Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Δημήτριος Σπ. Ντότης: Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»


Αγαπητοί Πωγωνήσιοι,
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως η νέα δημοτική κίνηση του Δήμου μας ονομάζεται
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ
Είναι η δημοτική κίνηση που γεννήθηκε μετά από μια σειρά, γεγονότων μετά από ώριμη σκέψη από πολλές διαβουλεύσεις, αλλά πάνω απ' όλα μετά απ' απαίτηση των δημοτών του Δήμου μας.
Η δημοτική μας κίνηση αποτελείται απ' ανθρώπους άφθαρτους, με όραμα και ιδέες για το Πωγώνι μας με στόχο να το επαναφέρουμε στο επίκεντρο των εξελίξεων.
Οι συνεργάτες που με πλαισιώνουν εκτός της ομάδας που θα αποτελέσει τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους είναι όλοι οι κάτοικοι του Πωγωνίου ανεξαρτήτου ηλικίας οι οποίοι έχουν κατά νου την αναγέννηση του τόπου μας από το λήθαργο που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια αλλά και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ.
ΚΑΛΩ σε συστράτευση τους απανταχού Πωγωνήσιους και τους φίλους του Πωγωνίου έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Το Πωγώνι μας να ξανά αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη.
ΘΕΛΟΥΜΕ λοιπόν:
Το Πωγώνι μας δυνατό
Το Πωγώνι μας να εξελίσσεται
Το Πωγώνι μας πόλο έλξης επισκεπτών
Το Πωγώνι μας που θα έχει τις προϋποθέσεις της παραμονής των νέων στα χώματα τους
Το Πωγώνι ελκυστικό και ασφαλές ώστε να επιστρέψουν οι απόδημοι μας
Το Πωγώνι μας μπροστάρι και όχι ουραγό στις εξελίξεις τις χώρας μας
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ!
ΕΛΠΙΔΑ, ΟΡΑΜΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕΡΑΚΙ, ΣΤΌΧΟΣ!
και όλα με ένα τίτλο
Ν Ε Α   ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ Π ΩΓΩΝΙ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΟΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΚΙΝΉΣΗΣ
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ

Νεκρός 53χρονος σε τροχαίο στο 5ο χλμ της νέας δημοτικής οδού Καναλλακίου-Τσουκνίδας Πρέβεζας


Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στο 5ο χιλιόμετρο της νέας δημοτικής οδού Καναλλακίου -Τσουκνίδας Πρέβεζας, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα μεταξύ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 27χρονη και γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ) που οδηγούσε 53χρονο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 53χρονου και ο ελαφρύς τραυματισμός της 27χρονης.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου.

Συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, δύο ημεδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (46) κιλά και (800) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες (14-07-2018) το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 23χρονος άνδρας και μία 19χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος με συνοδηγό την 19χρονη, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (4) σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (46) κιλών και (800) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (46) κιλών και (800) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται,
δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού στο Κομπότι Άρτας


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 38χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 38χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της 01-07-2018 στο Κομπότι Άρτας, η 38χρονη μαζί με μία συνεργό της που αναζητείται, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από 86χρονο ημεδαπό, χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ασθένεια αλλοδαπού επιβάτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι 21χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους «ΜΑΡΤΙΝΑ ΙΙ» Ν.Κ. 487, είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή «ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ» Ηγουμενίτσας.
Ο 21χρονος ανασύρθηκε από μέλη του πληρώματος όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Φιλιατών – Θεσπρωτίας για περαιτέρω νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Βρέθηκαν τα οστά 100 Ελλήνων πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο στη Βόρεια Ήπειρο


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιουλίου τοποθετήθηκαν  στο Στρατιωτικό νεκροταφείο της Αγίας Σκέπης στους Βουλιαράτες του Δήμου Δρόπολης, στη Βόρεια Ήπειρο, τα οστά 100 πεσόντων Ελλήνων ηρώων στο Αλβανικό Μέτωπο.
Τα οστά τους βρέθηκαν κατά τις εργασίες εκταφής, που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή Ντραγκότ, μετά από τη συμφωνία της Ελληνικής και της Αλβανικής κυβέρνησης για την αναζήτηση, εκταφή και αναγνώριση των οστών των Ελλήνων ηρώων στο αλβανικό έδαφος.
Με μια σεμνή και άκρως συγκινητική τελετή και με τη μέριμνα του Αντιδημάρχου του Δήμου Δρόπολης η είσοδος των οχημάτων που μετέφεραν τα οστά των πεσόντων στον οικισμό καλυμμένα με ελληνική σημαία, έγινε με τις όλες τιμές που αρμόζουν σε ήρωες, με την πομπή να διασχίζει τους Βουλιαράτες, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και πλήθος κόσμου να ακολουθεί μέχρι στο Κοιμητήριο.

Σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Πλαστική/αισθητική χειρουργική: Πώς θα παρατείνετε τη διάρκεια του αποτελέσματος


Η αισθητική χειρουργική είναι μια επένδυση χρημάτων, χρόνου και ενέργειας που δημιουργεί προσδοκίες τόσο ως προς το αποτέλεσμα, όσο και ως προς τη διάρκειά του. Κι όλοι θέλουν η επένδυση αυτή να αποδώσει.
Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να καταλάβουν όσοι έχουν υποβληθεί σε τέτοιου είδους επεμβάσεις ότι τα αποτελέσματα απαιτούν συντήρηση και ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει πλήρως τις επιπτώσεις της γήρανσης, του τρόπου ζωής και της γενετικής.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν τη βελτιωμένη εμφάνισή τους για το μέγιστο χρονικό διάστημα που η κάθε επέμβαση επιτρέπει!
Υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση
Οι διαθέσιμες θεραπείες έχουν σήμερα τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν το σώμα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα μπορεί να έχει διάρκεια μόνο αν διατηρηθεί ένα υγιές βάρος. Για παράδειγμα, οι διαδικασίες απομάκρυνσης λίπους, όπως η λιποαναρρόφηση, θα σας απαλλάξουν μόνιμα από τα λιποκύτταρα στην περιοχή όπου έγινε η επέμβαση, αλλά αν καταναλώνετε υπέρμετρα φαγητό ή/και ποτό, δεν σημαίνει ότι δεν θα παχύνετε, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα λιποκύτταρα αναπτύσσονται κανονικά. Απλά η πρόσληψη βάρους θα είναι ομοιόμορφη, χωρίς προεξοχές. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να διατηρήσετε το βάρος σταθερό εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική διαδικασία, όπως κοιλιοπλαστική ή ολική ανόρθωση σώματος, δεδομένου ότι έχετε επενδύσει πολλά περισσότερα για να αποκτήσετε την επιθυμητή εμφάνιση.
«Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα στο σώμα είναι η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση, που δεν επιτρέπει την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα. Δεν είναι απίθανο, κατά την περίοδο αυτή, τα άτομα να πάρουν λίγο βάρος. Όμως, επιλέγοντας τις σωστές τροφές και ακολουθώντας μία ήπια δραστηριότητα θα περάσουν το στάδιο της αποκατάστασης επιτυχώς και με ασφάλεια», αναφέρει η  Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Φροντίστε το δέρμα σας.