Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Η ελαιοκομία ως μοχλός ανάπτυξης της γεωργίας της Ηπείρου»

Την Δευτέρα (11/04) ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε ως ομιλητής στην επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου σε συνεργασία με την Άξιον Εκδοτική, με θέμα: «Η ελαιοκομία ως μοχλός ανάπτυξης της γεωργίας της Ηπείρου», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Προοπτική ανάπτυξης της ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του κόσμου», των καθηγητών κ. Βασίλη Ζαμπούνη και κ.  Γιώργου Μάνου.
Ο Βασίλης Τσίρκας ήταν ομιλητής στο πρώτο μέρος της ημερίδας μαζί με τους κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, τον κ. Στέφανο Τζουμάκα, πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Γιώργο Κασαπίδη, βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης. 
Ο βουλευτής Άρτας άνοιξε την ομιλία του τονίζοντας: «Είναι τιμή μου σήμερα να βρίσκομαι στην εκδήλωση που οργανώνει το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με την Άξιον Εκδοτική και αφορά στην ελαιοκομία ως μοχλό ανάπτυξης της γεωργίας της Ηπείρου, με αφορμή την έκδοση της μελέτης του κ. Ζαμπούνη και του κ. Μάνου. Αποδεικνύει το βιβλίο αυτό ότι η σύνδεση της γνώσης, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της έρευνας με την παραγωγή και την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε ειδικότερα στην ελαιοκομία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο ελαιοπαραγωγοί.

Δήμος Πωγωνίου: Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση σεμιναρίων στο Δήμο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, σας καλεί σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση σεμιναρίων στο Δήμο.

Η συνέντευξη θα δοθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 11 π.μ., στα  Γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

Συλλήψεις δύο φυγόποινων στην Κακαβιά και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στην Κακαβιά Ιωαννίνων και στην Ηγουμενίτσα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών, για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Βίγλα Άρτας: Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Ρομά, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν χθες (11-4-2016) το μεσημέρι, στη Βίγλα Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Άρτας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 27, 35, 27 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας και επιχείρησαν να διαρρήξουν σπίτι, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν τους αστυνομικούς.
Ύστερα από αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίσθηκαν στη Βίγλα Άρτας και συνελήφθησαν.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κατασχέθηκε καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Επίσκεψη των μαθητών του Νηπιαγωγείου Λογγάδων, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλπακίου

Στη θέση οδηγού έκατσαν σήμερα οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Λογγάδων που επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου.
Στόχος του Πάρκου, το οποίο επισκέπτονται σχολεία από όλο το Νομό, είναι η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την απόκτηση σωστής οδικής συμπεριφοράς.
Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Τάσος Γιούνης που τους μίλησε για τον σκοπό του Πάρκου αλλά και για το Δήμο και στη συνέχεια τα παιδιά διδάχτηκαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας από την Υπαστυνόμο Α’ της Διεύθυνσης Τροχαίας Ιωαννίνων κ. Κατερίνα Στεριάδη. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τους κανόνες στην πράξη, με τα ειδικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Πωγωνίου.
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360112 και στην κ. Σοφία Τσέπα.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι 16 Μαΐου η υποβολή Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης

Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) υποβάλλεται κάθε χρόνο από τους ενδιαφερόμενους γεωργούς προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το μοναδικό στη χώρα μας διαπιστευμένο Οργανισμό για τον έλεγχο και την πληρωμή των γεωργικών ενισχύσεων της Ε.Ε.

Εκτός από τη λήψη ενισχύσεων, αποτελεί Δήλωση Καλλιέργειας και Εκτροφής Ζώων προς τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) και αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ Ε.Α.Ε. 2016

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά, πέντε άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 22, 21, 35 και 20 ετών και για μία 21χρονη , οι συλλήψεις των οποίων πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα και το βράδυ, στην Πρέβεζα, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, τρεις νεαροί(δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 22, 21 και 21 ετών, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (scunk), βάρους (4,9) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 35χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (5,3) γραμμαρίων και (9,5) ναρκωτικά χάπια.
Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος, ο οποίος κατείχε μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

 ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου εκφράζει ομόφωνα την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό του από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Για μία ακόμη φορά ο ακριτικός Δήμος Πωγωνίου αντιμετωπίζεται αρνητικά και άδικα από την πολιτεία με μία διαδικασία επιλογής που γεννά εύλογα ερωτήματα, καθώς αφήνει εκτός περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την ανεργία και αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων ως απόρροια της κρατικής αδιαφορίας.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι απαράδεκτη για τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου και προσβάλει τους δημότες του που επιμένουν και αγωνίζονται να παραμείνουν στα χωριά τους αντιμετωπίζοντας με αξιοπρέπεια την ανεργία και την οικονομική κρίση. Αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν αν αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με σεβασμό και να τους δίνεται κάθε ευκαιρία για εργασία, έστω και προσωρινή.
Ο αποκλεισμός ωστόσο έχει και άλλες αρνητικές συνέπειες που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου, συνέπειες που έχουν αντίκτυπο τους δημότες καθώς το προσωπικό είναι ελλιπές και δεν επαρκεί να καλύψει σημαντικά κενά. Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους Δήμους δίνοντάς τους την δυνατότητα να καλύψουν ορισμένες από τις πολλές ανάγκες στις λειτουργικές τους δομές.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της αδικίας και την επανεξέταση της διαδικασίας επιλογής εφαρμογής του προγράμματος, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου. 

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 37χρονος Ρομά, κατηγορούμενος για κλοπή από σπίτι

Συνελήφθη, χθες (11-04-2016)  το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 37χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι λίγο νωρίτερα, εισήλθε σε σπίτι 57χρονη στην Άρτα και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά τη σύλληψη, εντοπίσθηκε στην κατοχή του 37χρονου το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΔΕΗ: Έκπτωση 10% στο ρεύμα επαγγελματιών αρκεί να είναι συνεπείς

Σε ισχύ από 1ης Απριλίου το πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων, χωρίς προκαταβολή, καθώς και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΠΕΙΑ» με το οποίο παρέχεται έκπτωση 10% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις με μόνη προϋπόθεση, εκ μέρους τους, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ.

Εξετάσεις για πτυχίο ραδιοερασιτέχνη στην Π.Ε. Άρτας

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Ιούνιο του 2016 (1ο Εξάμηνο), με ημερομηνία διενέργειας εξετάσεων την 3-6-2016 και ώρα 07:30 π.μ.
 Οι ανωτέρω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άρτας σε αίθουσα του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, Ταχ. Δ/νση: Περιφ/κή Οδός & Αράχθου. Η δοκιμασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο με την χρήση εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος (Ηλεκτ/κοί Υπολογιστές) εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών.
 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) μέχρι την 27-5-2016.
Στις 27-5-2016 θα αναρτηθεί στην Υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις καθώς και λοιπές αναγκαίες πληροφορίες.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Ξενάγηση μαθητών στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης

Η Περιφέρεια Ηπείρου, Π.Ε Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» εφαρμόζει τις δράσεις «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και «Τα σχολεία υιοθετούν. Η κοινωνία αγκαλιάζει».
Οι μαθητές του 4ου Γυμνάσιου Πρέβεζας, του 1ου Γ.Ε.Λ. Φιλιππιάδας, του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου, θα πραγματοποιήσουν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και δρώμενα στο πλαίσιο των προαναφερθέντων δράσεων στις 17 Απριλίου, ώρα 11 π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, στις οποίες μπορούν να παραβρεθούν και να τις παρακολουθήσουν και όσοι πολίτες το επιθυμούν.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr