Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Επιχείρηση διάσωσης δύο ανήλικων, στην περιοχή του Τσεπελόβου Ιωαννίνων

 


Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό δύο ανήλικων στην περιοχή του Τσεπελόβου Ιωαννίνων.

Οι δύο ανήλικοι, 15 και 16 ετών, υπήκοοι Γερμανίας, έφυγαν από το χωριό κινούμενοι σε δασώση περιοχή προς την Αστράκα.

Έχασαν όμως τον προσανατολισμό τους και δεν μπορούσαν να βρουν το μονοπάτι της επιστροφής.

Έτσι ζήτησαν βοήθεια μέσω του 112.

Άμεσα κινήθηκε δύναμη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, τα στελέχη των οποίων εντόπισαν τους δύο ανήλικους, σε άριστη κατάσταση και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο χωριό.

Δήμος Πωγωνίου: «Ανάδειξη ανάπλαση ιστορικών θέσεων μαχών έπους 1940 στο Καλπάκι – Μνημείο Πεσόντων στη θέση “Βουρλιάσος”»

 


Ο Δήμος Πωγωνίου διακηρύττει ότι την 28/07/2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 μ.μ. (λήξη υποβολής των προσφορών) με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) θα διεξαχθεί Ανοιχτός Hλεκτρονικός Διαγωνισμός σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα για την επιλογή αναδόχου ανάθεσης του έργου: «Ανάδειξη ανάπλαση ιστορικών θέσεων μαχών έπους 1940 στο Καλπάκι – Μνημείο Πεσόντων στη θέση “Βουρλιάσος”».

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 02/08/2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 π.μ. η οποία θα διενεργηθεί απ’ την επιτροπή του διαγωνισμού.

Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση την μελέτη 11/2023 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 1.008.064,52 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α.) (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εγγράφου Σύμβασης (Ε.Ε.Ε.Σ.) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr. Εφόσον ζητηθεί εγκαίρως, οι αναθέτουσες αρχές παρέχουν σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στην διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά.

Στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Παΐσιου στην Κόνιτσα ο Σπύρος Ριζόπουλος


Στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου  Παΐσιου  στην Κόνιτσα βρέθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 ο Σπύρος Ριζόπουλος. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου παρακολούθησε  τη λειτουργία και στη συνέχεια τη λιτανεία.

Τόσο πριν όσο και μετά την εκκλησία , ο κύριος Ριζόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και να ανταλλάξει χειραψίες. Η υψηλή αναγνωρισιμότητα  στο πρόσωπο του είναι πλέον χαρακτηριστική.

Τον επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου συνόδευε πολυπληθής ομάδα της παράταξης . Μαζί του στην Κόνιτσα βρέθηκαν οι Νίκος Κίτσιος, Άλκης Λάνταβος, Έλενα Σταύρου, Σπύρος Υφαντής, Σπύρος Αθανασίου, Ιορδάνης Ιωαννίδης, Τάκης Σιδέρης , Ρόζα Μπρούζου, Ελένη Νάκα, Ρέα Μπούνα και ο  Βύρων Παπαγεωργίου,  όλοι τους υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Το παρών έδωσε και η διευθύντρια του γραφείου των Οριζόντων Ηπείρου  Τέτα Μπούρη.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου: Εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στους εκπαιδευτικούς που θήτευσαν στα σχολεία του Κεφαλοβρύσου

 


Στα πλαίσια εκδήλωσης απότισης φόρου τιμής στους εκπαιδευτικούς που θήτευσαν στα σχολεία του Κεφαλοβρύσου, που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου, καλούμε μέλη και φίλους του Συλλόγου να μοιραστούν σχολικές φωτογραφίες (ομαδικές με εκπαιδευτικούς και μαθητές) από τα σχολεία του Κεφαλοβρύσου, ώστε να υπάρξει μια έκθεση φωτογραφίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Οι φωτογραφίες θα αναπαραχθούν και δεν θα χρησιμοποιηθούν οι αυθεντικές.

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας μήνυμα (inbox), e-mail στο eksy.kei@gmail.com  ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά:

Γιώργος Μάνης: 6978415590

Κώστας Πότσης: 6972554814

Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. Ιωαννίνων ενημέρωσε το Δήμαρχο Ζίτσας για την πορεία των επιτόπιων ελέγχων σε αμπελώνες και καλλιέργειες

 


Για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν σε αμπελώνες και  καλλιέργειες (αραβόσιτου, μηδικής, τριφυλλιού, σιτηρών)  του Δήμου Ζίτσας και αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενημέρωσε το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο κλιμάκιο του υποκαταστήματος Ιωαννίνων ΕΛ.ΓΑ., που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

«Η ανταπόκριση των στελεχών του υποκαταστήματος Ιωαννίνων του ΕΛ.ΓΑ. ήταν άμεση και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό» ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας  με αφορμή τη συνάντηση υπογραμμίζοντας πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει από εδώ και πέρα να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε οι πληγέντες καλλιεργητές να αποζημιωθούν άμεσα και στο ακέραιο και ταυτόχρονα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να ληφθούν μέτρα στήριξης και για τις ζημιές που δεν αποζημιώνει ο ΕΛ.ΓΑ.  

Παράταση του market pass έως τον Οκτώβριο

 


 70 ευρώ αύξηση σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε Παράταση του market pass έως και τον Οκτώβριο.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε οριζόντια αύξηση 70 ευρώ σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Μάλιστα, όπως εξήγησε οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν όφελος έως και έναν μισθό.

Επίσης ανακοινώθηκε αύξηση 30% του επιδόματος ευθύνης και ειδικά για τους ένστολους αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου.

Θέατρο Actina: Πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου της ξεκαρδιστικής περιπέτειας “Εγώ είμαι το Θείο βρέφος”, στην όμορφη αυλή του Arte Povera μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων

 


Το Θέατρο Actina ανεβάζει την ξεκαρδιστική περιπέτεια

“Εγώ είμαι το Θείο βρέφος”, του Γιάννη Καλαβριανού

σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά, στην όμορφη αυλή του Arte Povera μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων

Πρεμιέρα Πέμπτη 13 Ιουλίου

Παραστάσεις 19, 20, 26, 27 Ιουλίου

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη μέχρι 27 Ιουλίου

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων!

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Arte Povera στην αυλή

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 66, εντός κάστρου

Ώρα έναρξης: 21:15’

Τιμή εισιτηρίου: 7€

Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401

Λίγα λόγια για το έργο

Βηθλεέμ. Έτος Μηδέν. Σε μια σπηλιά γεννιέται το Θείο Βρέφος! Σε μια παραδιπλανή σπηλιά γεννιέται ο μικρός Αντώνης. Κι από κει ξεκινούν τα μπερδέματα… Ο Αντωνάκης πιστεύει πως είναι το Θείο Βρέφος και μάταια οι μάγοι με τα δώρα, οι γονείς του, μα πάνω απ΄όλα ο φύλακας Άγγελος του, προσπαθούν να του αλλάξουν μυαλά. Να του αποδείξουν πως ένα είναι το Θείο Βρέφος κι όχι εκείνος! Ο Αντώνης όμως δεν το βάζει κάτω! Μεγαλώνοντας αντιγράφει τη δράση του Χριστού, προσπαθεί να διδάξει, να βρει μαθητές να κάνει θαύματα, μπλέκοντας ολοένα και σε περισσότερες περιπέτειες!


Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Πωγωνίου

 

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου με ποινή φυλάκισης 4 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.

Θεία λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου

 



Θεία λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου



Αγία Μαρίνα Πωγωνίου: Ημερήσιο και βραδινό παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου

 


Ημερήσιο (με παραδοσιακά φαγητά)  και βραδινό παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι

 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην έκτακτη*  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 12Ιουλίου 2023, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 12.00 το μεσημέρι,  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4940/2022, του άρθρου  77   του  Ν.4555 / 2018 για έκτακτη *σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής και τουάρθρου75 του Ν. 3852/2010όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω μοναδικού θέματος:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1Έγκριση 1ουκαι 2ουπρακτικού ανοιχτού διαγωνισμού της προμήθειας «Προμήθεια υγρών καυσίμων, λιπαντικών, αντιψυκτικών του Δήμου Πωγωνίου και των  Νομικών Προσώπων του για ένα έτος (2023-2024)» Δήμου  Πωγωνίου, συνολικής καθαρής αξίας 180.616,65 € πλέον Φ.Π.Α..

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

* Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα που δεν επιτρέπει την συζήτηση του  συγκεκριμένου θέματος σε τακτική συνεδρίαση, λόγω:

Καθυστέρησης δημοπράτησης κατόπι τροποποίησης της διακήρυξη των καυσίμων λόγω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που περιήλθε στον Δήμο από το ΝΠΔΔ-Αναγκαίας εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Πωγωνίου-Καταλυτικής ημερομηνίας λήξη σύμβασης προμήθειας καυσίμων 19-07-23.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

ΕΜΥ: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος την Τετάρτη 12 Ιουλίου

 


Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τη Δευτέρα από την ΕΜΥ επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και προκαλεί συνθήκες καύσωνα από την Τετάρτη (12-7-2023) έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο καύσωνας αυτός λαμβάνει την ονομασία Κλέων και εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-7-2023) και το Σάββατο (15-7-2023).

Πιο αναλυτικά:

1. Την Τετάρτη (12-7-2023) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 και στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Πέμπτη (13-7-2023) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 39 με 40 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 33 με 35 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Παρασκευή (14-7-2023) οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 42 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

4. Το Σάββατο (15-7-2023) οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 30 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα τους 36 με 37 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

5. Την Κυριακή (16-7-2023) προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39, στο εσωτερικό της Στερεάς και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

6. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τη Δευτέρα (17-7-2023) προβλέπεται μικρή αλλά πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά, ανά εικοσιτετράωρο, επισημαίνει η ΕΜΥ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 12 Ιουλίου

 


Την Τετάρτη 12  Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:00-12:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:00-12:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:00-12:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 08:00-12:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 08:00-12:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 08:00-12:00

Iωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 08:00-12:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 08:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 08:00-10:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 10:30-12:00

Κυτταρίτιδα: Μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα;

 


Η ζέστη μας οδηγεί στην παραλία, καθώς και στο να φοράμε ρούχα που «αποκαλύπτουν» περισσότερα, ιδιαίτερα οι γυναίκες. Όμως η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί περισσότερο αυτή την εποχή του χρόνου. Υπάρχει άμεση λύση;

«Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αφορά τον λιπώδη ιστό με διογκωμένα λιποκύτταρα που σχηματίζουν τον γνωστό «φλοιό πορτοκαλιού», αλλά είναι πιθανό να πάσχει και το δέρμα που τον καλύπτει, αφού είτε λόγω ηλικίας , είτε λόγω αυξομειώσεων στο βάρος το δέρμα δεν είναι τόσο σφιχτό ώστε να συγκρατεί τα λοβία του λίπους και τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο θέματα. Έτσι, λοιπόν, η θεραπεία πρέπει να αφορά και στα δυο μέρη», αναφέρει η δρ Κατερίνα Λαμπρινοπούλου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Προλαβαίνουμε να διορθώσουμε την «εικόνα» μας και να βαλουμε τα μαγιό μας με περισσότερη αυτοπεποίθηση;

«Ακόμα και αν το πρόβλημα είναι μεγάλο μπορούμε να έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τις σωστές θεραπευτικές προσεγγίσεις. Έτσι αν πάσχει μόνο ο λιπώδης ιστός τότε η μεσοθεραπεία με παράγοντες που κάνουν λιποδιάλυση αυξάνουν τοπικά τον μεταβολισμό και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία είναι η πιο κατάλληλη θεραπεία. Με τη βοήθεια, η χωρίς, των εξειδικευμένων μηχανημάτων θα «ξεφουσκώσει» τα λιποκύτταρα και το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές.