Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Τραυματισμός 65χρονου κυνηγού κοντά στην Ψήνα του Δήμου Δωδώνης

Ο 65χρονος κυνηγός είχε πάει αγριογούρουνα με φίλους του στην περιοχή Ψήνας του Δήμου Δωδώνης, όταν τραυματίστηκε στο πόδι του, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.
Αρχικά μέλη της παρέας προσπάθησαν να του σταματήσουν την αιμορραγία, μέχρι που έφθασαν οι διασώστες της ΕΜΑΚ.
Τον  μετέφεραν από την δύσβατη περιοχή, στο σημείο που είχε φθάσει το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το περιστατικό ερευνά η ελληνική αστυνομία.

Συνέντευξη του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη, στο www.tzourlakos.com/

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου  Πωγωνίου κ. Ντότης Δημήτρης σε τηλεφωνική συνέντευξη στο www.tzourlakos.com/  αναπτύξει της θέσεις της Μείζονος Αντιπολίτευσης, για το  Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής, το Τμήμα Συνοροφυλάκων Κεφαλοβρύσου και τους πρόσφυγες στην Μαθητική Εστία Δολιανών.

 ΠΗΓΗ: www.tzourlakos.com/

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 36 ετών, για περίπτωση κλοπής από πρακτορείο ΟΠΑΠ

Συνελήφθησαν, χθες (14-10-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για περίπτωση κλοπής από πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Κομπότι Άρτας.
Ειδικότερα, οι δράστες αποπειράθηκαν να εξαργυρώσουν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πρέβεζα, κερδοφόρα στιγμιαία λαχεία, τα οποία είχαν κλαπεί, την 13/14-10-2016, από άλλο πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Κομπότι Άρτας.
Στην κατοχή του 36χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα ναρκωτικών χαπιών.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Η Εφορία θα ενεργοποιεί αυτεπάγγελτους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος με βεβαιωμένες οφειλές

Διαδικασίες αυτεπάγγελτου συμψηφισμού για επιστροφές φόρου εισοδήματος με βεβαιωμένες οφειλές εκτός ρύθμισης, προετοιμάζεται να ενεργοποιήσει από την ερχόμενη εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμών και με βεβαιωμένες ρυθμισμένες οφειλές, σε πρώτη φάση, όμως, αυτές αναμένεται να εξαιρεθούν.
Εξαιρούνται σε πρώτη φάση βεβαιωμένες αλλά ρυθμισμένες οφειλές.
Στο σχεδιασμό των αρμοδίων υπηρεσιών της ΓΓΔΕ είναι η ενημέρωση όλων των φορολογουμένων στους οποίους θα προχωρήσει ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο θα καλούνται να δουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxis (προσωποποιημένη πληροφόρηση) τη νέα εικόνα των οφειλών τους.
Σε επόμενο στάδιο, όπως έχει προαναγγείλει η επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Σοφία Σεχπερίδου, σχεδιάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να μπορούν οι ίδιοι ηλεκτρονικά να προχωρούν σε συμψηφισμό των οφειλών τους με τυχόν επιστροφές φόρου.
Ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός προβλέπεται στη φορολογική νομοθεσία ήδη από το 2011, οι φορολογούμενοι όμως ένιωσαν κυρίως τον περασμένο μήνα, τις επιπτώσεις από τη μη εφαρμογή του.
Προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος με οφειλές ΕΝΦΙΑ, έσπευδαν καθημερινά στις εφορίες προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση συμψηφισμού.
Την κατάσταση αυτή, η οποία συνοδεύεται από προφανή ταλαιπωρία των φορολογουμένων θα επιχειρήσει να ανατρέψει σταδιακά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με το project των συμψηφισμών κεντρικά μέσω του Taxis και σε πρώτη φάση αναμένεται να ωφεληθούν περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι.

Ξεκινά μετά τις 20 Οκτωβρίου η ρίψη δολωμάτων-εμβολίων κατά της λύσσας των αλεπούδων στους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας

Μετά τις 20 Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η 5η εκστρατεία εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας με τη ρίψη δολωμάτων-εμβολίων από αέρος με ειδικά αεροσκάφη.
Τα εμβόλια-δολώματα που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό, ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης, ιό της λύσσας και απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή με αυτά.
Σε περίπτωση επαφής με το υγρό περιεχόμενο που περιέχεται μέσα στο εμβόλιο, θα πρέπει άμεσα να αναζητείται ιατρική βοήθεια.
Η λύσσα αποτελεί ιογενή λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, που μεταδίδεται συνήθως μέσω του σάλιου από το δάγκωμα μολυσμένου ζώου.
Πρόκειται για σοβαρότατη ζωοανθρωπονόσο που εκδηλώνεται με τη μορφή εγκεφαλίτιδας στον άνθρωπο.
Για την αντιμετώπισή της υπάρχει εκστρατεία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τον εμβολιασμό των αλεπούδων.
Από το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 48 κρούσματα λύσσας σε ζώα στην Ελλάδα.
Το τελευταίο κρούσμα λύσσας καταγράφηκε σε μια αλεπού, τον Μάιο του 2014, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και τμήματα των ΠΕ Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας και Αιτωλοακαρνανίας) και η όλη επιχείρηση αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.
Σκοπός της επιχείρησης είναι η ανοσοποίηση του πληθυσμού των κόκκινων αλεπούδων -δεξαμενή του ιού της λύσσας στη φύση στην Ευρώπη- ώστε να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της ασθένειας στην Ελλάδα.

Μέχρι τέλη της ερχόμενης εβδομάδας η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων μέσω ΟΓΑ

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με πιθανότερο σενάριο την καταβολή στις 20 ή 21 Οκτωβρίου εκτιμούν από τον ΟΓΑ ότι θα πιστωθεί η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων στους 800.000 δικαιούχους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ακριβής ημερομηνία καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους θα εξαρτηθεί από την τελική εκταμίευση του ποσού που θα απαιτηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).
Στην παρούσα φάση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού συνεχίζουν την εκκαθάριση των αιτήσεων A21 και οι τελικοί δικαιούχοι αυτής της δόσης εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 800.000, με τη δαπάνη να ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν και αρκετές αιτήσεις που υπεβλήθησαν από τα τέλη Αυγούστου και μετά, οι οποίες δεν πρόκειται να εκκαθαριστούν και έτσι οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα αναγκαστούν να περιμένουν την επόμενη δόση για να λάβουν τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για απάτη και παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος

Συνελήφθη, χθες (14-10-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απάτης καθώς και της παράβασης του Κώδικα Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος.
Ειδικότερα, ο 51χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να εξασκεί το επάγγελμα του ιατρού και να λειτουργεί ιατρείο, παρέχοντας υπηρεσίες σε ασθενείς, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και λειτουργίας ιατρείου.
Στην κατοχή του και ύστερα από έρευνα στον χώρο του ιατρείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(1.129) αμπούλες και (6) γυάλινα φιαλίδια με σκευάσματα
(592) βελόνες βελονισμού και (26) σύριγγες
το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ
ένα μπλοκ απόδειξης παροχής υπηρεσιών

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Στα 95 λεπτά η μέση τιμή του λίτρου!!!

Ξεκινάει  σήμερα Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τη μέση τιμή του λίτρου να αγγίζει τα 95 λεπτά.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 84-85 λεπτά.
Το πετρέλαιο είναι ακριβότερο σε σχέση με την περυσινή χειμερινή περίοδο κυρίως εξαιτίας της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ, που μεσολάβησαν.
Οι φόροι θα καλύπτουν πλέον το 54% της τελικής του τιμής (έναντι 32,1% του μέσου όρου της ΕΕ).
Ταυτόχρονα υπάρχει και μια αύξηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος.
Η απόφαση θα εκδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου.
Θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο κατανομής του επιδόματος με σκοπό να υπάρχει καλύτερη στόχευση, χωρίς όμως να επηρεάζεται το συνολικό κονδύλι που είναι διαθέσιμο και το οποίο ανέρχεται σε 105 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την επικρατούσα πρόταση, σε κάθε νομό θα δημιουργηθούν ζώνες (π.χ. ορεινές και πεδινές) ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες. Με βάση την πρόταση αυτή, θα προκύψει αύξηση του επιδόματος για τα νοικοκυριά που κατοικούν στις ορεινές περιοχές σε κάθε νομό και μείωση για τους κατοίκους των πεδινών περιοχών.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι και φέτος:
•Άγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.
•Έγγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
•Έγγαμος με 1 παιδί με ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.
•Έγγαμος με 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.
•Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 26.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.

•Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κώστα στο www.tzourlakos.com/

Ο Δημάρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης σε τηλεφωνική συνέντευξη στο www.tzourlakos.com/ αναπτύξει της θέσεις τις δημοτικής αρχής, για το  Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής το Τμήμα Συνοροφυλάκων Κεφαλοβρύσου και τους πρόσφυγες στην Μαθητική Εστία Δολιανών.


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο Δήμος Πωγωνίου και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Επαρχίας Πωγωνίου, διοργανώνουν εκδήλωση για την επέτειο του ΟΧΙ, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ., στο Divani Caravel Hotel, Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα

Μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα για την επέτειο του ΟΧΙ, διοργανώνουν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο Δήμος Πωγωνίου και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Επαρχίας Πωγωνίου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11.00' πρωινή, στο Divani Caravel Hotel, Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα
Στις 5 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00' πρωινή, στο Ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ», Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, θα γίνει μεγάλη εκδηλωση αφιερωμένη στην Εθνική μας επέτειο του ΟΧΙ, με προβολές, επετειακά τραγούδια και χορούς, με συνδιοργανωτές την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τον Δήμο Πωγωνίου και την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Επαρχίας Πωγωνίου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μερικές σκέψεις για το επερχόμενο εργασιακό νομοσχέδιο

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Έχει πράγματι κυλήσει πάρα πολύ νερό στο αυλάκι από τότε που στην εισηγητική έκθεση του νόμου 1264/82 σημειωνόταν ότι «οι συνδικαλιστικές ελευθερίες τόσο περισσότερο συμβάλλουν στην κοινωνική ισορροπία (….) όσο περισσότερο η πολιτεία ισχυροποιεί την άσκηση τους».
Οι δεκαετίες της ευημερίας έδωσαν μετά το 2010 τη θέση τους στην δεκαετία των Μνημονίων και του διεθνούς οικονομικού ελέγχου για τα οικονομικά και κοινωνικά πράγματα στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων οι συστάσεις των Πιστωτών για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας συμπεριλαμβάναν πιέσεις για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις ομαδικές απολύσεις, τον κατώτατο μισθό και τη συνδικαλιστική δράση.
Ας δούμε ένα-ένα αυτά τα κρίσιμα θέματα.
Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα έχουν υποστεί ήδη βαριά πλήγματα με τις νομοθετικές αλλαγές της τελευταίας πενταετίας. Δεν έχει νόημα εδώ η συζήτηση τεχνικών λεπτομερειών, αλλά το φλέγον ερώτημα προς την πολιτική και οικονομική ηγεσία είναι: Οφείλει η Ελλάδα να ακολουθεί τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (τριμερής συνεργασία, κοινωνικός διάλογος) ή θα αφήσει τον προσδιορισμό των όρων αμοιβής και εργασίας στην Αγορά ή/και σε κάποιες κρατικές ρυθμίσεις των ελαχίστων όρων;   

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Κυριακή (16-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Δευτέρα (17-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (18-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Τετάρτη (19-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (21-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Κυριακή (23-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Άρχισαν οι εργασίες της 2ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020"

Με σύντομη εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη άρχισαν χθες στα Ιωάννινα οι εργασίες της 2ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020".
Ο Περιφερειάρχης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, αναφέρθηκε σε γενικά σημεία του προγράμματος, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που είχε για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Επεσήμανε ωστόσο τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις δημοπρατήσεις των έργων από τις 8 Αυγούστου και εντεύθεν, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Νόμος, χωρίς έκτοτε να έχουν διαβιβαστεί οι πρότυπες διακηρύξεις.
Ο Περιφερειάρχης συγκεκριμένα ανέφερε:
"Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 χρηματοδοτείται με 325.846.893 ευρώ δημόσια δαπάνη, περιλαμβάνει 10 θεματικούς στόχους, 7 μονοταμειακούς Άξονες Προτεραιότητας και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και δυο Διαρθρωτικά Ταμεία, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Οι άξονες προτεραιότητας που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ έχουν συνολική χρηματοδότηση 283.125.989 ευρώ σε δημόσια δαπάνη, ενώ αντίστοιχα αυτοί του ΕΚΤ ανέρχονται σε 42.720.904 ευρώ.
Έχουν εκπληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις που είχε η Περιφέρεια για την ενεργοποίηση του Ε.Π.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (17-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (18-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (19-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Παρασκευή (21-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (22-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.