Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Θωμά Παππά


Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοίνωσε την απόκτηση από την Ανατολή του 19χρονου μεσοεπιθετικού Θωμά Παππά.

Ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο κατάστημα του συνεταιρισμού Γράμμου 1

Σας ενημερώνουμε πως ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 14/1 στις 12 το μεσημέρι στο κατάστημα του συνεταιρισμού Γράμμου 1.
Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε παρέα και να ανταλλάξουμε ευχές!

Κίνηση Πολιτών «Αντι...δρώ»: Η θέση μας για τις έρευνες και την επικείμενη εξόρυξη πετρελαίου σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου

Ο «μαύρος χρυσός» θα φέρει και «μαύρη ανάπτυξη» (ή, απλοϊκά, «μαυροανάπτυξη»)

Σύμφωνα με ορισμένους θεσμικούς παράγοντες (Υπουργείο, Περιφέρεια, κάποιοι Δήμαρχοι κ.λ.π.). υποτίθεται ότι η επικείμενη εξόρυξη πετρελαίου στην Ήπειρο, θα φέρει ανάπτυξη από θέσεις εργασίας, από έργα υποδομής (π.χ. δρόμοι) και από το ποσοστό που θα λάβει η τοπική κοινωνία από την εκμετάλλευση του πετρελαίου που θα βρεθεί.
Έτσι ωραιοποιημένα (αλλά αόριστα) προβάλλεται ως «συμφέρον του τόπου» το «έγκλημα» (κατ’εμάς) που σχεδιάζεται να γίνει. Ο καθένας μπορεί  να φαντάζεται μείωση της ανεργίας, δρόμους, σύγχρονες εγκαταστάσεις και χρήμα άφθονο να ρέει στην Ήπειρο, κάποιοι ότι θα γίνουν και... εμίρηδες!
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Πρώτον διότι το οικονομικό όφελος που θα έχει η Ήπειρος από τυχόν εξόρυξη πετρελαίου θα είναι από μηδενικό έως ελάχιστο και δεύτερον διότι η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο περιβάλλον είναι τεράστια, το ρίσκο του εγχειρήματος είναι πολύ μεγάλο αλλά κυρίως γιατί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ηπείρου, που είναι το παρθένο φυσικό της περιβάλλον, κινδυνεύει να υποστεί τεράστιο (ίσως και ανεπανόρθωτο) πλήγμα.
Εύκολα μπορεί να αφορίσει κανείς τις αντιδράσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει από κατοίκους διαφόρων Δήμων (Ζαγορίου, Ζίτσας, Πωγωνίου κ.ά.), με το επιχείρημα ότι πρόκειται για... αντιδραστικούς που λένε σε όλα «ΟΧΙ» (ίσως κάποιοι να είναι). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σ' αυτή την περίπτωση έχουν άδικο, κι αυτό γιατί τις θέσεις και τις απόψεις τους μπορεί κανείς να τις αμφισβητήσει, τα στοιχεία όμως και τα νούμερα είναι αναμφισβήτητα.
Ας τα δούμε λοιπόν:
-         Πρόκειται λοιπόν να έλθει ανάπτυξη στην Ήπειρο από την εξόρυξη πετρελαίου, διότι θα μειωθεί η ανεργία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι θέσεις εργασίας για την Ήπειρο θα είναι περίπου 120. Στ' αλήθεια με 120 θέσεις εργασίας περιμένουμε ανάπτυξη; Κι αυτές που θα χαθούν (π.χ. τουρισμός) τις μετράμε άραγε; Σε τελική ανάλυση μπορεί να πει κανείς υπεύθυνα τι είδους θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν; Μιλάμε για επιστήμονες, για υπαλλήλους, για εργατικό προσωπικό; Και ποια η δέσμευση της εταιρείας ότι θα απασχολήσει πράγματι προσωπικό από την τοπική κοινωνία; Καμία απολύτως. Αν θέλει -και όποιους θέλει- προσλαμβάνει (με τα γνωστά ρουσφέτια να καραδοκούν). Αυτό λοιπόν που θα γίνει (όπως γίνεται συνήθως), θα είναι να προσληφθούν κάποιοι λίγοι (για να καμφθούν οι αντιδράσεις), πιθανότατα απλό εργατικό προσωπικό, και έτερον ουδέν. Θυμηθείτε την ιστορία με τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Και τότε κάποιοι μιλούσαν για... "θέσεις εργασίας". Πόσοι τελικά εργάζονται σ' αυτά, με τι συνθήκες και πόσα μικρομάγαζα έκλεισαν, πόσοι επαγγελματίες έμειναν χωρίς δουλειά, τους μέτρησε κανείς;
-         Πρόκειται να έλθει η ανάπτυξη στην Ήπειρο από την εξόρυξη πετρελαίου, διότι θα δημιουργηθούν υποδομές, εγκαταστάσεις κ.λ.π. Για ποιον αλήθεια θα γίνουν, για μας; Είναι ανάπτυξη αν ανοίξουν δρόμοι στα βουνά που θα εξυπηρετούν -ουσιαστικά- την εταιρεία; Είναι ανάπτυξη αν αποψιλωθούν κάποιες χιλιάδες στρέμματα δάσους (όπου νομίζει η εταιρεία ότι πρέπει να κόψει) γιατί θα μας δώσει δωρεάν τα καυσόξυλα; -πάλι καλά που δεν θα τα πληρώσουμε κι από πάνω-. Μα τόσο κοροϊδία πια; Υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι θα γίνουν π.χ. τόσα χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, τόσα κτίρια, συγκεκριμένες υποδομές ή ο,τιδήποτε άλλο; Απολύτως καμία δέσμευση δεν υπάρχει. Ό,τι κρίνει η εταιρεία σκόπιμο θα κάνει (για τα συμφέροντά της) και έτερον ουδέν!
-         Πρόκειται τέλος να έλθει η ανάπτυξη στην Ήπειρο από την εξόρυξη πετρελαίου διότι θα λαμβάνουμε ποσοστό από την εκμετάλλευσή του. Ξέρουμε ποια είναι η συμφωνία; Μόλις 5% ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ της εταιρείας! Άκουσον, άκουσον! Έρχεται, κάποιος, παίρνει την δική σου πρώτη ύλη, κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή σου και σου πληρώνει -ουσιαστικά- ό,τι θέλει! Γιατί είναι αυτονόητο ότι η κάθε εταιρεία, θέλει να εμφανίσει τα μικρότερα δυνατά κέρδη. Όσο μεγαλύτερη δε η εταιρεία, τόσο μεγαλύτερες και οι δυνατότητές της. Όταν θα 'ρθει λοιπόν η ώρα του λογαριασμού (στο άγνωστο μέλλον), θα σου πει: "αυτά τα χρήματα κέρδισα, πάρε κι εσύ το 5%". Ψίχουλα δηλαδή! Άσε που αν παρουσιάσει ζημιά (το πιο πιθανό) δεν θα πάρεις απολύτως τίποτα! Αυτή την ανάπτυξη ονειρεύεστε κύριοι "θεσμικοί" υπέρμαχοι; Γιατί τα ξεπουλάτε όλα "μπιρ παρά" κύριοι κυβερνώντες. Τι σας έχει πιάσει; Ή μήπως να σκεφτούμε ότι παίζονται άλλα (κρυφά) συμφέροντα;
***
Εμείς λοιπόν δεν είμαστε από αυτούς που λένε "ΟΧΙ σε όλα", αλλά ούτε και "ΝΑΙ σε όλα". Εμείς λέμε ΝΑΙ, να εκμεταλλευθούμε τον ορυκτό μας πλούτο, κι αν υπάρχει πετρέλαιο να το βγάλουμε, αλλά πως:
1)      Αν μπορούμε να το βγάλουμε, να το βγάλουμε μόνοι μας κι αν δεν μπορούμε τώρα ας το βγάλουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας (ας αφήσουμε κάτι και σ' αυτά).
2)      Αν πρέπει οπωσδήποτε να το βγάλουμε τώρα και δεν μπορούμε μόνοι μας, ας το κάνουμε προς το συμφέρον μας και όχι προς το συμφέρον άλλων. Τι θα πει το 5% των κερδών που θα δηλώσει η εταιρεία πηγαίνει υπέρ της τοπικής κοινωνίας και το 20%, υπέρ του Δημοσίου; Είναι συμφέρουσα συμφωνία να φορολογείται η εταιρεία λιγότερο από τον καθένα μας και να της δίνουμε και την πρώτη ύλη; Αν μόνον έτσι μπορεί να γίνει, τότε χίλιες φορές ΟΧΙ, να μην γίνει. Αν εξόρυξη πετρελαίου σημαίνει να τους το χαρίσουμε, τότε ΟΧΙ, να μην τους το χαρίσουμε. Γιατί να μην πάρει η Ήπειρος, π.χ. το 10% του προϊόντος, που ενδεχομένως θα την καταστούσε ενεργειακά ανεξάρτητη;
3)      Πριν γίνει ο,τιδήποτε θα πρέπει να συνυπολογισθεί η ζημιά που θα γίνει στο περιβάλλον και να φροντίσουμε εμείς (ως Πολιτεία και ως τοπική κοινωνία) να μην επιτρέψουμε αυτή η δραστηριότητα να διαλύσει κάθε άλλη (τουριστική, αγροτική, κτηνοτροφική κ.λ.π.). Να έχουμε εμείς τον έλεγχο, πού θα γίνει τι, και όχι να επαφιόμαστε στην "καλή θέληση" του όποιου ιδιώτη.
4)      Να ζυγίσουμε πολύ καλά το ρίσκο της εξόρυξης. Κάποιοι λένε π.χ. για σεισμική επικινδυνότητα. Έχει ελεγχθεί αυτό; Είναι κανείς σε θέση να μας πει υπεύθυνα ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος; 7.000 (περίπου) εκρήξεις υπολογίζεται ότι θα γίνουν σε άγνωστο πραγματικά βάθος (10-15 μ. λέει η εταιρεία), μόνο στη φάση των ερευνών, και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο. Τόσο σίγουροι είμαστε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί κάποιο ρήγμα; Αν ναι, ας βγει κάποιος να το διαβεβαιώσει, αν όχι, τότε και πάλι η Πολιτεία (μέσω των εκπροσώπων της) θα πρέπει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία.
Κύριοι θεσμικοί, υπέρμαχοι της εξόρυξης πετρελαίου στην Ήπειρο, άνευ -ουσιαστικού- ανταλλάγματος, σκεφτείτε πολύ καλά τι κάνετε. Έχετε την ευκαιρία να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να... "σηκώσετε" ανάστημα. Το ότι υπάρχει Νόμος του Κράτους που λίγο-πολύ προβλέπει όλα τα παραπάνω, δεν λέει τίποτα. Οι Νόμοι αλλάζουν, αρκεί να το θέλουν πραγματικά οι κοινωνίες.
Το Υπουργείο, μπορεί να κάνει αναθεώρηση της συμφωνίας, τώρα που είναι ακόμα νωρίς.
Το Δασαρχείο μπορεί να βάλει κανόνες, όρια και προϋποθέσεις στις αποψιλώσεις των Δασών. Είναι αδιανόητο, αν κόψει κάποιος ένα δέντρο για να ζεσταθεί να πηγαίνει κατηγορούμενος και η κάθε εταιρεία να κόβει ό,τι θέλει και όσο θέλει ανεξέλεγκτα.
Οι Δήμοι να ζητήσουν ενημέρωση, όχι από την εταιρεία, αυτή θα πει τα δικά της, αλλά από ανεξάρτητους επιστήμονες και να σταματήσουν να "κόπτονται" να δίνουν άδειες για έρευνες. Και, κυρίως, ας αφήσουν το αστείο επιχείρημα, ότι δήθεν πρόκειται μόνο για έρευνα και αν βρεθεί πετρέλαιο τότε θα δούμε. Γιατί αν βρεθεί πετρέλαιο, κύριοι Δήμαρχοι, δεν έχετε ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να τους σταματήσετε. Η αποζημίωση που θα σας ζητήσουν θα είναι τέτοια που δεν την φαντάζεστε. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε ανάχωμα, να βάλετε όρους και να δεσμεύσετε τον ιδιώτη, μετά θα είναι αργά...
Η Περιφέρεια και οι Βουλευτές να πιέσουν με όλα τα μέσα, προς αλλαγή της συμφωνίας. Να σηκώσουν «μπαϊράκι» για ευνοϊκότερους όρους, προς το συμφέρον του τόπου, ώστε, αν υπάρχει πετρέλαιο, πράγματι να ωφεληθούμε και βεβαίως με έλεγχο σε όλα τα στάδια της δραστηριότητας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Αυτή είναι η θέση της ομάδας μας και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι και η θέση κάθε Ηπειρώτη.

Κίνηση Καθαρός Καλαμάς: Όχι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Tοποθέτηση της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς στο έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου 10-1-18 για την επανεξέταση και ανάκληση της απόφασης για χορήγηση άδειας σεισμικών ερευνών στην εταιρία Repsol σε δημοτικές εκτάσεις
Στην Ήπειρο έπιασαν ήδη δουλειά τα συνεργεία αποψίλωσης δασικών περιοχών όπου θα γίνουν σεισμικές έρευνες και θα εγκατασταθούν γεωτρύπανα.
Στην Ήπειρο υπάρχουν:
-27 περιοχές Natura 2000, 2 Εθνικοί Δρυμοί, 3 Εθνικά Πάρκα, 1 Περιοχή Ramsar, 40 καταφύγια άγριας ζωής, 5 σημαντικοί ποταμοί, η λίμνη των Ιωαννίνων και μια σειρά μικρότερες λίμνες, καθώς και ένας από τους πιο πλούσιους υπόγειους υδροφορείς.
Οι επιπτώσεις της έρευνας αλλά και γενικά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή μας εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους:
- Περιβαλλοντικούς (επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα, ρύπανση του εδάφους, των υπόγειων κι επιφανειακών νερών και της ατμόσφαιρας)
- Αλλαγών στο τοπίο και στο χώρο (εξέδρες εξόρυξης, δεξαμενές αποθήκευση, δρόμοι, αγωγοί εκατοντάδων χιλιομέτρων) που θα υποβαθμίσουν τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της Ηπείρου.
- Yγείας και ποιότητας ζωής
- Oικονομικούς (πλήγμα για τις υπάρχουσες παραγωγικές δραστηριότητες γεωργία, κτηνοτροφία, παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, μελισσοκομία, αμπελουργία, διαχείριση δασικών πόρων, τουρισμός).
Ποιο είναι το συμφέρον της Ηπείρου;
Η εξόρυξή των υδρογονανθράκων προβάλλεται σαν στρατηγική οικονομική επιλογή εξόδου από την οικονομική κρίση. Τι γίνεται όμως με το περιβάλλον και τις υπάρχουσες παραγωγικές - οικονομικές δραστηριότητες;
Η εξόρυξη υδρογονανθράκων μπορεί να γίνει οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιλέξει η εταιρεία. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, καμία απαγόρευση -ούτε καν της υδραυλικής ρωγμάτωσης (φράκινγκ), μη συμβατικής μορφής εξόρυξης με καταστροφικές συνέπειες σε περιοχές που έχει επιχειρηθεί - σε ευαίσθητες ή απειλούμενες περιβαλλοντικά περιοχές, εντός και κάτω από λεκάνες απορροής υδάτων, ανθρακωρυχεία, ζώνες προστασίας, ταμιευτήρες πόσιμων υδάτων, σεισμογενή εδάφη ή ρήγματα.
Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων θεωρούμε ότι δεν είναι συνετή επιλογή από πλευράς κλιματικής και περιβαλλοντικής ασφάλειας. Οι κίνδυνοι για τα υπόγεια νερά, το έδαφος, τη χλωρίδα και την πανίδα -με ότι αυτοί συνεπάγονται - βάζουν ένα ζήτημα: Να εφαρμοστεί η λογική της προστασίας, να προφυλάξουμε αυτό το περιβάλλον που διαθέτουμε. Η εξόρυξη υδρογονανθράκων, οικονομικά και περιβαλλοντικά, είναι επιλογή που στρέφεται προς το παρελθόν και θα υπονομεύσει την όποια διαφορετικού τύπου ανάπτυξη χρειάζεται και μπορεί να πετύχει η Ήπειρος. Είναι γνωστή διεθνώς η επιλογή «αφήστε τα στο έδαφος».
Οι περιοχές που διατηρούν τον φυσικό και πολιτισμικό τους πλούτο έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, και χρειάζεται να αναπτυχθούν αναπτυξιακά προγράμματα που θα βασίζονται στην διαχείριση και την προστασία του πραγματικού πλούτου της περιοχής, που είναι το φυσικό της περιβάλλον κι όχι οι υδρογονάνθρακες. Στην περίπτωση που προκριθεί το δεύτερο αυτό που θα μείνει πίσω μετά το τέλος των εργασιών εξόρυξης σε 25-30 χρόνια το φυσικό περιβάλλον θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες για να συνέλθει, οι οικονομικές δραστηριότητες που ασκούνται σήμερα θα έχουν πληγεί με αντίστοιχες συνέπειες στην υγεία και την ποιότητα ζωής.
Θεωρούμε ότι μιας τέτοιας απόφασης χρειάζεται να προηγηθεί μια πλήρης και σφαιρική ενημέρωση όλων των δημοτών σε όλα τα χωριά του Δήμου. Να ακουστούν όλες οι απόψεις και να υπάρχει ενημέρωση από επιστήμονες και αρμόδιους φορείς της περιοχής και όχι μόνο από τους εκπροσώπους της εταιρείας και του Υπουργείου ώστε να είναι ουσιαστική η ενημέρωση και συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Οποιαδήποτε απόφαση για αυτό το θέμα δεν μπορεί να παρθεί χωρίς την ενημέρωση όλων των δημοτών και χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη τους για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τη ζωή τους.
Δεν έγινε καμία ενημέρωση στους πολίτες, καμία συνέλευση κοινότητας. Το θέμα μπήκε ως κατεπείγον και εκτός Η.Δ. δυο μέρες μόνο μετά την αίτηση της εταιρείας, χωρίς καν να έχει βγει η απόφαση του δασαρχείου. Ένα τόσο σημαντικό θέμα για το μέλλον του τόπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία -εσπευσμένα και χωρίς καμία ενημέρωση -από το Δ.Σ. στις 18/9/2017 χωρίς να ενημερωθεί κανείς από τους δημότες. Ας σημειωθεί πως η σύμβαση υπογράφτηκε το 2014 και σχεδόν κανείς δεν ξέρει τίποτα για το θέμα, καθώς δεν έχει γίνει καμιά ενημέρωση και υποχρεωτική ετήσια συνέλευση, ώστε ο πρόεδρος της ΤΚ να ενημερώσει τόσο γι’ αυτό όσο και για οποιαδήποτε άλλα ζητήματα, όπως ορίζεται με το Ν 3852/2010 για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Καλλικράτης).
Μετά τις πρώτες αντιδράσεις σε Ζαγόρι και Ζίτσα, ο Δήμος Πωγωνίου διοργάνωσε μια ενημέρωση όπου ακούστηκαν μόνο οι απόψεις της εταιρείας - η οποία τι άλλο θα έλεγε;- κι αυτές για λίγους που μπόρεσαν να πάνε στο Καλπάκι. Επίσης απαγορεύτηκε η βιντεοσκόπηση της ενημέρωσης με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει ευρύτερα γνωστό το τι ειπώθηκε εκεί. Τώρα που οι αντιδράσεις δυναμώνουν όμως, όλοι, Περιφέρεια και Δήμοι αρχίζουν να υπόσχονται ημερίδες και ενημερώσεις που τόσο καιρό είχαν παραλείψει.
- Ζητάμε να ανακληθεί η εσπευσμένη απόφαση για αδειοδότηση, να ενημερωθούν όλοι από όλους - όπως έπρεπε να είχε γίνει από 2014 μέχρι σήμερα - και να εκφράσουν τη γνώμη τους για το πως βλέπουν αυτή την περίφημη "ανάπτυξη" για την Ήπειρο. Αφορά τον τόπο μας και το μέλλον του. Αφορά την προκοπή του ή τη δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος με καταστροφικές επιπτώσεις στη χλωρίδα, την πανίδα, τα νερά, την υγεία και ποιότητα ζωής, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Κίνηση Καθαρός Καλαμάς

Ιανουάριος 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενιαίο μέτωπο τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγών, συνεταιρισμών και βιομηχανιών της Ηπείρου για την προστασία της φέτας

Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραγωγοί, συνεταιριστικές οργανώσεις, γαλακτοβιομηχανίες και λοιπές τυροκομικές μονάδες της Ηπείρου, συγκροτούν ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).
 Αυτό συμφωνήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την οποία έγινε διεξοδική συζήτηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από εισαγωγές γάλακτος στην παραγωγή των ανωτέρω προϊόντων, που απειλούν τη βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας, των τυροκομικών μονάδων και εκατοντάδων θέσεων εργασίας.
 Η βασική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι φορείς της Ηπείρου, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  επικεντρώνεται στο αίτημα για νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα αφαιρείται το δικαίωμα παραγωγής προϊόντων Π.Ο.Π. σε κάθε γαλακτοκομική επιχείρηση που εισάγει γάλα.
Δηλώσεις Περιφερειάρχη
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για να προστατέψουμε την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) της φέτας και των κίτρινων τυριών, ζητάμε όπως όποιος εισαγάγει πρόβειο γάλα απ΄ έξω- που είναι νόμιμο- να μην έχει δικαίωμα κατοχής κωδικού για παραγωγή ΠΟΠ φέτας ή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων. Το ίδιο να ισχύει και για όσους έχουν εργοστάσια στο εξωτερικό, καθώς  και αυτοί δημιουργούν μια στρέβλωση στο  ζήτημα αυτό. Πρέπει να διαλέξει ο καθένας αν θέλει να παράγει προϊόντα που έχουν την προστασία  ΠΟΠ, ή δεν θέλει. Δεν μπορεί και να κάνει τη δουλειά του, δηλ. να φέρνει γάλατα άλλης ποιότητας από το εξωτερικό, και να συμμετέχει και στα ΠΟΠ προϊόντα της πατρίδας μας».
Όπως εξήγησε μάλιστα, γίνεται λόγος και για περιπτώσεις κατά τις οποίες εισάγεται πρόβειο γάλα από το εξωτερικό, το οποίο    επεξεργάζονται μονάδες εντός Ελλάδος και στη συνέχεια το παραγόμενο τυρί εξάγεται ως λευκό  και  με τη χρήση του κωδικού που διαθέτουν οι εν λόγω επιχειρήσεις διατίθεται στις αγορές ως «φέτα».

Δήμος Πωγωνίου: Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα τις έρευνες πετρελαίου (10-1-2018)

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Ντότης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της παράταξής του για τις έρευνες πετρελαίου στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου.
Ο κ. Ντότης επανέφερε το θέμα που είχε ψηφιστεί από το σώμα και από την παράταξή του στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 και σε μία κίνηση τακτικής, εκμεταλλευόμενος τις φωνές που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από οργανώσεις, διαχώρισε τη θέση του από τα άλλα μέλη της παράταξης ζητώντας αρχικά ακύρωση της απόφασης περί αδειοδότησης της εταιρείας EnergeanOil & Gasγια την εκτέλεση γεωφυσικών και σεισμικών ερευνών στις δημοτικές δασικές εκτάσεις. Πρόταση που ωστόσο δεν κατέθεσε στο σώμα αναγνωρίζοντας, έστω και στο τέλος της συνεδρίασης, ότι δεν υφίστατο θέμα προς συζήτηση.
Ο κ. Ντότης στην εισήγησή του έκανε λόγο για μία απόφαση που ελήφθη χωρίς την ενημέρωση των φορέων την ίδια στιγμή που όφειλε να δώσει εξηγήσεις για την απουσία του από την ενημερωτική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του Δήμου στο Καλπάκι, στην οποία στελέχη του Υπουργείου και της εταιρείες κατέθεσαν το σχεδιασμό τους και απάντησαν σε ερωτήσεις τόσο των φορέων όσο και των κατοίκων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός άνθρωποι της Αυτοδοίκησης να δηλώνουν άγνοια για τόσο σοβαρά ζητήματα και να εκμεταλλεύονται τις αντιδράσεις οργανώσεων προς πολιτικό τους όφελος. Επεσήμανε ότι ενημερωτικές συναντήσεις θα γίνουν επίσης στους Δήμους Ζίτσας, Ζαγορίου και Ιωαννιτών και κάλεσε όλους τους κατοίκους και τις οργανώσεις να παρευρεθούν προκειμένου να λάβουν απαντήσεις από τους αρμόδιους επιστήμονες.
«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ επειδή ο κ. Ντότης υποτιμά τη νοημοσύνη των στελεχών της παράταξής του. Πρόκειται όμως για εσωτερικό τους θέμα που θα έπρεπε να λύσουν σε προσωπικό επίπεδο. Το θέμα των ερευνών έχει ανοίξει 2014 και καταλήξαμε το Σεπτέμβριο σε μία απόφαση που αφορά το 5% της έκτασης ερευνών της εταιρείας. Διότι αυτό είναι το ποσοστό των δημοτικών δασικών εκτάσεων καθώς το μεγαλύτερο μέρος αφορά ιδιωτικές και δημόσιες εκτάσεις στις οποίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει λόγο. 
Υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για τις έρευνες σε πολλές περιοχές της χώρας, για τον οποίο έχουν αποφανθεί υπουργεία, πανεπιστήμια και επιστήμονες. Έχουμε χρέος ως Δημοτική Αρχή να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής, όταν συνοδεύεται από σεβασμό προς τους δημότες και το περιβάλλον. Δε διεκδικούμε το αλάθητο κι εφόσον υπάρξει τεκμηριωμένη άποψη ότι οι έρευνες θα είναι καταστροφικές για την περιοχή, εμείς πρώτοι θα επανεξετάσουμε το ζήτημα. 
Αγαπάμε αυτόν τον τόπο, ζούμε εδώ, δραστηριοποιούμαστε εδώ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ. Δεν θα ακολουθήσουμε όμως τακτική μηδενισμού απαξιώνοντας κάθε δυνατότητα εξέλιξης, εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την προστασία του» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καψάλης.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο μέλη οργανώσεων και φορέων καθώς και κάτοικοι της περιοχής που έθεσαν ερωτήματα που άπτονται επιστημονικών απαντήσεων. 
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Παντελής Κολόκας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Επιδείνωση του καιρού αύριο Παρασκευή

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ,  ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση  αύριο Παρασκευή (12-01-2018) στην Ήπειρο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές περιοχές.
Για το λόγο αυτό εφιστάται  η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων-πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα του Δ.Σ. για το κλείσιμο της τράπεζας Δελβινακίου

Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα Δελβινακίου, ένα υποκατάστημα που επί 6 δεκαετίες εξυπηρετούσε τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Μία ενέργεια λανθασμένη, καθώς διαφαίνεται ότι ελήφθη χωρίς να υπολογιστεί η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής όπως και η κοινωνική διάσταση της λειτουργίας ενός τραπεζικού υποκαταστήματος σε μία παραμεθόρια Δημοτική Ενότητα.
Οι κάτοικοι του Δελβινακίου καλούνται να υποστούν τις συνέπειες μίας απόφασης που ελήφθη με καθαρά οικονομικά κριτήρια, χωρίς να υπολογιστούν οι δεκάδες παράμετροι που αφορούν στην τοπική κοινωνία και στη στήριξη που έλαβε η τράπεζα από τους δημότες μας στα 60 περίπου χρόνια λειτουργίας του υποκαταστήματος.
Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου, καθώς και οι κάτοικοι των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων που εξυπηρετούνταν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, καλούνται από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εξυπηρετούνται, από τις 18 Ιανουαρίου 2018, από το υποκατάστημα Παρακαλάμου, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες στη μετακίνηση των δημοτών, η ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν πολλοί κάτοικοι, η ιδιομορφία της περιοχής καθώς και η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση από όσους εμπιστεύονται την τράπεζα για τις επαγγελματικές τους συναλλαγές.
Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εκτιμήσει όλες τις παραμέτρους του σοβαρού αυτού ζητήματος και να ακυρώσει την απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος Δελβινακίου, συνεχίζοντας τη λειτουργία του, έστω με την υπάρχουσα μέχρι σήμερα κατάσταση (2 φορές την εβδομάδα), καθόσον το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν επιβαρύνεται με ενοίκιο διότι στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.

Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου
***
Παράσταση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της Τράπεζας στο Δελβινάκι

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 5:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Δελβινάκι ενάντια στο κλείσιμο της τράπεζας.

Πληροφορίες: Νίκος Γαλίτσης, Αντιδήμαρχος, τηλ.: 6945044452

Εξαρθρώθηκαν δυο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν αντίστοιχα στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών, προς ανεύρεση αρχαιοτήτων

Μετά από ευρεία επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα, μέλη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και 51χρονος ημεδαπός, ηγετικό στέλεχος και των δύο ομάδων

Ο 51χρονος συντόνιζε ανεξάρτητα και παράλληλα τις δύο οργανώσεις ενώ μέρος των κερδών που αποκομίζονταν από τη διακίνηση των ναρκωτικών, χρησιμοποιούνταν για τη χρηματοδότηση των παράνομων ανασκαφών
Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράβασης της Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, οχήματα και υπαίθριους χώρους, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κοκαΐνης, νομίσματα, λίθοι, εκρηκτική ύλη, οχήματα, χρηματικό ποσό και καραμπίνα 

Εξαρθρώθηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δυο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν αντίστοιχα στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών, προς ανεύρεση αρχαιοτήτων.


Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (10-01-2018), στο Καναλλάκι και την Πάργα Πρέβεζας, στο Μεσολόγγι, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στον Πλάτανο Ημαθίας, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το κοινό αρχηγικό στέλεχος.
Οι συλλήψεις των δραστών είναι αποτέλεσμα επιχείρησης, την οποία οργάνωσε και υλοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

ημεδαπό, ηλικίας 51 ετών, ηγετικό στέλεχος και των δύο οργανώσεων,
πέντε ημεδαπούς (τέσσερις άνδρες, ηλικίας 44, 43, 26 και 21 ετών και μία γυναίκα, ηλικίας 78 ετών) καθώς και μία 46χρονη υπήκοο Αλβανίας, στελέχη της πρώτης οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών,
οκτώ ημεδαπούς άνδρες (ηλικίας 69, 62, 34, 40, 43, 37, 34 και 39 ετών), στελέχη της δεύτερης οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών.
Σε βάρος των μελών των οργανώσεων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράβασης της Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων.
Επίσης, στην υπόθεση της πρώτης εγκληματικής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται ακόμη (21) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, κατά την οποία αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, εξακριβώθηκε η εσωτερική δομή και διακριβώθηκε η δράση των δύο οργανώσεων, οι οποίες λειτουργούσαν αυτοδύναμα και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος του κοινού ηγετικού στελέχους, η ιεραρχική σχέση των μελών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών καθώς επίσης, ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ) τους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 51χρονος αρχηγός συντόνιζε ανεξάρτητα και παράλληλα τις δύο οργανώσεις ενώ μέρος των κερδών που αποκομίζονταν από τη διακίνηση των ναρκωτικών στο πλαίσιο δράσης της πρώτης οργάνωσης, χρησιμοποιούνταν και για τη χρηματοδότηση και τις λειτουργικές ανάγκες της δεύτερης εγκληματικής ομάδας. 
Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, διαπιστώθηκαν από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών τα παρακάτω:
οι συλληφθέντες άνδρες της οργάνωσης, υπό την καθοδήγηση και κατά περίπτωση την ενεργό συμμετοχή του 51χρονου αρχηγού, διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, φροντίζοντας παράλληλα για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών σε υπαίθριους χώρους (καβάντζες)
οι συλληφθείσες γυναίκες της οργάνωσης παρείχαν συνδρομή κατά περίπτωση είτε με τη μορφή αποθήκευσης – παρασκευής των συσκευασιών κοκαΐνης (φιξάκια) είτε με τη μορφή ανεύρεσης υποψήφιων «πελατών» είτε επιτελώντας το ρόλο του «εισπράκτορα».
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση , εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της διενεργούσαν παράνομες ανασκαφές σε περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ημαθίας, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων κινητών μνημείων και την περαιτέρω διάθεσή τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες, οχήματα, υπαίθριους χώρους αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα κρυμμένης κοκαΐνης σε φιξάκια, βάρους (26,7) γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κοκαΐνης
τέσσερις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, μεταλλικές βέργες ραβδοσκοπίας και ένας φορητός ανιχνευτής
(110) μεταλλικά νομίσματα και τρεις λίθοι
τριάντα χαρτονομίσματα παλαιάς εκτύπωσης
μία συσκευασία με πυρίτιδα, βάρους (336,21) γραμμαρίων και ένας αυτοσχέδιος πυροκροτητής
μία κυνηγετική καραμπίνα, τρία ξίφη και ένα σπρέι πιπεριού
ηλεκτρονικές γεννήτριες, φορτιστές μπαταρίας και ρεύματος, κάμερες, πυξίδα, ασύρματοι, πηνεία, φορητός υπολογιστής, tablet , ανιχνευτές σήματος και συσκευή μέτρησης ταχύτητας ήχου
πλήθος κινητών τηλεφώνων
χειρόγραφες σημειώσεις, ημερολόγια, φωτογραφίες και χάρτες
το χρηματικό ποσό των (930) ευρώ
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η Ένωση Δελβινακιωτών Αθήνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο Stanley, στην πλατεία Καραϊσκάκη (στο σταθμό του Μετρό "Μεταξουργείο") στην Αθήνα

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, η Ένωση Δελβινακιωτών Αθήνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της στο ξενοδοχείο Stanley, στην πλατεία Καραϊσκάκη (στο σταθμό του Μετρό "Μεταξουργείο") στην Αθήνα.
Επίσης την ίδια ημέρα, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Σας περιμένουμε όλους και όλες, για να πούμε από κοντά την Καλή Χρονιά!!
***
Συμπληρωματική Ενημέρωση:
Θεωρούμε ότι κρίνεται επιτακτική η παρουσία σας στη φετινή κοπή πίτας της Ένωσης, καθώς εκτός των άλλων πολύ σημαντικών θεμάτων που έχουμε να συζητήσουμε, προέκυψε και το κλείσιμο της Τράπεζας στο χωριό.
Σας καλούμε λοιπόν όλους, γιατί πρέπει με όποιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε το χωριό μας.

Είναι καθήκον μας!!

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Η Αδελφότητα Ρωμανιωτών Αττικής-Λάκκας Σουλίου, ανταμώνει και διασκεδάζει, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 21.00', στην Ελευσίνα και στο κέντρο διασκέδασης ‘’ ΠΑΝΟΡΑΜΑ’’, (Λ. Καμαρίου - 1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο-2η έξοδο Αττικής Οδού)

Αδελφότητα Ρωμανιωτών Αττικής-Λάκκας Σουλίου
Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ετήσια χοροεσπερίδα της Αδελφότητάς μας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 21.00', στην Ελευσίνα και στο κέντρο διασκέδασης "ΠΑΝΟΡΑΜΑ", (Λ. Καμαρίου - 1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο-2η έξοδο Αττικής Οδού)
Με τη συμμετοχή στο τραγούδι του Κώστα Τζίμα και της Ευτέρπη Λημναίου. 
Στο κλαρίνο ο ΔόκιμοςΧαραλάμπους και η κομπανία τους.
Θα παρουσιαστούν τα χορευτικά μας τμήματα.


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Πως εφαρμόζονται τα νήματα στο πρόσωπο και στο σώμα

Υπάρχουν νήματα για ανόρθωση και lifting προσώπου και λαιμού, υπάρχουν νήματα για σύσφιξη προσώπου και  σώματος σε περιοχές όπου υπάρχει χαλάρωση και ρυτίδωση, υπάρχουν νήματα για γέμισμα ρυτίδων και δημιουργία όγκου.
Τα νήματα λοιπόν έχουν μπει στην ζωή μας και δίνουν αποτελέσματα που εντυπωσιάζουν όταν χρησιμοποιούνται από τον ειδικό γιατρό με την ανάλογη εμπειρία, τονίζει ο πλαστικός χειρουργός  Θάνος Κοντογιάννης  και προσθέτει:
«Οι θεραπείες γίνονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, είναι σύντομες και ανώδυνες με εμφανή βελτίωση από την πρώτη εφαρμογή.
Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ομάδες νημάτων είναι τα μονόκλωνα PDO  και τα νήματα ανάρτησης – lifting προσώπου και λαιμού.
ΝΗΜΑΤΑ PDO
Tο lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και σώματος χωρίς επέμβαση ενώ είναι 100% βιο-απορροφήσιμα.
Αυτό που κάνουν είναι να σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος. Αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για άτομα που έχουν ήπια ή μέτρια χαλάρωση ή δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.
Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και παράγονται στη Νότιο Κορέα μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).
Τι πετυχαίνουμε;
•        Φυσική δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης
•        Σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος χωρίς χειρουργείο
Από τι υλικό είναι τα νήματα;