Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Επεκτείνεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε άλλες 22 περιοχές της χώρας

Ο θεσμός επεκτείνεται στην Θεσπρωτία και ενισχύεται με μια επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα ο Νομός Ιωαννίνων

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό για την παροχή επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες.
Τα αποτελέσματα της δραστηριότητας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων έχουν εκτιμηθεί ως ιδιαίτερα θετικά και γι αυτό το λόγο αποφασίσθηκε η επέκταση των κινητών «αστυνομικών Τμημάτων» και σε άλλες 22 περιοχές της χώρας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αναλυτικότερα, ο θεσμός επεκτείνεται σε Αιτωλία, Ακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Κιλκίς, Χαλκιδική, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Θεσπρωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία και Δυτική Αττική (περιοχή Μεγάρων).
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα είχαν διατεθεί σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Άρτα, Πρέβεζα, ορεινή Κορινθία, Μάνδρα Αττικής και στα Γρεβενά. 
Επίσης σε Αρκαδία, Ιωάννινα και Ξάνθη, όπου στο πλαίσιο της επέκτασης ενισχύονται με μια επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα (ανά περιοχή).

Με την επέκταση και ενίσχυση του θεσμού, επιχειρούν συνολικά τριάντα πέντε Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, σε τριάντα δύο περιοχές της χώρας μας, με στόχο να καλυφθεί έτσι ένα μεγάλο τμήμα των ακριτικών περιοχών και της ενδοχώρας.

Συνελήφθησαν στην Άμφισσα Φωκίδας, άλλοι τέσσερις ημεδαποί Ρομά, οι οποίοι εμπλέκονται στην προχθεσινή ληστεία στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων

Βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (18.890) ευρώ, προερχόμενο από τη ληστεία

Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε την άμεση εξιχνίαση από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας υπόθεσης ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων και τη σύλληψη τριών ημεδαπών Ρομά, ανακοινώνεται συμπληρωματικά ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις ημεδαποί Ρομά, κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 18, 22, 18 και 22 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες (18-05-2016) το απόγευμα στην πόλη της Άμφισσας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν καθόσον εξακριβώθηκε προανακριτικά ότι συμμετείχαν στη ληστεία ως φυσικοί αυτουργοί και συνεργοί, κατά περίπτωση.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε συνολικά στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (18.890) ευρώ, προερχόμενο από τη ληστεία.
Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Η Ήπειρος κέρδισε τις εντυπώσεις και στη Ρουμανία

Η Ήπειρος κέρδισε τις εντυπώσεις και στη Ρουμανία
Ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο προκάλεσε η παρουσίαση της Περιφέρειας Ηπείρου στο Βουκουρέστι, την Τρίτη 17 Μαΐου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για την κοινή προώθηση του τουρισμού και των τοπικών της προϊόντων.
Το Ελληνο-Ρουμανικό Parteneriat Επιχειρηματικών Συναντήσεων συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου ( η οποία όπως υπογραμμίστηκε ήταν η πρώτη της Ελλάδος που προωθεί οργανωμένο άνοιγμα της αγοράς στα Βαλκάνια), το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, το Γραφείο ΕΟΤ στο Βουκουρέστι με την υποστήριξη του Διμερούς Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Στην αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Ηπείρου, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συμμετείχαν 28 επιχειρήσεις από τον τουριστικό τομέα και τον κλάδο παραγωγής τροφίμων και ποτών, στελέχη της Περιφέρειας και οι Δήμαρχοι Νικολάου Σκουφά κ. Ευστ. Γιαννούλης και Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος.
Οι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα, αμέσως μετά την παρουσίαση της Ηπείρου, να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με tour operators και με τους μεγαλύτερους ομίλους εταιριών, κατά τις οποίες εκδηλώθηκε στοχευμένο ενδιαφέρον για σύναψη συμφωνιών διακίνησης τουριστών, όσο και για εμπορικές συναλλαγές.
Παράλληλα σε πολιτικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συναντήσεις που είχε με θεσμικούς παράγοντες της Ρουμανίας, συζήτησε τρόπους ευρύτερης συνεργασίας στον τουρισμό και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ποιότητα και την ταυτότητά τους.

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί Ρομά για απόπειρες κλοπών από δύο σπίτια, στα χωριά Κλειδί και Μεσούντα Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (18-05-2016) το απόγευμα στο Διάσελλο Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, πέντε ημεδαποί Ρομά (τρεις γυναίκες, ηλικίας 36, 21 και 50 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 26 και 34 ετών), οι οποίοι εμπλέκονται σε απόπειρες κλοπών από σπίτια, στα χωριά Κλειδί και Μεσούντα Άρτας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Κλειδί Άρτας, δύο από τις δράστιδες αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε σπίτι 42χρονου ημεδαπού, προκειμένου να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο έγιναν αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τις ανέμεναν οι υπόλοιποι δράστες.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν χθες το απόγευμα στο Διάσελλο Άρτας το παραπάνω όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι πέντε δράστες και τους συνέλαβαν.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι δράστες το πρωί της ίδιας ημέρας, είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εισέλθουν και σε άλλο σπίτι, στη Μεσούντα Άρτας.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, σιδεροπρίονο και φακός).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Η λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου την νέα σχολική χρονιά

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1324 τΒ 11-5-2016) η υπουργική απόφαση για το ωρολόγιο πρόγραμμα του ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος.
1. Ωρολόγιο Πρόγραμμα
ΩΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
08.00 - 08.10 10' Υποδοχή μαθητών
08.10 - 09:40 90' 1η διδακτική περίοδος
09:40 - 10:00 20' Διάλειμμα
10:00 - 11:30 90' 2η διδακτική περίοδος
11:30 - 11:45 15' Διάλειμμα
11:45 - 12:25 40' 5η διδακτική ώρα
12:25 - 12:35 10' Διάλειμμα
12.35 - 13:15 40' 6η διδακτική ώρα (Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος)
13:15 - 13:20 5' Μετάβαση μαθητών Ολοήμερου στην αίθουσα σίτισης
13:20 - 14:00 40' 1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος (Σίτιση)
14:00 - 14:15 15' Διάλειμμα
14:15 - 15:00 45' 2η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος (μελέτη - προετοιμασία)
15:00 - 15.15 15' Διάλειμμα
15.15 - 16:00 45' 3η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος (επιλογή διδακτικού αντικειμένου ΤΠΕ, Αθλητισμός, Αγγλικά, Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή, Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων)

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής (20-05-2016) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμους.
Αναλυτικά:
Την Παρασκευή 20 Μαΐου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία.

Το Σάββατο 21 Μαΐου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι οποίες σταδιακά την Κυριακή θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν.

Δήμος Πωγωνίου: Πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων κι άλλων βασικών ειδών σε άπορους δημότες, μέσω του προγράμματος TEBA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρόφιμα κι άλλα βασικά είδη διένειμε ο Δήμος Πωγωνίου σε άπορους δημότες του, μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA FEAD)».
Συνολικά μοιράστηκαν στους δικαιούχους του προγράμματος:
·         1.820 κιλά πορτοκάλια
·         364 κιλά μήλα
·         364 κιλά λάχανο
·         60 κιβώτια μακαρόνια
·         6 κιβώτια γάλα
·         15 κιβώτια ντοματοπολτός
·         30 κιβώτια σκόνη πλυντηρίου
·         15 κιβώτια σαμπουάν
Το προηγούμενο διάστημα, στα πλαίσια του προγράμματος και της κοινωνικής πολιτικής στήριξης αδύναμων οικογενειών, ο Δήμος διένειμε νωπά κοτόπουλα, ρύζι, φρούτα, λαχανικά, λάδι κι άλλα είδη προσωπικής και οικιακής χρήσης.
Η διανομή τροφίμων και άλλων βασικών ειδών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα για την αρπαγή περιουσιών των Βορειοηπειρωτών και Τσάμικο

Αριθ. Πρωτ. : 42        Εν Δελβινακίω τη 18η Μαΐου 2016


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις:
           « Προκαλεί αγανάκτηση και οργή η απάθεια και η αδιαφορία της Ελληνικής Κυβερνήσεως για τα εθνικά μας θέματα γενικώς, ιδιαίτερα όμως για το Βορειοηπειρωτικό. Κι’ αυτό, γιατί η Βόρειος Ήπειρος αντιμετωπίζει, αυτόν τον καιρό, δυο πολύ σοβαρά ζητήματα:
           1) Το πρώτο είναι η αρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών από τους Αλβανούς, οι οποίοι εμφανίζουν «τίτλους», που ανάγονται  στην οθωμανική περίοδο. Και υποτίθεται μεν ότι οι «τίτλοι» αυτοί έχουν επικυρωθή, όμως - όπως καταγγέλλει ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα - είναι εμφανώς πλαστογραφημένα τα έγγραφα αυτά, και μάλιστα με τρόπο πανομοιότυπο. Υπάρχουν δε και περιπτώσεις, που οι Αλβανοί έχουν παρουσιάσει και δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εξεδόθησαν εν αγνοία των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων ιδιοκτητών των περιουσιών τους !

Ποιοι 18άρηδες θα πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν ξεχωριστές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος είναι φέτος όλοι οι νέοι και οι νέες που ενηλικιώθηκαν (έκλεισαν τα 18 έτη ηλικίας) εντός του 2015, εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
Δηλαδή, αρκεί στο όνομα ενός νέου ή μιας νέας που συμπλήρωσε τα 18 έτη ηλικίας το 2015 να έχουν πιστωθεί τόκοι καταθέσεων της τάξεως μερικών λεπτών του ευρώ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους για να θεωρηθεί ότι το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο υποχρεούται να υποβάλει δική του φορολογική δήλωση!

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με τη νέα απόφαση του Υπουργού Παιδείας για την έγκαιρη αποφοίτηση των μαθητών ορισμένων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, μεταξύ των οποίων και του ΣΔΕ Άρτας

Μετά την ερώτηση-παρέμβαση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη μη δυνατότητα έγκαιρης αποφοίτησης των μαθητών ορισμένων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, κατά το διδακτικό έτος 2015-2016, ο αρμόδιος Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα και έλαβε υπόψη τις προτάσεις των Διευθύνσεων των ΣΔΕ για τη συμπλήρωση των ωρών διδασκαλίας. 
Η νέα Υπουργική Απόφαση, τροποποιεί την προηγούμενη που προέβλεπε την παράταση της αποφοίτησης κατά ένα εξάμηνο και αφορούσε οκτώ Σχολεία στην επικράτεια, μεταξύ των οποίων και το Σχολείο της Άρτας και δίνει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του διδακτικού έτους τον Ιούνιο του 2016, αφού πρώτα οριστεί από το κάθε σχολείο ο τρόπος αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.
Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, αφού οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα έγκαιρου προγραμματισμού της ζωής τους και τη συνέχιση των σπουδών τους  στην επόμενη βαθμίδα (ΕΠΑΛ, Λύκεια, Σχολές ΟΑΕΔ κλπ), εφόσον το επιθυμούν.

Τηρούμε, λοιπόν, τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε την επόμενη σχολική χρονιά τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας να μην αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα, να μη θιγεί η αξιοπιστία του θεσμού και να λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα από την έναρξη του σχολικού έτους.

Επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει πληρούνται για να θεωρηθεί κάποιος επαγγελματίας αγρότης

Στο 50% το συνολικό εισόδημα που λαμβάνεται από αγροτική δραστηριότητα από 35% που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει σωρευτικά να πληροί το ενήλικο φυσικό πρόσωπο για να θεωρηθεί επαγγελματίας αγρότης.
Ως επακόλουθο της αυστηροποίησης των προϋποθέσεων της έννοιας του επαγγελματία αγρότη θα είναι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η εξοικονόμηση δαπάνης, από τη μείωση των χορηγούμενων ενισχύσεων από τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΑΑ και ΕΠΑΛΘ), στους αγρότες.
Σύμφωνα με τις νέες προϋποθέσεις:
Επαγγελματίας αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο που έχει δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, εφόσον πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
– Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.
– Ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.
– Λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος του και είναι ασφαλισμένος ο ίδιος και η αγροτική του εκμετάλλευση, όπου απαιτείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής παρουσιάζει το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Αντώνη Γάκη ''Τα μυθικά μονοπάτια της Ηπείρου-Ταξίδι στο Ιόνιο'', την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 19:00, στο 4ο Δημ. Σχολείο Κοντόπευκου, Χίου και Τσιμισκή

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής παρουσιάζει το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Αντώνη Γάκη ''Τα μυθικά μονοπάτια της Ηπείρου-Ταξίδι στο Ιόνιο'', την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 19:00, στο 4ο Δημ. Σχολείο Κοντόπευκου, Χίου και Τσιμισκή.

Πρέβεζα: Παρουσίαση του βιβλίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» του Μιχαήλ Παντούλα, την Κυριακή 22 Μαΐου

Διπλασιασμό του χρόνου επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο μαστού δίνουν οι νέες θεραπείες

Σχεδόν το 100% των γυναικών με καρκίνο του μαστού αναμένεται να ζει τουλάχιστο για μία δεκαετία στην επόμενη εικοσαετία,  χάρις στην έγκαιρη διάγνωση και αλματώδη εξέλιξη της ιατρικής και των νέων μεθόδων θεραπείας.
Αυτό τόνισε  ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας    κ. Ευάγγελος  Φιλόπουλος  Δ/ντής  της  Κλινικής  Μαστού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του  Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδος  με θέμα  «Ο καρκίνος του μαστού στις αρχές του 21ου αιώνα».
«Οι νέες μορφές θεραπειών  που συνεχώς προβάλλουν σχεδόν κάθε χρόνο και εξοπλίζουν την φαρέτρα των γιατρών στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού σε συνδυασμό με την επανάσταση  στον τομέα της τεχνολογίας και την ενημέρωση των γυναικών  θα βοηθήσουν στο να μετατρέψουν τον καρκίνο του μαστού σε μία χρόνια νόσο που δεν απειλεί πλέον τη ζωή και την ποιότητα της» ανέφερε ο κ. Φιλόπουλος και πρόσθεσε
«Οι νέες θεραπείες έχουν συμβάλλει ήδη στην μείωση των χειρουργικών παρεμβάσεων, στην επιμήκυνση του χρόνου επιβίωσης και στην διαρκώς βελτιούμενη ποιότητα ζωής των ασθενών. Εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως η αύξηση της 5ετούς επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού έφτασε το 2010 στο 85% σε σχέση με το 1972 που ήταν περίπου στο  50%».