Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Ημερίδα την Κυριακή 11 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Μακραλέξη, Κάτω Λάβδανη, ώρα 10:30 π.μ.

 Η Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου διοργανώνει ημερίδα, την Κυριακή 11 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Μακραλέξη, Κάτω Λάβδανη, ώρα 10:30 π.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για ευρύ φάσμα έργων στις τέσσερις Π.Ε.


Αποφάσεις για ευρύ φάσμα έργων βελτίωσης υποδομών που αφορούν τους τομείς συγκοινωνιών, αγροτικής ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας έλαβε,  μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:
Αποκατάσταση βατότητας οδού από Ξηρόλοφο προς Σκάνδαλο Θεσπρωτίας μετά από υπερχείλιση παρακείμενου ρέματος», προϋπολογισμού 100.000. Ανάδοχος ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.
«Εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης από Αϊ Γιάννη έως Κόνιτσα», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Γεώργιος Οικονόμου
«Αποκατάσταση παράλληλου οδικού δικτύου μετά από θεομηνίες στην περιοχή της Πλαταριάς και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας» προϋπολογισμού 64.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στις περιοχές Κομποτίου, Γραμμενίτσας και Αγίων Αναργύρων Άρτας», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Γ.Ν. & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.
«Αποκατάσταση βατότητας Θεοδώριανα με παραγωγική μονάδα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού όρια νομού προς Γεωργάνους Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.
Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων
«Αποκατάσταση οδού πρόσβασης στα λουτρά Καβασίλων», προϋπολογισμού 323.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση οδού Αχλαδέα- Ανάληψη –  Κάτω Λίππα», προϋπολογισμού 74.000 €
.«Αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου Κοσμηράς», προϋπολογισμού 135.000 €
«Αποκατάσταση δρόμου αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή Παντάνασσας», προϋπολογισμού 30.000 €.

Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός σε παραλιακή περιοχή της Ηγουμενίτσας, ο οποίος επιχείρησε να αφαιρέσει τσάντα λουόμενης


Συνελήφθη, χθες (11-07-2019) το πρωί στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην παραλιακή περιοχή του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, ο 50χρονος αποπειράθηκε να αφαιρέσει τσάντα λουόμενης, έγινε όμως αντιληπτός από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.
Ακολούθησαν επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του 50χρονου και τη σύλληψή του.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης - κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου από δράστη που προσποιούνταν τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η.


Πρόκειται για έναν 46χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της κλοπής

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης - κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, από δράστη που προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΗ.
Πρόκειται για 46χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 06-10-2018 στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, ο 46χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε σε σπίτι 97χρονου ημεδαπού και προφασιζόμενος κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς κατάφερε να τον πείσει να συγκεντρώσει χρήματα σε σημείο της οικίας του για δήθεν προστασία τους κατά την διάρκεια υποτιθέμενων εργασιών και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή του να του τα αφαιρέσει.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης Ιωαννίνων.
***
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, προτρέπει τους πολίτες :
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Παρακάλαμος: Η θεατρική παράσταση "Ποια Ελένη;" την Τετάρτη 17 Ιουλίου


Η θεατρική ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Ιουλίου στον Παρακάλαμο την παράταση "Ποια Ελένη;" των Ρέππα – Παπαθανασίου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 9.30 π.μ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 16η Ιουλίου 2019, ημέρα Τρίτη & ώρα 9.30 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ
Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος
διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».
2. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Ανακατασκευή στεγών Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Τ.Κ. Δελβινακίου, Δήμου Πωγωνίου- Φιλόδημος ΙΙ».
3. Περί έγκρισης πρακτικού ηλεκτρονικής κλήρωσης για ορισμό οργάνων διενέργειας διαδικασιών σύναψης δημόσιας σύμβασης του έργου «Τοίχοι αντιστήριξης Δήμου» προϋπ/σμού 186.700,00€ με Φ.Π.Α.

 * Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Οσίου Παΐσιου του Αγιορείτου, η κα Μαρία Κεφάλα


Η νεοεκλεγείσα, με την ΝΔ, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα επισκέφθηκε την Κόνιτσα και συμμετείχε στις λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Οσίου Παΐσιου του Αγιορείτου.
  Η κ. Μαρία Κεφάλα δέχτηκε συγχαρητήρια και ευχές για καλό και εποικοδομητικό έργο της ίδιας και της κυβέρνησης της ΝΔ, επ’ αγαθώ της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Σεισμική δόνηση 3,6 R 13 χμ Βόρεια - Βορειοδυτικά της Πάργας


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 R σημειώθηκε στις 04:11 τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 13 χμ Βόρεια - Βορειοδυτικά της Πάργας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χμ.

Άρτα: Συνελήφθησαν σε καφενείο κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων


Συνελήφθησαν, προχθές (10-07-2019) αργά το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, έξι ημεδαποί ηλικίας 50, 71, 66, 57, 61 και 75 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Ειδικότερα, διενεργήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), όπου διαπιστώθηκε η παράνομη διεξαγωγή του ψυχαγωγικού παιχνιδιού «ΘΑΝΑΣΗΣ».
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι  ο 50χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει τη διεξαγωγή και τη διενέργεια με χρήματα του προαναφερόμενου παιγνιδιού, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με τους πέντε ημεδαπούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.675) ευρώ,
• δύο τράπουλες,
• μπλοκ σημειώσεων με πονταρίσματα.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Κόνιτσα: Διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και σε οικίες


Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, ότι άγνωστοι δράστες, βραδινές ώρες της 7/8-07-2019 στο Πληκάτι Ιωαννίνων, διέρρηξαν το παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα πανί με θρησκευτική απεικόνιση, ενώ διέρρηξαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξαν τέσσερις οικίες, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο ενώ αφαίρεσαν και ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση από το παραπάνω χωριό.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Πρόσωπο: Τι να προσέχετε όταν διαλέγετε κρέμα ημέρας και κρέμα νυκτός


Η επιλογή της κατάλληλης υδατικής κρέμας για το πρόσωπο δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι τέτοια η ποικιλία σε προϊόντα στην αγορά ώστε συχνά δεν ξέρει κανείς τι να διαλέξει.
Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που όλες οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, λέει ο κ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). Τα κριτήρια αυτά είναι ο τύπος του δέρματος, τα τυχόν δερματικά προβλήματα, οι προσωπικές συνήθειες αλλά και η εποχή του χρόνου.
«Πριν αγοράσει η γυναίκα οποιοδήποτε καλλυντικό, πρέπει να γνωρίζει τον τύπο του δέρματός της», εξηγεί. «Είναι λιπαρό, ξηρό, μικτό, ευαίσθητο ή συνδυασμός αυτών; Είναι ανοικτόχρωμο και καίγεται εύκολα στον ήλιο; Μήπως είναι μέτριο, σκουραίνει όταν εκτίθεται στον ήλιο, αλλά μπορεί να πάθει και ηλιακό έγκαυμα; Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύ σημαντικές, διότι η επιλογή πρέπει να βασίζετε κατ' αρχάς στο δέρμα της γυναίκας».
Εξίσου σημαντικό είναι να λαμβάνει η γυναίκα υπόψη την κατάσταση του δέρματος αλλά και τις προσωπικές συνήθειές της. Αν, λ.χ., έχει ακμή, πρέπει να προτιμά προϊόντα που αναγράφουν ότι δεν την επιδεινώνουν. Αν έχει πρόωρες ρυτίδες, αποχρωματισμούς, μεγάλους πόρους ή σημάδια φωτογήρανσης (π.χ. κηλίδες - πανάδες), πρέπει να αναζητήσει ειδικά προϊόντα. Αν καπνίζει, είναι πολλές ώρες σε υπαίθριους χώρους ή/και δεν τρώει αρκετά υγιεινά, το δέρμα της χρειάζεται φροντίδα με περισσότερα αντιοξειδωτικά.
Καλοκαίρι και χειμώνας
Επιπλέον, οι ανάγκες του δέρματος σε ενυδάτωση είναι εντελώς διαφορετικές το καλοκαίρι απ' ό,τι τον χειμώνα. Έτσι, από την άνοιξη κιόλας οι γυναίκες πρέπει να αρχίζουν να αλλάζουν τις βαριές, λιπαρές κρέμες του χειμώνα με πιο ελαφριές υδατικές που αφήνουν το δέρμα να «αναπνέει».
«Το δέρμα είναι ένα πολύπλοκο όργανο, που αλλάζει αναλόγως με την εποχή του χρόνου», τονίζει ο Δρ. Μιχελάκης. «Η κύρια διαφορά είναι ότι το καλοκαίρι διεγείρεται η παραγωγή λίπους (σμήγμα) στο δέρμα. Αυτό γίνεται αφενός για να αυξηθεί η ενυδάτωση του δέρματος, αφετέρου για να ρυθμιστεί αποτελεσματικότερα η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος. Το σμήγμα συμμετέχει στη θερμορύθμιση, γαλακτοματοποιώντας τον ιδρώτα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται πάνω στο δέρμα ένα στρώμα ιδρώτα, το οποίο εξατμίζεται με αργό ρυθμό, δροσίζοντας καλύτερα το δέρμα και κατ' επέκταση όλο τον οργανισμό. Έτσι ρυθμίζεται η παραγωγή του ιδρώτα και η σωματική θερμοκρασία, ενώ ελέγχεται και αποφεύγεται η αφυδάτωσή του».
Τί σχέση έχει αυτό με τις υδατικές κρέμες; «Οι πλούσιες, λιπαρές κρέμες που είναι κατάλληλες για τις ξηρές συνθήκες του χειμώνα, το καλοκαίρι μπορεί να αποφράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν έξαρση της ακμής, διότι το δέρμα είναι ήδη πιο λιπαρό», απαντά ο ειδικός.