απασχολούν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού άνω των 40 ετών.

Η αλλαγή των συνηθειών, οι υψηλές θερμοκρασίες, η χαλάρωση των προσωπικών ορίων κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος μπορούν να γίνουν αιτία αποδιοργάνωσης και αποτυχίας των πολυπόθητων ημερών χαλάρωσης.

Επομένως, το σοφότερο που μπορούν να κάνουν οι πάσχοντες είναι να φροντίσουν να τις θεραπεύσουν πριν φύγουν για τις διακοπές τους και όλοι οι υπόλοιποι να λάβουν μέτρα για να μην τις αποκτήσουν!

«Οι αιμορροΐδες υπάρχουν εκ γενετής σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς να προκαλούν προβλήματα. Ουσιαστικά είναι ένα δίκτυο φλεβών που ο ρόλος τους είναι ο έλεγχος των κενώσεων, αλλά και η προστασία του εντέρου από τραυματισμό. Σε κάποιους ανθρώπους με το πέρασμα του χρόνου οι ιστοί που τις περιβάλλουν χαλαρώνουν, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται η πύελος είτε από αύξηση του σωματικού βάρους, είτε από τακτικές, έντονες προσπάθειες κένωσης του εντέρου, είτε από άρση βάρους.

Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι οι αιμορροΐδες να διογκώνονται, να αιμορραγούν, να προκαλούν πόνο στον ασθενή, αίσθημα καύσου και κνησμό, αναλόγως, βεβαίως, του μεγέθους τους.