Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Πρέβεζα: Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (25-10-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, ο 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη αρχικά για παράνομη είσοδο στη χώρα καθόσον στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ όπως διαπιστώθηκε δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Συλλήψεις δύο φυγόποινων στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, δύο άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Σήμερα (25-10-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, συνολικής ποινής κάθειρξης δεκατεσσάρων (14) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
*Χθες (24-10-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πόρου και των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Θεσσαλονίκης και Γιαννιτσών, συνολικής ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και δεκαπέντε ημερών και συνολικής χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί φορολογίας, περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Κέρδισε και πέρασε στην επόμενη φάση ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Προοδευτική Περάματος 4-2) (κύπελλο)


*Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μπόρεσε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει την ολική ανατροπή και να επικρατήσει της Προοδευτικής Περάματος με σκορ 4-2 στον Παρακάλαμο  το απόγευμα της Τετάρτης για την 3η φάση κυπέλλου ερασιτεχνών.
Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με αυτογκόλ του  Λιάρου Κωνσταντίνου στο 44΄.
Στην επανάληψη  Αστέρας ανέβασε στροφές, πίεσε από τα πρώτα λεπτά  και ισοφάρισε με πλασέ  του Μακρή  Χρήστου, σε 1-1 στο 54΄.
Ο Νούσης Ευάγγελος στο 58΄ έδωσε προβάδισμα με 2-1 για το Αστέρα.
Η Προοδευτικής Περάματος ισοφάρισε με τον Μανούρη Θωμά σε  2-2 στο 67'.
Οι γηπεδούχοι έκαναν 3-2 και την ολική ανατροπή  με δυνατό σουτ του Μακρή  Χρήστου στο 71΄.
Στο 85΄ ο Λιάρος Κωνσταντίνος ανατράπηκε από τον Μπίζιο Βασίλειο και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα  ο Ζότα Αρσέν στο 86΄ γράφοντας το τελικό 4-2.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Τάσσος Παναγιώτης, Λιάρος Κωνσταντίνος, Πανίδης Νικόλαος, Zόta Rigert, Ζότα Αρσέν (Μπενέκος Αχιλλέας 90΄), Μακρής  Χρήστος, Νούσης Ευάγγελος (Άμρο Χρήστος 73΄), Γκόνης Πέτρος (Μπαρίμης Γεώργιος 78΄), Πατσούρας Ανδρέας, Καράβας Αναστασιος (Δρίβας Λάζαρος 73΄)
Προοδευτική Περάματος:
Οικονόμου Μαργαρίτης, Ντόβας Γεώργιος (Μαργώνης Δημήτριος 46΄), Τζάλλας Ευάγγελος (Μανούρης Θωμάς 65΄), Στόλης Μάριος, Μπίζιος Βασίλειος, Καρυπιάδης Σάββας,  Ζήσης Χρυσοβαλάντης,  Παπαδόπουλος Ορέστης, Φώτης Χριστόφορος,  Χαμπίπης Στέφανος, Γιωτάκης Κωνσταντίνος (Τάτσης Γεώργιος 81΄)
Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης του κυπέλλου περιόδου 2017-18
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 4-2  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΣΥΡΡΑΚΟΥ 1-0   
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 1-4  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 1-2
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 0-2   
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 2-8
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-0  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-0 

3η Γιορτή Μελιού, στις 2-3-4 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία Ιωαννινων

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Ο Αρισταίος» διοργανώνει την 3η Γιορτή Μελιού με την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών στις 2-3-4/11 στην κεντρική πλατεία Ιωαννινων.
Θα συμμετάσχουν μελισσοκόμοι μέλη του συλλόγου μας με τα προϊόντα τους με περίπτερα.
Το χώρο θα επισκεφθουν σχολικές μονάδες όπου θα ξεναγηθούν και θα ενημερωθούν για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.
Την Παρασκευή θα έχουμε παράσταση με τον Καραγκιόζη Μελισσοκόμο για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας!
Το τμήμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Δημοσίου Ι.Ε.Κ.

θα προσφέρούν δημιουργίες με μέλι στα εγκαίνια την Πέμπτη 7:00 μ.μ. και όλο το τριήμερο στους επισκέπτες!

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή τροποιητικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2015

Αφορά φορολογούμενους με αναδρομικές αποδοχές ή συντάξεις

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2015 μέσω Taxisnet έχουν οι φορολογούμενοι λόγω αναδρομικών αποδοχών ή συντάξεων. Η εφαρμογή για τη υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων είναι διαθέσιμη. Οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Για να υποβάλουν τις τροποποιητικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τους κωδικούς πρόσβασης να εισέλθουν στον λογαριασμό τους και να ανοίξουν την εφαρμογή για υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Ε1 στο Taxisnet. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν τις δηλώσεις έτους 2016, όπου βρίσκουν πλέον διαθέσιμη και την επιλογή «υποβολή τροποποιητικής».
Η υποβολή των εν λόγω τροποποιητικών για αναδρομικές αποδοχές ή συντάξεις είναι διαθέσιμη μόνο εφόσον υπάρχει η σχετική ηλεκτρονική πληροφόρηση.
Σε διαφορετική περίπτωση οι δηλώσεις υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. Επισημαίνεται ότι για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, δεν επιβάλλονται κυρώσεις εφόσον αυτές υποβληθούν μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν κατά περίπτωση, οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν μαθήματα παραδοσιακού Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού και παραδοσιακού Ηπειρώτικου χορού τον Νοέμβριο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε αυτοκίνητο στην Πρέβεζα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 19χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε αυτοκίνητο που έγινε στην Πρέβεζα.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 19χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι βραδινές ώρες της 26/27-08-2017 στην Πρέβεζα, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αλέξης Τσίπρας: Φυσικό αέριο στην Ήπειρο το 2023-εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019

Σε φάση υλοποίησης Αιολικά Πάρκα στο Δήμο Ζίτσας & Πωγωνίου

Ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Περιφερειακό συνέδριο στα Ιωάννινα διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της και θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που προσέφυγε στις κάλπες και τη λαϊκή κρίση αφού υπέγραψε συμφωνία με τους θεσμούς, κι όχι πριν. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά με επιτυχία σε μεταρρυθμίσεις, καθώς έχει ένα πλαίσιο συνεννόησης ή τη στοιχειώδη συμφωνία της κοινωνίας.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι πολλές ειδήσεις που μεταδίδονται για δημοσιονομικές αστοχίες και προβλήματα στις αξιολογήσεις δεν είναι απλώς "πλαστές" (fake news) αλλά και "απελπισμένες" (desperate).
Οι εν λόγω ειδήσεις, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζουν τα συμφέροντα του "παλιού συστήματος" που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις μάζες. "Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους", είπε χαρακτηριστικά.
Η ομιλία του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Φίλες και Φίλοι Το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Ήπειρο, είναι το πέμπτο στην σειρά περιφερειακό συνέδριο. Οι εργασίες των δύο τελευταίων ημερών, επιβεβαίωσαν την δυναμική των πρωτοβουλιών αυτών. Επιβεβαίωσαν την θέρμη με την οποία οι τοπικές κοινωνίες προσέρχονται σε έναν ανοιχτό και απροκατάληπτο διάλογο για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της περιφερειακής ανάπτυξης. Έναν διάλογο, στον οποίο οι υπουργοί της κυβέρνησης, όχι μόνο μιλούν, αλλά ακούνε, καταγράφουν και – ας μην φοβηθούμε την λέξη – αξιολογούνται από την τοπική κοινωνία, μέσα από μια άμεση και ζωντανή διαδικασία κοινωνικού διαλόγου. Επιτρέψτε μου, όμως, να ξεκινήσω με ένα ευρύτερο πολιτικό σχόλιο. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, η πορεία της χώρας ήταν ομολογουμένως δύσκολη. 

Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Συνεδρίαση του Δ.Σ. την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, ώρα 11:00, στον Βουτσαρά

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της Κίνησης σε τακτικό συμβούλιο την Κυριακή 29-10-2017 και ώρα 11:00 στα γραφεία της στον Βουτσαρά με τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Ενημέρωση για τις τελευταίες δράσεις της Κίνησης
2) Απολογισμός ομάδων εργασίας
3) Προγραμματισμός δράσης για την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος
4) Καλοκαιρινή εκδήλωση
5) Οικονομική ενίσχυση
Το Δ.Σ. θα είναι ανοιχτό για κάθε μέλος και φίλο της Κίνησης.

Σας περιμένουμε.

Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας: Ενημερωτική Ημερίδα για Υδατοκαλλιέργειες, Μεταποίηση και Αλιευτικού Τομέα του ΕΠΑΛΘ 2014-2020

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα με στόχο την άμεση πληροφόρηση  των ενδιαφερομένων και Δυνητικών Δικαιούχων, για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις ενεργοποιηθείσες δράσεις του Προγράμματος που αφορά την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στον Αλιευτικό Τομέα και σε αυτούς της Υδατοκαλλιέργειας και της Μεταποίησης των αλιευτικών προϊόντων.
Διοργανωτής της Ημερίδας είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η  Ημερίδα θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο  “Selefkos Palace Hotel” στη Νέα Σελεύκεια  Ηγουμενίτσας.

Μήνυμα Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων, για την παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Η 25η Οκτωβρίου είναι καθιερωμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης όλων των γυναικών για τη σοβαρή αυτή ασθένεια, η οποία όμως εάν διαγνωσθεί έγκαιρα μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά.
 Τα ποσοστά εμφάνισης της ασθένειας δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι υψηλά, καθώς υπολογίζεται ότι μία στις οχτώ γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Εφόσον όμως η διάγνωση γίνει έγκαιρα, όταν ακόμη ο καρκίνος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο οι πιθανότητες ίασης, και αποφυγής εξάπλωσης του, αυξάνονται.
Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το κάπνισμα, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και άλλοι παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Γι’ αυτό το λόγο κάθε γυναίκα πρέπει να καθιερώσει για την ίδια, σε σταθερή ετήσια βάση τη δική της ημέρα εξέτασης, ως ένα δώρο ζωής γα τον εαυτό της. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης έναρξης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Δεκεμβρίου 2017

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης έναρξης επαγγέλματος, περιόδου Δεκεμβρίου 2017 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 04-12-2017. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 11-12-2017.
Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
 5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208891
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Νήματα: Σβήστε τα σημάδια του χρόνου γρήγορα και ανώδυνα

Σημαντικά άλματα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η αισθητική δερματολογία, δίνοντας τη δυνατότητα σε γυναίκες αλλά και άνδρες να ξεγελούν το χρόνο και να επαναφέρουν την νεανική εικόνα τους, να μοιάζουν σαν να μην περνά από πάνω τους ούτε μια μέρα.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι με χαλάρωση στο πρόσωπο, τον λαιμό ή το σώμα καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να γυρίσουν το ρολόι μερικά χρόνια πίσω, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημά τους με ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες. Από τις πιο αποτελεσματικές είναι τα νήματα.
«Τα νήματα έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και έχουν αγαπηθεί και από τα δύο φύλα, διότι δίνουν εντυπωσιακά και άμεσα ορατά αποτελέσματα, αρκεί να εφαρμόζονται από ειδικό και πεπειραμένο γιατρό. Υπάρχουν νήματα για ανόρθωση και lifting προσώπου και λαιμού, για σύσφιξη προσώπου και σώματος σε περιοχές όπου υπάρχει χαλάρωση και ρυτίδωση και για γέμισμα ρυτίδων και δημιουργία όγκου. Οι θεραπείες, που γίνονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, είναι σύντομες, με εμφανή βελτίωση από την πρώτη εφαρμογή», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης (www.kontogiannis.gr ).