Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

 ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου εκφράζει ομόφωνα την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό του από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Για μία ακόμη φορά ο ακριτικός Δήμος Πωγωνίου αντιμετωπίζεται αρνητικά και άδικα από την πολιτεία με μία διαδικασία επιλογής που γεννά εύλογα ερωτήματα, καθώς αφήνει εκτός περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την ανεργία και αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων ως απόρροια της κρατικής αδιαφορίας.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι απαράδεκτη για τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου και προσβάλει τους δημότες του που επιμένουν και αγωνίζονται να παραμείνουν στα χωριά τους αντιμετωπίζοντας με αξιοπρέπεια την ανεργία και την οικονομική κρίση. Αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν αν αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με σεβασμό και να τους δίνεται κάθε ευκαιρία για εργασία, έστω και προσωρινή.
Ο αποκλεισμός ωστόσο έχει και άλλες αρνητικές συνέπειες που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου, συνέπειες που έχουν αντίκτυπο τους δημότες καθώς το προσωπικό είναι ελλιπές και δεν επαρκεί να καλύψει σημαντικά κενά. Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους Δήμους δίνοντάς τους την δυνατότητα να καλύψουν ορισμένες από τις πολλές ανάγκες στις λειτουργικές τους δομές.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της αδικίας και την επανεξέταση της διαδικασίας επιλογής εφαρμογής του προγράμματος, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου.