Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Μεταφορά του γιγάντιου πτερυγίου ανεμογεννήτριας στο Αιολικό Πάρκο Κασιδιάρη


Το βράδυ της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά με όχημα 74 μέτρων ενός πτερυγίου ανεμογεννήτριας στο Αιολικό Πάρκο Κασιδιάρη.

Το πτερύγιο της ανεμογεννήτριας ήταν φορτωμένο σε ένα από τα μεγαλύτερα οχήματα που σπάνια συναντάς στους ελληνικούς δρόμους.
Καθ΄ όλη την μεταφορά  ισχυρή δύναμη της Τροχαίας ρύθμιζε την κυκλοφορία προκειμένου να εξελιχθούν όλα με ασφάλεια.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια στο πλαίσιο της επίσκεψης του Διοικητή ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Διοικητή ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.
Η σύσκεψη, μεταξύ άλλων, αφορούσε στο νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για νέους 18-30 ετών, που προωθεί ο ΟΑΕΔ στην Ήπειρο και συμμετείχαν οι Πρόεδροι: του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Δημητρίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου κ. Γιώργος Παππάς, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Μαρία Νάκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κώστας Σιαράβας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων


Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
·   Για απόκτηση νέας άδειας τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και ώρα  9.00 π.μ.
·  Για ανανέωση των αδειών την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 9.00 π.μ..
Τόπος εξετάσεων είναι το Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για λόγους απρόσκοπτης διενέργειας των εξετάσεων οι σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε.  οφείλουν να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών την Υ/Δ του Διευθυντή σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά (παράβολο συμμετοχής κλπ) των υποψηφίων έως και τις 10 Ιανουαρίου 2020.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παύει η λειτουργία του γραφείου Κτηματογράφησης στο Καλπάκι


Έως 31-12-19 οι εμπρόθεσμες αιτήσεις   

Σας ενημερώνουμε ότι η χορήγηση βεβαίωσης εμπρόθεσμης προσέλευσης, για την μελέτη Κτηματογράφησης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (κωδικός μελέτης: ΚΤ5-08) θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 31-12-2019.
Μετά την 1-1-2020, οι δηλώσεις που θα παραλαμβάνονται θα είναι εκπρόθεσμες. 
Το ωράριο λειτουργίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Π.Ε. Ιωαννίνων είναι:
Δευτέρα Παρασκευή (8:00 π.μ.- 16:00 μ.μ.)
και Τετάρτη (8:00 π.μ.- 20:00 μ.μ.),
Η διεύθυνση του Γραφείου Κτηματογράφησης Π.Ε. Ιωαννίνων είναι Μαρίκας Κοτοπούλη 62, Τ.Κ. 45445, Ριζάρειος Πολιτεία Ιωαννίνων, με τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651026082 & 2651020116.

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Άρτα


Σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 46 χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που τελέστηκε σε βάρος 32χρονου ημεδαπού. 
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος πραγματοποίησε συναλλαγή μέσω διαδικτύου σε ηλεκτρονικό κατάστημα και κατέθεσε την 20-09-2019 το χρηματικό ποσό των (662) ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να παραλάβει το προϊόν.
Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 46χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:
Σε περιπτώσεις συναλλαγών μέσω διαδικτύου και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις συναλλαγές και αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.
Συνίσταται να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.
Να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στις πληροφορίες και υποσχέσεις παράξενων και αμφίβολων ιστοσελίδων.
Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών καταστημάτων για τα οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται ξεκάθαρα τα στοιχεία της εταιρείας, δηλαδή το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας.
Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος πρέπει να είναι σαφή. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην τιμή του προϊόντος, τον τρόπο πληρωμής, το χρόνο παράδοσης και την πολιτική επιστροφών-ακυρώσεων.
Οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς.
Να αποφεύγουν τις οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet café, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές. Να προτιμούν τον προσωπικό τους υπολογιστή ή κάποιον για τον οποίο είναι βέβαιοι για το επίπεδο ασφάλειας.
Να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων, κ.λπ., που εύκολα μπορεί να προβλεφθούν

Περιφέρεια Ηπείρου: Διερευνητική συνάντηση για ένταξη μονοπατιών της Θεσπρωτίας στο δίκτυο Epirus Trail


H πρώτη διερευνητική συνάντηση με φορείς και συλλόγους της Θεσπρωτίας για την αξιοποίηση των μονοπατιών της Περιφερειακής Ενότητας μέσα από το δίκτυο του Epirus Trail έγινε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στην Περιφέρεια.
Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή εκ μέρους της Περιφέρειας της   Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ηλία Γκαρτζονίκα, του κ. Χαρητάκη Παπαϊωάννου από την  Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ήπειρος Α.Ε.» και  άλλων υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.
Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικό πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση των παραδοσιακών μονοπατιών και της προσέλκυσης επισκεπτών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν απόψεις εκ μέρους των εκπροσώπων των φορέων της Θεσπρωτίας, έγινε ενημέρωση για το πλάνο της Περιφέρειας για το σύνολο της Ηπείρου, ενώ συμφωνήθηκε και χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα πρέπει να παρουσιαστεί η κοινή πρόταση των φορέων, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την ένταξή της στο ενιαίο δίκτυο του Epirus Trail.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης στα Ιωάννινα


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, ο οποίος πλαστογράφησε τραπεζική επιταγή, την οποία χρησιμοποίησε στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος, στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής, παρέδωσε σε 69χρονο ημεδαπό, επιταγή, ονομαστικής αξίας (8.000) ευρώ, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστή.
Σημειώνεται ότι ο 24χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

O Κώστας Κωνής υποψήφιος στις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Μήνας εκλογών ο Δεκέμβρης για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, συγκεκριμένα  διεξάγονται πανελλαδικά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ο Κώστας Κωνής κατεβαίνει  με την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων ξανά υποψήφιος για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων στο Περιφερειακό τμήμα Αττικής, ψηφιζόμενος και πανελλαδικά, διεκδικώντας την ψήφο των οικονομολόγων, των λογιστών και όλων των πτυχιούχων οικονομικών σχολών, μελών του ΟΕΕ.  «Κουβαλάει» στους ώμους μία απόλυτα  πολύχρονη επιτυχημένη θητεία, τόσο ως μέλος της ΣτΑ, όσο και ως μέλος της Κεντρικής Διοίκησης,  κατά τη διάρκεια της οποίας η εξωστρέφεια του ΟΕΕ έφτασε στα ύψη με δυναμικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, προς όφελος των μελών του αλλά και των φορολογουμένων ευρύτερα.


Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, κάνοντας αναφορά στην υποψηφιότητα του και στην παράταξη του γράφει:
Eκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 08.00' 18.00'.  Είμαι ξανά υποψήφιος στο εκλογικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής για την Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), με τη Π.Δ.Σ.Ο. που αποτελεί συνέχεια της ΠΑΣΚΟ-Σ, της παράταξης που συνέβαλε τα μέγιστα στην ίδρυση του ΟΕΕ, στην καταξίωση του και την επιτυχή λειτουργία του μέχρι σήμερα.
Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.). Τι διεκδικούμε:

Σήμερα, η παράταξή μας, η Π.Δ.Σ.Ο. που είναι δύναμη ευθύνης και αγώνα, διεκδικεί την συνεχή αναβάθμιση του οικονομολογικού επαγγέλματος, καθώς και την κατοχύρωση της επαγγελματικής δραστηριότητας όλων των οικονομολογικών ειδικοτήτων.
Όταν γύρω μας όλα αλλάζουν και επειδή άλλοι κλάδοι μη έχοντας αναφορά στην αγορά και την εργασία της οικονομίας επιχειρούν με άκομψο και προκλητικό τρόπο να μας υποκαταστήσουν, εμείς δεν μπορεί να είμαστε θεατές.
Εμείς, τα στελέχη της παράταξης, της Π.Δ.Σ.Ο. είμαστε παρόντες και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την επιστήμη, την εργασία και τα πτυχία όλων των οικονομολόγων.
Εμείς, τα στελέχη της παράταξης, της Π.Δ.Σ.Ο. γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε. Με οδηγό τις αρχές και τις αξίες μας, με όραμα και ιδανικά, με πρόγραμμα και σχέδιο σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε:

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (521) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -375- (εκ των οποίων -8- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -7-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -28-
Για απάτη: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -4-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -23-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -22-
Για ενδοοικογενειακή βία: -7-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -9-
Για παραεμπόριο και παραβάσεις Τελωνειακού Κώδικα: -7-
Για χρήση πλαστού εγγράφου - πλαστογραφία: -4-
Για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων: -8-
Για υπεξαίρεση: -2-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων - έκθεση: -2-
Για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία & ψευδής ανώμοτη κατάθεση: -8-
Για συκοφαντική δυσφήμιση: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -12-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές – διαρρήξεις
Μία εγκληματική οργάνωση μεταφοράς και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών
Εξιχνιάστηκαν:

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 60χρονης αλλοδαπής, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών


Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες , η οποία συνελήφθη την 23-11-2019 στα Ιωάννινα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών.
Πρόκειται για την:
(επ) HRISTOVA (ον) RUSANKA του ANGELOVA και της IORDANKA, γεν. 18-01-1959 στη Βουλγαρία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής της ανωτέρω και των συνεργών της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991.
Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Η Gilead Sciences Ελλάς και καλλιτέχνες γκράφιτι στον αγώνα κατά του κοινωνικού στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό HIV


Με σύμμαχο την Τέχνη, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς επικοινώνησε μια εναλλακτική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, εστιάζοντας στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που βιώνουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV.
Μέσα από μια πρωτότυπη δράση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, την 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα AIDS,  η Gilead με την υποστήριξη  της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και υπό την αιγίδα των  Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, «μίλησε» στο κοινό χρησιμοποιώντας μια διαφορετική γλώσσα, εκείνη της τέχνης του δρόμου (graffiti), δημιουργώντας ένα νέο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας με πολλαπλούς αποδέκτες.
Με κεντρικό μήνυμα #ZeroStigma, η Gilead σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες Kez και Same84 της ομάδας UrbanAct, μεταμόρφωσε σε έργα τέχνης την είσοδο του σταθμού Μετρό «Μοναστηράκι», το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Τριών Συμμάχων στη Πάτρα, προσπαθώντας να συμβάλει στην εξάλειψη της άγνοιας και των προκαταλήψεων.
Για την Gilead, η επιλογή των graffiti ήταν συμβολική, καθώς στόχος ήταν να αποτυπωθεί η συνύπαρξη, η κοινωνική συνοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Μέσα από μια σουρεαλιστική οπτική χρωμάτων και σχεδίων, οι καλλιτέχνες επιθυμούν να εκφράσουν ότι ο HIV αφορά όλους ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την σεξουαλικότητα, τις επιλογές.

"Εγνατία Οδός Α.Ε.": Οδηγίες στους οδηγούς για τους βασικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης κατά την περίοδο του χειμώνα

Η "Εγνατία Οδός Α.Ε." έχοντας πάντα ως προτεραιότητα των δράσεών της την ασφάλεια της κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικότερα στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην ευθύνη της, καλωσορίζει τη χειμερινή περίοδο 2019-2020 και υπενθυμίζει στους οδηγούς τους βασικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης κατά την περίοδο του χειμώνα:
Πριν το ταξίδι τους οι οδηγοί πρέπει:
- Να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού και για τυχόν κυκλοφοριακούς περιορισμούς στη διαδρομή τους.
- Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.).
- Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες.
- Να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους.
- Εάν είναι εφικτό, να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους αφού εξασθενήσουν τα τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα.
Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης πρέπει:
- Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.
- Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα (φώτα διασταύρωσης) του οχήματός τους.
- Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.
- Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
- Να τηρούν και παρακολουθούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.
- Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της οδού.
- Κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.
Ειδικά οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων ή ισχυρών ανέμων.
Οι οδηγοί που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής Πολιτών

Πως επηρεάζει την υγεία η ποιότητα του αέρα στο γραφείο


Η ποιότητα του αέρα στους κλειστούς χώρους και ειδικά στα γραφεία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία, αλλά και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. 
Σε αντίθεση, όμως, με την εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση που συχνά είναι εμφανής, η ρύπανση των γραφείων κατά κανόνα δεν είναι και οι εργαζόμενοι συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι τους αρρωσταίνει ο αέρας που αναπνέουν.
Οι επιπτώσεις της εξωτερικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι λίγο - πολύ γνωστές. 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι σχετίζεται με οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού, με τον καρκίνο του πνεύμονα, την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το έμφραγμα και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η παραμονή σε κλειστούς χώρους είναι το καλύτερο μέτρο προστασίας από αυτά τα δεινά. 
Ωστόσο η αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) αναφέρει πως οι ρύποι στον αέρα των κλειστών χώρων συχνά είναι διπλάσιοι έως πενταπλάσιοι απ' ό,τι στους υπαίθριους χώρους!
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό οφείλεται στη συνδυασμένη κυκλοφορία των ρύπων που προέρχονται από τον εξωτερικό αέρα με εκείνους που παράγονται μέσα στους κλειστούς χώρους.