Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Ριζική αναμόρφωση της φορολοταρίας

 


Ριζική αναμόρφωση της φορολοταρίας, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική για τους φορολογούμενους εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να υπάρχει ένας, ενδεχομένως και περισσότεροι νικητές της φορολοταρίας, που θα κερδίζουν ποσά ακόμη και 100.000 ευρώ.

Με το κίνητρο αυτό υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν οι φορολογούμενοι που θα ζητούν αποδείξεις και μάλιστα από τις «επικίνδυνες» επαγγελματικές ομάδες.

Τα κίνητρα για την ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελούν μία από τις μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και θα πάρουν σάρκα και οστά σε ένα νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, ώστε οι νέες ρυθμίσεις να τρέξουν από τις αρχές του 2022.

Υπάρχουν σκέψεις να κερδίζουν λίγοι τυχεροί φορολογούμενοι μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, τα οποία μπορεί να φθάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ.

Σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ μηνιαίως.

ΕΟΔΥ: Δεκαέξι θάνατοι σήμερα, 4.206 νέα κρούσματα

 

21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δεκαέξι θάνατοι σήμερα, 4.206 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 4.206, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 543.749 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 135 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.524 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 258 (61,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.885 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 218 (ημερήσια μεταβολή -2,68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 234 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

«Η Ήπειρος ανταμώνει την Κρήτη»: Η μεγάλη συναυλία στα πλαίσια του προγράμματος Polyphonia, την Τετάρτη 18 Αυγούστου, ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο της Μονής Βελλάς

 


Στην Ιερά Μονή Βελλάς θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Μετά από αρκετά εμπόδια λόγω της λυπηρής κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη χώρα με τις πυρκαγιές  και την απαγορευτική διάταξη, ο Δήμος Πωγωνίου έχει την  χαρά να σας προσκαλέσει σε μία μεγάλη συναυλία όπου η Ήπειρος θα ανταμώσει την Κρήτη και η πολυφωνία και η πεντατονία θα συναντήσουν το ριζίτικο.

Στη σκηνή θα ανέβουν τα Πολυφωνικά Συγκροτήματα του Δήμου Πωγωνίου και  του Ομίλου «ΣΕΛΛΟΙ» (Ανω Δρόπολη) με τους Δημήτρη Υφαντή και Νίκο Ζωιδάκη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα πολυφωνίας.

«Μετά από αναβολές και αλλαγές, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους φίλους στον επιβλητικό χώρο της Ιεράς Μονής Βελλάς σε μία συναυλία που θα μας μείνει αξέχαστη. Η παράδοση και το πολυφωνικό τραγούδι,  η Ήπειρος και η Κρήτη, ο Δημήτρης Υφαντής και ο Νίκος Ζωιδάκης μαζί με τα δυο πολυφωνικά σχήματα, θα μας ταξιδέψουν χαρίζοντάς μας μία υπέροχη αυγουστιάτικη βραδιά» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Υφαντής επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο πολιτισμός έχει την ικανότητα να ανυψώνει τις ψυχές των ανθρώπων.  «Αύριο θα είναι ένα ιδιαίτερο αντάμωμα που θα ενώσει τις καρδιές μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 στις 20:30. Νωρίτερα, στις 19:45,  θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις που αφορούν το πολυφωνικό τραγούδι και την ιστορία του.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού και στον χώρο θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνο καθήμενοι.

«Καραβάνι» αλληλεγγύης από το Δήμο Ζίτσας στους πυρόπληκτους κατοίκους του Δήμου Μαντουδίου Ευβοίας

 


Στην αποστολή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους κατοίκους του  Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια, προχώρησε το πρωί της Τρίτης (17/08/2021) ο Δήμος Ζίτσας χάρη στην ευαισθητοποίηση των δημοτών του που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Το «κύμα» συμπαράστασης και αλληλεγγύης των κατοίκων του Δήμου Ζίτσας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μέσα σε διάστημα λίγων ημερών παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας είδη διατροφής, νερά, ζωοτροφές, είδη ευρείας κατανάλωσης καθώς και ρουχισμό.

Όλα τα παραπάνω,  ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα υπό το συντονισμό της προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Κων/νας Μάγκου και αποστέλλονται μετά από σχετική συνεννόηση στο Δημαρχείο Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια, για να διατεθούν στους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τα έχουν ανάγκη.   

Έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού


 Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας υπέγραψε την υπουργική απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η έκτακτη χρηματοδότηση δίνεται για ενίσχυση της ρευστότητας των Δήμων λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Οι κατανομές για τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων είναι οι ακόλουθες:

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 32.200,00

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 46.900,00

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 40.100,00

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ 100.100,00

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 364.200,00

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 41.200,00

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 96.000,00

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 50.200,00

Δεκατέσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 103.429 έλεγχοι, από τους οποίους οι 68.855 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 146 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

103 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 99 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

20 στα Ιόνια Νησιά,

19 στο Βόρειο Αιγαίο,

15 στη Θεσσαλονίκη,

15 στη Στερεά Ελλάδα,

14 στην Ήπειρο,

 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 4 στην Κεντρική Μακεδονία,

 4 στη Δυτική Μακεδονία,

 2 στην Πελοπόννησο και

 1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 63.833 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 61.537 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.296 των 150 ευρώ.

23 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 13 στο Βόρειο Αιγαίο και 10 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.288 ομοειδείς παραβάσεις.

20 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στα Ιόνια Νησιά,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

- 300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για μη χρήση μάσκας.

Στην Κρήτη,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε καντίνα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για αναπαραγωγή μουσικής.

- 1.500 ευρώ πρόστιμο σε εταιρία ξεναγήσεων για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών.

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στη Στερεά Ελλάδα, από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 παντοπωλεία για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στη Δυτική Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.982 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.326 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντάμωμα αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς 2021

 


Το καθιερωμένο από χρόνια ετήσιο αντάμωμα - προσκύνημα στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα    πραγματοποίησαν και φέτος οι Απόφοιτοι του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στις 16 Αυγούστου 2021 στη Βελλά, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα  μέτρα (μάσκες-αποστάσεις -αντισηπτικά) που ισχύουν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τόσον εντός του Ναού όσο και στον προαύλιο  χώρο.

Το αντάμωμα  άρχισε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και  Αρτοκλασία, στον ανακαινισμένο  Ιερό Ναό της Μονής, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ. Μάξιμος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για  τους καθηγητές μας και σπουδαστές που «λείπουν» σήμερα από κοντά μας.

Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής και περιήγηση στους χώρους της Σχολής.

Η επίσκεψη  στις Πηγές για το καθιερωμένο τσιπουράκι έκλεισε το φετινό  αντάμωμα. Όμορφες στιγμές με πολλές συγκινήσεις και πολλές αναμνήσεις από τη μαθητική μας ζωής.

 Το παρόν στο φετινό αντάμωμα έδωσαν αρκετοί Βελλαΐτες με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, προσκυνητές  στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα, Οδηγό και Προστάτη των Βελλαϊτών.

Το φετινό αντάμωμα είχε έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα μετά την απόφαση της πολιτεία να καταργήσει τη Σχολή.

COVID-19: Μια σφαιρική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 


Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ευδήλου Ικαρίας «Αριστείδης», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ικαρίων Επιστημόνων, διοργανώνουν ενημέρωση, διαδραστική παρουσίαση και συζήτηση την Τρίτη 17 Αυγούστου στις 19:30 στην πλατεία Ευδήλου στο καφενείο του Αυγά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας 92,8FΜ στο Facebook (https://www.facebook.com/ikariaki).

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Διευθυντής Research Group Cancer “Biology and Therapeutics”, INSERM-U938, Καθηγητής Αιματολογίας, Πανεπιστήμιο Σορβόννης, Παρίσι, Χρύσα Παπαγεωργίου, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΤΕΝΟΝ, AP-HP, Παρίσι, Βασίλης Δουρής, Επίκουρος Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Καλλιόπη Καττέ, Παθολόγος, Διευθύντρια Κ.Y Ευδήλου Ικαρίας.

Θέματα που θα συζητηθούν και ερωτήματα που θα απαντηθούν σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες:

        Ποια είναι η προοπτική της πανδημίας;

        Γιατί κυριαρχεί το στέλεχος Δ του SARS-CoV-2;

        Ποιοι είναι οι στόχοι του εμβολιαστικού προγράμματος;

        Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι πατέντες όλων των προϊόντων που σχετίζονται με την πανδημία;

        Πώς θα αποφύγουμε τα μελλοντικά lockdown;

        Πώς θα περιθάλψουν τους ασθενείς με COVID-19 στην κοινότητα;

        Ποιος είναι ο ρόλος των πολιτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας;

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.ikariaki.gr/prolipsi-anichnefsi-pronoia-i-nea-stratigiki-gia-tin-pandimia-ekdilosi-ston-evdilo-tin-triti-17-avgoustou/?fbclid=IwAR27AQM_WTc17ACNQzdEhykrhVFY7ulgDq_5H6uGf6JNvsI9CO9QQeHSWq4

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 17 Αυγούστου

 


Την Τρίτη 17 Αυγούστου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Παραμυθιά Θεσπρωτίας, δημαρχείο, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Εξωτερική ωτίτιδα: Η νόσος του κολυμβητή

 


Η εξωτερική ωτίτιδα είναι μια οξεία κατάσταση που οφείλεται σε φλεγμονή ή/και σε μόλυνση του έξω ακουστικού πόρου, η οποία είναι υπεύθυνη αρχικά για φαγούρα και οξύ πόνο. Έχει μεγάλη συχνότητα εμφάνισης τους καλοκαιρινούς μήνες και οφείλεται σε έναν συνδυασμό καταστάσεων, όπως η ζέστη, ο ιδρώτας, το νερό της θάλασσας, το χλώριο του νερού της πισίνας.

Οι μικροοργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για την εκδήλωση της εξωτερικής ωτίτιδας είναι κυρίως βακτήρια και μύκητες που μπορούν να υπάρχουν σε υγρά περιβάλλοντα αλλά και στο νερό της πισίνας. Το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού της πισίνας είναι από μόνο του ένας προδιαθεσικός παράγοντας. Στις τροπικές θάλασσες προστίθεται σαν αιτιολογικός παράγοντας και το πλαγκτόν. Στη Μεσόγειο η πυκνότητα του πλαγκτόν δεν είναι τέτοια που να θεωρείται υπεύθυνη για εξωτερικές ωτίτιδες, εξηγεί ο κ. Δημήτριος Λιούμπας, ΩΡΛ, Αναπληρωτής Διευθυντής Κλινικής Ωτορινολαρυγγολογίας - Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Metropolitan General.

Άλλοι παράγοντες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της εξωτερικής ωτίτιδας, είναι ο στενός ακουστικός πόρος, η παρουσία εξοστώσεων, η μεγάλη τριχοφυΐα, ειδικά σε άνδρες, η παρουσία μεγάλης ποσότητας κυψελίδας που αποφράσσει τον ακουστικό πόρο και με το νερό διαστέλλεται πιέζοντας τα τοιχώματα του έξω ακουστικού πόρου προκαλώντας τον ερεθισμό του δέρματος του ακουστικού πόρου. Εδώ έρχεται και η συχνή χρήση μπατονέτας που δημιουργεί μικροτραυματισμούς που προετοιμάζουν το έδαφος για τη φλεγμονή.


Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα;

Τα πρώτα συμπτώματα είναι φαγούρα του ακουστικού πόρου, η οποία με το πέρασμα των ωρών γίνεται όλο και πιο έντονη, υπάρχει η αίσθηση ότι το αυτί έχει βουλώσει, ή ότι το αυτί είναι γεμάτο με νερό, (πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι μετά το μπάνιο έχει μείνει νερό που δεν φεύγει).

Ακολουθεί πόνος που γίνεται ολοένα και ισχυρότερος, μέχρι που φτάνουμε στο σημείο να μην μπορούμε να αγγίξουμε το πτερύγιο του αυτιού. Σε αυτήν τη φάση υπάρχει ερυθρότητα του πτερυγίου του αυτιού, αλλά και της γύρω περιοχής, οίδημα του ακουστικού πόρου που προκαλεί πτώση της ακουστικής οξύτητας (βαρηκοΐα αγωγιμότητας), η οποία επανέρχεται πλήρως με τη θεραπεία.