Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Η επιστροφή στην "κανονικότητα" ξεκίνησε από το… κρεβάτι


Στην Ελλάδα τελικά, πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις, όλα τα αναγάγουμε σε θέματα κρεβατοκάμαρας και σεξ. Έτσι και με την περιβόητη επιστροφή στην κανονικότητα, που, μεταξύ άλλων, επηρεάζει και τη σεξουαλική διάθεση!
Μάλιστα για τρεις στους δέκα η αλλαγή της κυβέρνησης σήμαινε και άνοδο της ερωτικής διάθεσης και αύξηση των ερωτικών επαφών.
Είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ότι οι αλλαγές διαφαίνονται ήδη από το πρώτο διάστημα μετά τις εκλογές του Ιουλίου.
Ειδικότερα, η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου  με θέμα «Επιστροφή στην κανονικότητα και ερωτική ζωή», στην οποία συμμετείχαν 600 άτομα, γυναίκες (43%) και άνδρες (57%), αποτυπώνει την επιρροή που είχε μια τέτοια αλλαγή στην… κρεβατοκάμαρα.
Όπως σχολιάζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Μετά τις εκλογές παρατηρήσαμε ότι αυξήθηκαν οι επιδόσεις στο σεξ. Βέβαια οι επτά στους δέκα Έλληνες δεν πιστεύουν ότι γίναμε κανονική χώρα, ούτε και πως η ανάπτυξη πάτησε γκάζι. Παρά ταύτα είδαμε ότι είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, αλλά και πιο ερωτικοί».
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ανά ηλικία. Έτσι απάντησαν στα ερωτηματολόγια άτομα 18 - 24 ετών (ποσοστό 17.33%), άτομα 25 - 34 ετών (ποσοστό 24.5%), άτομα 35 - 44 ετών (ποσοστό 24.17%), άτομα 45 - 54 ετών (ποσοστό 19.83%) και άτομα > 54 ετών (ποσοστό 14.17%).
Για τους τρεις στους δέκα (29%) η επιστροφή σε αυτό, που ονομάζεται «κανονικότητα», επηρέασε θετικά την ερωτική τους ζωή. Για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ωστόσο, είναι μάλλον νωρίς. Το 58%, ήτοι 348 άτομα, για την ώρα δεν παρατήρησε να έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχει, πάντως, κι ένα 13%, που είπε ότι η σεξουαλική του ζωή επηρεάστηκε αρνητικά, επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας.
Στην ερώτηση - κλειδί πόσο συχνά κάνετε σεξ αυτή την περίοδο, οι περισσότεροι «του δίνουν και καταλαβαίνει».
Ειδικότερα 32 άτομα (5.33%) κάνουν σεξ συχνότερα από 7 φορές την εβδομάδα. Το 11.5% κάνει σεξ 4-6 φορές την εβδομάδα και 2-4 φορές την εβδομάδα κάνει σεξ το 26% (δηλαδή 156 άτομα).
Ερωτικές επαφές έχει 1-2 φορές την εβδομάδα το 22.17% (133 άτομα) και στον αντίποδα το 35% (210 άτομα) έχει επαφή σπανιότερα από μία φορά την εβδομάδα.
Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η χώρα έχει επιστρέψει πραγματικά στην κανονικότητα», το 71.17% απάντησε όχι και το 28.83% απάντησε ναι.
Όπως φαίνεται, μπορεί η μεγάλη οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας να «τραυμάτισε» πολλούς, όμως το 18.5% «βλέπει φως» στα οικονομικά του και το 54.33% παρατηρεί μια σταθερότητα.

Νεκρός 35χρονος σε τροχαίο στην επαρχιακή Καρωτίου Θεσπρωτίας



Χθες (14-10-2019) το μεσημέρι, στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καρυωτίου – Μορφίου Θεσπρωτίας,  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 35χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 35χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Έρχονται προγράμματα για 46.483 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ αναμένονται να προκηρυχθούν συνολικά το επόμενο διάστημα νέα προγράμματα για 46.483 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ ως εξής:
- Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 στους δήμους,
 - Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμοι και Περιφέρειες για την απασχόληση 2.000 ανέργων ηλικίας από 55 ως 67 ετών
- Το πρόγραμμα κατάρτισης για τους 8.933 ωφελούμενους του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Στοχευμένοι προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι για ηχορύπανση στην πόλη των Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν συνολικά (6) άτομα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις, μεταξύ άλλων, για ηχορύπανση, στέρηση πιστοποιητικών υγείας και άδειας εργασίας

Πραγματοποιήθηκαν (26) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Μικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το διήμερο (11-12 Οκτωβρίου 2019) στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους στο πλαίσιο δράσεων για την προστασία από την ηχορύπανση και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Τις παραπάνω στοχευμένες δράσεις σχεδίασε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων και υλοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και τον Σταθμό Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα ειδικά κλιμάκια αστυνομικών, στο πλαίσιο των μέτρων αστυνόμευσης που εφαρμόζονται, συνελήφθησαν, (6) άτομα, από τα οποία (4) για ηχορύπανση και (2) για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 31, 33, 34 και 48 ετών, ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν μία 36χρονη ημεδαπή και μία 38χρονη αλλοδαπή, διότι διαπιστώθηκε να εργάζονται σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στερούμενες πιστοποιητικών υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν (26) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν παραβάσεις, που αφορούσαν:
 (4) για ηχορύπανση
 (2) για στέρηση πιστοποιητικών υγείας
 (1) για στέρηση άδειας εργασίας
 (1) για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού
 (1) για παράβαση φορολογικής νομοθεσίας
 (1) για παράβαση που αφορά τη λειτουργία μουσικών οργάνων
 (1) για παράβαση που αφορά τα τραπεζοκαθίσματα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Επιστολή Ριζόπουλου στο Π.Σ. με δύο προτάσεις και 9 καυτά ερωτήματα για το Μεταναστευτικό


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος απέστειλε σήμερα νέα επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με την οποία κάνει 2 προτάσεις και του θέτει 9 συγκεκριμένα καυτά ερωτήματα για το μεταναστευτικό / προσφυγικό στην Ήπειρο.
Ειδικότερα, αφού σε αυτήν επισημαίνεται ότι «η αναζήτηση «σχεδίου» και «προτάσεων» από μια Περιφερειακή Αρχή που δοξάζεται... κρυπτόμενη στο θέμα, αποτελεί μνημείο πολιτικής κουτοπονηριάς.», προτείνεται:
Η σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο και η διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης στο Π.Σ. για να συζητηθούν πλαίσιο αρχών και διεκδικήσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Παράλληλα ζητά απαντήσεις για τα εξής κρίσιμα ζητήματα:
1. Ποιος είναι ο απόλυτος αριθμός προσφύγων/μεταναστών που αναλογεί στην Ήπειρο στο πλαίσιο της ισότιμης συνεισφοράς στη διαχείριση αυτή του μείζονος εθνικού ζητήματος;
2.Τι έχει συμφωνήσει η Περιφερειακή Αρχή με τα υπουργεία:
-Εθνικής Άμυνας
-Προστασίας του Πολίτη
-Εργασίας & Κοιν. Αλληλεγγύης
-Παιδείας & Θρησκευμάτων
-Υγείας
3. Οι άνθρωποι που θα βρεθούν στην Ήπειρο θα έχουν λάβει οριστικό καθεστώς στα νησιά ή η διαδικασία αίτησης ασύλου θα διενεργείται στα κέντρα υποδοχής της Ηπείρου;
4. Τι είδους δομές σχεδιάζονται εντός των ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για κλειστές, ημίκλειστες ή ανοικτές δομές; Εντός παλαιών στρατοπέδων ή θα κατασκευαστούν νέοι χώροι;
5. Ποια θα είναι η σχέση εντόπιου πληθυσμού με τον τελικό αριθμό προσφύγων που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως οριστικό τόπο διαμονής; Υπάρχει μελέτη αναφορικά με το οικονομικό/κοινωνικό προφίλ του τόπου εγκατάστασης, τη δυνητική συνεισφορά των νέων κατοίκων στην τοπική οικονομία και την εγγύτητα με άλλη εθνική/θρησκευτική κοινότητα;
6. Ποιο είναι το δημογραφικό προφίλ των προσφύγων που θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ήπειρο;
Απαιτείται αναλυτική ποιοτική καταγραφή με βάση τα παρακάτω:
- ηλικία (ασυνόδευτοι ανήλικοι/ ενήλικες)
- εθνολογική καταγωγή (χώρα προέλευσης, θρήσκευμα, φυλή)
- οικογενειακή κατάσταση (4μελής οικογένεια, μονογονεϊκή, αναζήτηση μέλους, άγαμος)
-σεξουαλικός προσανατολισμός
- εκπαιδευτική βαθμίδα (αγράμματοι, απόφοιτοι Α’βάθμιας, Β’βαθμιας, Γ’βαθμιας)
-επαγγελματική ασχολία στον τόπο προέλευσης
7. Τι αντισταθμιστικά οφέλη θα διεκδικήσουν οι ΟΤΑ  Α’ και Β’ Βαθμού που θα υποδεχθούν εντός των διοικητικών τους ορίων δομές φιλοξενίας; Υπάρχει πρόβλεψη για έργα κοινής ωφέλειας, οδικές προσβάσεις, αναπλάσεις/καθαρισμοί χώρων φιλοξενίας, έκτακτες χρηματοδοτήσεις, παροχή voucher στους πρόσφυγες, δημοτική συγκοινωνία κτλ
8. Ποιος φορέας θα χρηματοδοτήσει τις οικογενειακές επανενώσεις; Έχει δεσμευθεί η Περιφέρεια Ηπείρου να καλύψει το κόστος ενός μεγέθους που είναι καθοριστικό για την αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας αλλά και την ανακούφιση των ίδιων των προσφύγων/μεταναστών;
9. Πώς θα γίνεται η χρηματοδότηση και ο έλεγχος των ΜΚΟ; Έχει η Περιφέρεια Ηπείρου μηχανισμούς ελέγχου ώστε να υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και ουσιαστική παραγωγή έργου;

Από το γραφείο Τύπου

Άρτα: Σύλληψη 25χρονου για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων


Συνελήφθη, προχθές (12-10-2019) το βράδυ, σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του 25χρονου ημεδαπού, διαπιστώθηκε ότι είχε θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Από το εσωτερικό του παιγνιομηχανήματος κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (97) ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια του  παιγνίου.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Ομιλία με θέμα «Διδάγματα από το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου ΄40» την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου: Ετήσιο μνημόσυνο Κωνσταντίνου Κατσίφα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:45 π.μ.


Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου σας προσκαλεί στο ετήσιο Μνημόσυνο  του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:45 π.μ..

Συνέντευξη του κ. Νικόπουλου Ιωάννη για την διακοπή δρομολογίου του ΚΤΕΛ στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου στον https://www.tzourlakos.com/


Συνέντευξη του κ. Νικόπουλου Ιωάννη για την διακοπή δρομολογίου του ΚΤΕΛ στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου στον https://www.tzourlakos.com/

Αυξητική στήθους


1. Τι είναι η αυξητική στήθους
Είναι η αισθητική χειρουργική επέμβαση, με την οποία αυξάνουμε το μέγεθος του γυναικείου στήθους χρησιμοποιώντας προθέσεις σιλικόνης. Με τον τρόπο αυτό ο μαστός αυξάνεται σε όγκο γίνεται πιο στητός και βγάζει προς τα έξω την εικόνα ενός συμμετρικού όμορφου στήθους. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, έχουν σχήμα στρογγυλό ή σταγόνας με περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο σιλικόνη ή φυσιολογικό ορό.
2. Που απευθύνεται και σε ποιες ηλικίες
Συνήθως το πρόβλημα αφορά νέες κοπέλες που έχουν μικρό ή ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος ή άδειο πτωτικό στήθος μετά από απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνες που τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας. Δεν είναι λίγες οι φορές που παραδέχονται στη συζήτησή τους με τον πλαστικό χειρουργό ότι ντρέπονται να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι στην παραλία φορώντας το μαγιό τους, ενώ έχει τύχει να δηλώσουν ότι σε μικρότερες ηλικίες αποφεύγουν να δημιουργήσουν σχέσεις, επειδή δε νιώθουν άνετα με το στήθος τους, όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης. Οι πιο συνηθισμένες ηλικίες είναι αυτές μεταξύ 18 και 50 ετών. Επίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση απευθύνεται και σε άτομα του τρίτου φύλου, όταν έχουν αποφασίσει και έχουν την κατάλληλη ψυχολογία να αποκτήσουν γυναικεία χαρακτηριστικά. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται επίσης σε επανορθωτικές επεμβάσεις για διόρθωση ασύμμετρων μαστών καθώς και σε αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή.
3. Είναι ακίνδυνες οι προθέσεις σιλικόνης;