Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Γιάννης Στέφος: Απαράδεκτο “χαράτσι” της ΝΔ εις βάρος των φροντιστών ζώων συντροφιάς

 


Με εξαγγελία του κου Πέτσα ανακοινώθηκε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το νέο, απαράδεκτο “χαράτσι” της ΝΔ εις βάρος των φροντιστών ζώων συντροφιάς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε, μόνη της, το 2021 ένα πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς, χωρίς κανέναν διάλογο, με σύσσωμη την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων που έβλεπαν ότι κανένα πρόβλημα δεν θα λύσει.

Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια καλούνται τώρα να πληρώσουν 150 ευρώ για το κάθε ένα από αυτά, ώστε να σταλθεί δείγμα του DNA του ζώου σε βάση δεδομένων,  κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς, που κυρώθηκε στην Ελλάδα με τον Ν. 2017/1992, εξυπηρετώντας συμφέροντα ημετέρων, αλλά χωρίς να λύνει το σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Αυτό θεωρητικά γίνεται για να καταγραφεί ο πραγματικός αριθμός των ζώων συντροφιάς, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την πλήρη αποτυχία του νόμου του 2021, αφού μόνο το των ζώων καταγράφηκαν στα μητρώα.

Εκλογές 2023: Τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου

 


Συνολικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου2023 θα συμμετάσχουν 27 κόμματα, 8 συνασπισμοί κομμάτων κι ένας μεμονωμένος βουλευτής:

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν:

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ (μ-λ)

ΟΚΔΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΙΝΗΜΑ 21

ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

ΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

ΟΑΚΚΕ

Μ-Λ ΚΚΕ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΤΟΛΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΟΜΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

ΚΟΤΕΣ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

SOCIAL

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους»

 


Πέρσι η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr είχε ανοίξει λίγο μετά τα μέσα Ιουνίου. Φέτος, όμως, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο «Κοινωνικός Τουρισμός» θα ανοίξει νωρίτερα, συμπαρασύροντας νωρίτερα και τον «Τουρισμό για Όλους». Ακόμα και αν επαληθευτεί αυτό, τα voucher θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τον Ιούλιο του 2023, οπότε και λήγουν τα περσινά.

Αρχικά, περίπου 125.000 δικαιούχοι θα λάβουν την επιταγή 150 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να αποδεσμευτούν και άλλα ποσά στη συνέχεια, όπως έγινε πέρσι το φθινόπωρο, με voucher χειμερινών διακοπών σε όσους είχαν κάνει αίτηση. Οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με κλήρωση και με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Τα χρήματα της άυλης κάρτας μπαίνουν άμεσα και η χρήση της είναι πολύ εύκολη.

Τουρισμός για Όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

 


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς ο καιρός προβλέπεται να χειροτερέψει από σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου, και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Την  Τρίτη 2 Μαΐου από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Πελοπόννησο.

Β. Την Τετάρτη 3Μαΐου στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο.

από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

2. Την Πέμπτη (04-05-2023) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr ) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί για νέα απάτη μέσω e-mail, που κάνει λόγο για επιστροφή φόρου

 


Νέα απάτη μέσω e-mail:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για τη νέα αυτή ηλεκτρονική απάτη εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, αναφέροντας το ψευδές μήνυμα και τονίζοντας πως «με το παρακάτω email, άτομα προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό»!

Σε καμία περίπτωση μην «πατάτε» τον σύνδεσμο (#link)!

Οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες ΠΟΤΕ δεν ζητούν τραπεζικούς κωδικούς!

Κοινοποίησε – ενημέρωσε φίλους & συγγενείς για να μην πέσουν θύματα!

Συγκεκριμένα το μήνυμα που αποστέλλουν στα email των ανυποψίαστων πολιτών κάνει λόγο για καταβολή ποσού από επιστροφή φόρου, ενώ σε μια προσπάθεια να γίνει πιο αληθοφανές συνοδεύεται και από το λογότυπο του gov.gr.

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Λευκωσίας ο δήμος Ιωαννιτών

 


Τους δεσμούς αλληλεπίδρασης με την πόλη των Ιωαννίνων επαναβεβαίωσε η τουριστική αγορά της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2023» που διεξήχθη στη Λευκωσία.

Ο δήμος Ιωαννιτών επενδύει σταθερά σε μία αμφίπλευρη σχέση συνεργασίας, τόσο στον τομέα του Τουρισμού, όσο και στα πεδία της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της ηπειρωτικής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της «Διπλωματίας πόλεων», τον Νοέμβριο 2021, παρουσίασε στη Λευκωσία τον προορισμό «Ιωάννινα» και, παράλληλα, οργάνωσε επαγγελματικές συναντήσεις (B2Bs) με επαγγελματίες του Τουρισμού. Πέρυσι, φιλοξένησε αντιπροσωπεία Κύπριων δημοσιογράφων, προκειμένου να γνωρίσουν την πόλη μας και να συμβάλλουν στην τουριστική ανάδειξή της, ενώ ακολούθησε η εκπροσώπηση του δήμου στη διεθνή έκθεση της κυπριακής πρωτεύουσας.

Γιάννενα: Θεατρική παράσταση από το Δημοτικό Σχολείο Καλπακιού την Πέμπτη 18 Μαΐου, ώρα 9:00 μ.μ., στο Καμπέρειο Θέατρο.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση με τίτλο "Ηφαίστειο Συναισθημάτων" που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Καμπέρειο Θέατρο Ιωαννίνων.

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στο ΚΕΘΕΑ Ηπείρου

 


Η υποβάθμιση του θεραπευτικού έργου του  ΚΕΘΕΑ έχει ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, o υπεύθυνος της θεματικής υγείας και μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ιωαννίνων Δημήτρης Τζιάλλαςκαι η δημοσιογράφος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Όλγα Στέφου  επισκέφθηκαν το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, που εδρεύει στα Ιωάννινα, τον οργανισμό που βοηθά ανθρώπους με εξαρτήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) να διακόψουν τη χρήση, αλλά και να επανενταχθούν.

Συναντήθηκαν  και συνομίλησαν  με τον διευθυντή  του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, κο Γιάννη Παπαχρήστο,    τους  εργαζόμενους , φίλους από τους συλλόγους γονέων και πολλούς εξυπηρετούμενους στον οργανισμό..

 

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ έχει άριστες εγκαταστάσεις και  εξαιρετικό προσωπικό, όμως αντιμετωπίζει μια σειρά προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο του.

Η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το φθινόπωρο του 2019, άφησε  δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα χωρίς πρόσβαση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι 92 μονάδες που επιτελούσαν  θεραπευτικό έργο μειώθηκαν  στις 60 ενώ την ίδια ώρα αυξήθηκαν  οι διοικητικές δομές. Ενδεικτικά, στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  υπάρχουν άνθρωποι από την Ιθάκη ως την Πτολεμαΐδα. Στα Γιάννενα μόνο για το 2022 αναφέρονται λίγο περισσότερα από 1000 νέα άτομα ή γονείς τους που ζήτησαν βοήθεια.  Ταυτόχρονα η υποβάθμιση των  υπηρεσιών  του οργανισμού έχει στόχο  να ιδιωτικοποιηθεί η απεξάρτηση.

Περιοδεία της Μαρίας Κεφάλα σε Ζαγόρι και Δωδώνη

 


Στις Τοπικές Κοινότητες Αρίστη, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο και Άγιο Μηνά του Δήμου Ζαγορίου καθώς και στην Κερασέα του Δήμου Δωδώνης βρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

«Πετύχαμε πολλά. Με πολύ κόπο καταφέραμε μαζί με τους πολίτες να αφήσουμε πίσω μια δύσκολη περίοδο. Και τώρα θα πρέπει να συνεχίσουμε πιο τολμηρά για να δημιουργήσουμε το αύριο που αξίζουμε», αναφέρει σε δήλωσή της η κα Κεφάλα.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων την Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 19.30

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, καλεί τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Ιωαννίνων και στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο Νομό Ιωαννίνων.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 19:30 στην οδό Δωδώνης 31(απέναντι από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων στην Ακαδημία).

Στις λίγες μόνο μέρες που απέμειναν μέχρι τις 21 του Μαΐου, καλούμε σε πανστρατιά τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες και κάθε δημοκράτη πολίτη, για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη και να φέρουμε τη Δικαιοσύνη Παντού.

Από αυτή τη μάχη, να μη λείψει κανείς και καμία!

Ψηφίζουμε όλοι και όλες! Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

33η αγωνιστική την Τετάρτη 3 Μαΐου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση (Α.Ο. Σταυρακίου 2009-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 3-05-23/17:30)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ  3 ΜΑΪΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΗΝΑΣ

ΩΡΑ: 17:30

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

 

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (00:00)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ(00:00)

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:30)

Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (17:30)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:30)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (17:30)

Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:30)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (17:30)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 2 Μαΐου

 


Την Τρίτη 2 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, ΚΥ Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Μεταμόσχευση μαλλιών: Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;

 


Η τριχόπτωση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αφού αφορά έως και το 85% των ανδρών και το 40% των γυναικών. Όσο περνούν τα χρόνια μπορεί να καταστεί σοβαρό ζήτημα και για τα δύο φύλα, τα οποία αναζητούν τρόπους θεραπείας ή αναστροφής των επιπτώσεών της. 

Αρκετοί το επιλύουν με φαρμακευτικές αγωγές, ή μη φαρμακευτικές μεθόδους που σταματούν την εξέλιξη της τριχόπτωσης και βοηθούν στην ανάπτυξη νέων τριχών. Άλλοι και κυρίως εκείνοι που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να λάβουν φάρμακα, όπως και όσοι δεν έχουν ελπίδες αποκατάστασης με αυτές τις συντηρητικές μεθόδους, επιλέγουν τη μεταμόσχευση μαλλιών, ως τη μοναδική που προσφέρει οριστική αισθητική αποκατάσταση.

Μπορούν να υποβληθούν όμως όσοι το επιθυμούν σε μεταμόσχευση;

«Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν σημειωθεί άλματα στη χειρουργική αποκατάσταση των μαλλιών που έχουν καταστήσει τη μεταμόσχευση την πιο αποτελεσματική, ασφαλή και αξιόπιστη λύση για όσους ταλαιπωρούνται από αλωπεκία. Μέσω αυτής μπορούν να αποκαταστήσουν σημαντικό μέρος του αριθμού των τριχών που έχασαν και να αποκτήσουν μια πιο νεανική και φυσική εμφάνιση, ανάλογη της ηλικίας τους. Η συντριπτική πλειονότητά τους είναι κατάλληλοι υποψήφιοι, όχι όμως όλοι. Υπάρχουν κάποια είδη τριχόπτωσης που αποκλείουν αυτήν τη θεραπευτική επιλογή», μας εξηγεί  ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.