Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών στους οικείους του 32χρονου κυνηγού


Το Δ. Σ. του Κυνηγητικού Συλλόγου Δελβινακίου-Πωγωνίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια όλων των μελών της κυνηγετικής οικογένειας στους οικείους του 32χρονου κυνηγού για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα την Κυριακή 11/11/2018 στην Καρίτσα Ιωαννίνων, με την προσδοκία να είναι το τελευταίο θύμα.
Η απώλεια του 32 χρόνου συναδέλφου κυνηγού έχει συγκλονίσει όλη την κυνηγετική οικογένεια στο πανελλήνιο.
Εφιστούμε την προσοχή προς όλες τις κατευθύνσεις και ζητούμε να τηρούνται πίστα οι γραπτοί και άγραφοι κανόνες του κυνηγίου ώστε η αγαπημένη μας δραστηριότητα να μην μετατρέπεται σε τραγωδία.
Καμία πράξη σαν αυτή δεν συγχωρείται με αυτά τα οδυνηρά αποτελέσματα.
Καλό ταξίδι συνάδελφε κυνηγέ...
Καλό παράδεισο!

Ο Αγροτικός Αστέρας «σκότωσε» τον Αετό Χαροκοπίου (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Χαροκοπίου 5-1)

* Ο Αγροτικός Αστέρας είχε εύκολο έργο το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο Παρακαλάμου αφού επικράτησε του Αετού Χαροκοπίου με σκορ 5-1 για την 4η  φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών και πέρασε στην επόμενη φάση.
Η ομάδα του Θανάση Χαρίση είχε  τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, δημιούργησε  αρκετές καλές ευκαιρίες και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.
Ο Κυρίτσης Ιωάννης βρήκε το Παππά Θωμά στο 18΄ που  με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
Στο 33΄ ο Παπαρούνας Στέφανος διπλασίασε τα τέρματα για τον Αστέρα.
Στο 35΄ ο Ηλίας Μιχάλης σούταρε δυνατά απέκρουσε ο τερματοφύλακας η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο που δεν δυσκολεύτηκε  να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Ο Αγροτικός Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπενέκο Αχιλλέα που πλάσαρε για να σταματήσει η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αετού.
Ο Κυρίτσης Ιωάννης στο 64' έδωσε πάσα στον Παππά Θωμά  και αυτός με πλασέ έκανε το 4-0.
O Παπαρούνας Στέφανος στο 72΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0.
Ο Αετός μείωσε στο 81΄ με τον Τάτση σε 5-1.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης):
Γρηγοριάδης  Νικόλαος (Σελιβανώφ 78΄), Ηλίας Μιχάλης (Ζότα Ρίγκερ 46΄), Τσόκρης Λάμπρος, Πανίδης Νικόλαος, Ταΐρης Γεώργιος, Καράβας Αναστάσιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Χίτζος 64΄), Παππάς Θωμάς, Γκόνης Πέτρος (Μπενέκος Αχιλλέας 60΄), Παπαρούνας Στέφανος, Κυρίτσης Ιωάννης
Αετός Χαροκοπίου:

Θουλιώτης, Κώστας, Τάτσης Π. (Μπάμπης 60΄), Αντωνίου Β., Αντωνίου Φ., Πολύζος, Κωσταντής Δ., Κωστάκης Δ., Χριστοφορίδης (Τάτσης Χ. 46΄), Κωστάκης Σ. (Πάνου 46΄), Κούτλας (Νούσης 46΄)
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:
Τετάρτη 14  Νοεμβρίου 2018
ΑΠΟΕΛ-Α.Ε. Μικρασιατών 0-2
Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Καστρίτσας 3-1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Χαροκοπίου 5-1
Αετός Νήσου-Θύελλα Κατσικά 2-1


Οι ημιτελικοί:

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Θρίαμβος Σερβιανών

Α.Ε. Μικρασιατών-Αετός Νήσου

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατάρτιση μητρώου μηχανημάτων- προσωπικού για έκτακτες ανάγκες αρμοδιότητας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων


Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε  στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου  (διεύθυνση php.gov.gr) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων υλικού και προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, παγετοί, κατολισθήσεις, καθιζήσεις, σεισμοί, δασικές πυρκαγιές, τεχνολογικά ατυχήματα κλπ, στις περιοχές ευθύνης της Π.Ε. για το έτος 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι, για οποιαδήποτε πληροφορία, όπως και τη λήψη υποδειγμάτων κλπ συμμετοχής στην πρόσκληση, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων (Διοικητήριο Περιφέρειας, γραφείο 312- τηλέφωνο 26510-87312), καθημερινά από ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.,  όπως επίσης μπορούν να ανατρέχουν και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεύθυνση  www.php.gov.gr (Ανακοινώσεις κλπ.).
Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μηχανημάτων-οχημάτων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής  καθημερινά  (ώρες 9:00-13:00) μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018. 
Επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, τίθενται άμεσα στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αναβαθμίζεται ο επιχειρησιακός εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου


Ουσιαστική αναβάθμιση του επιχειρησιακού εξοπλισμού της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου αναμένεται να επιτευχθεί με την επικείμενη προμήθεια επιβατηγών οχημάτων και εξοπλισμού, που θα γίνει με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».
Η Περιφέρεια υπέβαλε προς ένταξη το Τεχνικό Δελτίο της Πράξης, με συνολικό προϋπολογισμό 2.065.926,06 ευρώ.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης, περιλαμβάνει:
Προμήθεια 30 οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού αυτών.
Προμήθεια ενός βυτιοφόρου-υδροφόρου οχήματος 10 τόνων
Ένα αυτοκινούμενο όχημα τύπου τροχόσπιτου, διαμορφωμένου για χρήση ως κινητού επιχειρησιακού κέντρου
Ένα όχημα ειδικής χρήσης για μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού σε σημεία που η πρόσβαση είναι αδύνατη με τα συνήθη επιβατηγά και ημιφορτηγά οχήματα
Ένα αεροστρωμένο επιβατικό σκάφος, ένα ταχύπλοο σκάφος για άμεση επέμβαση στο θαλάσσιο- λιμνοθαλάσσιο περιβάλλον του Αμβρακικού
Υπερκατασκευές Πυρόσβεσης για έξι από τα υπό προμήθεια ημιφορτηγά.
Επίσης περιλαμβάνει:
Εξοπλισμό Πυρόσβεσης, Έρευνας και Διάσωσης, που περιλαμβάνει ατομικό εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία για δασοπυρόσβεση, ορεινή και υδάτινη έρευνα και διάσωση, καθώς και ειδικός εξοπλισμός απεγκλωβισμού προσώπων σε κατάρρευση κτιρίων έπειτα από σεισμούς.
Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στόλους για τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας
Δίκτυο ασυρμάτων επικοινωνιών VHF-UHF με εγκαταστάσεις αναμεταδοτών που θα καλύπτει όλη την έκταση της Περιφέρειας
Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος μεγάλης  ισχύος.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η «Πίτα του Ηπειρώτη» την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10:00 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας


Αριθ. Πρωτ. 3359             Αθήνα 12-11-2018

Προς
Τους Δήμους Περιφέρειας Ηπείρου
Τα Διοικητικά Συμβούλια
α. των Ηπειρωτικών Σωματείων (μελών της ΠΣΕ)
β. των Ηπειρωτικών Πολιτιστικών Οργανώσεων
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2019» την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Σας παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση η χορευτική σας ομάδα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 21-12-2018.
Παρακαλούμε οι δηλώσεις να αποστέλλονται στο email: info@panepirotiki.com ή στο fax: 210-3243281 και να επιβεβαιώνετε την αποστολή στο τηλ.: 210-3243822. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ο κανονισμός συμμετοχής θα σας σταλεί μετά τις δηλώσεις ενδιαφέροντος.
Σημείωση: Σας γνωρίζουμε, ότι για την καλύτερη ροή του προγράμματος, να μας γνωστοποιήσετε τον ακριβή αριθμό συμμετοχής των χορευτών (ανδρών – γυναικών). Δηλώσεις συμμετοχής μετά την παρέλευση της ημερομηνίας θα συμμετάσχουν στο τέλος της ροής του προγράμματος.
Πληροφορίες Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας τηλ. 6982467667
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός  Γραμματέας

Γιώργος Δόσης                Κώστας Γαβριήλ 

Η εγκύκλιος για την συμμετοχή των χορευτικών.
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2019» την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Σας παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση η χορευτική σας ομάδα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 21-12-2018.
Παρακαλούμε οι δηλώσεις να αποστέλλονται στο email: info@panepirotiki.com  ή στο fax: 210-3243281 και να επιβεβαιώνετε την αποστολή στο τηλ.: 210-3243822.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ο κανονισμός συμμετοχής θα σας σταλεί μετά τις δηλώσεις ενδιαφέροντος.
Σημείωση: Σας γνωρίζουμε, ότι για την καλύτερη ροή του προγράμματος, να μας γνωστοποιήσετε τον ακριβή αριθμό συμμετοχής των χορευτών (ανδρών – γυναικών). Δηλώσεις συμμετοχής μετά την παρέλευση της ημερομηνίας θα συμμετάσχουν στο τέλος της ροής του προγράμματος.
Πληροφορίες Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας τηλ. 6982467667
Η δήλωση συμμετοχής.
Αγαπητοί συμπατριώτες
Παρακαλούμε να εντάξετε το χορευτικό μας συγκρότημα στο πρόγραμμα της εκδηλώσεώς σας «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2019» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. Όλα τα έξοδα της συμμετοχής μας, μάς επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου.
ΕΠΩΝΥΜΙΑ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Τ. Κ. ΠΟΛΗ:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΝΟΜΟΣ):
FAX: email:
ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ email:
ΟΝΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:
ΤΗΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΟΝΟΜΑ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΤΗΛ. ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ:
E-mail: ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ:
ΠΑΙΔΙΚΟ ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ …..- ΚΟΡΙΤΣΙΑ….
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ …..- ΓΥΝΑΙΚΕΣ….
ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ …..- ΓΥΝΑΙΚΕΣ….
 (Τόπος) (Ημερομηνία)
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς 

Ο κανονισμός συμμετοχής.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας από τους στόχους μας είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2019» να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
1. Το χορευτικό σχήμα να είναι σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει η παράδοση της Ηπείρου. Συγκεκριμένα οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκονται είτε σε χωριστούς ομόκεντρους κύκλους (εξωτερικά οι άνδρες - εσωτερικά οι γυναίκες ή εξωτερικά οι γυναίκες – εσωτερικά οι άνδρες), είτε να προηγούνται οι άνδρες και να ακολουθούν οι γυναίκες στον ίδιο κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανιστεί μικτός κύκλος ανδρών – γυναικών.
2. Δεν επιτρέπονται χορογραφίες και προσθήκες στους χορούς (ομαδικές στροφές, ομαδικά ψαλίδια, ομαδικά χτυπήματα κλπ.) που δε συνάδουν με την παράδοσή μας. Αποδώστε τους χορούς με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα της περιοχής που συμμετέχετε.
3. Δώστε έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς του πρωτοχορευτή και της πρωτοχορεύτριας. Επιδιώξτε να είναι σύμφωνοι με την ταπεινότητα και τη λεβεντιά που ταιριάζει στην παράδοσή μας.
4. Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών κάθε περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές.
5. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων. Δώστε προσοχή στα κεφαλοδεσίματα των γυναικών να είναι σύμφωνα με την ενδυμασία και την περιοχή και τα μαλλιά των γυναικών να κρύβονται όπου απαιτείται.
6. Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα υποδήματα. Απαιτείται για τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μαύρου ή εναλλακτικά σκούρου καφέ χρώματος και για τις γυναίκες η γνωστή μπαρέτα. Δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση οι ψηλοτάκουνες και μυτερές γόβες καθώς και τα αθλητικά παπούτσια οποιουδήποτε χρώματος.
7. Παρακαλούμε ο αριθμός των χορευτών σε κάθε ομάδα να είναι μεταξύ 20 και 30. Να δηλώνεται ο ακριβής αριθμός τους και να μην αλλάζει την τελευταία στιγμή. Συγκροτήματα κάτω των 20 χορευτών θα ενοποιούνται με άλλο χορευτικό.
8. Στα τμήματα των ενηλίκων να μη συμμετέχουν παιδιά. Τα παιδιά θα εντάσσονται στα παιδικά τμήματα.
9. Σε περίπτωση ακύρωσης της εμφάνισής σας να το δηλώνεται εγκαίρως, γιατί η θέση μένει κενή και επίσης αποκλείονται άλλα χορευτικά.
10. Παρακαλούμε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, γιατί το Στάδιο και η Πανηπειρωτική δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Υπενθυμίζεται ότι τα έξοδα συμμετοχής στην εκδήλωση βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους συλλόγους σας.
11. Αφού στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως 21-12-2018, επιβεβαιώστε και τηλεφωνικά τη λήψη της στα τηλ. της γραμματείας μας 210-3241137 & 210-3243822
12. Η ένταξη των χορευτικών σε ενότητες θα καθοριστεί με ΚΛΗΡΩΣΗ.

Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Στέφου με εκπροσώπους των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ιωαννιτών


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συναντήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου με εκπροσώπους των εργαζoμένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ιωαννιτών.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στην μεγάλη σημασία του προγράμματος για την φροντίδα ευάλωτων ομάδων, όπως ηλικιωμένων  και ΑμεΑ, τονίζοντας πως αυτό το πρόγραμμα, εδώ και 15 χρόνια, στηρίζει χιλιάδες συμπολίτες μας. 
Οι εκπρόσωποι τόνισαν την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλο το υφιστάμενο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», με αφορμή και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Ο βουλευτής, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, είπε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να προκηρύξει διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ, προβλέποντας αυξημένη μοριοδότηση για όσους έχουν προϋπηρεσία στο πρόγραμμα αυτό, τον οποίο εξετάζουν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας σε συνεννόηση και με το ΑΣΕΠ.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 η δήλωση ακινησίας του οχήματος στην εφορία


Δήλωση ακινησίας πρέπει να υποβάλουν όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες του οχήματος τους στην εφορία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία.
Η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου. Για αυτό το διάστημα το ΙΧ δεν μπορεί να κινηθεί και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας για αυτό.
Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2018 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.
Τα  δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων
Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:
Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
Πινακίδες.
Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.
Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκη διοργανώνει εκδηλώσεις την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της 78ης Επετείου Απελευθέρωσης της Κορυτσάς κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940

Η Ηπειρωτική  Εστία  Θεσσαλονίκη διοργανώνει εκδηλώσεις την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της 78ης Επετείου Απελευθέρωσης της Κορυτσάς κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 29 και 19 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ο μεν 29χρονος κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο και η δε 19χρονη πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Άνδρες: Πότε χρειάζεται θεραπεία η ακμή τους


Ένας στους δέκα άνδρες ταλαιπωρούνται από ακμή στα 20 ή στα 30 τους χρόνια ή και αργότερα ακόμα, παρότι θεωρητικώς θα έπρεπε να έχουν απαλλαγεί πολύ νωρίτερα από αυτήν.
«Η ακμή είναι σίγουρα μια αρκετά συχνή κατάσταση στην εφηβεία, κατά την οποία προσβάλλει έως και το 90% των αγοριών», λέει ο κ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, διαπιστώνουμε ότι οι νέοι δεν ξεπερνούν την ακμή τόσο γρήγορα όσα πιστεύαμε παλαιότερα».
Η ακμή προσβάλλει εξίσου τα δύο φύλα στην εφηβεία, αλλά στους άνδρες μπορεί να διαρκεί περισσότερο. Επιπλέον, οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να παρουσιάσουν σοβαρή ακμή.
Αυτό ως φαίνεται σχετίζεται με τα αίτιά της, τα οποία δεν είναι ούτε η κακή διατροφή ούτε η ελλιπής υγιεινή.
«Οι κύριες αιτίες της ακμής είναι η υπερπαραγωγή σμήγματος, η συσσώρευση νεκρών κυττάρων στους πόρους του δέρματος, ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων της ακμής και η συνακόλουθη φλεγμονή», λέει ο Δρ. Μιχελάκης. «Η κινητήριος δύναμη πίσω από τις αιτίες της είναι η υπερβολική δραστηριότητα των ανδρογόνων, δηλαδή των ορμονών του ανδρικού φύλου».
Η υπερδραστηριότητα της τεστοστερόνης στους θυλάκους των τριχών και στους σμηγματογόνους αδένες οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος και απόφραξη των θυλάκων, εξηγεί. Οι αλλαγές αυτές δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων της ακμής ο οποίος, με τη σειρά του, οδηγεί στη φλεγμονή.
Η διαδικασία αυτή είναι κοινή στην εφηβική ακμή και στην ακμή των ενηλίκων. Η διαφορά είναι πως στους ενήλικες διαρκεί περισσότερο.
Πότε είναι απαραίτητη η ιατρική συμβουλή
Πότε πρέπει, όμως, ένας άνδρας να απευθυνθεί στον δερματολόγο ιατρό για την ακμή του;