Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Η εφεδρεία δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς»

Σε συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η υπουργός Παιδείας, κα Άννα Διαμαντοπούλου, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι ο θεσμός της εφεδρείας σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να βρει εφαρμογή στο χώρο της εκπαίδευσης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων. Αναφορικά με το σύστημα των διορισμών ανέφερε ότι προωθείται σχετική ρύθμιση έτσι ώστε η μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής από τα 3 στα 2 έτη.
Επίσης διευρύνονται τα κίνητρα για την προαιρετική παραμονή των εκπαιδευτικών για δύο επιπλέον έτη, με τον διπλασιασμό του αριθμού των μονάδων μετάθεσης, που εξασφαλίζει ο εκπαιδευτικός που παραμένει για τρίτο και τέταρτο χρόνο.
Για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι προωθούνται άμεσα οι διαδικασίες για τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή (κλάδων ΠΕ61 & ΠΕ71), ώστε και μέσα στην κρίση να ενισχυθεί το μήνυμα ότι όλοι οι μαθητές έχουν ισότιμη πρόσβαση στη γνώση.

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, επιστρέφονται από αύριο οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η Απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 22.12.2011.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.12.2011.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:
• Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
• Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
• Μη καταβολή τέλους διοδίων
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουνίου 2012


Χρηματοδότηση έως 35.000.000 ευρώ

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουνίου 2012 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτό έγινε γνωστό από την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών κα Φώφη Γεννηματά, η οποία απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Ζώη. Παράλληλα, η κα Γεννηματά ανέφερε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.
Για επίτευξη αυτού του στόχου διασφαλίζεται η χρηματοδότηση του προγράμματος που θα επεκταθεί από ασφαλιστικούς και κρατικούς πόρους.
Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει θεσμοθετηθεί η χρηματοδότηση ύψους έως και 35.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Σύνταξη Μελέτης από το Δασαρχείο Ιωαννίνων για τη δημιουργία χώρου αναψυχής στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου

Με στόχο την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ανέλαβε την υλοποίηση Μελέτης δημιουργίας χώρου αναψυχής σε δημόσια έκταση δάσους, στη θέση «Γοριτσάκι» της Τοπικής Κοινότητας Καλπακίου, σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου. Γι΄ αυτό το λόγο, το Δασαρχείο Ιωαννίνων βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης της σχετικής Μελέτης, που θα στηρίξει καταλυτικά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου και θα λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας.
Σε αυτή περιλαμβάνεται, η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, η διαμόρφωση λιθόστρωτων μοναπατιών, η τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων, η διαμόρφωση πλακοστρωμένων χώρων, η τοποθέτηση πέτρινων καθισμάτων, την κατασκευή πέτρινης βρύσης, η λιθεπένδυση υπαρχόντων δεξαμενών νερού, η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, οι καθαρισμοί της υπάρχουσας βλάστησης και η κατασκευή λυόμενου ξύλινου κτίσματος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, ως περίπτερο ενημέρωσης των επισκεπτών του χώρου.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα της Γ.Γ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα


Αγαπητοί Ηπειρώτες, Αγαπητοί Δυτικομακεδόνες,
Η Γέννηση του Θεανθρώπου, έρχεται να φωτίσει και φέτος τις ψυχές όλων μας και να μας εκπέμψει ένα μήνυμα ανθρωπιάς, αισιοδοξίας και ενότητας.
Να μας δείξει το δρόμο της αλληλεγγύης, της αγάπης και της ελπίδας.
Εύχομαι η Νέα Χρονιά να σηματοδοτήσει το δρόμο της εξόδου από την κρίση και να ενδυναμώσει την υπεύθυνη και κοινωνικά δίκαιη, κοινή αναπτυξιακή μας προσπάθεια.
Από καρδιάς σε όλες και όλους, Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργία.


Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα
Γενική Γραμματέας
Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Με το νέο χρόνο οι εργασίες στο Καθολικό

Μετά από απόφαση που πήρε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου δόθηκε παράταση στον ανάδοχο του έργου για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής (σκεπή καθολικού κ.α.) μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012. Οι εργασίες είχαν διακοπεί από το φθινόπωρο προκειμένου να υπάρξει αποδοχή από την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του αιτήματος για αλλαγή της μελέτης, όσον αφορά τη στέγη και τη μετατροπή της από πλακοσκεπή, σε κεραμοσκεπή.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 130.000 ευρώ.
Το αίτημα για παράταση είχε καταθέσει ο ανάδοχος, επικαλούμενος τις καιρικές συνθήκες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τις 23 Δεκεμβρίου 2011

Την 23-12-2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 13-12-2011 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή στέγης Ιερών Ναών των Δ.Δ. Μόλιστας και Μοναστηρίου του Δήμου Κόνιτσας», αναδόχου Π. Χαλούλος – Β. Βαγενά Ο.Ε., μέχρι την 29-02-2012.
2.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Ιερών Ναών Κοινότητας Συρράκου», αναδόχου Άγγελου Τσιμπίκη, μέχρι την 31-12-2012.
3.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του Ν. Ιωαννίνων» αναδόχου Βασιλείου Χριστιά, μέχρι την 24-05-2012.
4.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση υδραύλακα ποταμού Αωού» αναδόχου Θωμά Τόλη, μέχρι την 30-03-2012.
5.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση οδού Δόλιανη προς 41η Επαρχιακή οδό» αναδόχου Βασίλειου Χριστιά, μέχρι την 22-05-2012.
6.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στον οικισμό Φτέρης Τ.Δ. Δοβλάς» αναδόχου Κων/νου Ντόκου Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-04-2012.
7.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μ. Γαρδικίου» αναδόχου Βασιλικής Βασιλείου, μέχρι την 30-04-2012.
8.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή στέγης Ι.Ν. Σιτσαίνων» αναδόχου Γεωργίου Πάντου, μέχρι την 30-06-2012.
9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Μουσείου Αργυροχρυσοχοΐας στους Καλαρρύτες» αναδόχου Α. Μπίτη & ΣΙΑ ΕΕ, μέχρι την 30-07-2012.
10.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή διθέσιου Νηπιαγωγείου στη Νέα Ζωή», αναδόχου εταιρείας «ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕΒΕ», μέχρι την 28-05-2011.
11.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανάπλαση – Αναστύλωση περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Μακρίνου», αναδόχου εταιρείας «Α. ΜΠΙΤΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-09-2012.
12.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συμπληρωματικά έργα μέσω Ρού Καλαμά» αναδόχου Ευαγγελίας Ζητούνη ΕΔΕ , μέχρι την 30-03-2012.
13. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Γέφυρας οδού Πληκάτι – Αετομηλίτσα», αναδόχου Δημόκριτου Φώτου ΕΔΕ, μέχρι την 19-07-2012.
14. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 41α επαρχιακής οδού στο Τ.Δ. Λιάπη Δήμου Ανατολικού Ζαγορίου», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος-Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2012.
15. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Τοποθέτηση φωτοβολταικού συστήματος και ολοκλήρωση αυλείου χώρου στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων», αναδόχου Κ/ξίας Ελένης Γκόλα – Θ. Νίκου, μέχρι την 15-03-2012.
16. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δευτερεύουσα οδός πρόσβασης στο ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα» αναδόχου Χρήστου Δημήτριου, μέχρι την 30-03-2012.
17. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγγειοβελτιωτικό έργο βαθυπέδου Αμμουδιάς, Ν. Πρέβεζας», αναδόχου εταιρείας «ΠΡΟΤΕΚΑΤ. Α.Τ.Ε.», μέχρι την 31-07-2012.
18.Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και οδικής σήμανσης σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 250.000,00 € με ΦΠΑ.
19. Έγκριση του αριθμ. 4/22-11-2011 Πρακτικού (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής του Διαγωνισμού για το υποέργο 5 «Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού» του έργου «Κατασκευή ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) της Περιφέρειας Ηπείρου (Ομάδες Α, Β, Γ και Δ)», προϋπολογισμού 1.000.000,00 € με ΦΠΑ.
20. Έγκριση μετακίνησης του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Οδυσσέα Πότση, στην Αθήνα από 17 έως 18-12-2011 προκειμένου να παρευρεθεί σε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Πωγωνίου και έγκριση των σχετικών δαπανών.
21.Έγκριση μετακίνησης του κτηνιάτρου Λάλα Μιχαήλ, υπαλλήλου της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή του σε σύσκεψη που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή των προγραμμάτων ελέγχου της σαλμονέλλας, την 20-12-2011 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
22. Έγκριση μετακίνησης της Ζωνίδη – Κοκκίνου Παναγιώτας, υπαλλήλου της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, στη Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή της σε γραπτές εξετάσεις που διοργανώνει η Γενική Δ/νση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, την 14-12-2011 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
23.Έγκριση δαπάνης για έκτακτες εργασίες καθαριότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου: 1. Δ/νση Μεταφορών (αρχικός καθαρισμός καινούργιου κτιρίου), 2. Υπηρεσίες εκπαίδευσης (καθαρισμός για παράδοση κτιρίου της οδού Φ.Τζαβέλλα & Σταδίου) και 3. Κτίριο Περιφέρειας (καθαρισμός εξωτερικού τοίχου και εισόδων από συνθήματα και χρώματα).
24. Κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας συλλογής προσφορών για την προμήθεια γραφικών ειδών και φωτοαντιγραφικού χάρτου Α4 για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων.
25.Έγκριση των αριθμ. 1/14-12-2011 και 2/19-12-2011 Πρακτικών για την ανάθεση σε ιδιωτικά συνεργεία, του καθαρισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου (έδρα) και του Υπουργείου Παιδείας τοπικού ενδιαφέροντος και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
26.Έγκριση δαπάνης για τη δημοσίευση σε μία (1) εφημερίδα, συνοπτικού πίνακα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2012.
27. Κατάρτιση της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας και έγκριση των λοιπών συμβατικών τευχών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτιώσεις – συντηρήσεις – ασφαλτοστρώσεις αγροτικού και βασικού οδικού δικτύου», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.
28.Κατάρτιση της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας και έγκριση των λοιπών συμβατικών τευχών, του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση ζημιών στην 7η Επαρχιακή οδό», προϋπολογισμού € 35.000,00 με ΦΠΑ.
29.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-11-2011 δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τίτλο «Βελτιώσεις-συντηρήσεις-αποκαταστάσεις ζημιών σε τμήματα του επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος, και κατάρτιση νέας διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας και έγκριση των λοιπών συμβατικών τευχών.
30.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 13-12-2011 δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τίτλο «Εργασίες ολοκλήρωσης κτιριακών εγκαταστάσεων Ζηρού», προϋπολογισμού € 175.000,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος, και έγκριση επαναδημοπράτησής του με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.
31. Απόφαση επί των από 29-11-2011 ενστάσεων του Δημητρίου Κολιοφώτη και του Χρήστου Χριστιά, κατά του πρακτικού της Επιτροπής του Διαγωνισμού της από 22-11-2011 δημοπρασίας του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας «Αποκατά σταση ζημιάς πρανούς 8ης επαρχιακής οδού Δ.Δ. Σκιαδά Ν. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 28.000,00 με ΦΠΑ και έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.
32.Απόφαση επί της από 02-12-2011 ένστασης του Χρήστου Χριστιά, κατά του πρακτικού της Επιτροπής του Διαγωνισμού της από 29-11-2011 δημοπρασίας του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας «Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό και βασικό δίκτυο περιοχής Ριζοβουνίου Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ και έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.
33.Έγκριση δαπανών για την προμήθεια ανταλλακτικών για την επισκευή – συντήρηση Μηχανημάτων – Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
34. Ματαίωση του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια γραφικών και χαρτικών ειδών έτους 2012 για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, βάσει του αριθμ. 1/08-12-2011 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειάς του και έγκριση επαναδημοπράτησής του με αλλαγή των όρων διακήρυξης.
35. Ματαίωση του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια: 1) πετρελαίου θέρμανσης, 2) υγρών καυσίμων κίνησης και 3) λιπαντικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και ΝΠΔΔ, ο οποίος κατέστη άγονος, βάσει των αριθμ. 1/06-12-2011 και 2/07-12-2011 Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειάς του και έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης, κίνησης και λιπαντικών, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας
36. Έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτων για τη στέγαση Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας
37.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
38. Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, που εκτέλεσαν με ιδιωτικά μηχανήματα οι αντίστοιχοι δικαιούχοι, βάσει της αριθμ. 84741/2932/22-11-2011 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και της αριθ. 34/991/30-11-2011 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
39. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης σύμφωνα με την αριθμ. 93392/3228/15-12-2011 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τη διάσπαση και απομάκρυνση βράχου στο επαρχιακό δίκτυο Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας.
40.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στην Αθήνα από 19 έως 21-12-2011 προκειμένου να παρευρεθεί σε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
41. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 13-12-2011 ανοιχτής δημοπρασίας, του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
42. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αναπαλαίωση Δημ. Σχολείου Αυλοτόπου για χρήση ως Πολιτιστικού Κέντρου», αναδόχου ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΚΕΓΚΑ ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2012.
43.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Επείγουσες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών σε χειμάρρους Ν. Θεσπρωτίας (Α΄ φάση)», αναδόχου Παύλου Μιχ. Λουκά, μέχρι την 31-03-2012.
44.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή γέφυρας και τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Αργυροτόπου Δήμου Συβοτων», αναδόχου εταιρείας «Δημήτριος Χρήστου & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2012.
45. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Διαμόρφωση αύλειου χώρου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας», αναδόχου Αχιλλέα Χεκίμογλου, μέχρι την 30-06-2012.
46. Έγκριση της διαδικασίας ανάθεσης, κατόπιν διαπραγμάτευσης, των ανάθεση μελετών Γεωλογικής Καταλληλότητας για τις Πολεοδομικές Ενότητες 4 και 5 της Π.Ε. Θεσπρωτίας, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 σημείο στ’ , της παραγράφου 4 και της παραγράφου 5,του άρθρου 10 του Ν. 3316/2005 σύμφωνα με τα ως άνω κριτήρια.
47.Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Θωμά Λογοθέτη και Θεόδωρου Ρίζου, στη Θεσσαλονίκη, την 21-12-2011 για συμμετοχή στο πρόγραμμα IPA ADRIATIC και έγκριση των σχετικών δαπανών.
48. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή δρόμου Δασοτουριστικής Ανάπτυξης Νοτιοδυτικών Τζουμέρκων (Καταρράκτης – Σκιαδάδες – Βουλγαρέλι) Β΄φάση (τμήμα Σκιαδάδες – Πάτερ Κοσμάς)» αναδόχου Κοινοπραξίας Ιωάννης Τσιρώνης – Χριστόδουλος - Ζιάβρας, μέχρι την 30-06-2012.
49.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού δικτύου», αναδόχου Δημήτριου Φούκα, ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2012.
50.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου» (ΚΑΠ 2011), αναδόχου Α. ΤΣΩΡΟΣ – Λ. ΣΑΚΚΑΣ Ο.Ε., μέχρι την 31-03-2012.
51.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι» (ΚΑΠ 2011), αναδόχου Απόστολου Στεφάνου, ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2012.
52.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 13-12-2011 ανοιχτής δημοπρασίας, του έργου της Π.Ε. Άρτας «Προστασία πρανών όχθης χειμάρρων Άννινου και Κομποτέϊκου στην περιοχή Αλή – Αγάς Κομποτίου», προϋπολογισμού € 85.000,00 με ΦΠΑ
53.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 13-12-2011 ανοιχτής δημοπρασίας, του έργου της Π.Ε. Άρτας «Επένδυση στραγγιστικής τάφρου εντός οικισμού Πολυδρόσου», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.
54. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 06-12-2011 ανοιχτής δημοπρασίας, του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αλιευτικό καταφύγιο Κορωνησίας», προϋπολογισμού € 1.950.000,00 με ΦΠΑ.
55.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. της αρχικής σύμβασης της μελέτης της Π.Ε. Άρτας «Ύδρευση Άρτας από φράγμα Πουρναρίου», αναδόχων συνεργαζόμενων γραφείων μελετών: «ΟΤΜΕ Υδραυλικές Μελέτες ΕΠΕ, Ζαΐμης Κων/νος, Κυριαζής Εμμανουήλ, Τζάλλας Κων/νος.
56.Έγκριση ανάθεσης εργασιών υπαίθρου και γραφείου για το έργο του Προγράμματος Κ.ΑΠ. έτους 2011, της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες υπαίθρου και γραφείου για τη σύνταξη κτηματολογίου βελτίωσης επαρχιακού δρόμου Λουτρότοπος – Κομμένο μετά των κόμβων αυτού».
57. Έγκριση μετακίνησης του προϊσταμένου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας, Γεωργίου Παππά, στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 20-12-2011για την συμμετοχή του σε επιμορφωτικό σεμινάριο της «Ευρωεκπαιδευτικής ΕΠΕ» με τίτλο «Καθορισμός μέτρων, όρων και διαδικασιών για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων και άλλες διατάξεις» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
58.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια υλικών και εργασίες αντικατάστασης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (πρίζες, λαμπτήρες, καλώδια κτλ), της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
59.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
60.Έγκριση δαπάνης για την αγορά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης της Π.Ε. Άρτας, στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της.
61. Έγκριση συνδιοργάνωσης από την Π.Ε. Άρτας, πολιτιστικής εκδήλωσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεοδωριανιτών Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
62. Έγκριση του αριθμ. 1/13-12-2011 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών (πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη αμόλυβδη) και λιπαντικών έτους 2012 για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας.
63.Παροχή εξουσιοδότησης στους Ο.Τ.Α. Άρτας και τα Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τα Ιδρύματά τους ώστε να προβούν στην προμήθεια τροφίμων, λοιπών αναλωσίμων ειδών παντοπωλείου και πετρελαιοειδών, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α., με δικές του διαδικασίες για το έτος 2012.
64.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
65.Έγκριση λειτουργικών δαπανών Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
66. Έγκριση δαπανών για τη δικαστική εκπροσώπηση Περιφέρειας Ηπείρου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
67. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ιωαννίνων και έγκριση σχετικών δαπανών.
68. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση της Αδελφότητας Μεγάλου Περιστερίου Ο ΛΑΚΜΟΣ και έγκριση των αντίστοιχων δαπανών
69. Έγκριση αγοράς παραδοσιακών γλυκών ενόψει επισκέψεων Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων σε Ιδρύματα της περιοχής και έγκριση σχετικών δαπανών.
70. Έγκριση παράθεσης δεξίωσης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου για την Πρωτοχρονιά και έγκριση σχετικών δαπανών.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Εξαγορά της... «ΖΩ-ΔΩ» συζητά η ΕΑΣ Ιωαννίνων

Μπορεί ο μεγάλος στόχος για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, μαζί και των κτηνοτρόφων να είναι η μη ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης», αλλά η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΤΕ, ωστόσο υπάρχει και το εργοστάσιο ζωοτροφών, της «ΖΩ-ΔΩ» όπως ονομάστηκε η θυγατρική της «Δωδώνης» με την εξαγορά του από την ΕΛΒΙΖ.

Η ΕΑΣΙ η οποία θα μετατραπεί με το νέο νόμο σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, ενδιαφέρεται να αποκτήσει το εργοστάσιο ζωοτροφών για να στηρίξει την κτηνοτροφία, εφόσον βέβαια το τίμημα θα είναι «λογικό» και πραγματικό ως προς την αξία των εγκαταστάσεων.
Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΑΣΙ ενέκρινε την διαπραγμάτευση που θα γίνει με την ΑΤΕ, αφού γίνει η αποτίμηση της αξίας της πρώην «ΖΩ-ΔΩ», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.
Ξεκαθάρισε όμως, ότι η πρόταση της διοίκησης της ΑΤΕ για να περάσει το εργοστάσιο ζωοτροφών στους παραγωγούς, μέσω του πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού, όπως θα μετατραπεί η ΕΑΣΙ (η συνέλευση αποφάσισε αυτή τη μορφή και όχι εταιρεία, όπως είναι οι δυο επιλογές), δεν υιοθετείται άκριτα αλλά υπό προϋποθέσεις με βασικότερη το ύψος του τιμήματος.
Από την «ακριβή» εξαγορά του 2009, στο λουκέτο...
Η ΕΑΣΙ είχε διαφωνήσει με το τίμημα εξαγοράς του εργοστασίου, στην Πεδινή, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ). Τα χρήματα που διέθεσε η «Δωδώνη», λαμβάνοντας δάνειο για την εξαγορά, ήταν 3.188.000 ευρώ, με το εργοστάσιο απαλλαγμένο από βάρη.
Ειδικότερα οι υπογραφές μπήκαν με κυβέρνηση της Ν.Δ τον Απρίλιο του 2009 και ως νέα εταιρεία με την επωνυμία «Ζωοτροφές Δωδώνης» (ΖΩ-ΔΩ) άρχισε να λειτουργεί από τον Ιούλιο του ιδίου έτους με προσωπικό 42 άτομα και με μεγάλο πελατολόγιο, όμως η πορεία της ως θυγατρική της «Δωδώνης» δεν είχε μέλλον...
Σύντομα αποδείχτηκε ότι η «Δωδώνη» δεν μπορούσε να λειτουργήσει την εταιρεία, χρειάζονταν κεφάλαια εκκίνησης τα οποία δεν διέθετε, γενικότερα από την ίδρυση της θυγατρικής με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο διαφάνηκε ότι μάλλον η ΑΤΕ ... ξεφορτώθηκε ένα εργοστάσιο και η»Δωδώνη» το «φορτώθηκε» χωρίς σχέδιο για την αξιοποίηση του.
Τελικά, η «ΖΩ-ΔΩ» είχε βραχύβιο βίο και απορροφήθηκε από την ίδια τη «Δωδώνη».
Το εργοστάσιο ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του και οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο δυναμικό της γαλακτοβιομηχανίας.
Ήταν και είναι ίδιος ο στόχος, η διαφωνία αφορούσε το τίμημα
Ο στόχος της εξαγοράς ήταν, και για τους κτηνοτρόφους και την ΕΑΣΙ παραμένει, η ισχυροποίηση της γαλακτοβιομηχανίας στη ζώνη γάλακτος με την καθετοποίηση και έλεγχο ποιότητας της παραγωγής και την προσφορά ποιοτικών και σε ανταγωνιστικές τιμές ζωοτροφών στους παραγωγούς-συνεργάτες της «Δωδώνης».
«Η ΕΑΣΙ ως δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη «Δωδώνη» και θέλοντας να στηρίξει τους κτηνοτρόφους και την καθετοποίηση της παραγωγής, είχε και έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για το εργοστάσιο ζωοτροφών», όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Χρ. Μπαλτογιάννης και απαντώντας σε όσους τυχόν υποστηρίξουν ότι στην εξαγορά από τη «Δωδώνη» αντέδρασε, διευκρινίζει ότι η διαφωνία ήταν μόνο ως προ το υψηλό τίμημα που «φουσκώθηκε» από την ΑΤΕ και όχι για την ίδια την εξαγορά. Άλλωστε τότε ζήτησαν να μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της «ΖΩ-ΔΩ» και η ΕΑΣΙ και οι κτηνοτρόφοι, χωρίς να ανταποκριθεί η ΑΤΕ.
Για τις επόμενες κινήσεις έχει εξουσιοδοτηθεί από τη Γ.Σ το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και το πρώτο βήμα είναι η πραγματική αποτίμηση της εταιρείας, δηλαδή των εγκαταστάσεων στην Πεδινή.
Εφόσον γίνει η αποτίμηση, θα ακολουθήσουν συζητήσεις με την ΑΤΕ που ελέγχει τη «Δωδώνη» και η οποία είναι ο ιδιοκτήτης και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις. Πάντως ο στόχος είναι να αποκτήσει η Ένωση και από το νέο έτος ως πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός, αυτή την υποδομή για να τη λειτουργήσει προς όφελος της κτηνοτροφίας και των παραγωγών και της ίδια της οργάνωσης, αφού εκτός των ζωοτροφών, παράγει και ιχθυοτροφές.
Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης το γάλα
Η ΕΑΣΙ ανέλαβε πρωτοβουλία για να στηρίξει και με άλλο τρόπο την κτηνοτροφία, αναθέτοντας στο ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής (το οποίο θα συνεργαστεί με πανεπιστημιακά σχετικά τμήματα και σχολές) την σύνταξη μελέτης για να χαρακτηριστεί το ηπειρωτικό γάλα ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) και σε συνδυασμό με την φέτα που είναι ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) να έχει και το γάλα την αναγκαία πιστοποίηση ποιότητας και προέλευσης, ως ηπειρωτικό και ποιοτικό.
Προς επιλογή συμβούλου εξαγοράς της «Δωδώνης»
Η άλλη εξαγορά, του μετοχικού πακέτου της ΑΤΕ στη «Δωδώνη», σαφώς και είναι πολύ πιο δύσκολη από την επιχειρούμενη για την πρώην «ΖΩ-ΔΩ», αλλά τίποτε δεν τέλειωσε.
Οι Ενώσεις-μέτοχοι της «Δωδώνης» αναμένεται τις επόμενες μέρες να επιλέξουν τον σύμβουλο εξαγοράς και όχι μόνο, μέσω της πρόσκλησης που απηύθυναν και κατατέθηκαν πέντε προσφορές.
Ορίστηκε επιτροπή από τις τέσσερις Ενώσεις και θα επιλεγεί ο σύμβουλος, προκειμένου να αναλάβει να στηρίξει την προσπάθεια για κατάθεση πρότασης στην ΑΤΕ, ώστε να περάσουν οι μετοχές της στις Ενώσεις και τους κτηνοτρόφους στη λογιστική αξία μέσω συνεργασίας με κάποιο οικονομικό σχήμα που θα δημιουργηθεί.
Πρωτοβάθμιος Συνεταιρισμός η ΕΑΣΙ
Ο ισολογισμός του 2010 και τα άλλα θέματα της συνέλευσης εγκρίθηκαν σχεδόν από το σύνολο των μελών. Η αλλαγή που φέρνει στον συνεταιριστικό χώρο ο νέος νόμος περί συνεταιρισμών συζητήθηκε στην ετήσια συνέλευση και η απόφαση, όπως αναμενόταν, ήταν να μετατραπεί σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό και όχι σε εταιρεία, όπως προβλέπει ο νόμος. Χθες έληξε η προθεσμία για να δηλώσουν οι Ενώσεις και οι συνεταιρισμοί την επιλογή τους.
Η επιλογή για την ΕΑΣΙ έγινε και πλέον ξεκινά προσπάθεια να ενημερωθούν οι ίδιοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ώστε να μετέχουν στο νέο φορέα.
Πλέον η διοίκηση του συνεταιρισμού θα εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία όλων των μελών-προσώπων και όχι δια αντιπροσώπων από συνεταιρισμούς-«σφραγίδες» και μόνο οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες θα μπορούν είναι μέλη.
Η ΕΑΣΙ προγραμματίζει ενημερωτικές συναντήσεις σε κάθε πρώην «Καποδιστριακό» δήμο.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr