Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ομολογία σοκ για τον αποκεφαλισμό του βοσκού στην Γλυκή Θεσπρωτίας

Τον σκότωσαν επειδή κράτησε ποσότητα ναρκωτικών από τη διακίνηση. 
Ο βασικός ύποπτος ομολόγησε ότι ήταν παρών στη δολοφονία και αναζητούν τους συνεργούς...

Ομολόγησε στις Αρχές της Θεσπρωτίας ο 28χρονος Αλβανός που κρατείται και εξετάζεται εδώ και ημέρες ως βασικός ύποπτος της υπόθεσης, πως ήταν παρών στην εκτέλεση και τον αποκεφαλισμό του 26χρονου ομοεθνή του βοσκού Μπλένταρ Τερπολάρι, στις 9 Μαΐου, στη στάνη που εργαζόταν στην περιοχή της Γλυκής.
Ο ίδιος ωστόσο υποδεικνύει άλλους τρεις ομοεθνείς του ως τους φυσικούς αυτουργούς κάπως τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στην περιοχή, καθώς γνώριζε την στάνη. Αυτό που έχει προκαλέσει ερωτηματικά όμως στις Αρχές, είναι πως ο 28χρονος συνεχώς αλλάζει στις καταθέσεις του το ποιος ήταν εκείνος που πυροβόλησε το θύμα και το αποκεφάλισε, ενώ ένα από τα άτομα που επίσης έχει υποδείξει στις Αρχές, εντοπίστηκε πριν από λίγο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και προσήχθη και αυτός στην Θεσπρωτία για να υποβληθεί σε εξέταση.
Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, με την βοήθεια και έμπειρων συναδέλφων τους από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Θεσσαλονίκης, είναι αρκετά αισιόδοξοι και θεωρούν ότι μέχρι το βράδυ είναι πιθανόν να έχουν κάτι περισσότερο και από την εξέταση του δεύτερου προσαχθέντα, ενώ πλέον αναμένουν όλες τις απαντήσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και των αναλυτικών πορισμάτων από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με το οποίο είχαν προκύψει κάποιες ύποπτες συνομιλίες.

Υπουργείο Παιδείας: Από 1 έως 21 Ιουνίου οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας από 1 έως 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες για εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.
Θέμα:  «Εγγραφές μαθητών στις σχολικές μονάδες Π.Ε της χώρας για το σχολικό έτος 2016-2017 - Λήξη σχολικού έτους 2015-2016»
Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 7, §1 των Π.Δ. 200/98 & 201/98 (ΦΕΚ 161Α/13-7-1998) όπως τροποποιήθηκαν από το άρθρο 7, §3 του Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78Α/14-3-2000), οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους.
Α΄ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Σύμφωνα με τις διατάξεις της §2 του άρθρου 7 του Π.Δ. 200/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις της περ. 2 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ. Α΄/10.1.2014) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι από το σχολικό έτος 2016-17 και εφεξής, για την εγγραφή των νηπίων (Α΄ και Β΄ ηλικίας) στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητηθεί από τα Νηπιαγωγεία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Μyschool του ΥΠΠΕΘ.
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο Α.Δ.Υ.Μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 24 Μαΐου, ώρα 9:30

Την Τρίτη 24-05-2016 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομικής Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 11-05-2016 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-04-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση-αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-03-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και συντήρηση-Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων Άρτας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Καβαλλαρίου», αναδόχου Άγγελου Τσιμπίκη, μέχρι την 31-12-2016.
4. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δημιουργία νέου τμήματος επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα (Αποκατάσταση Η/Μ εγκαταστάσεων κτιρίου)», προϋπολογισμού € 24.600,00 με Φ.Π.Α.
5. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-05-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Διαπλάτυνση και ανακατασκευή γέφυρας Σαΐτας επί του ποταμού Τύρια», προϋπολογισμού € 150.000,00 με Φ.Π.Α.
6. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση-αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άνω Ραβένια – Κάτω Ραβένια», προϋπολογισμού € 150.000,00 με Φ.Π.Α.

Η 10η επετειακή συνάντηση και το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Καλοκαίρι & Πολιτισμός" θα πραγματοποιηθεί στα χωριά της Πρέβεζας 1-2-3 Ιουλίου 2016

Η 10 επετειακή Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων και Φίλων της Παράδοση και το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Καλοκαίρι & Πολιτισμός" θα πραγματοποιηθεί και πάλι φέτος στα χωριά της Πρέβεζας, όπως κάθε χρόνο και αποτελεί την κορυφαία στο είδος της εκδήλωση του καλοκαιριού με εξαιρετικά μαζική συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με μεγάλη εκπροσώπηση των Ελλήνων Ομογενών από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και τις χώρες της Ευρώπης.
Η 10η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 1-2-3 Ιουλίου 2016
Απευθείνετε σε πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους, χοροδιδασκάλους, σε χορευτές, μουσικούς και σε όσους αγαπούν την ελληνική παράδοση.
Η 10η Συνάντηση περιλαμβάνει το Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού «Καλοκαίρι και Πολιτισμός», μαθήματα παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές του ελληνισμού από καταξιωμένους δασκάλους, καθώς και 2 υπαίθρια πανηγύρια με τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους ερμηνευτές και μουσικούς της χώρας μας, προεξάρχοντος του Νίκου Φιλιππίδη και της ορχήστρας του, αλλά και για πρώτη φορά συμμετοχή των ΤΑΚΙΜ.
Ένα τριήμερο γεμάτο Ελλάδα!
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Παράδοση!
Σας προσκαλούμε να μεγαλώσουμε αυτόν τον κύκλο του χορού και να διαδώσουμε το μήνυμα της ανεκτίμητης αξίας του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού!
Δηλώστε την συμμετοχή σας στο site http://www.sinantisi.org/
Ακόμη για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα και στο Email που αναφέρονται στην αφίσα και στους, Πόλυ Σαμαρά, Σπύρος Κυριαζής, Δημήτρης Σέμπος, Christos Savvidis, Xara Andrinopoulou, Xristos Tsagas, Σωτηρία Κατσιγιάννη

Η ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο

Ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου πραγματοποίησε το Σάββατο 21/5/2016, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Αρχικά ο κ. Τσίρκας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμφωνία που διαφαίνεται τόσο σχετικά με την πρώτη αξιολόγηση όσο και με τη διευθέτηση του χρέους και τόνισε ότι πρόκειται για μια συμφωνία «που διαφέρει από αυτή του 2012, αφού η απομείωση του χρέους δεν θα εξαρτάται από τους εκάστοτε Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά από αντικειμενικούς και επιστημονικά καθορισμένους και αποδεκτούς δείκτες για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του».
Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση, αποδίδοντάς της τεράστιες ευθύνες για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία της χώρας και την κάλεσε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα: «Γιατί ακριβώς μας κατηγορείτε; Επειδή οδηγούνται στη δικαιοσύνη όσοι λυμαίνονταν το δημόσιο πλούτο;
Το καθεστώς της ανομίας και της τεχνητής δικονομικής λήθης τελείωσε και οι υποθέσεις παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Μήπως μας κατηγορείτε επειδή δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τα προηγούμενα χρόνια ή αδυνατούσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, όλοι, ανεξαιρέτως, τώρα έχουν το δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης στο εθνικό σύστημα υγείας;
Μήπως μας κατηγορείτε επειδή προστατεύσαμε τις κύριες συντάξεις, προστατεύσαμε την κύρια κατοικία και αίρουμε αδικίες δεκαετιών;
Μήπως τελικά μας κατηγορείτε γιατί χάνετε τα στηρίγματά σας στο μιντιακό κατεστημένο και τη διαπλοκή;»

Αναφερόμενος στο ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, ο κ. Τσίρκας τόνισε ότι θα είναι ελληνικό και θα διοικείται από την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία δεν είναι αποκλειστικά για πώληση αλλά για αξιοποίηση. Το αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης είναι να αποδοθεί το 50% από τη λειτουργία του Ταμείου στο χρέος και το υπόλοιπο 50% στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
Στόχος  του Ταμείου είναι η διαχείριση και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με μακροπρόθεσμη προοπτική, στα πλαίσια ενιαίας στρατηγικής, με στόχο την ανάπτυξη. Δεν πρόκειται για ξεπούλημα, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ αξιοποίησης και ιδιωτικοποίησης και δεν μπορεί τίποτα να αποφασιστεί χωρίς την έγκριση του Υπουργού».
Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Τσίρκας έδειξε τον δρόμο που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Αριστεράς: «Είτε το θέλετε είτε όχι, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Θα εργαστούμε σκληρά για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων που τους απαξιώσατε, τους στείλατε στην ανεργία, τους απολύσατε. Και η διαπλοκή, η διαφθορά και η πολιτική των φίλων και των κολλητών, δεν περιλαμβάνεται στα κεφάλαια αυτού του νέου βιβλίου. Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει η ευημερία και η ανάπτυξη στον πολύπαθο λαό μας».

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες, κλοπή αυτοκινήτου, καθώς και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα σε χωριά της Κόνιτσας

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες, κλοπή αυτοκινήτου, καθώς και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα σε χωριά της Κόνιτσας
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 31χρονο ομοεθνή συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται καθώς και τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους
Διακριβώθηκε η δράση τους σε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε εκκλησίες, ενώ εμπλέκονται και σε άλλες (9) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα και σε (1) κλοπή αυτοκινήτου
Οι δράστες στοχοποιούσαν κυρίως εκκλησίες, με σκοπό την κλοπή εκκλησιαστικών κειμηλίων, την πώληση αυτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους
Συνελήφθη, προχθές (21-05-2016) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στη Μελισσόπετρα Ιωαννίνων, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς, κλοπή αυτοκινήτου καθώς και σε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 31χρονο υπήκοο Αλβανίας, συνεργό του δράστη, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται καθώς και τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα-κατά περίπτωση-αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της κλοπής μεταφορικού μέσου και φθορών ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και Περί Βεγγαλικών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς προχθές (21-05-2016) το απόγευμα οι δύο δράστες σε αγροτική περιοχή της Μελισσόπετρας Ιωαννίνων και μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 39χρονο δράστη και τον συνέλαβαν ενώ ο 31χρονος συνεργός του διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2015 – Μαΐου 2016 σε χωριά της Κόνιτσας και συγκεκριμένα:
Κατά το χρονικό διάστημα από 02-12-2015 έως 02-03-2016, διέρρηξαν το εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στην Αετόπετρα Κόνιτσας και αφαίρεσαν έξι εικόνες - αγιογραφίες.
Κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2016 έως 26-02-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αετόπετρα Κόνιτσας και αφαίρεσαν δώδεκα εικόνες - αγιογραφίες, μία υφασμάτινη εικόνα, μία λειψανοθήκη και ένα Ιερό Ευαγγέλιο.
Κατά το χρονικό διάστημα από 15-05-2016 έως 22-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αετόπετρα Κόνιτσας και ερεύνησαν τους χώρους χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Κατά το χρονικό διάστημα από 19-05-2016 έως 20-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ηλιόρραχη Κόνιτσας και ερεύνησαν τους χώρους χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Κατά το χρονικό διάστημα από 20-05-2016 έως 21-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μάζι Κόνιτσας και αφαίρεσαν δέκα εικόνες, ένα ασημένιο αρτοφόριο και έναν παλαιό επιτάφιο.
Κατά το μήνα Μάιο, διέρρηξαν πέντε σπίτια στα χωριά Αετόπετρα, Καλλιθέα και Αμάραντο Κόνιτσας και ερεύνησαν τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Κατά το χρονικό διάστημα από 08-05-2016 έως 19-05-2016, διέρρηξαν το κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου στον Αμάραντο Κόνιτσας και αφαίρεσαν ένα πολιτιστικό έκθεμα (μεταλλική παλάσκα).
Κατά το χρονικό διάστημα από 15-05-2016 έως 21-05-2016, διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα καφενείο, στην Καλλιθέα, στην Ηλιόρραχη και στο Μάζι Κόνιτσας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και χρηματικό ποσό.
Τα ξημερώματα της 21-05-2016 αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το Μάζι Κόνιτσας, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο χωριό.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης (modus operandi) που αφορούσε στην κινητικότητα των δραστών, την επιλογή των στόχων τους, όσον αφορά κυρίως στην κλοπή αντικειμένων θρησκευτικής λατρείας και εκκλησιαστικών κειμηλίων, με σκοπό την πώληση αυτών και την αποκόμιση οικονομικού οφέλους και σκιαγραφήθηκε το προφίλ (profiling) της εγκληματικής ομάδας που αφορούσε στα περιγραφικά χαρακτηριστικά της.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν, μέσα σε σάκο, κλεμμένα θρησκευτικά αντικείμενα (έξι εικόνες, ένας παλαιός Επιτάφιος και ένα μεταλλικό δισκοπότηρο), τα οποία αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» καθώς και άλλα κλοπιμαία, κινητά τηλέφωνα και οκτώ κροτίδες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων, την ταυτοποίηση των υπολοίπων συνεργών και την πλήρη διερεύνηση της δράσης της ομάδας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου ασφαλιστικού

Oι δημόσιοι υπάλληλοι είναι από τους μεγάλους χαμένους του νέου ασφαλιστικού. Οι σημερινοί ασφαλισμένοι χάνουν από την αύξηση των εισφορών και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των νέων συντάξεων, ενώ οι συνταξιούχοι «μετρούν» 3-4 «ψαλίδια» στις αποδοχές τους, καθώς «κουρεύονται» μερίσματα, εφάπαξ, πολλαπλές και υψηλές κύριες συντάξεις, ενώ πέφτει πέλεκυς στους συνταξιούχους που θα αρχίσουν στο εξής να εργάζονται.
Ειδικότερα, οι σημερινοί εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι στο Δημόσιο χάνουν διπλά:
• Αυξήσεις εισφορών. Από 1/1/2017 θα μετρήσουν μειώσεις στις καθαρές αποδοχές τους που θα φτάνουν μέχρι και 80 ευρώ μηνιαίως, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών τους. Για παράδειγμα : Δημόσιος υπάλληλος ΔΕ με 30 χρόνια στο Δημόσιο και αποδοχές 1.448 ευρώ (μεικτά) πληρώνει εισφορές 293 ευρώ (για σύνταξιοδοτικές παροχές και υγεία). Από του χρόνου θα πληρώνει 331,59 ευρώ (- 38 ευρώ). Αντίστοιχα, Δημόσιος υπάλληλος ΠΕ με αποδοχές 2.428 (μεικτά) πληρώνει εισφορές 474 ευρώ (για σύνταξιοδοτικές παροχές και υγεία). Από του χρόνου θα πληρώνει 556 ευρώ (- 82 ευρώ).
• Μειώσεις νέων συντάξεων. Όσοι δεν μπόρεσαν να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 13 Μαΐου θα δουν την σύνταξη τους να υπολογίζεται με τον νέο τρόπο και θα υποστούν απώλειες 10-25%. Μεγάλοι χαμένοι είναι οι υψηλόβαθμοι και υψηλόμισθοι που θα φύγουν με πολλά χρόνια (35ετία και άνω). Ο νόμος εγκλωβίζει και όσους έχουν φύγει ή μπορούν να φύγουν με αναστολή (έχουν καταθέσει αίτηση επειδή έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης αλλά όχι και το απαραίτητο όριο ηλικίας). 

Άγνωστοι διέρρηξαν και έκλεψαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μάζι Κόνιτσας

Άγνωστοι, διέρρηξαν και έκλεψαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μάζι Κόνιτσας το βράδυ της Παρασκευής δέκα μικρές εικόνες, ένα ασημένιο αρτοφόριο και έναν παλαιό επιτάφιο.
Η κλοπή καταγγέλθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας και έρχεται σε συνέχεια ανάλογων κρουσμάτων σε εκκλησίες στις περιοχές της Κόνιτσας και του Πωγωνίου.
Από αστυνομικόυς συνελήφθη ένας 39χρονος Αλβανός χθες το απόγευμα στην Μελισσόπετρα Κόνιτσας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ομοεθνή συνεργού του, ο οποίος για να αποφύγει τη σύλληψη έπεσε στον Αώο.
Και οι δύο φέρονται να εμπλέκονται τόσο στην κλοπή στο Μάζι, όσο και σε άλλες διαρρήξεις εκκλησιών στην περιοχή της Κόνιτσας.

Άτομα κάτω των 40χρονων χτυπά πλέον ο καρκίνος του παχέος εντέρου

Άτομα κάτω των 40χρόνων  χτυπά τις τελευταίες δυο δεκαετίες  ο καρκίνος του παχέος εντέρου, αν  και θεωρείται νόσος της τρίτης ηλικίας!
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη  της νόσου, που έχει  προοδευτική και ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες, προβληματίζει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.
Το θέμα τονίστηκε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου των Αμερικανών Χειρουργών Παχέος Εντέρου και Πρωκτού που πραγματοποιήθηκε  30 Απριλίου με 4 Μαΐου  στο LosAngelesτης California.
«Πράγματι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο είναι ανησυχητικά καθώς μέχρι σήμερα ήταν σπάνιες οι περιπτώσεις που είχαμε καρκίνο του παχέος εντέρου σε άτομα κάτω των 40 χρόνων» αναφέρειο ΔρΔιαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital και προσθέτει:
«Όλοι μας θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε  και να κάνουμε τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα όποιο από τα παρακάτω συμπτώματα εμφανίζεται θα πρέπει άμεσα να μας οδηγεί στον εξειδικευμένο γιατρό-χειρουργό για  καρκίνο του παχέος εντέρου».

Με τον παλιό νόμο η συνταξιοδότηση για όσους εκπαιδευτικούς παραιτηθούν τώρα

Δεκτή έκανε τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την οποία εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα από την υπηρεσία τους να μπορούν να συνταξιοδοτούνται, σύμφωνα με το παλαιότερο συνταξιοδοτικό καθεστώς και όχι με τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 12 Μαΐου.
Η τροπολογία αναφέρει ότι, οι εκπαιδευτικοί των οποίων η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επομένη της λήξης του σχολικού έτους 2015-2016 (δηλαδή στις 31/8/2016), δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία λογίζεται ως συντάξιμος.
Ο κ. Τσακαλώτος, εξέφρασε παράλληλα τη θετική προσέγγιση του υπουργείου στην πρόταση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 300 μόνιμων κατοίκων.